vrijdag 28 februari 2020

Poezen pop-up mét MUZIEK

Woensdag was ook nicht Daniela jarig. Ze heeft niet alleen een zwarte hond maar sinds een paar maanden ook nog een grijs-zwarte poes (zooooo niks voor mij ook al is hij nog zó lief!). Maar zolang ze op een stempeltje zitten kan ik er wel wat mee hihi en zo is dit kaartje ontstaan met stempels van de Action oftewel Craft Sensations en daar heb ik ook het idee vandaan maar er wel een eigen draai aan gegeven.


Zwarte basiskaart, er op een wit stitched vierkant van Crealies met allemaal pootjes van een MFT-stempel. De Happy Birthday muziekstans is van Ali en is uit wit en zwart gestanst en verspringend opgeplakt. De poes met zijn bakje en het visje waar hij van droomt (puffy stickertje) zijn allemaal van de Action.


Op de binnenkant nog 3 pop-up-poezen van dezelfde stempelset die allemaal met Promarkers en witte gelpen zijn bewerkt. Op het middelste strookje heb ik een ruitje van het Lawn Fawn blokje Perfectly Plaid Chill geplakt alsof die poes op een gezellig kleedje ligt. De ballonnetjes zijn van dezelfde stempel als de grote tekst en heb ik eerst alle drie rechtstreeks op het cardstock gestempeld en er daarna nog 2 gepaperpieced met het leuke ruitjespapier en verhoogd opgeplakt.

Maandag ben ik er weer met een pop-up kaart maar dan wel heel anders (en ook een beetje moeilijker).

Goed weekend,


Challenges:

Knutsels&kadootjes-febr/muziek
CreativeInspirations-febr/ag
HLS-febr/ag with dies
Cutiepie-144/cute and cuddly
Creatalicious-181/ag-embossing
MakemyMonday-116/critters
DeEgel-94/stans met stiksteek
PFP-531/dies-punches
Seizethebday-184/focal sentiment
Daringcardmakers-take a flying leap

woensdag 26 februari 2020

Sweet wishes

Vandaag is Margo jarig en gelukkig is deze kaart wél aangekomen want de kerstkaart is nog steeds spoorloos .. zó niét leuk!!!
We houden allebei van inkleuren én pinguïns dus deze leuke Penguins' cake van Whimsy past perfect! Zoals altijd ingekleurd met Promarkers, zwart potlood én witte gelpen.


Zwarte kaart van 13x13cm, dp uit het leuke blokje lovely van Authentique. De rode stipranden heb ik losgeknipt van de vellen waar ze op zaten en hier bij het middelste papiertje geplakt waar in de linkerhoek nog net iets van een plaatje te zien is....(het is dus geen vlek!!!!).
De zwarte hartjesrand is van een Spellbindersset en het zwarte randje bovenaan is een overblijfsel van een andere stans 😉. Sweet wishes is van Penny Black en heb ik uit zwarte en witte cardstock gestanst, verspringend opgeplakt én doorgeknipt want de 2 woorden zitten onder elkaar vast. 
Het kalendertje komt van internet en het hartenknoopje is uit de voorraad. Groetjes,

Challenges:

Craftyanimals-35/ag
CreativeInspirations-febr/ag
CCC-126/add a heart
HLS-febr/ag with dies
Friendship-50/herziges
SweetStampers-41/hearts-flowers
Cutiepie-144/cute and cuddly
AllysAngels-31/ag
CCC-week6/ag
Alphabetchallenge-W=anything you wish
Creatalicious-181/ag-embossing
MakemyMonday-116/critters
CCT-622/square
CupcakeInspirations-487
PFP-531/dies - punches
Digichoosday_8/ag

zaterdag 22 februari 2020

Twee Nederlandse challenges......

