zaterdag 29 augustus 2020

Rood, groen én een vogeltje (of 2).......

Deze post was ik aan het schrijven en ineens..........foetsie!!!!!! Kennelijk stond hij wel in de leeslijst en kreeg ik gelukkig een reactie van Nicolette: hij staat bij 31 mei.......ra ra ra ?????
Maar hier is ie dan alsnog en nu maar duimen dat Blogger meewerkt!!!!!

Traditionele kleuren en een vogeltje, dat is de challenge bij 52 weeks to christmas-augustus al moet je voor mijn vogeltjes wél een vergrootglas gebruiken hihi. Ik heb er een schommelkaart van gemaakt.

 
De kaart doet ook mee bij het Marianne Design Challenge Blog-253 en van MD heb ik (uit de oude doos maar daarom niet minder leuk!!) gebruikt:

PK 9054 papier, DDS3344 stempel in het rondje, COL1325 banner en tekststempel, CR1293 sterrenboog, LR0122 poinsettia en de meer dan bekende en favoriete kerstboom. 

Verder hotfixsteentjes, Stickles Stardust, Derwent potloden en een houten rendier uit de voorraad.

Gezellig weekend,

donderdag 27 augustus 2020

Kerst

Goedemorgen!!!
Eindelijk weer eens een kerstkaart op mijn blog!
Van GerJanne kreeg ik voor mijn verjaardag het enige by Marleen-mandje vol zonnige bloemen en ik mocht daarna het stencil van haar lenen.Gelukkig had ik haar mandje als voorbeeld voor mijn neus want ik heb altijd ruzie met die dingen en zo is het toch nog goedgekomen!! Ik heb er een kerstmandje van gemaakt.


De basis uit witte cardstock, het dp allemaal uit een Action-blok. Uit witte en warmroze glanscardstock de schattige kleine Joy Craft-poinsettia gestanst. Bij de roze heb ik de hartjes dubbel gelegd met in het midden een dotje Perlenpen -Flieder. Uit groene cardstock en een heel lichtgroen behangstaaltje de blaadjes en takjes gestanst, een mooi rondje op het hengsel (hoe heet zo'n ding ???) en Kerst is afgeknipt van Kerstdagen van Crealies en 2x gestanst voor wat volume.

Groetjes,


zaterdag 22 augustus 2020

Gefeliciteerd

De ergste hitte is gelukkig weg (in huis nog steeds 25 graden) maar toch aan de slag voor jarige vriendin Lilian die totaal niet van cute houdt ....afzien voor mij 🙃. Al jaren liggen hier 3 prachtige rubber stempels van Crafty Individuals en nu heb ik er een van inkt voorzien maar ja, wat doe je er dan nog meer mee??? Dit is zó anders dan wat ik normaal maak dus tips zijn méér dan welkom!!!

Een grote witte kaart gesneden en mijn stempelpapiertje gemat op gele cardstock. Ze hebben een grote warmgele zithoek bij de open haard dus vandaar deze keuze. Met de SU-Gorgeous Grunge stempel wat gespetterd in grijs, geel en oker en met een Viva Decor -grungestempel de grotere rondjes en vierkantjes in geel en grijs. Hier en daar wat kleur op de CI-393 stempel aangebracht en tot slot een uitgeknipt vlindertje bij gefeliciteerd van Craft Emotions en ook dat weer gemat op de gele cardstock.

En ik maar blij schrijven dat ik géén probleem mét Blogger heb...dat is bij blogposts die ik al sinds juli klaar heb staan maar deze is helemaal nieuw en nu heb ik ook die tussenruimte bij de challengerij hieronder ..pfff....heeft iemand dáár al een oplossing voor gevonden?

DANK VOOR DE TIPS....TUSSENRUIMTE IS WEG 💓💓💓💓

 Groetjes,

 


Challenges:

DeEgel-104/géén dp
TTCRD-ag
Creativesketchygirls51/vlinders
AudSentiments-258

maandag 10 augustus 2020

Voor Anita

Hoi hoi,

het duurde lang voor de begin dit jaar voorspelde hete zomer kwam maar nu is het HOT HOT HOT 🥵🥵. Ik freubel/blog al een hele tijd vrijwel niét maar nu komt er al hélemaal niets van!!!
Nog even en er groeien straks palmbomen op Ameland waar de jarige Anita zoals elke zomer vast zal genieten want dat is nu de béste plek zo dicht bij het water!!! 
Gelukkig zijn er leuke stansjes voor als het even tegenzit want het was hier wéér  schrikken met een héél zieke Ben die met de ambulance richting ziekenhuis moest (ik zal er nóóit aan wennen 🥺.) Deze keer waren  een resistente bacterie én bloedvergiftiging de boosdoeners -ná onderzoek uroloog de dag er vóór !!!???- en moest hij zelfs in isolatie. 
Hij is nu 1 week thuis en het gaat redelijk met hem maar qua conditie (longen) natuurlijk voor de zoveelste keer wéér terug bij AF waarbij deze warmte ook niet echt helpt en begrijpelijkerwijze is de nodig gebleken operatie nog even uitgesteld. Eérst maar weer eens bijkomen en in de tussentijd nog wat onderzoeken...pfff...eén  jaar zónder "gedoe" wat zou dát fijn zijn maar ik vrees dat dit een utopie is!!
Maar allez: hier is het simpele stans-kaartje want een jarige overslaan dát kan natuurlijk niet....


Het  dubbelzijdige dp is uit een heel groot blok van K&Company Poppy Seeds dat ik al wel 10 jaar heb en bij het opruimen van mijn hobbykamer weer "ontdekte". Met een blauwe stift heb ik het onderste blauw bovenaan de dwarsstrook nog even terug laten komen voor het contrast én bewust géén zee of blauwe lucht gemaakt want dát zie je al zó vaak.
Het zonnetje is van Crealies, de palmbomen van Elisabeth Design en op het eilandje heb ik gespikkeld met Promarkers en er wat dotjes Pontura Paint van Nellie Snellen op gezet zodat het net als echt zand een glimmertje heeft. De vlag met Happy Birthday is van de clearstamp Beach Day van Neat&Tangled.

Groetjes, 🍦🍹🏖