donderdag 30 november 2023

Happy Christmas

Kerstkaartdonderdag in blogland! 



Tijdens het opruimen vond ik een stukje dp met mooie sneeuwsterren, ik denk van Bo Bunny maar weet het niet zeker. In het midden een stitched arch stans er uit gestanst en alle randen met inkt bewerkt. En toen ik alles verhoogd had opgeplakt zag ik pas de fout: verkeerd opgeplakt en nu zit de arch up side down 馃檮☹️馃槙......hoe fanatiek kun je bezig zijn???!!!! De schattige digi is Prickly Hedgy van Di's Digis en daar loopt ook de challenge g茅茅n rood en groen. Ik heb de kleur van het dp gekozen en er wat warm geel aan toegevoegd, op de besjes Glossy Accents. De Happy Christmas stans is van Simon Says Stamps. Ik heb de omtrek op kleur gebracht met 茅茅n van de Promarkers en de witte tekst 2x op elkaar geplakt zodat hij er lekker uitspringt. Tot slot nog een dubbele sneeuwvlok met een hotfixsteentje in het hart.

Het babykaartje kreeg een plekje 茅n ik heb een schattige pingu茂ndigi uitgezocht, er liggen nog zoveel leukerds op een kleurtje te wachten .... 


Fijne dag,








zondag 26 november 2023

GerJanne is 61!

Feest in Twello en vast een vol huis want het is zondag!!! Een paar maanden geleden heeft ze een nieuwe laptop aangeschaft en laat ik daar nu net de passende stempel van Mo Manning voor hebben. Deze heet welliswaar  Checking Facebook  en ik geloof niet dat ze d谩谩r erg actief is maar bloggen is in ieder geval w茅l dagelijkse kost (al is het in de avonduren ipv direct bij het opstaan 馃槀馃槈)!!! Ver vooruit gewerkt zoals jullie aan de buiten genomen foto met groene bomen zien want binnen kreeg ik de juiste kleuren niet te pakken. 


Het dp is van een groot Action-blok, een beetje de kleuren die ook in hun interieur aanwezig zijn. Matten doe ik vrijwel nooit maar hier heb ik een uitzondering gemaakt. Ingekleurd heb ik weer met Promarkers en op de beker, de hartjes en de cijfers zit Glossy Accents en tot slot nog een vlaggenlijntje en wat serpentines.

Nog wat plekjes - de shaker zat in de Sint/Kerstdoos naar Engeland en die is gisteren bezorgd dus mooi op tijd voor schoentje zetten!



Gezellige zondag,





maandag 20 november 2023

2 x Baby girl

Wat een verrassing in dat Zuid-Hollandse puntje op de Nederlandse landkaart: de kleine Nom茅 
dacht Mamma is uitgewerkt dus ik hou het voor gezien en zo kwam ze maar liefst 5 weken te vroeg!!!! Het popje doet het gelukkig goed en is inmiddels thuis las ik op hun blog. Deze twee roze kaarten zijn die kant op gegaan. 


Voor Merit en Pascal



Op een witte kaart dp uit het schattige babyblok dat ik al eens eerder heb gebruikt voor de kleinzoon van GerJanne. Voor het contrast gemat met cardstock. Van LOTV heb ik ook schattige "babymensjes" maar hier heb ik voor lieve beertjes gekozen en deze heet Snuggle Time en is ingekleurd met Promarkers, op de rammelaar en knoop van de strik zit Glossy Accents. Uit het cardstock heb ik een postzegel gestanst en de stempel precies op maat tussen de stiksteekjes gesneden. Haar bijzondere naam staat aan de zijkant, 3x gestanst en op elkaar geplakt voor wat volume en 贸贸k bewerkt met Glossy Accents. Op het witte hartje nog kleine tekstjes die bij de schattige berenstempeltjes van Joy op de binnenkant horen.


Voor Annemarie en Arie



Ook hier een witte kaart en er op streepjes dp uit dat zelfde babyblok. Het schattige stempeltje is Baby Bath Time en is uitgestanst met een stitched Crealies rechthoek en verhoogd opgeplakt. Er op wat "postzegeltjes": links alle drie van Joy met tekst van de bijbehorende clearstamp Sending messages en rechts van de gewone vierkante stansset met een Hello Bluebird beertje er op gestempeld. Ook hier is alles met Promarkers ingekleurd, op de zeepbellen zit Stickles Stardust en op het hartje Glossy Accents.




Fijne dag, 


donderdag 16 november 2023

Roodkopje

Neen hoor, g茅茅n typefout 馃榿 maar vandaag een roodkopje ipv roodborstje op mijn kerstkaart!



De met SU-Pear Pizazz gestempelde tekst is Christmas Words van Simon Says Stamps en daar is ook de layered Berry Bird van. Ik heb hem uit wit gestanst - de tak en bessen 2x en voor wat meer volume op elkaar geplakt - en hij is ingekleurd met Promarkers  (ten eerste doe ik het graag en kun je prachtig van licht naar donker werken waardoor het levendiger is maar het is ook stukken eenvoudiger dan allemaal verschillende stukjes gekleurde cardstock stansen). Een cirkel uit de tektsachtergrond gestanst en de tevoorschijn komende kraft licht met witte Versamagic bewerkt zodat de vogel wat frisser uitkomt. Als oog een bruin hotfixsteentje en verder nog wat gouden sterretjes voor de kerstbling. 

