dinsdag 30 november 2021

Have a magical christmas

Er was een samenwerking van Simon Says Stamps en Clearly Besotted en gelukkig was ik er op tijd bij want in beide winkels is het niet meer te vinden! Ik heb weer een easy shadow box gemaakt (ik zal ze nog wel eens maken maar doe er dan geen link meer bij, inmiddels weten jullie het wel toch??) en laat 2 kaarten zien die de beweging van de unicorn in de cirkel laten zien. Zoe zal het vast super vinden dat ze haar eigen kaart vol glitter, bling en unicorns krijgt! 

uit de envelop

De basis is nog van het stapeltje dat Angela meebracht. De leuke achtergrondstempel van Clearly Besotted is lekker bont ingekleurd met Promarkers en daarna met een ronde stitched cirkel van Crealies uitgestanst. Voor de bling is er lekker veel Stickles Stardust gebruikt. Op het stukje mica gaat een van de leuke unicorns (in heel zachte kleurtjes) heen en weer en een andere leukerd zit parmantig op de voorkant. De tekst heb ik met paarse Memento gestempeld en daarna op een strook van het dp dat aan de binnenkant zit geplakt. Aan de zijkanten zit zilverkleurig papier met sterren en op de voorkant nog een paar zilver- en goudkleurige sterretjes en roze sequins.............MAGICAL!!!!!

wijd open


Fijne dag, 

 

 

DeEgel-131/goud en/of zilver op je kaart CutiePie-165 LilPatch-170MMM-162/cute christmasChristmaswiththecuties-55 (for my granddaughter) HobbyVision-115/christmasThehollyandivy-106  Scrapping4fun-206/winter-christmas  Craftycatz-574/non traditional xmas  Creativefingers-214Allsorts-652  DCL-353 PIP-2148/animals Passionformarkers-620/X-mas critters Creatalicious-224/ag option christmas  Dreamvalley-260/christmasLittleredwagon-630/let it s ow

maandag 29 november 2021

I woof you get well wishes

Vandaag laat ik weer een easy shadow box aan jullie zien die ik vorige maand naar schoondochter Laura heb gestuurd. Ik vond doktersspulletjes ( spuiten en pillen) helemaal niet leuk voor haar maar van een teckeltje wordt ze natuurlijk wel blij (ik ben weg van die leuke stempels maar dat hadden jullie hier onder óók al gezien 😊).

De orthopedisch chirurg kan helaas niéts voor haar doen, het risico op verlamming bij het geven van de spuiten blijkt veel te groot dus nu is alle hoop gevestigd op de neurochirurg en fixatie van de wervelkolom - als hij het gelet op de slechte conditie van de rug ueberhaupt aandurft /ziet zitten??? Afwachten en duimen maar zelfs al wil hij het doen, ook dit is géén garantie dat er dan een eind aan de pijn komt, wat een ellende!! Gelukkig brengt Sint wél een doos naar Gateshead,  is er tenminste nog íets leuk dáár!

Uit de enveloppe 

De langwerpige basiskaart is ook uit Angela's wondermachine en hier heb ik voor een lila binnenrand gekozen en die kleur verder doorgevoerd. De teckel is van de MFT stempel Jolly Molly maar heeft nu géén kerst- maar gezellige  wintertrui aan... ingekleurd met Promarkers. De grasranden, boom en wolkjes zijn  van Memorybox, het zonnetje van Crealies en de tekst komt van een andere honden-stempel en vond ik hier helemaal leuk bij.

Helemaal open en Molly een stukje verschoven, zó leuk

Groetjes,


 

zondag 28 november 2021

GDT-reminder bij KIC voor challenge #160

Bij KIC hadden zich wat winnaars/toppers niet gemeld dus Diny en ik werden als gdt uit de redraw-hoed getoverd. Het thema is KERST, nou daar heeft vast niemand moeite mee!!!

Op een kleine kraftkaart dp uit een A-blokje. Ik vond die rendierkoppies op de middenstrook wel weer leuk bij de tot rendier gemetamorfoosde Jolly Molly van MFT. Ze is met Promarkers ingekleurd en verhoogd  opgeplakt op een stukje roze cardstock dat is uitgestanst met een wonky-die waarvan ik de randjes met bruin potlood een beetje heb aangezet. Op de bontrandjes van haar Santa-jas zit weer schudmateriaal voor shakerkaartjes (zo komt het tenminste nog eens van pas 😉). Er zijn ook weer stitched rechthoeken van Crealies gebruikt en de banner is gedaan met een MFT-stans. Merry Christmas is van Clearly Besotted, de houten sterretjes zijn van Xenos. 

