vrijdag 29 april 2016

HAPPY ----- HAPPY-----

Zoals ik gisteren al schreef: hier ben ik al weer met een kaart. Liefst heb ik wat dagen speling tussen het plaatsen, vind dat elke kaart best even alle aandacht mag krijgen maar soms heb je geen keus.
Omdat ik laatst een van de featured creations was bij Scraping4Fun ben ik vandaag GD bij Challenge#64 - FANTASY.
Nou dat heeft wat hoofdbrekens gekost...wat moest ik daar nu mee??
Eerst dacht ik aan "things with wings" dus feetjes/elfjes, tovenaars en draken maar zag het niet zitten. Poetsen met inkt en aparte stempeltjes zou natuurlijk ook gaaf zijn maar daar heb ik de spullen niet echt voor en bij anderen ziet dat er vaak super uit maar ik bak daar niets van dus wat dan?????
Pieker pieker pieker en toen vroeg GerJanne om een kaart voor zoon Guus die ging verhuizen en dit is mijn FANTASY!!!!
Geen standaard verhuiskaartje met een huisje en sleutels en ook geen auto waar hij dol op is maar een super vrolijke grote bloemenkaart!
 

Eerst een stuk rood karton en daar op witte cardstock.
Met de Crealies stitched circle uit diverse kleuren karton allemaal cirkels gestanst en gaan schuiven/stapelen tot ik de kleurencombinatie wel leuk vond.
Alles op elkaar geplakt en in het midden overal een witte knoop met een klein stukje rood cadeaulint.
De stelen van de bloemen heb ik met een Promarker gemaakt, de blaadjes zijn een stans van MD en heb ik verhoogd opgeplakt. Voor wat contrast heb ik een zwarte stift gebruikt.
De grasrand is gemaakt met een stans van MFT.
De lieveheersbeestje -die brengen geluk!!- zijn uit mijn voorraad.
Het dubbele zonnetje (bovenste verhoogd opgeplakt) is ook van Crealies net als HAPPY dat ik ook bewust in zwart heb gedaan, steekt leuk af zo en maakt het net wat minder zoet voor een jongeman!De vlinder is 3x geponst (geel, oranje en rood) en op elkaar geplakt.
Uit HAPPY vielen zwarte stukjes en die heb ik op de vleugels geplakt en met de zwarte stift heb ik het lijf en de "vliegroute" getekend.

Ik vond het enig om te maken en Rachelle van Scrapping4Fun vond het juist leuk dat ik zo "out of the box" bezig was geweest maar nu ben ik echt heel benieuwd naar jullie reactie!

Lieve groetjes,


Challenges:

Cuttlebug Mania-butterflies


donderdag 28 april 2016

April showers bring May flowers

Eindelijk weer eens een kaartje van mij dat vandaag ook op het Don&Daisy Blog en is verstuurd naar blogdin Marjan die gisteren jarig was.
Buiten groeit alles als kool en hebben we af en toe een heerlijke lentedag maar deze week lijkt het wel winter met hagel en natte sneeuw.
Zal het in mei eindelijk ècht lente worden vraagt Daisy zich af??
 

De basiskaart is 13,5x13,5 cm gesneden uit roomwitte cardstock.
Er op blauw designpapier van Pretty Paper Bloc "Flower Garden" PK9112 uit de grootste stitched vierkant van Crealies en daar op verhoogd met de een na grootste stitched stans hetzelfde roomwitte cardstock  bewerkt met de sneeuwembossingfolder DF3419. Die heb ik vooraf bewerkt met heel lichtblauwe inkt en hem bewust "verkeerd" gebruikt zodat het nu verdiepte regendruppels zijn en geen dikke sneeuwvlokken.
Uit blauwe cardstock de Horizon Grote Stad LR0354 gestanst en een aantal raampjes dicht gelaten.
Daisy (zit bij Pretty Papers Bloc PK9107) is ingekleurd met Promarkers. De paraplu is nog een keer extra uitgeknipt, verhoogd opgeplakt en bewerkt met Glossy Accents dat ook op de plas aan haar voetjes zit.
Uit 2 kleuren scrappersfloss heb ik steeltjes geknipt, een strikje er om geknoopt en daar de  bloemetjes opgeplakt die ik uit weer een andere velletje van het DP heb geknipt.


Op de achterkant van de kaart zie je meer van dat papier, uitgestanst met de CR1248 en er 2 Memorybox pluutjes op geplakt.Op de binnenkant nog wat bloemetjes uit het DP, weer 2 pluutjes en een tekst van internet.

Hier gaat het gelukkig wat beter maar in orde is het helaas niet dus we zullen blij zijn als Ben de 18e mei eindelijk bij de cardioloog zit!
Jullie lieve woorden en de leuke kaarten van Ans en Monique doen ons goed, dank je wel!! 

Lieve groetjes, morgen ben ik er al weer (soms komen DT en GDT-dingen zo uit!)

