zondag 28 juli 2013

Kerst en Oma Dee

En weer een kerstkaart met een Eline-uiltje, ik heb er nog heel veel uitgeknipt klaar liggen dus kan nog even vooruit!
De basis is een rood kaartje, het DP, de postzegel en stempels zijn allemaal van Eline. De twee kantjes op elkaar zijn uit mijn voorraad. Alle randjes zijn gedistressed en ik heb wat Stickles gebruikt langs sommige randen.    


Ook al is mijn kaart vierkant ipv langwerpig en heb ik het verkeerde hoekje om laten krullen, toch hoop ik dat hij mee kan doen aan de leuke challenge van Oma Dee, kan nog tot de 31e!.


De laatste weken is het aantal followers met Bloglovin behoorlijk toegenomen ontdekte ik, dank jullie wel en welkom op mijn blog. Ik heb Bloglovin er op gezet toen er steeds meer verhalen rondgingen dat we in de problemen zouden komen met onze leeslijst. Gelukkig is dat niet waar gebleken maar met Bloglovin doe ik helemaal niets dus sorry als ik niet reageer of met een tegenbezoekje kom..........ik zou niet eens weten hoe het moet!!

Groetjes en koel maar even lekker af bij dit kerstkaartje want na woensdag komt de zomer geloof ik weer helemaal terug!!!!!!!!!

vrijdag 26 juli 2013

PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

Hallo Blogdinnetjes,

Is het nog een beetje vol te houden nu het niet alleen maar HEET is maar we na de langverwachte regenbuien ook een hoge luchtvochtigheid hebben???
Hier in het Noorden lijkt het wel of ik weer in Jakarta woon, die hete klamme dweil op je hoofd en helaas geen airco om even bij te komen!


Op de vlonder bij de vijver is het zeker 10 graden koeler dan op het terras bij het huis maar toch.. (zoekplaatje hihihi!!)......

                          Zal ik..?????
                         

oooooooooooooooh jaaaaaaaaaaaa lekker, pootje baden of .....................
net als de kleine Silas in Newcastle heerlijk aan zee????
Maar het einde van de hittegolf is in zicht ...........nog even volhouden en genieten!!!
Warme groetjes en een heel fijn weekend allemaal!!!

 

dinsdag 23 juli 2013

Made with love

Hallo allemaal op deze super warme zomerdag!

Ik mopper niet hoor, alles beter dan nat en grijs maar erg actief ben ik niet en freubelen daar komt al helemaal niets van, gelukkig was dit kaartje al gemaakt voor we de tropen in doken!!!

Het is een verjaardagskaart voor vriendin Hetty en zoals bijna elk jaar met een knipoog naar haar vaardigheden met naald en draad en...............de naaimachine.
Deze keer wat moderner zonder bloemen en frutsels zodat het leuke papier alle aandacht krijgt.


De basis is een kleine standaard roze kaart. De "ezel" heb ik uit witte cardstock gesneden en het DP is gemat met lichtroze cardstock. Het papier is -zoals wel vaker- een verzameling.
Het bovenste en het sentiment op de tag zijn uit een bijlage van het tijdschrift "Crafts Beautiful", gekocht toen ik in maart in Newcastle was. Het onderste met de centimeters is van het Kruidvat, het patroonpapier van de tag is van "Happy Days" van Papermania net als het uitgestanste rondje met zachtgroene stippen achter Tilda dat weer op een blauwe scalop oval van Spellbinders zit.
Verder wat lint aan de zelfgesneden tag,  een centimetercharm aan een jute strikje, het sentiment gemat op Kraft-cardstock, twee knoopjes uit de voorraad en nog twee paspopjes met Stickles uit een blokje van het Kruidvat geknipt.


"Sewing Tilda" is ingekleurd met Promarkers en een beetje witte pen. Op de naaimachine zit Glossy Accents. Aan een roze scrappersflosstrik een schattige kleerhangertjescharm waaraan een hartenknoopje bungelt.

Lieve groetjes,

 

Challenges:

GEWE/juli challenge (bijna alle kleuren)
MidweekMagnolias/buttons and bows
LovelyHanglar/Magnolia-74-bingo (dies, buttons, sparkle)
CCC-24/alles mag
BearlyMine-96/anything goes
PassionforPromarkers-208/theme-easel does it
MagnoliaLicious/anything goes
InkyChicks-9/summer colours


woensdag 17 juli 2013

Kerst

Begin dit jaar was ik nog steeds in de stemming maar daarna lag de kerstkaartproductie helemaal stil en als ik dan op de kalender kijk .........hoogste tijd de draad weer op te pakken! Niet dat ik uitgerekend met dit heerlijke weer aan de knutsel ben geweest hoor, deze 3 uilenkaartjes zijn al een tijdje klaar maar ooh wat had ik er een moeite mee.