Dit is de te liften kaart bij Liftchallenge-165  waar ik mijn kaartje graag aan mee laat doen.

Gezellige zondag,  


 

CCCdigicreations-131/christmas-winter  SweetStampers-62/christmas  Creationsinpink-39  Papercraft-76/craft meets colour  Welovestamping-nov/Christmas AYLI-dies versus stencils *always dies, instant impact, easier and less messy 🤣)  ColourCrazy-46MMM-162/cute christmas  Scrapping4fun-206/winter-christmas Mytimetocraft-471/stitchingAllsorts-652  DCL-353

vrijdag 26 november 2021

GerJanne

Vandaag is GerJanne jarig, leuk zo voor het weekend en vooral nú met de nieuwe maatregelen want het huis in een keer vol zit er niet in. Traditiegetrouw bakt ze véél  taarten en vaak ontbreekt een grote pan soep ook niet dus ik wilde daar iets mee doen maar toen ik deze stempel zag ging het roer om...... zoals jullie misschien nog wel weten heeft ze de e-bike van Ben gekocht en doet ze Twello - Apeldoorn in een half uurtje, bijna nét zo snel als met de auto 😁!!!

Een grote witte kaart als basis gesneden. Op lila cardstock het correspondentiekaartje van Siegel Express waar ik altijd op stempel (lekker glad en niét spierwit, perfect voor mijn inkleurwerk). De enige stempel is Best Days van Hello Bluebird, gekleurd met Promarkers (ben niet tevreden over het haar...2x opnieuw begonnen en de moed opgegeven..blond en zwart blijf ik moeilijk vinden!) en nog eens extra aangezet met een zwarte stift zodat het afsteekt bij deze zachte tintjes. Het fietspad, gras en de lucht (heeeel licht) heb ik met Derwent Coloursoft gedaan. De wolkjes van Memorybox als malletje gebruikt ipv ze uit te stansen en daarna ingekleurd en rondom witte gelpen aangebracht. Een wegwijzerstempeltje dat eigenlijk de andere kant op wijst heb ik "omgedraaid" en een langere paal gegeven.

Gezellig weekend, CutiePie-165  CreativeCrafters-46  ColourCrazy-46 AudSentiments-288 LilPatch-170 Creativemoments-227Passionformarkers-619  Penny's-510  Seizethebday-228/hobbies-pastimes  Creativefingers-220

donderdag 25 november 2021

Let it snow

Kerstdonderdag, december komt in zicht en het duurt niet lang meer of de kaarten gaan op de post....

Bij deze slimline zit de schulprand aan de binnenkant en die is 2x uit witte cardstock op elkaar geplakt voor iets meer volume en als kader gebruikt. Deze keer niet de "binnenstans" gebruikt maar op een grote strook Neenah white (ooit in Engeland gekocht -meestal pak ik mijn correspondentiekaartjes maar die zijn te klein voor een slimline)  met distressinkt een winterlucht gemaakt. Met Delicata-white shimmer inkt wat sneeuwvlokken gestempeld en verder laat ik het sneeuwen met de witte gelpen. Op de stitched heuvels van Lawn Fawn weer wat leuke kleine figuurtjes van Hello Bluebird Frosty Friends en die zijn zoals altijd ingekleurd met Promarkers en hier en daar verhoogd opgeplakt. Met de gelpen heb ik sneeuw op de bomen gemaakt en tot slot de hele slimline op groene cardstock geplakt. 

Mijn andere slimline kreeg een plekje


Morgen ben ik er wéér.... tot dan


 

52 WTC  K&K-sneeuwpoppen Diecutdivas-nov/slimline  HLS-nov/dies HobbyVision-115/christmas  MMM-162/cute Christmas  PIP-2147. Passionformarkers-618Thehollyandivy-106 PaperShelter-493   Penny's-510 CRAFT-619/winterTryitontuesday-winter wonderland

maandag 22 november 2021

Easy shadow box kaart

 

 
Toen Angela en GerJanne 3 november kwamen kletselen had ik vooraf gevraagd: zullen we deze tutorial van Jennifer  McGuire doen? Angela bood direct aan de basis met haar Cameo-wondermachine te maken en kwam met een hele stapel én een prachtig voorbeeld aan. Hier zijn we voor Kerst aan de slag gegaan en vandaag laten we zien wat we er later thuis van hebben gemaakt (want af kregen we niks ... bijpraten is ook heeel belangrijk en ik kan sowieso NIET kletselen 😀). Een filmpje maken om de bewegende ijsbeer vast te leggen kan ik niet maar op de foto's is het gelukkig ook te zien.
 