Challenges:

CCC-april/anything goes
LTSCB-76/anything goes
CraftyFriends-30/all things cute 

zondag 17 april 2016

Reminder CraftAddiction Challenge #4-something old, something new

Het thema van onze challenge #4 lijkt een schot in de roos te zijn want we hebben al zo veel gave inzendingen gehad maar vandaag laten we toch weer een reminder zien en die van mij  heeft roosjes en is heeeel zoet!
Ik ben er zowat het hele huis mee door geweest en kreeg hem maar niet goed op de foto!!
Bij het bedden verschonen dacht ik.........misschien lukt het hier wel en de pluizige ondergrond is dus de molton...het moet toch niet gekker worden met onze "verslaving" hihi!!

De basis easelkaart is gemaakt uit witte cardstock.


Mijn something new is de leuke paperstack "High Tea Rose" van Craft Emotions die Nicole een tijdje geleden aan me had op gestuurd.
Mijn something old is de Noor-stans 6002/0174 uit witte cardstock. In het hart verhoogd opgeplakt groen DP, uitgestanst met een  Spellbinders circle en daarop een uit het papier geknipte heerlijke high-tea die ook op foampadjes zit.
Ook de tekstempel "Time 4Tea"" van clearstamp 6410/0018 is een oudje. Beide staan niet in de shop van Nicole maar mocht je interesse kun je haar altijd mailen!
Op het liggende deel van de kaart een MD-Craftable stans die ik ooit van iemand heb gedraaid met er op een stukje High Tea Rose papier gestanst met de Crealies stitched circle en weer wat plaatjes uit het DP geknipt en verhoogd opgeplakt zodat de easel blijft staan.
De parels zijn uit mijn eigen voorraad.

Jullie kunnen nog meedoen tot eind van de maand!!!

Sorry voor mijn afwezigheid in blogland. Zó schrijf ik nog dat alles de goede kant op gaat en zó ligt Ben op hartbewaking vanwege hartritmestoornissen. Amper thuis en het begint weer van voor af aan en de dag er op weer naar het ziekenhuis. Tussen door een paar redelijke dagen maar uit het niets was het afgelopen donderdag weer mis.........zenuwslopende toestanden !!
De pinkoperatie is voorlopig van de baan, nu eerst op 18 mei naar de cardioloog die is gespecialiseerd in hartritmestoornissen en in de tussentijd wennen aan nieuwe medicatie en duimen dat het daarmee beter gaat dan de afgelopen tijd!
We doen af en toe een WASGIJ-puzzel, dat is wel even fijn om de zinnen te verzetten maar verder heb ik zó'n onrust in mijn hoofd en lijf dat zelfs een freubel/blogrondje geen afleiding brengt maar ik hoop dat dit nu snel voorbij zal zijn!

Fijne zondag,Challenges:

CCC-april/anything goes

zaterdag 9 april 2016

HUH?! .......10 !!!!

Vandaag wordt India -de kleindochter van vrienden Hetty & Theo - 10 jaar en ook dit jaar heb ik weer een kaartje gemaakt.
Ze neemt in de zomervakantie altijd deel aan een Science-project voor kinderen dus dat vond ik wel een leuk thema en deze keer is het geen girly girly roze kaart geworden maar voor een tiener mag het best wel een beetje stoer zijn toch??


De basis is een kaart uit Kraft.
Er op plankenpapier van Studio Light PPSL29 en daar op twee stukjes designpapier uit het blokje "Oxford" van Basic Grey.
De digi is "Mad Scientist Honey"van CC Designs en ze is weer ingekleurd met Promarkers en uitgestanst met de stitched rechthoek van Crealies.
Het spreekwolkje is ook van Crealies.
Rondom het plaatje zitten blauwe spatten gemaakt met de Eline's Words clearstamp EC0138.
HUH en Taadaa zijn van de MD-Project NL PL1507 stempel en het plus teken onderaan  en het memobord links zijn van de  doktersclearstamp CS0930. Hier en daar ben ik er nog met zwarte gelpen overheen gegaan en dat gaf een grijs-glanseffect...........
De houten 10 is van  Craft Emotions en heb ik rood gemaakt met een Promarker.
Het laboratorium glaswerk heb ik van internet en is allemaal voorzien van Glossy Accents, net als de grote veiligheidsbril!

Fijn zonnig weekend,

 Challenges:

BunnyZoe'sMarch/fav stamp company (CC Designs)
Knutsels&kadootjes-34/hout op je kaart

woensdag 6 april 2016

Happy Birthday

Er is weer zo'n leuke Liftchallenge en omdat het weer zo tegenvalt ben ik er eens lekker voor gaan zitten. Pfffffffffffff, dat was nog niet zo eenvoudig maar na wat mislukte pogingen kan deze er wel mee door (hoop ik) hihi!