De hele week al een knoop in mijn buik en maandag naar Almere voor de crematie van Hetty, ik zie er zo tegen op en wat zal ik haar missen....konden lief en leed delen en ook voor onze meisjes was ze altijd zo attent!! We hadden wekelijks contact en ze was groot fan van mijn gefreubel, keek altijd op mijn blog en bewaarde alle kaarten in een speciaal doosje......
Na een paar "hangdagen" heb ik me even teruggetrokken om mijn zinnen te verzetten dus aan de freubel: als eerste voor de Liftchallenge #147.
Na een slechte nacht loop ik er ook wel eens zo bij als ik niet héél snel koffie krijg  ....

 
Op een grote witte kaart twee reststrookjes Perfectly Plaid van Lawn Fawn geplakt en die waren ook het uitgangspunt voor het inkleuren met Promarkers van de maffe stempel van Whipper Snapper  Monster Morning. Rondjes uitgestanst met Spellbinders en tekst van een clearstamp van Ali.

Dit is de te liften kaart.


En ik heb ook een kaart gemaakt voor Thijn, de kleinzoon van Theo en Hetty. Wat dat manneke allemaal te verwerken krijgt in een paar maanden tijd...je weet nooit wat er in zo'n kinderhoofdje omgaat dus even een "zo maar" kaartje om het kleine voetballertje een beetje op te vrolijken en hiervoor heb ik de schets gebruikt van challenge DCL #325.

Maak een langwerpige kaart van ongeveer 10 x 19 cm kaart aan de hand van deze schets.

Het designpapier is van Magnolia, de grasranden van Memorybox, de zon van MFT en het voetballertje is een stempel van Stampavie Soccer Crazy en is ingekleurd met Promarkers...helaas wist ik niet de kleuren van zijn club maar denk dat het zo ook wel leuk is.

Goed weekend,donderdag 20 februari 2020

Kerstkrans

Na een dagje flink doorgestanst te hebben vandaag een kerstkrans met een aantal van dezelfde materialen als bij deze post. Hiermee ben ik voorlopig door mijn kerstvoorraadje heen, er komen veel jarigen aan en alles tegelijk gaat nu eenmaal niet.


Kraftkaart van 13x13 cm. Uit witte cardstock 2 ringen gestanst en op elkaar geplakt om de krans op te kunnen maken en één van de middenstukjes er terug in geplaatst voor het frisse contrast. Ik vind vooral de dennenappels die "opwippen " heel leuk en door ze een beetje met Typ-Ex te bewerken springt het er nog meer uit. Het houten rendiertje  (tuincentrum) is uit de voorraad en een beetje met inkt bewerkt.

Groetjes,

 Challenges:

52 WTC
MLCCB-19/ag
Winterwonderland-febr/ag
TheHolly&Ivy-65/ag
Allsorts-559/dies or punches
Craftyfriends-129/gemstones-pearls

dinsdag 18 februari 2020

Bird-Day

Vandaag is vriendin Anita jarig. Ze vindt mijn kippetjes (19 jaar geleden in San Diego gekocht) op de afzuigkap zó leuk dus ik ben overal aan het neuzen - óók alle kringloopwinkels langs geweest- maar heb helaas (nog) geen kip gezien.


Daarom heb ik ze maar op dit vrolijke, simpele kaartje gezet met deze enige digi van Bugaboo ....heeft ze die alvast binnen hihi!


Papiertje uit de voorraad, alles met stitched rechthoeken van Crealies uitgestanst en ingekleurd met Promarkers. Op de blauwe ballon zit Wink of Stella maar helaas is de sparkle niet te zien op de foto.

