zondag 31 mei 2020


Voor Jeanet

Wie Jeanet volgt weet dat haar blog niet alleen over kaarten gaat maar dat we ook nog verwend worden met heerlijke recepten en boekentips en dat laatste was voor mij aanleiding een hoek-boekenlegger voor haar verjaardag te maken.


De basis is wit en er op papier van een oud Action-blokje, lekker stevig dus perfect! Ook nog wat zachtgele cardststock gebruikt met onderaan de MFT-border Jumbo Monarch. Op de gele strook met Memento Rich Cocoa de stempeltjes van Clearly Besotted Bookworm, ingekleurd met Promarkers en Karisma-potlood en de wurm verhoogd opgeplakt. Hij had een vlinderstrikje maar ik heb er een foam-glitterhartje opgeplakt.


Op de achterkant een zachtgele punt met een klein strookje van het designpapier onderaan en verder allemaal kleine boekenstapeltjes van de MFT-Our Story stempel, ook weer ingekleurd met Promarkers.


Hij heeft er lang over gedaan maar de kaart voor Margo is gelukkig wel aangekomen, allebei blij!!!

Zonnige Pinksterdagen,
Challenges:

TTCRD-ag
Addictedtostamps-391/ag
PPCC-462/ag


woensdag 27 mei 2020

Dank je wel!!!!

In maart won ik bij Margo een superrrr gave candy en - met behoorlijke vertraging  - heb ik haar een bedankkaartje gestuurd dat ik vandaag aan jullie laat zien. Helaas heb ik nog geen bericht dat het is aangekomen....zal toch niet net zo gaan als met de kerstkaart die ze ook nooit heeft gehad...ik vraag me echt af wat dáár voor postbode rondloopt en vrolijk word ik er niet van...
Dus Margo, het spijt me dat je de kaart hier moet bekijken....

t

Bij de Action zag ik deze embossing folder die ook bloemetjes uitstanst, dus hup in mijn mandje en aan de slag...


Een grote witte kaart gesneden met er op gaaf papier uit een groot Decotime-blok en de vlinders met Derwent Coloursoft potloden (voorzichtig anders druk je het geembosste weer plat!) in dezelfde  kleurtjes als van de dwarsstrook ingekleurd. De uitgestanste bloemetjes (3x en op elkaar geplakt dus die liggen wat hoger!!) met Promarkers ietsje feller ingekleurd en teruggelegd.
De tekst is weer zelf gemaakt en geeft  samen met de zwarte lijfjes nét dat beetje pit aan het zachte geheel .


Nog een leuk plekje gekregenNog een vraagje: krijgen jullie óók te zien dat er per eind juni iets bij Blogger gaat veranderen???? Als dát maar goed gaat 😱😱😱😱

Groetjes,

Challenges:

Craftycardmakers-257/butterflies
AlphabetChallenge-D/dry embossing
Allsorts-573/gingham, stripes, dots
Pinkgem-11/ag
CraftySentiments-26/ag
Sisterhoodofcrafters-fav technique (embossing, colouring)
Papercraft-58/spring

zondag 24 mei 2020

Be Happy

Bij Stempeleinmaleins kreeg ik het idee voor deze kaart voor jarige Monique.
Een poosje veel gefreubeld want ik borrelde van de ideetjes dus er komen nog heel wat blogposts aan maar ineens is alle fut er uit...de hele week al zo moe moe moe....😴😴😴😴😴


Het dp is van Bo Bunny Hello Sunshine en de hexagons pasten wel leuk bij deze schattige door Mo Manning getekende Penny Black stempel Fairy Love die wel iets van een bijtje heeft. Ingekleurd met Promarkers en uitgestanst met een stitched rechthoek van Crealies (voor de dichte foto even met een paperclip gesloten 😏)


Binnenin zelf een hexagon gesneden uit zachtgeel karton en gemat met een stukje van het dp voor het contrast (inmiddels wél zo'n stans besteld 😊!). De tekst is van een clearstamp die ik bij Hobbycraft in Newcastle heb gekocht en vond ik ipv een happy birthday wel heel toepasselijk voor Monique want daar gaat helaas ook niet alles van een leien dakje. Ik heb hem gestempeld met Memento Teal Zeal en door de gele ondergrond kreeg hij precies de goede kleur!! Nog een bijtje en wat bloempjes uit het dp geknipt en er bij geplakt.