Dit is de te liften kaart

en dit is de mijne


Een kleine witte kaart als basis en de Wibra-tapejes boven aan waren het uitgangspunt.
Na heel veel gezoek wat kleine stempeltjes gevonden en aan de slag met Memento en SU-inkt.
De tassels heb ik zelf gemaakt. Gewoon een strook papier (zat om een boeket dat ik afgelopen zondag kreeg: van binnen plastic en van buiten een beetje viltachtig maar dat is hier niet goed te zien helaas) ingeknipt en opgerold. Bovenaan weer een ander stukje tape er omheen gedraaid en er tot slot een roze waxkoord door getrokken met een knoopje onderin.............geen dure stans nodig dus!!
Strikje van blauw organzalint en Happy Birthday van Crealies.....ik vind hem leuk, jullie ook??

Fijne avond allemaal,


Challenge:

SimonsSaysWednesday/happy birthday
StampingSensations-April/one for girls 

zondag 3 april 2016

Challenge #4 CraftAddiction/something old-something new

Vandaag begint de nieuwe challenge bij CrafAddiction en dit is mijn bijdrage.
Ik heb hem verstuurd aan mijn Don&Daisy DT-maatje Colinda die volgende week jarig is.


Mijn something new is het gebruikte papier en de Crealies stansen. Mijn something old is de digi.
Het groene plankenpapier is uit de paperstack Poppie Fields en de randen zijn bewerkt met  Vintage Photo distress inkt.
Het label met de bloem en het bloemetjespapier zijn uit de serie Life&Garden.
In het label heb ik gaatjes geprikt en er fel- en lichtroze organzalintjes doorgehaald en het geheel daarna verhoogd opgeplakt.
For you is van Crealies en heb ik 2x gestanst voor wat meer volume.
Het bloemetjespapier heb ik uitgestanst met de Crealies stitched rechthoek.
De Saturated Canary digi "Springtime" (bewust gekozen omdat ze tussen roze bloemetjes zit die ook op het papier voorkomen) is ingekleurd met Promarkers en potlood en het kraft frame heb ik gemaakt door 2 opeenvolgende maten van de Crealies stitched vierkant samen te stansen.
De vlindertjes zijn gemaakt met de MD-CraftableCR1354.

Het DT heeft beeldige inspiratiekaarten gemaakt en jullie kunnen tot eind van de maand meedoen! Laten jullie wel even weten wat er OUD en NIEUW is op jullie creatie, dat maakt het voor ons wat makkelijker als we alles gaan bekijken.

Met mijn drieluik mag ik weer GD zijn bij Scrapping4Fun maar omdat ik dat al ben voor challenge #64 heb ik deze keer voor de eer bedankt.


en met de kaart voor Laura
                                                                         sta ik in


Fijne lentedag, wij moesten vandaag heel lang op het zonnetje wachten! 

Challenges:

ABC/E=everything
Stempelsonne163/anything goes 
StampingSensations-April/one for the girls
CraftyCalender-April/anything goes

vrijdag 1 april 2016

Verwennerij!!!!!!!

Wat ben ik verwend op mijn verjaardag!


Een beetje later dan de bedoeling was laat ik jullie delen in de vreugde maar het wachten was op de kaart van Marjan waarvan ik wist dat hij de dag er voor was gepost maar er 5 dagen over heeft gedaan....pfffff gelukkig kwam hij toch!! Dát geldt helaas niet voor de post van mijn lieve dinnetje Mieke, die woont quasi om de hoek maar helaas.....soms gaat het dus echt niet goed met de bezorging! Het beeldige gele boeket kreeg ik met Fleurop van vrienden Hetty en Theo en het staat er nog steeds prachtig bij!


Zó veel prachtige kaarten bij de post en al die felicitaties op het blog, dank jullie wel!!!!
Wat dit jaar ook opvallend was: de standaardjes bij diverse kaarten (hier niet allemaal gebruikt want het is al moeilijk genoeg alles op de foto te krijgen). Daar heb ik er zelf niet één van en maak vaak zelf iets aan de achterkant van een enkele kaart maar dit is toch ook wel heel leuk!!


Deze gekke kaart stuurde vriendin Anita waarmee ik dik 40 jaar geleden met de auto naar Spanje ben geweest , toen zagen we er ietsje beter uit in badpak whahaaaaaaaaaa! ! Volgend jaar worden we allebei 65....op naar de AOW!!

Als kers op de taart ben ik met deze kaart gekozen in de


BLIJ!!!!

En waarom ik nog blij ben??
Omdat bijna al het gehol en gevlieg naar het ziekenhuis achter de rug is en er niks akeligs is gevonden. De bacterie die de buikpijn veroorzaakte lijkt verholpen door de medicijnen, de ontsteking is uit Ben's knie en hij kan weer gewoon lopen en auto rijden. Op 11 april wordt hij aan een onwijs kromme pink -koetsiersziekte- geopereerd en is hij weer een weekje uit de roulatie maar daarna pakken we ons oude leventje weer op na een paar akelige maanden vol gepieker......sooooooo happy!!!!!

Lieve groetjes en tot zondag, dan begint de nieuwe challenge bij CrafAddiction!