maandag 26 februari 2018

BEHA-POES

Op deze ijskoude maandag is Margo jarig en omdat zij in de lingerie-branche werkt hoefde ik over mijn stempelkeuze niet lang na te denken!!!


Met Kerst kreeg ik van haar een kaart met paars en die kleur was nu ook mijn uitgangspunt. Normaliter begin ik met dp zoeken en ga daarna pas inkleuren maar nu had ik éérst de leuke "Uplifting" poes van Penny Black met Promarkers ingekleurd en toen kwam ik tot de ontdekking dat ik eigenlijk amper paars designpapier heb.......pffff.....gelukkig toch nog wat gevonden!
De kleur van het paarse cardstock is op de foto totaal niet zoals in het echt en ik las op andere blogs ook al dat de camera en paars geen goede vriendjes zijn......jammer!
Het meeste is uitgestanst met stitched- dies, happy birthday is van Crealies en 2x gestanst voor wat volume, de kleine vlindertjes zijn gemaakt met een Mireille-ponsje en de knoopjes zijn uit de voorraad.

Fijne (warme) dag,

Challenges:

AnimalFriends/Streifen und/oder Punkte
DeEgel-52/3 of a kind (gestanste vlindertjes)
CreativeSketchyGirls-21/knopen en touw
Ally'sAngels-3/stitching real or faux
ILP-353/anythinggoes
PPCC-368/anythinggoes
Allsorts-456/B=BRA and Birthday
PBSC-17/anythinggoes-use scraps

donderdag 22 februari 2018

Nog een sneeuwman tentkaart

Even geen zin in inkleuren en dus aan de eetkamertafel nog zo'n 3D-sneeuwman van Amy Design zitten knippen voor in de leuke tentkaart van DDBD.


Deze keer is de basis uit Kraft, de randjes bewerkt met Gesso en het DP is weer van Marjoleine. De witte stipjes op het blauw rondom het plaatje heb ik met een witte gelpen gezet want anders was het wel héél donker daar binnen.
De ijspegelrand van MD en de bomenrij van CE eerst uit witte cardstock en daarna uit het donkerblauwe designpapier gestanst (in de freubelwereld kan gelukkig alles hihi!).
Van Nellie Snellen is het stansje met EEN FIJNE KERST en daar zit ook weer het blauwe papier achter.

De schommel heeft een plekje veroverd, leuk!

Wat een heerlijk weer hebben we en het zonnetje is al zo sterk dat je van het voorjaar begint te dromen maar volgens de berichten is er een ongelooflijk koufront in aantocht! Ik ben een vreselijke koukleum en kijk dolgraag naar schaatsen op tv maar zelf doen....uuuh neen.... maar ongetwijfeld zal het bij de échte liefhebbers nu enorm gaan kriebelen! Kerstkaarten maken blijft in ieder geval niet moeilijk nu de lente nog zo ver weg is en ik heb er inmiddels al 10 (laat niet alles hier zien) dus dat gaat goed!

Fijne dag, 

Challlenges:

52weekstoChristmas
WinterWonderland/tribute to Eileen-anything christmas goes 

zondag 18 februari 2018

Stay warm.....

BRRRRRRRRRRR ineens kwam Koning Winter toch nog langs nadat het leek of we alleen nog maar herfstweer hadden. Zelfs nu is hier elke morgen alles wit van de vorst en donderdag hadden we zelfs een laagje sneeuw maar eindelijk is de gure wind weg en schijnt er een stralend zonnetje dus ik ben gisteren weer eens op de fiets gesprongen, héérlijk!
Mijn vriendin Anita wordt vandaag 66 en voor haar heb ik deze "warme" kaart gemaakt met een dik ingepakte ijsbeer (MFT-Cool Day).


Een kleine kraftkaart van 13x13, er op een stuk ecrukleurige cardstock geembosst met de MD-Knitting-designfolder. De randjes zijn bewerkt met Vintage Photo.
De heerlijke warme trui is gepaperpieced met een breipatroon uit een groot Action-blok en uit datzelfde papier is ook het frame gestanst.
Op de originele stempel houdt de beer een beker vast maar ik heb zijn ene pootje los gesneden en er een kadootje van weer een andere MFT-stempel onder geschoven. Alles is weer ingekleurd met Promarkers en voor de glitter op de ijsschots heb ik een Wink of Stella-pen gebruikt...op de kaart amper te zien dus hier nog een extra fotootje onder een lamp genomen!


De rest is ook van dezelfde stempelset en verhoogd opgeplakt, de houten sneeuwvlokken zijn van Xenos van jaaaaren geleden en bijna op...........jammer!!!

Deze ijsbeer heeft een plekje veroverd bij

En dan kreeg ik zo maar twee beeldige Valentijnskaarten, zo lief!
Deze van Annemarie en Merit


En een heeeeel geheimzinnige met een dikke KUS op de flop en GEEN afzender .....dat was me toch een gerikraai wie daar verantwoordelijk voor was maar het mysterie is inmiddels opgelost en ik heb  ontdekt dat


Anita mij en nog veel meer bloggertjes heeft verrast op deze 14e februari en dan is Valentijnsdag dus wel heeel leuk!!!

Van Petra in Zuid-Afrika kreeg ik eindelijk een mailtje dat de begin januari verzonden verjaardagskaart is aangekomen, flop een beetje gehavend maar kaart mankeerde gelukkig niks!

Fijne zondag en stay warm!!!!