Gezellige zondag,


Challenges:

LTCCB-46/ag
LTSCB-133/ag
PBSC-May/ag inspired by a song (Bee Charmer Cyndi Lauper)
PFP-543/special anniversary-spots and or stripes (stripes on girl and paper inside)
Colourcrazy-20/ag
CraftyCatz-507/spots and or stripes (stripes on girl and dp inside)
CreativeMoments-191/birds or bees (BEES!!!)
Pinkgem-11/ag
Allsorts-573/gingham, stripes, dots

woensdag 20 mei 2020

Whimsy medics

Vandaag 2 kaartjes voor zorghelden, allebei al een poosje op de plaats van bestemming maar vandaag pas op mijn blog. Over een poosje de laatste uit de reeks...
Ik ben groot fan van de Whimsy-penguins getekend door Chrissy Armstrong en laat ze ons nu verwennen met deze speciale set: https://whimsystamps.com/pages/digital-freebies.
Die heb ik dus als een speer uitgeprint en lekker groot want dat verdienen ze wel!!!!


Zwarte kant en klare kaart, Crealies stitched vierkant en rechthoek, dp van de Action, digi ingekleurd met Promarkers en wat MD-spulletjes er bij. De tekst hoort bij de digi en is eigenlijk REAL HEROES wear scrubs maar dat laatste heb ik weggelaten.


Hier een grotere witte basiskaart, dp ook weer van de Action, digi ingekleurd met Promarkers en witte gelpen, uitgestanst met een Crealies stitched cirkel en twee spuitjes van de doktersstempel van MD er naast gezet. De puffy sticker is van de Action en de tekst heb ik samengesteld uit de super grote clearstamp Gewoon Speciaal van Karin Joan en die heb ik laatst als candy gekregen/gewonnen bij Margo met nog heel veel meer superrr toffe dingen....ik was toen zo van slag door het overlijden van Willy dat ik compleet vergeten ben er een foto van te maken maar ik ben er onwijs blij mee!!!! Over een tijdje laat ik het bedankkaartje zien dat ik haar gestuurd heb.
 

Groetjes,


Challenges:

LTCCB-46/ag
Mixitup-37/ag
AudSentiments-251/ag+sentiment
Polkadoodles-20/ag
LilPatch-132/ag
PIP2020/ag
PFP543/special anniversary-spots and or stripes
Digichoosday-20/ag
DoubleD-/begin with M (Medics)
Sweetstampers-44/animals/birds

zaterdag 16 mei 2020

LOVE YOU!!!!!!!!

Zoe heeft bij ons een eigen kastje waar ik het eea in verzamel voor als ze bij ons komt logeren...helaas pindakaas dat lijkt er voorlopig níet van te komen en wát ben ik blij dat ik begin maart nog in Gateshead ben geweest!!!!
Als troost en ter afleiding voor het drietal stuur ik nu regelmatig een doosje naar Engeland en daar hoort dan ook een kaartje bij.
Deze maand met hartjespapier van de Action waar ik een Action-hart heb uitgestanst. De stempel is MFT-New Best Friend (Zoe met Silas en Beau. 😁), ingekleurd met Promarkers - pink is my favorite colour!!!!!!en verhoogd opgeplakt in het open deel van het hart. Het uitgestanste hart zit op de achterkant  met mijn verhaaltje..
De tekst is weer zelf geprint nav de uitleg van Colien en verhoogd opgeplakt.In de doos zat lekkers voor de meiden (schoondochter Laura zit in haar 6e Corona-week, pff wát is ze ziek geweest en nu nog steeds bekaf bij inspanning!) en voor Zoe dit: schot in de roos!!!

In april stuurde ik lekkere Duyvis borrelnoten voor de meiden en voor Zoe kakelbonte klik-kralen om kettingen, armbandjes etc. te maken en die had ik in dit enige handtasje gestopt want ze gaat heel graag shoppen (gewoon in huis hoor met haar poppenbuggy vol 😊).


En ook het leuke "tel-boekje" dat ik in 2016 bij Eline Pellinkhof heb gewonnen bij een weggevertje en dat nu perfect van pas komt want Zoe telt al tot 20 (1, 2 3 ...... 5 ... en dan heeft ze helemaal de slappe lach omdat ze weet dat het niet klopt en 9, 10....elebben vind ik ook fantastisch!!!). Volgende maand wordt ze al weer 3 maar dan stuur ik een doos vol lekkers en voor Zoe alleen de kaart en iets kleins want voor het cadeau heb ik in maart centjes achtergelaten zodat de mammas wat kunnen uitzoeken.


Fijn weekend,

Challenges:

PinkGem-10/ag
Mixitup-37/ag
LTSCB-133/ag
Allsorts-5712/ag 
LTCCB-46/ag
CutiePie-147/pretty in pink
SSSWednesday/animal fun
AudSentiments-251/ag+sentiment
Polkadoodles-20/ag
Creationsinpink-22/ag in pink
Daringcardmakers/keep it in the family

woensdag 13 mei 2020

Primulas and bluebells

Jarenlang hadden we om en om een "mini-reunie" met 2 bevriende echtparen: Chris en Margriet uit Zevenaar (gezellig dichtbij nu!) en Hank en Ria uit Leiderdorp. De mannen kennen elkaar sinds ze als jong broekie naar de KMA gingen dus dat is al héél lang. Door omstandigheden zit er helaas al járen de klad in en ook dit jaar wordt het niks (Ben en Margriet hoog risico!!) maar gelukkig zijn ze vorig jaar nog wel -apart- ons nieuwe stekje komen bewonderen.
Voor jarige vriendin Ria die van blauw en bloemetjes houdt heb ik deze digi van LOTV ingekleurd, zoals altijd Promarkers gebruikt en natuurlijk weer wat Crealiesjes.
De tekst is zelf geprint met dank aan Colien, super tof!!!