Afgelopen zaterdag werd Ben 80, iets waar we in mei/juni niet op durfden hopen en nu z贸 blij dat hij deze mijlpaal heeft gehaald! Hij kreeg veel mooie post vol lieve woorden, v茅茅l telefoontjes en zingende dametjes in Engeland met vrolijke kwebbel en veel gegiechel als kers op de taart = appeltaart met slagroom 馃槉. Hij heeft nog steeds veel zorg nodig en conditie opbouwen valt hem erg tegen maar zoals de huisarts zegt 'je hebt nogal wat meegemaakt, zwaar COPD en een respectabele leeftijd dus wat wil je?' en daar is geen woord Chinees bij toch? 

De gave postzegelstans met stencils kreeg een plekje



En zojuist zie ik dit voorbijkomen op de drukke blogdonderdag 馃槈




Ik ben lekker bezig voor een bijna jarige 茅n een lief klein meisje maar tijdens het inkleuren gaven 2 lichtroze Promarkers er de brui aan 馃槶 en in mijn zak reservemarkers zitten die net ni茅t...ja d谩t schiet dus niet echt op... maar een bestelling met ook nog geheel nieuwe kleuren is gelukkig onderweg zodat ik verder kan. Wat 贸贸k onderweg is: de Sint/Kerstdoos zodat Zoe in ieder geval op tijd iets in haar schoentje vindt 馃ゾ馃. 

donderdag 9 november 2023

It's christmas time

En nog maar een kerstaart met die leuke Waffle Flower postzegelstans maar deze keer zonder  de bijbehorende stencils.



Direct op de gebruikte glanscardstock wat schattige stempels van Hello Bluebird City Sidewalks die zijn ingekleurd met Promarkers. De achtergrond is ingekleurd en gedoezeld met Derwent potlood en met hun pootjes staan ze in de sneeuw. De lantaarn, candy canes en kerstmuts heb ik uitgeknipt en wat verhoogd opgeplakt. De kadootjes zijn van een MFT-stempel. 

Het was een topweek met de kaartjes 



Het gestuntel met de shaker was echt de moeite waard want 



                                                                      
En was winner bij RudolphDays-october met als prijs deze toffe stempel die altijd van pas komt 



En heeft 贸贸k gewonnen bij 4 Seasons Challengeblog waar ik volgende maand gastdesigner mag zijn samen met Epie en Hermien en er is prijs-post van Danielle onderweg, ik ben heel benieuwd!


Gezellige dag,






zaterdag 4 november 2023

No words

We kregen een intens droevig bericht waar geen woorden voor te vinden zijn en daar heb ik deze kaart voor gemaakt, waarbij ik bewust voor warme herfsttinten heb gekozen.


Studio Light embossingfolder bewerkt met inkt en veren van Joy Crafts.


N贸贸it ben ik ziek maar sinds ik aan de vaccinatieprogramma's meedoe is het bal en het lijkt elke keer erger te worden! Omdat Ben nog steeds g茅茅n schoenen aankan kwam de huisarts woensdagmiddag met 2 griepspuiten langs en s'nachts werd ik hondsberoerd wakker en dat heeft 1,5 dag geduurd 馃ゴ.  Ik zie echt tegen het GGD-bezoek met de COVID-prikken op want d谩谩r reageer ik al helemaal niet goed op. Het is dat Ben zo kwetsbaar is - hij had wat hoofdpijn- en ik hem met niks wil aansteken anders liet ik het allemaal aan me voorbij gaan!
Maar het leed is weer geleden dus ik begin vandaag aan een inhaalrondje bloggen. 

Goed weekend,




donderdag 2 november 2023

Shaker

Al tijden lagen gekochte blisters en zakjes schudmateriaal me aan te kijken en nu zijn ze dan eindelijk gebruikt. Het gedoe met foamtape dacht ik zo te vermijden maar ook dit was niet appeltje eitje en ook hier kleeft eea rondom .. misschien ben ik gewoon een onhandige freubelaarster 馃檮馃槈. 



Het dp is van Craft Sensations. De ijspegelrand is een oudje van MD maar nog steeds heel leuk. Om de blister heen nog een witte rand en wat sneeuwsterren uitgestanst met een roze hotfixsteentje in het hart. De schattige pingu茂ns zijn van Hello Blue Bird Penguin on Ice en zijn ingekleurd met Promarkers. In het bolletje staat hij op een ijsschots maar daar is niet veel van te zien (ook niet van zijn voetjes) want ik heb een beetje te v茅茅l schudmateriaal gebruikt -leermomentje馃- maar als je schudt komt het allemaal tevoorschijn!! De tekst is uit roze en wit gestanst en verspringend opgeplakt en zo komen alle kleurtjes van het schudmateriaal terug op de kaart. 

Op de kaart voor Merit kwamen zulke onwijs leuke reacties *glim glim* en viel ik in de prijzen en heb 3 schattige Polkadoodles-digis mogen uitzoeken, leuk! 




En ook nog een top 3 plekje



Gerie zei 'het ligt aan Blogger want ik ben je echt ni茅t ontvolgt' maar ik ben van 370 in een paar weken tijd naar 359 volgers en daarvan zijn er zijn er heel wat totaal onbekend. Hebben jullie dat 贸贸k - net als veel spamreacties?? 


                                                                                    Ornament holidays sentiment blue

Gezellige donderdag,