Hier de kaart zoals hij uit de envelop komt Wat verder open
 

 En helemaal wijd open
 

Bij de mooie blauwe basis heb ik allemaal MFT-stempels gebruikt: de ijsberen en de emmer vis van Polar Pals, de ijsschots van Cool Day en de tekst van Santa's Elves (voor ons zijn cadeautjes verwennerij maar voor een ijsbeer is een emmer vis natuurlijk feest 😋). De bergen en het blauwe golfrandje zijn van Lawn Fawn. Ingekleurd heb ik weer met Promarkers. Op de ijsschots en de vis zit Stickles Stardust.
 

Dit is zo leuk om te maken dus ik ben blij dat er nog wat basiskaarten liggen om mee door te gaan, jullie zien ze wel langskomen! 

Groetjes, 
 
 zaterdag 20 november 2021

6 keer Kerst

 

Vandaag laat ik een 6-tal kaarten zien uit een Action-blokje vol "kant en klaartjes" waar ook voorbeelden bij staan maar ik heb overal iets van mezelf aan toegevoegd want anders is er echt niks aan.

Op een witte kaart blauw dp van Joy Crafts Winter Wishes van jaren geleden en daarop de schaatsende ijsbeer  die nog een beetje is bewerkt met de witte gelpen en daar heb ik ook wat extra sneeuwstippen mee gezet. Op de stitched hill van Lawn Fawn nog wat  Stickles Stardust en Joy is van Ali en als punt heb ik een witte glimmer gebruikt .

Een kleine ecrukleurige kaart  als basis en het leuke wasbeertje op een glanzende  ecrucirkel  met kruissteekje van MFT gezet met eronder een tekst (uit een ooit gekregen kaart geknipt )in precies de kleur groen van de rand . Uit MD-snowpaper nog wat sneeuwvlokken van MD en hier en daar in het hart een glimmertje geplakt.

Op een witte kaart bijna hetzelfde als bij de kaart hierboven maar nu de ijsbeer (boom van zijn hoofd geknipt, dat vond ik zo maf!!) in een zwarte snowglobe geplaatst en er met de gelpen sneeuwstippen  omheen gezet. Ook hier komt de tekst van een ooit gekregen kaart en heb ik witte sneeuwvlokken van MD gebruikt met af en toe een glimmertje. De beer heeft wiebeloogjes en BRRR is van de Frosty Friends stempel van Hello Bluebird.

Toen ik deze bruine bomen en het huisje zag moest ik direct aan de schattige zangertjes denken die ik ooit uit een gekregen kaart had geknipt. Ze hebben veel Stickles Stardust gekregen net als de sneeuw en de tekst is van Carlijn Design en heb ik bovenaan een wit sneeuwrandje gegeven met de witte gelpen (wat zou ik zonder moeten???)

Hier is nog het minst aan gedaan, alleen een sneeuwvlok met rode parel toegevoegd en het geheel op een grijze kaart geplakt.

Hier zit het kant en klaartje op een witte basiskaart en heb ik een sneeuwster met groen mini-knoopje en bruin strikje en het woordje kerst uit kraft toegevoegd en een van de bomen verhoogd opgeplakt.

Fijn weekend, 

donderdag 18 november 2021

Slimline kerst

Voor deze kerstdonderdag weer eens een slimline kaart gemaakt. 

Uit witte cardstock de enkele basis, het middenstuk en een standaardje. Het zwarte dp zat bij een Paper Craft Set van Decotime. In de rondjes passen precies de leuke kleine verhoogd opgeplakte diertjes van de Hello Bluebird Frosty Friends - stempel en ze zijn weer ingekleurd met Promarkers. In de twee buitenste rondjes een stukje ander dp van de bekende winkel, een piepklein sneeuwheuveltje er op en dan de leuke pinguïns. In het midden het ijsbeertje en er omheen in lichtgroen de cirkelstans van MFT.  Op de 4 hoeken een zwarte glimmer voor een beetje kerstbling.

