dinsdag 31 januari 2023

Hartjes easel

Valentijn zit er aan te komen en ook al heb ik daar niets mee, een kaart met hartjes kan natuurlijk altijd en al helemaal voor nicht Daniela die volgende maand 51 wordt. Ik heb wat challenges gecombineerd zoals jullie onderaan zien, altijd fijn om inspiratie op te doen!

Ik heb een easel gemaakt met de geschulpte hartenstans van Cheery Lynn. De grote maat uit zwart gestanst, de maat er onder nagetekend en uitgeknipt (boosdoener zere hand 🥴) en er op 2 kleinere in grijs van de Action waar ik met een fineliner stiksteekjes op heb gezet. De leuke winter gnome is van Woodware, ingekleurd met Derwent Coloursoft in de kleurtjes die in het harten-dp van DecoTime zitten, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt net als de bekers. Op de pompoms zit True Snow voor een *wollig* effect. 51 is van Memorybox, 2x uitgestanst en op elkaar geplakt voor wat meer volume en net als de hartjes bij de gnome, op de bekers en de uit het dp geknipte bewerkt met Glossy Accents wat helaas altijd moeilijk te vangen is op een foto.  De tekst is van Clearly Besotted.

Wat grappig dat er bij de sneeuwmankaart van donderdag zo vaak aan een koekje werd gedacht, dáár heb ik echt geen seconde bij stilgestaan. Nancy noemde het petit beurre en bij AH zag ik zo'n gekarteld biscuitje met suiker er op... het is er dus nog steeds 😀. 


Groetjes, 


 

 

HobbyVision-129/slimline of gnomes DCL-367/kopje of beker DeEgel-155/easel met cijfers Traumfabrik-112/LIEBE Kleurenmetpotloden-jan Lilredwagon-689/happybday KraftyChicks-648 Cardz4galz-191/shaped card Seizethebday-254 MTTC-500/numbers KIC-176/hartjes Creatalicious-252

donderdag 26 januari 2023

Sneeuwman nummer 3

En wéér is het kerstdonderdag. Behalve zoveel mogelijk bij 52WTC meedoen *tot het mooi weer wordt en tijd voor andere dingen* zag ik ook nog leuke challenges waar ze SNIPPETS=RESTJES willen zien en zo is deze kerstkaart ontstaan met voorlopig even de laatste sneeuwman op kraft (er ligt nog één ingekleurde stempel klaar maar die moet maar even wachten want hoe leuk ze ook zijn: ik ben voor even sneeuwman-moe 😉). 


Het modelletje uit kraft cardstock hoort eigenlijk bij een gaatjesmal om te borduren maar als tag is het ook super leuk. Het gebruikte dp is uit 2 blokken van de DecoTime, de tekstjes zijn uit een groot vel geknipt en het strikje is een deel van de MFT bow (de hele strik vond ik hier te veel van het goede). Met de witte gelpen sneeuwstipjes gezet en hier en daar ook eea bewerkt bij de sneeuwman die is ingekleurd met Derwent Coloursoft potloden. 


Sorry dat ik even niet reageer: volgende week komt er een kaart op mijn blog waar ik dik dp in model heb geknipt met als gevolg een zere dikke hand ... dom dom dom 🙄🥴. 

De eerste sneeuwman kreeg een leuk plekje




 
 
Groetjes, 




 

donderdag 19 januari 2023

Snowman let it snow 2

Zoals vorige week al geschreven, hier de 2e sneeuwman met Derwent-kleurpotloden op kraft met de tekststans én sneeuwsterren die uit het frame vallen (stukken makkelijker dan het gepeuter bij die MD Snowflake Creatable dus die zal wel niet meer zo vaak gebruikt worden). De grote witte kaart is éérst bewerkt met een embossingfolder vol sneeuwsterren die bij een Brits hobbyblad zat.




Het gepriegel met de rendiertje was de moeite want ze hebben wéér een plekje gekregen 



 
Fijne donderdag,
 
 
 
 
 

woensdag 18 januari 2023

Sterkte

Na veel gezondheidsproblemen en diverse ziekenhuisopnames is de vader van Miranda thuis vredig ingeslapen. Ik heb dit kaartje naar haar gestuurd.

Het zacht grijsblauwe dp is de achterkant van een Rosa Dotje-ruitje. De bloem is van Memorybox en de met lichtblauwe distressinkt gestempelde tekstjes zijn van Craft Emotions. De organzalintjes zijn uit de eindeloze voorraad.

