vrijdag 27 maart 2015

SU-workshop en verjaardagspost

Afgelopen woensdagavond was ik met Mieke, Thea en Stella voor een SU-workshop bij Karla. SUper gezellig en onderstaande SUper leuke kaarten gemaakt: het smaakt naar meer!!!
Gisteren was ik jarig dus er stond al een bestelling voor me klaar, nu dus op mijn gemak gaan experimenteren met al die mooie bloemstempels die ik heb gekocht.


Deze leuke verjaardagspost heb ik gekregen van vrienden, familie en uit scrapland.
Het is niet zo veel als andere jaren maar daarom ben ik er niet minder blij mee.
Zoals altijd heb ik iedereen in een persoonlijke mail bedankt maar op de een of andere vreemde manier zijn lang niet alle mails aangekomen dus bij deze nogmaals: heel hartelijk bedankt voor alle mooie creaties!


Ik heb ook mijn vorige blogfoto weer te voorschijn gehaald want ik vond op die laatste mijn tanden een beetje griezelig wit en Thea zei woensdag ook al "waar zijn die gebleekt???".........we lagen dubbel dus ........weg er mee!! Wie weet van de zomer een keer een nieuwe maar meestal zijn ze direct geschikt voor het rampenfonds dus ik beloof niets!!

Lieve groetjes en fijn weekend,



zaterdag 21 maart 2015

B-D@y

Op 15 maart is ook schoondochter Laura 31 geworden.
Toen ik "Coffee Sue" van CC Design zag moest ik direct aan haar denken, je zou denken dat ze geposeerd had voor deze stempel!!
Het is absoluut geen ochtendmens dus zonder koffie is ze nergens in de vroege uurtjes, iets aan haar voeten vind ze ook niet prettig en de naaimachine die ze voor Kerst van Sylvia heeft gekregen is een schot in de roos dus ik had weer genoeg inspiratie.


De basis is een 15x15 kaart uit Kraft.
Het DP is "Happy Days" van Papermania, een super leuke pad!!
Het aquarandje onder en boven de centimeters is weer gemaakt met een Spellbinders-border.
Het jurkje en hondje (...........Silas.......) zijn van Memorybox .
De grote letters zijn van chipboard: de B, D en het @ heb ik met Promarkers gekleurd en de Y en het streepje zijn bekleed met een stukje groen DP.
Verder wijst het zich wel denk ik.

Inmiddels is ze goed hersteld van de hernia-operatie en weer aan het werk al zal dat ruggetje wel altijd haar zwakke plek blijven.
De verbouwing van de kitchen/diner is achter de rug en nu stort ze zich vol overgave op de tuin en regent het mailtjes met  tekeningen en vragen. Eind mei gaan wij dus die kant op om de mooie nieuwe keuken te bewonderen en te helpen met de tuin maar ook om vakantie in Schotland te gaan vieren......ik tel de weken af!! Maar eerst gaan de dametjes nog naar Amerika: Sylvia gaat een maand lang onderzoek doen aan een universiteit in Washington en Laura vliegt er halverwege achteraan en gaat maximaal van haar familie genieten.
Met Kerst merkten we dat ze inmiddels al aardig wat woordjes Nederlands heeft geleerd en in februari las ik een artikel over een online programma Nederlands van de Universiteit Groningen waar heel veel animo voor was. Dat heb ik opgestuurd en wat denk je: die lieverd is er aan begonnen, is het niet enig???

Welkom Angelique als nieuwe volger, gezellig dat je er bij bent!!

Dank voor jullie bezoekje, fijn (freubel)weekend want de herfst is weer terug!!





Challenges:

LTSCB-50/anything goes
CraftyCalendar-March/add some metal
Stempelsonne-137/anything goes
Whimsy-81/use a die cut
Loves rubber stamps-143/touch of metal

donderdag 19 maart 2015

Let it snow

Gisteren was het bijna zomer in Groningen en ook nu schijnt de zon weer volop maar de wind komt uit de koude hoek dus tijd voor kerstkaartdag bij 52 weeks to Christmas.
Dit kaartje ligt al weken klaar want ik heb deze week nog geen papiertje/stempel in de hand gehad en ben alle dagen buiten. De tuin is helemaal aan kant, nieuwe viooltjes in de bakken en overal piept er groen uit de grond dus het lijkt er op dat alle nieuwe planten van vorig jaar goed zijn aangeslagen.....ben er blij mee!
Helaas wordt het dit weekend even wat minder -zo sneu voor iedereen die werkt - dus aan de freubel en weer wat actiever zijn in blogland.....nu ben ik zo rozig van al die buitenlucht dat ik er amper puf voor heb en slaap als een babietje, heerlijk!!



