woensdag 24 juni 2020

't komt wel goed schatje

De man van vriendin Anita woont inmiddels 1,5 maand in een verpleeghuis. Wie had dat gedacht toen hij begin maart met blaasproblemen het ziekenhuis in ging maar na talloze onderzoeken en scans blijkt hij een auto-immuunziekte te hebben met ontstekingen in het ruggemerg waardoor hij nu een milde dwarslaesie heeft. Óók geestelijk is hij enorm achteruitgegaan dus naar huis komt hij nóóit meer, zo triest voor allebei!! Gelukkig mag ze wel weer bij hem op bezoek (2x per week een uurtje) maar daar komt nu ook even de klad in want...haar uitgestelde buikoperatie gaat er morgen van komen.
Ze heeft blauw in huis dus vandaar deze keuze voor de kaart.


Op een witte kaart een stukje gestreept dp van de Action met er onder een stukje blauwe cardstock, beide uitgestanst met een stitched scallop basic die van MFT.
Ook hier het leuke zustertje van  Maria Medel Illustrations met Promarkers ingekleurd en uitgeknipt.
De stempel "het komt wel goed schatje" heb ik niet maar gelukkig is op internet alles te vinden!!
Nog wat pillen en de spuit van MD, een hartje, piepkleine pareltjes in haar oren en 3 grotere aan de zijkant en een simpel kaartje is klaar.

Voor mijn doen heb ik in mei en juni véél gemaakt/laten zien. Een kaart voor een jarige in juli is ook al af en de blogpost staat klaar maar voorlopig ben ik uitgefreubeld - véél te warm en al weer enige tijd veel last van mijn rug - en ga  vakantie vieren (gewoon thuis hoor).

FIJNE ZOMER ALLEMAAL!!!!!


Challenges:

vrijdag 19 juni 2020

Oogoperatie

Een kaartje voor iemand die door het virus lang op een oogoperatie heeft moeten wachten maar nu gelukkig geholpen is.
Hier weer een gratis Whimsy digi, deze keer de dokter, gebruikt.


Witte basis, ruitjes dp van Rosa Dotje, oog-leestest van Jillibean Soup, succes van een clearstamp van MD, brilletje puffy sticker van de Wibra (zat bij candy Margo) die mintkleurig was en ik met een Promarker op kleur heb gebracht en de digi uitgestanst met een stitched stans van Ali die net als de leestest afgeronde hoeken heeft.

Dank voor de vele tips vwb de foto's op het blog zetten, ik heb het potloodje gevonden 🤣🤣🤣.....als we elkaar toch niét hadden ❤❤❤.

Goed weekend,

zondag 14 juni 2020

Voor Bas

Hermien deed een oproep om een kaartje aan haar zoon Bas te sturen die geslaagd is voor zijn HAVO-diploma. Bij de gewonnen gave candy van Margo zaten twee super leuke ouderwetse schoolbordjes dus daar heb ik er hier één van gebruikt, (hoop dat het is aangekomen??) de andere bewaar ik voor als Zoe zo ver is 😀!!!


Het zwarte deel van het schoolbord heb ik afgedekt en daarna de rest met een grote MFT-houtnerf-stempel en Vintage Photo Distressinkt bewerkt. Het dp is van Ali, de boekenwurm en het diploma van een clearstamp van Clearly Besotted, de alfabetvlaggetjes zijn van MFT, de tekst van een clearstamp van CraftEmotions en de rest uit een ander velletje van het school-dp geknipt.
                                                        

De kaart voor Monique (waarvan ik ook hoop dat hij is aangekomen 🤨) heeft een plekje veroverd
En die van Moritz óók nog een keer
   


Dan nog even iets anders: ik gebruik nog steeds dezelfde camera en hetzelfde foto-bewerkingsprogramma *Photoscape* en bij het oude Blogger had ik haarscherpe foto's maar nu je bij het nieuwe Blogger niet meer kunt kiezen voor GROOT of EXTRA GROOT (wat ik altijd doe!) maar moet "slepen" worden ze hartstikke wazig 😡!!!! Ik ben dus snel even heen en weer geswitched tussen oud/nieuw maar eind van de maand hebben we die mogelijkheid niet meer....wie heeft er nog meer last van en nog belangrijker....wat kun je er aan doen??? 

Groetjes,

Challenges:
donderdag 11 juni 2020

CHEERS

Margreet en haar man Joop hadden in mei een grote schrik maar gelukkig is alles goed gekomen en is hij voorzien van een ingebouwde "waakhond" die Bello gedoopt is. Maar geen hond op mijn kaart voor hem te bekennen, wel glaasjes om op de goede afloop te proosten!!
Witte kaart met er op een met diverse inktjes bewerkt velletje, de randjes bewerkt met zwarte inkt. Met een dopje in Gesso gedrukt wat witte cirkels gemaakt en al het zwarte is gedaan met een grunge clear stamp van Viva Decor.  Cheers is van KS Craft. De glazen zijn van een clearstamp van de Action, ingekleurd met Promarkers, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt.