Tot morgen met de donderdags kerstkaart, 

 

zaterdag 14 januari 2023

Big hugs

Voor jarige Gerie is het een speciale zaterdag: ze wordt 65!!! Helaas ook dit jaar géén feest want Corona heeft haar goed te pakken (gehad) 🤒😩, zó sneu! Vorig jaar stuurde ik haar óók een kaart met een maffe stempel van ArtImpressions: toen rolden de vriendinnen binnen en nu is het er een met een heel VETTE knipoog en ik weet dat zij dat wel kan waarderen. Ze doet haar werk heel graag maar zo langzamerhand wordt het toch echt wel eens tijd voor een welverdiend pensioen...nog even volhouden meis!!!

Op een GROTE witte kaart alleen maar dp van een groot blok van Craft Sensations. Ik heb de stitched rechthoek van Crealies weer gebruikt, het bruine kader is met foamtape verhoogd opgeplakt. Met Memento-inkt heb ik de randen van het afdrukje bewerkt zodat het wat afsteekt. De tekst heb ik zelf getypt. Ingekleurd heb ik weer  met Promarkers, de stipjes van het dp in het frame heb ik terug laten komen in de sokken 😀. 65 is van Memorybox en bighugs van Lawn Fawn. 

Gefeliciteerd Gerie, hoop dat je toch een gezellige dag hebt



AAAbirthday-45 LTCCB-72 LTSCB-159 CreativeInspirations-new/old=stamp/paper DaisyChain-70 Craftrocket-99  CraftyCalendar-jan/sentiment PIP-2301 AYLI-fav reason to send a card (personal bday cards with humor=no retirement at 65 in this case 🤣 Cutitup-269

donderdag 12 januari 2023

Snowman let it snow 1



Op de gezellige middag in Nelleke's knutsel café had ik mijn Derwent-kleurpotloden en een kraft A-4 vel met 4 geprinte sneeuwmannen meegenomen (dáár maar 1 exemplaar ingekleurd want kletselen en koffie met lekkers kost óók tijd hihi) en vandaag laat ik de eerste zien.


Het leuke sneeuwvlokframe (middenstuk er wel zelf uitsnijden) zag ik bij Ali. Er zit ook nog Let it snow bij - hier te groot dus voor de speechbubble  van Hello Bluebird Frosty Friends gekozen - maar volgende week komt die wél op mijn blog samen met de sneeuwvlokken die uit deze rand 'vallen'. Drie dingen in één, hoe leuk is dát! 


De kaart voor Angela kreeg een plekje bij Sweet Stampers, helaas stopt óók dit leuke Challengeblog er mee


 
Fijne dag, 





donderdag 5 januari 2023

Slimline kerst

 


    IK WENS JULLIE EEN NIEUWJAAR VOL VREDE, GELUK, LIEFDE, GEZONDHEID EN NATUURLIJK HEEL VEEL CREATIVITEIT!      

Zoals ik vorig jaar al schreef: bij die piepkleine rendiertjes zat nog veel meer en daar heb ik eea van gebruikt op deze eerste kerst-slimline-kaart van het nieuwe jaar (nog wel vorig jaar gemaakt toen alles nog op mijn bureau lag). 


Kraftbasis gesneden en om het bruin wat te breken met de witte gelpen onder en bovenaan een streep getrokken. De blauw geschulpte rand heb ik met Stickles Stardust bewerkt. In het midden een stukje dp met sneeuwsterren en een heuvelrand waarvan de bovenkant "sneeuw" heeft gekregen. Nou dat was een dingetje: omdat ik geen nieuwe Stickles in de shop kon vinden toen ik eea bij De Egel bestelde zag ik wel Glitter Glue van Card Deco dus blij!! Maar het haaaaaaalt het niet bij Stickles Stardust en werd hier en daar een beetje "smoezelig" dus ik ben er nog met de witte gelpen overheen gegaan.. we zullen maar denken dat Santa héél véél heen en weer sjeest om de presentjes op tijd te bezorgen 🤣.  De figuurtjes zijn ingekleurd met Promarkers en Derwent. Als ik ze weer gebruik ga ik ze na het stempelen als foto aan mezelf sturen en dan op de computer groter maken en daarna uitprinten (net als bij digis) want zowel het inkleuren als uitknippen = 😕. De boompjes zijn van Ali en fijne Feestdagen van MD: gestempeld met Vintage Photo, blijft toch het mooist bij Kraft.

De rendiertje waren één van de winnaars bij Passion for Markers 


En ik mag shoppen bij


Fijne dag, 




52WTC   Thehollyandivy-130 Crittercrazy-70 Papercraft-89 Thefourseasons-jan Jinglebelles-whatdid Santabring POECC-31 CreativeMoments-241 LTCCB-72 MLCCB-48 CraftyAnimals-68 Mirtillamente-jan/snow PFM-671/new (tiny stamps 🙄)