Op een grote witte kaart, glanzend turquoise cardstock, daar op weer witte en daar op papier met sneeuwvlokken dat een cadeautje was bij een Engels tijdschrift.
Uit witte cardstock de mooie Spellbinders "Floral Oval" gestanst met in het midden papier met stippen (ook uit dat tijdschrift) en daar op 3 sneeuwmannen. Geen idee waar die van zijn, ze zitten al heel lang bij mijn digis.
Ik heb ze ingekleurd met Derwent coloursoft potloden en ben er helemaal niet tevreden over. Misschien had ik fellere kleuren moeten kiezen maar het lijkt wel of ik het verleerd ben sinds ik de Promarkers heb maar weggooien is ook zoiets dus voila........uitgeknipt en verhoogd opgeplakt.
Op de schoenen en wortelneuzen zit Glossy Accents en bij de sneeuwman links zitten dotjes Stickles op de stippen van zijn jas.
"Let it snow" is een gedeelte van een leuke clearstamp die ook al bij dat tijdschrift zat net als een leuke snowflake embossingfolder, pure verwennerij bij die bladen in de UK!!
Nog een leuk stippenlint onder het ovaal en op de 4 hoeken uit de glanzende cardstock de mooie Whimsy-stansjes  die ik helaas veel te vaak vergeet. Een plakpareltje in het rondje en klaar is kerstkaart nummer 6!

Lieve groetjes,





Challenges:

SSC/blue christmas
WinterWonderland/blue christmas
ABC/f = frosty
Whimsy-81/use a die cut

zaterdag 14 maart 2015

Cute flower fairy

Hier ben ik weer met een kaartje voor Time for Tea en deze keer met Cute Flower Fairy en cute is ze!!!! Niet meer in het Engels zoals jullie zien want Jo schrijft er zelf de leukste stukjes bij op het T4T Blog en ik merk niet dat men daarna hier een kijkje komt nemen dus ik laat lekker alles bij het oude. Ook heeft Jo voor haar hele DT een watermerk gemaakt, ik vind het er enig uitzien!

 
De vorm is van een GoKreate stans. Die heb ik zelf niet maar wel ooit als mooie kaart van een blogdin gekregen dus nu nagetekend en uitgeknipt, gaat prima!! 
Het DP met de streepjes is van een blokje van de Action, het stippenpapier van Wild Rose Studio "Bluebell".
Ik heb de randjes gedistressed en aangezet met paarse inkt.
Onderaan de Spring Border van Memorybox weer eens gebruikt, eerst uit licht aqua cardstock en daarna uit geel DP van Basic Grey en ook nog een keer uit paarse cardstock maar daarvan alleen de bloemetjes geknipt en op het geel geplakt voor wat contrast.............kunnen jullie het nog volgen?????
Op de gele rand nog een paars zigzaglintje geplakt.
Uit het gele DP een vlinder van Cheery Lynn gestanst met 3 paarse pareltjes op het lijfje. Voor de paarse er onder heb ik de omtrek nagetrokken en uitgeknipt.
De bloemen zijn uit de voorraad..
Het feetje is ingekleurd met Promarkers, een streepje witte gelpen hier en daar en op haar vleugels zit heel lichtgroene Stickles.
 
Mocht ik hier en daar een blog gemist hebben de afgelopen tijd, ik ben elke dag in de weer geweest in de tuin....echt genieten met dit heerlijke lenteweer. Helaas ondanks de dikke fleecetrui toch kou gevat, stijve nek en behoorlijk hoofdpijn dus even minder achter de pc en blij dat ik tot eind van de maand alle kaarten af heb zodat ik nu even pauze kan houden.
 
Welkom Anita, super gezellig dat we elkaar nu volgen!
 