Challenges:

CreaChickys-18/winter 
CCC-February/2 or more layers
CreativeMoments-136/show us some weather
PFP-431/add an embellishment
AYLI/fav way to add sentiment (stamped on a "banner" works always fine for me bit directly on the card is no problem either)
Stempelsonne-199/alles geht
PPCC-367/anything goes 

dinsdag 13 februari 2018

I 💗 YOU

Morgen is het Valentijn en daar heb ik dus echt helemaaaaal niets mee maar ik heb wel een verjaardagskaartje vol liefde gemaakt voor nicht Daniela die deze maand 46 wordt.
Ik ben vorige week begonnen met de challenges van de De Egel, K&K en DCL in mijn achterhoofd maar dagelijks kwam er wel een nieuwe uitdaging langs waar het kaartje aan mee kan doen en zo is het een waslijst van maar liefst 12 challenges geworden......geen idee of er blogs bij zijn waar dat niet mag/kan maar dat merk ik dan vanzelf wel!
 

Uit grijze cardstock de "schommel" geknipt en al het gebruikte DP is van Authentique "Collection Lovely".
Happy Birthday is van Crealies, 46 van Memorybox, het hart van Nellie Snellen.
February is van Bugaboo en de olijke kat in een heerlijke dikke trui is van Penny Black en beide zijn ingekleurd met Promarkers. Op de cijfers, tekst trui en het grote hart bij february zit Glossy Accents en ook de witte gelpen is weer gebruikt.

De muizenauto heeft een plekje veroverd op Di's Challengeblog
                              Vanmorgen was alles nog dik bevroren maar eindelijk is het hier nu ook straaalend (heel veel natte en grijze dagen met gemene wind en geen zon te bekennen zoals elders in het land) dus ik ga een lekker ommetje maken en wens jullie ook een heel fijne dag!

Groetjes,

Challenges:

Knutsel&Kadootjes-februari/Liefde en vriendschap
LTCCB-19/anything goes
LTSCB-106/I love you
PB&More-February/love, hearts, flowers (all of it!!)
PBSC-February/anythinggoes-opt. use scraps
DCL-285/fancy folds
DaisyChain-16/add a heart
De Egel-51/schommelkaart
CraftyFriends-77/love is in the air
ILP-352/love
Allsorts-454/love is in the air
ATSC-161/have a heart 

donderdag 8 februari 2018

Muizen-kerstauto

Herinneren jullie je de leuke Driving Home for Christmas Di's digi nog??
Die had ik in december ook nog héél groot uitgeprint en in vrijwel dezelfde kleuren ingekleurd als de eerste kaart (met iets beter zelf getekende snorharen hihi) en nu heb ik er deze CAS- kaart mee gemaakt.
Dit is dus nog steeds niet de nieuwe gecorrigeerde versie die ik kreeg toegezonden.....die gaat er beslist nog een keer komen en dan wel in totaal andere kleuren maar daar moet ik nog even over nadenken.


Op de witte kaart Nordic Winter DP van MD en dan de grote digi, allebei uitgestanst met de Crealies-stiched rechthoek.
Uit het Eline-alfabet heb ik X-Mas gestanst en ipv het streepje er een glimmende rode ster tussen geplakt.

En wat is nu het leuke??

De hippootjes hebben gewonnen bij            
en ik mag wéér bij Di's Digis gaan shoppen, dat is straks weer een inkleurfeestje!!

Zojuist ontdek ik dat deze leuke sneeuwmankaart een plekje heeft veroverd bij 52 WTCen ook de rendierkaart is nog een keer in de top 3 gekomen, deze keer bij Winter Wonderland
en het is en blijft toch echt het allerleukste als je creatie door het designteam is uitgekozen ipv door de Random!


Fijne zonnige dag,

Challenges:

52 weeks to Christmas
ChristmasatSweet Stampin-January/anything
Di's Digi Winter Challenge 
AYLI/favourite-way-to-add-stitching (FAUX: LOVE the instant fab detail you get with these dies)
CCC-February/2 or more layers
ABCCC/C=clean

donderdag 1 februari 2018

3D-Kerst

Bij 52 weeks to Christmas Januari Challenge vragen ze om 3D of een plaatje op je kerstkaart. Zo te lezen grote schrik voor heel veel bloggertjes want wat jaren geleden JE VAN HET was is nu toch echt een beetje verdreven door allerlei nieuwe technieken waaruit maar weer blijkt dat ook het gefreubel heel erg aan smaak/mode onderhevig is.
Maar gelukkig zat er bij de leuke candy die ik vorig jaar bij Crealientje won een knipvel Vintage Winter van Amy Design met leuke 3D-sneeuwmannen en in etappes is het me nu toch gelukt een kaartje te maken en gezellig mee te doen. Gelukkig gaat het weer wat beter met de rug, de ergste pijn is weg maar het voelt nog steeds niet goed dus oppassen, alles goed doseren en al helemaal niet te lang in een houding zitten!


Uit witte cardstock heb ik de DDBD-tentkaart gesneden (bedankt voor de info Femminde!!).
Het leuke donkerblauwe papier van Marjoleine steekt er prachtig bij af en ook dat zat bij diezelfde candy.....boffen!
Binnenin het 3-D-sneeuwmanplaatje geplakt en de voorkant nog een beetje "aangekleed" maar dat wijst zichzelf wel toch?  Ik vind het een leuk model en ga er beslist meer kaartjes mee maken.

Het no-line-hippo-kaartje heeft zowaar een topplekje veroverd, super blij mee!!!

  


Fijne dag,