                             

Weer een rood kaartje, hekje van Magnolia, boom van Memorybox, witte cardstock voorzien van bobbeltjes met de Swiss Dots Folder van Cuttlebug, een fishtail geknipt en daar een ticket van Femke op, blauw organzastrikje met charm en een wit kantje er aan en met de Snowwriter lukraak wat witte stippen gezet.
Deze kaart doet mee bij JustaNote-13/zonder kerstpapier


Hier een zachtblauw langwerpig kaartje gebruikt. Een strook DP van Eline er op met aan de bovenkant de sterrenstans van Magnolia met Stickles. Twee Nellie Snellen Multiframes op elkaar met in het midden weer witte cardstock met de bobbeltjes en daar de uiltjes op. Links een kerstboompje van een Cuttlebug-stans met sterren die uit de rand over blijven en daar ook wat Stickles op. De tekststempel is van een clearstamp van de Action.
Deze kaart laat ik mee doen bij CASonSunday-12/Christmas in July en 2Sisters-152/make it sparkle.


En weer een rood kaartje (ze zijn nog steeds niet op hihi!), dit keer met een half taartkleedje. Ook hier weer wit papier met de Swiss Dots Folder, wat Stickles hier en daar, boven in de hulsttakjes van MD met blauwe inkt bewerkt en er hotfixsteentjes op geplakt, weer een ticket van Femke en nu sneeuwvlokken gemaakt met Typ-Ex.
Nog een berg te gaan maar alle beetjes helpen sprak zij optimistisch!!

Lieve groetjes, geniet allemaal van dit heerlijke weer dat volgens de berichten de hele maand zo blijft!!


donderdag 11 juli 2013

Weer thuis en happy!!!


Waarom happy????
Nou om een aantal heel leuke redenen.
Ten eerste waren wij maandag 30 jaar getrouwd en dat hebben we gevierd met een paar heerlijke dagen in Maastricht en omgeving.

We sliepen in het Design Hotel in stadsdeel Wijck, een heel leuke, trendy wijk met bijzondere winkeltjes die uitkomt op de St. Servaasbrug. Zodra je die oversteekt sta je in hartje Maastricht en kan het genieten beginnen!


Ondanks de onwijze hitte -een enorm verschil met Groningen, zeker bij thuiskomst gisteren - hebben we heel veel ondernomen en gezien (ook een dagje Belgie) met de nodige terraspauzes natuurlijk. Elke avond heerlijk buiten eten en genieten, het leek wel of we weer in Rome waren.
Op het Vrijthof was het een gekkenhuis in het weekend want......Andre Rieu speelde er 3 avonden achter elkaar. De mensen komen werkelijk van heinde en verre en vooral veel Britten die de oversteek speciaal hier voor maakten. Het plein was afgezet met hekken, in het midden honderden (ongemakkelijke) stoelen en grote schermen langs de buitenranden voor de mensen op de terrassen. Maar het allerleukste was: alle restaurants doen mee  aan dit spektakel. De terrassen worden helemaal omgebouwd met feestelijk gedekte tafels waar eerst van een 3-gangen Rieu-diner genoten kan worden en daarna barst  het feest los.


Wij wisten van niets en hebben wat voorbereidingen gezien en de repetitie gehoord voor we van het terrasje moesten  (lachen want dames van het orkest zitten daar met krulspelden in te oefenen!!) maar als er onder mijn blogdinnen fans zitten....elk jaar zijn er 3 van deze weekenden dus ik zou zeggen.......doen!!!

Waarom ik nog happy ben?????
Dat behoeft voor mijn nieuwe volgers enige uitleg:
Een tijd geleden viel ik achter elkaar in de prijzen met mijn kaartjes, bij bloghops en candies dus blogdinnetje Mieke noemde mij de BOFBIPS van het Noorden. Wel het is weer zo ver want......

Bij Plony heb ik met de bloghopcandy van het super leuke We Love Vintage Blog deze schattige Creatables gewonnen die jullie vast snel op een kaartje zullen tegen komen.


Bij The Ribbon Girl heb ik de voucher van juni gewonnen en mag ik shoppen. Ineens ontdekte ik dat ze in de buurt van Newcastle (waar dochter Sylvia woont) zitten en van het een kwam het ander en had ik zo maar een gezellige mailwisseling met eigenaresse Mary...wat hebben we toch een leuke hobby!!!

Bij Scrapbook Stamp Society ben ik met mijn 1e Besties-kaartje in de top 3 gekomen!


Inmiddels heb ik dus een reuze blogachterstand opgelopen die ook niet meer in te halen is maar ik kom snel een kijkje nemen wat jullie voor moois hebben gemaakt de afgelopen week.