 Groetjes,

 

 

52WTC  Diecutdivas-nov/slimline SweetStampers-62/christmas  PIP-2146Sparkles-146/make it small CreativeCrafters-46 DiesRus-181Christmaskickstart-56/snippetsAllsorts-650/christmasPassionformarkers-618/christmas  TTCRD-16 nov Welovestamping-nov/christmas  AYLI-dies versus stencils (fond of dies, always give some extra dimension)  CutiePie-165

woensdag 17 november 2021

Scorpio

Niet schrikken...hier ben ik al weer en morgen de kerstdonderdag...bijna een overdosis hihi maar deze kaart was al weken geleden af want zo veel freubel ik nou ook weer niet achter elkaar. 
Martin,  de man van Angela is vandaag jarig. Zoals haar volgers weten is hij ziek en behalve dat hij enorm van zijn volière geniet weet ik niet zo veel van hem dus ik heb behoorlijk lopen piekeren over de kaart want ik maak ze graag persoonlijk zoals jullie wel weten.  Ben is ook een schorpioen en kwam met het idee daar iets mee te doen...pffff----maar ik vond het wél een leuk idee dus na enige speurtochten is het dit geworden en ik heb nog een keer de sketch van de Egel van vorige maand gebruikt.

 
Door het schorpioenplaatje van internet heb ik voor dezelfde kleuren gekozen en daarmee is het best een stoere mannenkaart geworden. Basiskaart uit bordeauxrode cardstock. Het gebruikte dp is van een DecoTime blok. Happy Birthday is van Crealies en verspringend uit wit en rood opgeplakt. Op de driehoeken heb ik zelf Scorpio en de M getekend, eerst met wit potlood en daarna dik met de gelpen en het binnenste met een Promarker rood gemaakt. Nog wat stippen en sterren er bij en natuurlijk zijn leeftijd.


Dit was de sketch en laat ik nu toch met het kaartje dat ik had ingezonden een plekje veroverd hebben, zó leuk Tot morgen,
 
 
 

 

dinsdag 16 november 2021

Snowy

Een kerstkaartje tussendoor, zo te zien zijn er heel wat bloggertjes aan een eindsprint begonnen en hier is het niet anders....

Op een bordeaux basiskaartje vrolijk Merry&Bright ruitjespapier van MFT,, de randen dik in de Gesso gezet. Bovenaan de "verkeerde" ijspegels die je overhoudt als je de MD-stans gebruikt, ik vind deze nét zo leuk en heb ze met Stickles Stardust nog wat bling gegeven. De snowglobe is van Ali en uit glanskarton gestanst en dat heb ik ook gebruikt bij het woord kerst (deel van kerstdagen) en verspringend achter het witte woord geplakt. een stukje wit dp bewerkt met de MD-sneeuw-embossingfolder en daar de leuke Snowy van Penny Black opgeplakt die is ingekleurd met Promarkers. De sneeuwster hoort bij de globe en heeft een hotfixsteentje in het midden.

Fijne dag,

 

 

   

2Sistersontheblog-56/ruitjes  KIC-160/kerst  SweetStampers-62/christmas  DAK-59  Allsorts-650/christmas Passionformarkers-618/christmas  PBSC-nov  TTCRD-16 nov  StampingSensations-nov /christmas

zondag 14 november 2021

Martha - you are the best!!!!!!

 

Wat was ik blij dat Martha zo'n super duidelijke tutorial heeft willen maken hoe deze Action-mal gebruikt moet worden want deze onhandige freubelaarster kwam er absoluut NIET uit! Stap voor stap heb ik hem gevolgd en als je het eenmaal weet ..........maar dat geldt voor alles in het leven is het niet?? Ze schreef: niet té dik dp gebruiken maar ja, ik wilde zo graag dat leuke blok met die meisjes gebruiken dus dat was wel even een dingetje maar het is gelukt en dit bedankje is naar haar gestuurd!!! 

Ik vind het heel lastig op de foto te zetten  en heb er niet zoveel gemaakt als Martha maar het geeft een beeld ook al ziet het er nogal scheef uit 😀.


 

Witte basis en daarna twee leuke papiertjes uit het gave blok gecombineerd (dat uitmeten en snijden van al die strookjes is nog het meeste werk). In de pocket rechts een klein wit labeltje waar ik wat op heb geschreven, de randjes zwart gemaakt en er een  MD-tabje uit zwart aangeplakt. De hartjes zijn van Memorybox. Op de cirkel aan de voorkant nog een cirkel met een Spellbinders gestanst uit het zwarte dp en daar zo'n leuk meisje op geplakt, op de andere kant een cirkel uit het andere papier en een hexagon met heel toepasselijke tekst! Wat details bij het meisje en sommige bloemen zijn ingekleurd met een roze Promarker en zó kan de kaart meedoen bij 4SeasonsSwap-50/zwart wit en een andere kleurROZE.