De kaart voor Zoe heeft geluk gebracht


En die voor Moritz heeft een plekje veroverd


Gisteren ben ik éérst gaan wandelen met Ben en na de lunch op de fiets gesprongen = GEVLUCHT want de hele dag kabaal van jewelste en drilboren boven ons hoofd omdat er zonnepanelen werden geplaatst. *op álle bovenste etages en dáár worden straks de gemeenschappelijke ruimtes van verlicht, GOED voor de servicekosten!*.
Toen ik om 3 uur thuis kwam was de schele hoofdpijn wég en de mannen uitgewerkt, ik hoop dat ze klaar zijn👍🌞.

zondag 7 juni 2020

Moritz 11

Wat gaat het toch hard, vandaag is achterneefje Moritz al weer 11 jaar en voor teeners heeft  LOTV onwijs gave digis ..en hij lijkt er nog op ook..ineens zó lang en dun!
Vorig jaar zaten we midden in de verhuizingsperikelen en dit jaar beheerst het virus onze levens: dus wéér geen bezoek van Onkel Ben en Tante Irene maar des te blijer met de kaart (plus inhoud hihi!!).
Hij is al dik 12 weken thuis en gaat pas vanaf 15 juni af en toe weer een paar uur naar school in heel kleine groepjes, de rest online. Half juli begint de  grote vakantie.... een bizar schooljaar!!
Zoe is trouwens sinds 1 juni weer naar day care: a very happy little girl en 2 moeders die nu álle zeilen bijzetten om het werk dat dik 10 weken is blijven liggen in te halen.
De universiteit blijft nog tot september dicht en ook daarná is het nog onzeker -studeren is in Engeland hartstikke duur en er zijn tot nu toe door virus/reisbeperkingen heel weinig nieuwe aanmeldingen in tegenstelling tot hier waar het storm loopt omdat er geen tussenjaar wordt genomen - dus het blijft bij online colleges geven en thuis werken voor Sylvia.......2020 zullen we allemaal niet snel vergeten..


Op een grote kaart precies het hele velletje dp uit het Plaid Patterns Merry and Bright blokje van MFT, eigenlijk dus kerstpapier maar voor deze stoere kaart gewoon perfect!!
De digi's zijn Oliver texting and Cool Oliver die zoals altijd met Promarkers zijn ingekleurd. Crealies stitched stansen gebruikt, een notebookrand en een gave sneaker plus een leuke splitpen in een hoek. De tekst heb ik zelf geprint (Colien) en is net als de rest verhoogd opgeplakt.

Gelukkig hebben we géén paarse leenbank gekregen Gerie 🤣🤣 maar een uitgezakte zwarte leren ....had dus ook wel zónder gekund want we blijven lekker op die van ons zitten tot de andere ook weer terug komt uit de fabriek - 6 weken!!!! De weeffout zat op de rug en dat zag ik pas bij het wisselen toen hij dicht bij het raam stond. Dat wisselen doen wij al jaren zo'n 2 a 3x per jaar zodat je niet altijd op dezelfde plek zit en dat is ook een goede zaak is ons verteld. Dáárdoor ontdekte ik het pas eind januari, heb het direct gemeld maar ja.. éérst kwam de lockdown en daarna het wachten op iemand die komt kijken dus er ging wel wat tijd overheen maar over de service hebben wij dus helemaal niets te klagen en nu maar hopen dat hij er straks weer picobello uitziet!!!!

Ik heb de nieuwe Blogger geactiveerd...na even zoeken heb ik voor simple simply simple gekozen dus álles wit en geen gedoe op de achtergrond. Het is wel even wennen maar zo is het met alle nieuwe dingen. Ik blijf wel steeds *het bestekje* zien om op mijn blog te werken en vraag me af of jullie dat ook zien als je mijn blog bezoekt en zo ja...hoe krijg ik dat weg???

Nog 2 topplekjes veroverd:
woensdag 3 juni 2020

Super geweldig fantastisch

Vandaag het laatste kaartje voor een zorg-dinnetje maar eigenlijk was mijn hele serie voor iedereen in blogland die dat belangrijke, mooie én zware beroep zo fantastisch uitoefent!!!!


Ook hier weer de MFT-call the shots stempel gebruikt, ingekleurd met Promarkers, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt.
Het plankenpapier is van de Action en uitgestanst met een Crealies stitched rechthoek, de cirkel van dp dat hier al jaren ligt is uitgestanst met een Spellbinders. Voor wat bling heb ik er wat metaalpareltjes opgeplakt en daarvan zit er ook een op de stethoscoop van het zustertje dat ik deze keer voor mijn doen behoorlijke heftige kleurtjes heb gegeven ...mezelf uitgedaagd hihi!! 
Ik zag ergens dat ze handschoentjes en een maskertje had gekregen en die heb ik hier dus ook getekend. Op het zakje heb ik een hartje geplakt want zonder veel liefde voor de medemens is deze baan niet te doen toch?? 
Super geweldig fantastisch is van een clearstamp van MD en van de dokterstempel heb ik het pipetflesje en de spuit uitgeknipt en opgeplakt. Nog een mooie dag en dan gaat het veranderen en komt er zelfs regen, héél hard nodig!
In één  van onze nieuwe banken zit een weeffout en daar kwam ik pas achter toen ik ze van plaats wisselde. Vandaag word hij opgehaald en krijgen we 6 weken lang een leenbank..ben benieuwd hoe we er dan bij zitten 😉.

Lieve groet,
Challenges:

AYLI-fav embellishments (hotfix gems or tiny pearls always add something extra)
ILP-411/ag option circles
Colourcrazy-21/ag
Paperplayers-493/tictactoe (girly, die cut, friendship)
Creatalicious-188/ag with options
PIP2022/ag
Mixitup-38/ag
LTCCB-47/ag
PFP-545/a celebration (hooray for all the medics!!)
TTCRD-june/ag
CCCDC-115/ag
DoubleD-use your scraps (circle)
Addictedtostamps&more-392/make your mark