Lieve groetjes,

zaterdag 6 juli 2013

Mijn eerste Bestie

Bij Noor kon je een speciaal ontworpen Bestie opvragen voor de Challenge.
Aanvankelijk moest ik enorm aan dit figuurtje met haar zwarte giga-ogen wennen (maar ja, Tilda zonder neus en mond vond ik 1 jaar geleden ook hoogst eigenaardig *lol*) maar zoals zo velen in blogland.....ik ben overstag!!!


De basis is een gesneden kaart uit witte cardstock, daar roze cardstock op en dan het beeldschone  papier vol glitters "A walk in the Garden" van Best Creations waar ook het ovaal met sentiment Smile van is.

Rechts heb ik een vlinder uit het DP een beetje losgesneden zodat hij over de rand van het afdrukje piept. Op de hoeken met roze Perlenpen dotjes gezet en verder overal Stickles-stipjes. De grote vlinders zijn van de schitterende border van Noor en ook uitbundig van Stickles voorzien. Op de lijfjes wit parelsnoer van Xenos en op de grote strik in het haar een grote parel in het midden geplakt. De kleine vlindertjes zijn gemaakt met een Mireille-ponsje.

De bloementoef rechtsonder heb ik nog een keer uitgeknipt en er opgeplakt zodat het wat hoger ligt.De kleuren van deze bloemen heb ik allemaal in Bestie terug laten komen, zoals bijna altijd met mijn Promarkers en een beetje witte pen. 
Graag wens ik jullie allemaal een heerlijk weekend, eindelijk is het zomer in Nederland!
maandag 1 juli 2013

DT-Bijdrage Krea2Day- alleen maar stansen

Voor de candy van de maand juli heeft Cynthia een heel bijzondere uitdaging bedacht: gebruik 4 mallen van 4 verschillende merken op een kaartje van slechts 13,5 x 13,5 !
Kijk voor alle details even op de website bij Krea2Day.

Ik heb 2 kaartjes gemaakt en vond dit echt een uitdaging want ik ben nu eenmaal dol op stempeltjes inkleuren maar net als met mijn eerste CAS-kaart een tijdje geleden, leuk om weer eens uit je comfortzone te moeten.  
                      

De basis is een kaart uit Kraft gesneden en het DP is van Basic Grey ""Picadilly", de randen bewerkt  met Walnut Stain.
In het midden een mal van Noor, binnen in een Standard Circle van Spellbinders uit het DP, de Poppies van parelmoer cardstock zijn van Memory Box en de bloem heb ik weer 2 x gestanst met een foampje en meeldraden er tussen, de blaadjes onder in zijn van Crealies (CS 11)- losgeknipt van de takken- een beetje opgebold en er een foampje onder gedaan. De kleine vlindertjes zijn gemaakt met een Mireille ponsje, eerst uit het parelmoer cardstock en daar op nog een keer uit DP.
Onder in een kanten strikje met een pareltjeshartje, de groene pareltjes zijn van de Action.


De tweede is -helemaal zonder designpapier- gemaakt met een standaard glanzende roze kaart. Daar heb ik ribbels in getrokken op mijn scoreboard en de hoeken afgerond met een pons.  Er op de schitterende Floral Oval Spellbinder uit Kraft cardstock en uit roze en parelmoer linnen cardstock twee keer een  Classic Oval van Spellbinders in het midden, alle randen bewerkt met Walnut Stain.
Zowel de grote als de kleine bloem zijn gemaakt met de Floral Flourishes 1 van Noor. De grote uit heel lichtroze glans cardstock met een mooie lichtgroene brad in het hart. Deze heb ik alleen een beetje omgekruld en verder gelaten hoe hij is. Voor de kleine donkerroze bloem heb ik de twee kleinste genomen en voor de lichtroze alleen de kleine, ze nat gespoten, in elkaar gefrummeld, een beetje opengevouwen en laten drogen zonder echt te proberen er een mooie bloem van te maken. Omdat alles al glanst op deze kaart heb ik hier nog wat Stickles op gedaan.
Uit lekker ruikende, groene glanzende cardstock met een motiefje (Wibra) rozenblaadjes van de Creatable English Rose van Marianne Design en de schitterende swirl van Cheery Lynn gestanst (in stukjes geknipt en verdeeld). De twee harten zijn ook van Marianne Design, de tekststempel op het Kraft hart is van Noor en het parelmoer hartjeer op is van Xenos. De groene vlinder is ook van Cheery Lynn en heeft 3 pareltjes op haar lijfje en ook wat Stickles.

Het zonnetjes schijnt nog niet in Groningen maar er is ons zomer beloofd deze week dus lekker genieten allemaal!!Challenges:

AnMaCreatief-22/juli-stansen