Van 3 kipjes naar 3 scorende muisjes:


én


De bingo-kaart


Dit is allemaal even leuk maar ik ben ontzettend verdrietig. Afgelopen woensdag waren eindelijk onze vrienden Theo en Hetty bij ons nadat we elkaar door alle zorgen in beide families heel lang niet hadden gezien (wél bellen/mailen natuurlijk). Wij schrokken enorm hoe broos ze was ná alle zorgen en verdriet om haar overleden schoondochter én achterblijvende zoon en kleine Thijn van 7 én haar eigen hartoperatie en recente hartaanval maar dat ik gisteren  telefoon kreeg dat ze het weekend is overleden had ik totaal niét zien aankomen...wéér een héél bijzondere, dierbare vriendin minder maar héél dankbaar dat ik haar nog heb mogen zien.


Challenges:

Craftyanimals-35/ag
HLS-febr/ag with dies
CCC-week6/ag
CutiePie-144/cute and cuddly
Alphabetchallenge-W=anything you wish
CraftyCatz-493/ag critters
Catchthebug-febr/bingo (middel row horizontal)
MakemyMonday-116/Critters
PFP-530/3 of something (3 layers, 3 chickens)

donderdag 13 februari 2020

Merry Christmas

De tweede kerstdonderdag van februari en we gaan vrolijk verder... het stapeltje groeit gestaag!


Kraftkaart van 13x13, dp Woodland Christmas van MD waarvan alle randjes geruwd zijn en de cirkel met Typ-Ex is bewerkt. De Penny Black stempel heet Make Believe en is ingekleurd met Promarkers. Merry Christmas was een cadeautje bij een Ali-bestelling (beetje vreemde e en a maar ach ...een gegeven paard .....) en tot slot nog wat sequins opgeplakt .

Groetjes,

 


Challenges:

52 WTC 
MLCCB-19/ag  
Craftyanimals-35/ag 
PB&More-febr/animal, birds, butterflies
HLS-febr/christmas challenge
WinterWonderland-febr/ag
TheHolly&Ivy-65/ag
SSSWednesday-2 or more patterned papers
AYLI-fav animal and why (they are just tooo cute, maybe not as pet but for sure on a card!)
Pinkgem-wk4/ag

dinsdag 11 februari 2020

Gefeliciteerd

Mijn zus Wil is graag in de tuin bezig maar dat duurt nog even en daarom heb ik haar voor haar 73e verjaardag dit lentetuintje gestuurd om alvast te genieten!


Boxcard uit wit cardstock én dp van de Action gestanst, de achterwand een beetje met blauwe distressinkt bewerkt. Het zonnetje en gefeliciteerd zijn van Crealies. De wolkjes, grasrand (3×) en het raam zijn van Memorybox, de tulpenborder is van Craft Emotions, het vogelhuisje van MFT, het vogeltje en de vlindertjes zijn van MD. 
Alles is uit witte cardstock gestanst en op kleur gebracht met Promarkers.


Nog een plekje gekregen


Fijne dag,

Challenges:

LTCB-43/ag
LilPatchofCFC-125/ag
CreativeInspirations-febr/ag
Letscraftandcreate-156/ag
HLS-febr/ag with dies
Cuttlebugmania-flower power

donderdag 6 februari 2020

Season's Greetings

Op de eerste kerstdonderdag van februari weer eens iets anders dan een ingekleurd stempeltje want daar werken de handjes even niet aan mee maar stansen gaat prima en tenslotte moeten we ook kaartjes maken voor mensen die niet van cute houden.


Witte basiskaart, dp van de Action, het middenstuk uitgestanst met een Crealies stitched rechthoek. Er onder witte cardstock bewerkt met een embossingfolder vol sneeuwvlokken die bij een Brits tijdschrift zat en alle andere details en de mooie tekst komen van Ali.

Het egelkaartje heeft een plekje veroverd in de B-challenge (Bloempot)


en ook bij de leuke stippenchallenge een plekje en dáár mag ik in maart gastdesigner zijn voor wéér een leuke uitdaging


Mijn kaartjes krijgen wel vaker een plekje maar bij Nederlandse challenge blogs gebeurt het zelden dus ik vind dit écht onwijs leuk!!

Fijne dag,


Challenges:

52 WTC
MLCCB19/ag