Laura is thuis, vraag niét hoe 🥴. Heel zware pijnstillers en absolute rust houden=liggen en wachten op een oproep voor injecties door neuro- én/of orthopedisch chirurg maar eer het zó ver is moet ze éérst  naar een ander ziekenhuis voor speciale scans 😡. De NHS is een drama en de overvolle ziekenhuizen door Corona maken het nog erger dus de vraag is wanneer dáár tijd voor is, arm kind! We kunnen alleen maar hopen dat het niét te lang gaat duren en vooral dat  het helpt tegen de pijn die ze nu al zo lang heeft. Zoe is écht van slag, de ene nacht is ze om 4 uur klaar wakker en de andere ochtend niet wakker te krijgen en Sylvia begint behoorlijk tegen haar grenzen aan te lopen om de boel draaiende te houden, wat een narigheid!

Hier word ik wél vrolijk van


Fijne dag,

 

 

AYLI-circle embellishments (I love how they add something extra to a card, here I used black gems on bows of hearts). Alphabetchallenge-p=patterned paper  HLS-nov/dies  AllysAngels-52  Creativefingers-219

donderdag 11 november 2021

Prettige Feestdagen

Ook op deze donderdag een zelfgemaakte kerstkaart.... ik ga het voor het eerst in jaren niét redden dus er gaan ook gekochte de deur uit...het is niet anders...


Kraft basiskaartje. Het stukje dp kwam ik tegen in de doos en weet niet of het bij kerstpapier hoort maar ik vind het wel mooi dat sierlijke takje. Geruwd met een schaar waardoor het direct een winterwit randje heeft en wat meer afsteekt tegen het kraft. Boven de mooie rendier-embossing-border die bij het Britse blad Papercrafter zat de tekst van één van de woordstrips van Carlijn Design en verspringend uit wit en kraft opgeplakt. De poinsettia is van Joy en de sterren van Memorybox en het eea is bewerkt met Vintage Photo distressinkt.
  
Gezellige donderdag, wij gaan vanavond uit eten want Ben is jarig.....even de Engeland-zorgen opzij zetten want de situatie is helaas ongewijzigd.....

zondag 7 november 2021

Polaroid kerst

Een polaroid frame is bij Dutch Card Lovers #351 de uitdaging en ik heb er weer een kerstkaart mee gemaakt - what else - zou je bijna zeggen 😁.

Witte kaart van 15,5 x 12,5 cm. Er op dp van de wel bekende winkel uitgestanst met de stitched rechthoek van Crealies. Het  polaroid frame is COL1388 van MD. Het binnenstukje roze gemaakt met een Promarker en daar is ook de leuke Jolly Molly van MFT mee ingekleurd (een stempel vol enige teckeltjes dus er komen er nog meer aan). Op het roze een Franse tekst van een clearstamp van Artemio met grijze Memento inkt en daar is ook Merry Christmas mee gestempeld. Als finishing touch nog de rondjes die uit de foto-turners vallen in groen en roze opgeplakt en nog wat sterretjes boven de teckel.

Óók de laatste ster-kaart deed het goed:

En olijke Santa kreeg ook een plekje

Schoondochter Laura, al 2x aan hernia geopereerd, had al weer heel lang last en veel pijn maar vrijdag was het zó erg en kon ze ook niét meer plassen dus ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ligt aan een morfine-infuus maar de pijn blijft 😪. De zoveelste MRI gemaakt en nu maar hopen dat de neurochirurg nog iets voor haar kan betekenen hoewel het na de 2 operaties "einde verhaal" was, hij kan immers niet blijven opereren. Syl en Zoe zijn natuurlijk óók van slag ..ik wou dat ik een vliegend tapijt had....

Fijne zondag,

 

 

CCCdigicreations-131/christmas-winter  Craftyanimals-56  Fabnfunky-538/Christmas is getting closer  PaperShelter-499/Christmas is coming  MLCCB-40  AYLI-circle embellishments (I love pearls, hotfix stones, sequins etc. but here I just used circles out of the dp)  AudSentiments-287/ChristmasHLS-nov/ChristmasAlphabetchallenge-p=patterned paperCHNC-567  StampingSensations-nov/Christmas  KIC-160/KERST  Welovestamping-nov/Christmas  KIC-160/kerst