Met de bloemenkaart voor Marjan ben ik in de prijzen gevallen en mag ik ook gdt zijn voor een volgende challenge, leuk!
En nog een topplekje met de kaart voor Colinda

 

Fijne dag,

Challenges:

Stamping Sensations-may/say it with flowers
Craftycardmakers-256/celebrations
Creativemoments-190/ag-spring
PinkGem-10/ag
Allsorts-5712/ag
Craftyfriends-135/flowers
Allfun-8/ag

vrijdag 8 mei 2020

Jij bent goud waard

De kaart voor Daniela gaf me inspiratie om er nog wat te maken voor "zorgkanjers" en vandaag laat ik vast deze zien. Ik had het stempeltje al ingekleurd en alles uitgestanst voor een ander model kaart maar toen kwam de leuke Egel-challenge langs dus....quick change of plans 😉.


Alle rondjes zijn gemaakt met Crealies stitched cirkels. Het stippenpapier heb ik al onwijs lang, de rest is van de Action. De banner is zelf geknipt en ik heb het zustertje dat een april-freebie was van MFT-call the shots met Promarkers ingekleurd, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt als RECHTHOEK van de schets...ik hoop dat dit okay is!!!! De uitgestanste doktersspulletjes zijn weer van MD en daar is ook de tekst van (MM1620). Tot slot nog wat bloemetjes van een oeroude Joy-stans met een metaalhartje.
                             


        De Egel-schets                                                                   Tic tac toe
                             


Goed weekend allemaal,

Challenges:

De Egel-99
DaisyChain-41/tic tac toe (blue, metal, flowers) metal = the dots in the blue paper, some drs dies and the flowerhearts
Mixitup-37/ag
LTSCB-133/ag
LTCCB-46may/ag
TTCRD/ag
CreativeInspirations-may/fab feminine
CRC-70/shape card
CCT-633/ag
ColourCrazy-18/ag

donderdag 7 mei 2020

Christmas Pudding

Op deze stralende warme dag eindelijk ook weer eens een kerstkaartje..mijn tellertje staat nu op 12 dus de achterstand is nog niet eens schrikbarend...
Jantine bakt graag dus heeft als uitdaging bij 52 WTC18-koekjes/gebak bedacht .
Ik heb niet één stempel die hiervoor in aanmerking komt maar gelukkig wél een groot blok van de Action waar een label met een christmas pudding opstaat.


Basis ecrukleurige cardstock, dp uit hetzelfde grote blok als het plaatje. Het label nog een keer met de cardstock gemat en bovenaan een dubbele satijnstrik met bakerstwine en twee belletjes. Het geheel was nogal donker dus ik ben met de witte gelpen in de weer geweest om het wat op te lichten en heb ook de tulband wat bijgekleurd. Onderaan een banner met tekst van een grote clear stamp uit een Brits blad, gestempeld met Memento inkt en verhoogd opgeplakt.

Ik had ook nog wat leuke plekjes met de lentekaart voor Sarah

Ik ga zomerbloeiers in de laatste potten/bakken op het terras doen, het is er perfect weer voor!

Groetjes,


Challenges:

2Sisters-39/koken-bakken
WinterWonderland/fav colour combination
MerryLittlechristmas-22/ag
Theholly&ivy-71/ag
ADTS-388/holiday

zondag 3 mei 2020

Daniela

Mijn freubelzin komt weer terug en als eerste heb ik iets gemaakt voor lieve nicht Daniela die om de week nachtzuster is bij 25 oude, demente mensjes en gelukkig is ook daar nog steeds geen COVID ....duimen dat het zo blijft!


De enige digi zag ik voor het eerst bij Miranda K en is van Maria Medel Illustrations, extra groot uitgeprint en ingekleurd met Promarkers. Het dp is van diverse oude Action-blokjes en ook de doktersset van MD heb ik al jaren.


Danny stuurde me deze foto...dus nu begrijpen jullie waarom ik de leuke digi zo heb ingekleurd!!

Lieve groet,


Challenges:

K&K/old stuff
ATSM-387/make your mark
PIP 2017/ag
PP489/make you smile
LTSCB-133/ag
LTCCB-46may/ag