Fijn weekend allemaal,
 
Challenges:
 
SimonSaysWednesday/things that fly
ILP-260/fantasie/fairy tales
Cards2create-20/lente
Stampandcreate-March/is it spring jet?

woensdag 11 maart 2015

GDT-Pasen

Vandaag begint de nieuwe challenge bij Scr@pcardschallengeblog en omdat ik in februari had gewonnen bij de vlaggetjeswedstrijd (shoppen met 40% korting bij Hobbyshop Agnes, een super prijs!!), mocht ik nu gastdesigner zijn.
De opdracht van de challenge is: gebruik iets  van DutchDoobadoo en het thema Pasen. Pfffff............behalve dat ik niet van die lekkere chocolade-eitjes af kan blijven heb ik daar net zo weinig mee als met Valentijn dus dat was even piekeren maar aangezien ik maar 1 mal van DutchDoobadoo heb was ik daar wel snel mee klaar. 


Ik heb er een CAS en CUTE hangertje van gemaakt dat inmiddels al in Engeland aan de kast hangt.



Eerst heb ik de grootste maat uit witte cardstock geknipt, daarna een kleinere maat uit groen voorjaarsachtig papier (Kruidvat), daarna een maat uit gele cardstock van JullibeanSoup en tot slot een roze stipje (Engels tijdschrift "Crafts Beautiful")..een echt allegaartje dus hihi!! 
Uit diverse Spellbinders heb ik ovalen gestanst en daar een Paashaasje (of is 't meer een schattig muisje??) van gemaakt. Wiebeloogjes uit de voorraad, roze wangetjes met daar op snorhaartjes  uit zwart draad en in het midden een zwart siersteentje (Action) als neusje en er onder uit zwart DP een zelfgeknipt snoetje. Op een oor nog een lichtroze bloemetje uit DP geknipt met een ieniemienieknoopje in het hartje en onderaan een rijtje eitjes die uit DP zijn geknipt dat ook bij "Crafts Beautiful" zat net als het label achterop. Op het bloemetje en de eitjes zit Glossy Accents.


De dames van het DT hebben prachtige voorbeelden gemaakt dus ik zou zeggen, ga kijken en doe mee!

Een warm welkom aan mijn nieuwe volgers: Jo, Linda en Sarah, zij is de 300e hoe gaaf is dat!!!

Lieve groetjes,





Challenges:

Anmacreatief-42/voorjaar/lente/pasen
DeEgel-maart-3/dieren

zondag 8 maart 2015

Mr. Fox - Time for Tea Designs

This is my very first DT-contribution for Time for Tea Designs and from the new release I've chosen Mr. Fox, isn't he adorable????

Vandaag mijn eerste DT-bijdrage voor Time for Tea Designs en ik heb gekozen voor Mr. Fox, is het geen droppie??? Ik schrijf de rest van deze post in het Engels, hoop dat dit geen probleem zal zijn voor mijn trouwe volgers.


The base is a 15x15 cm card cut from white cardstock.
I've used designerpapers from My Mind's Eye (hello and circle), Basic Grey (grass), K&Company for the flowers and Kraft cardstock for the tree on which I used the MFT-wood grain stamp with white ink. The inside has wonderful matching DP from Wild Rose Studio.


The grass is a die from MFT, "hello" is from Lawn Fawn, the tree from Marianne Design and the wooden butterflies and birds are from a local store. The circles are cut with Spellbinders.
The tiny flowers are made with a punch and in the hearts I've put brown hotfixstones.


The super sweet Mr. Fox is printed in different sizes to create this "family scene" and as always I've coloured with Promarkers.

Keep an eye on the T4T-Blog cause from today on all DT-girls will show what they did with Jo's gorgeous digis.
I loved making this card and hope you'll like it too, have a lovely Sunday!!

Hugs,




Challenges:

DeepOcean-98/our furry friends
DeEgel-maart/dieren

vrijdag 6 maart 2015

TOCH LEUK NIEUWS!!!!!!!!!!!!!!

Zo schrijf ik dat ik nog niets kan vertellen en zo komt het toch nog allemaal rond dus bij deze het superrrrrrrrrrrr leuke nieuws:




Met een aantal andere bofbipsen van over de hele wereld zit ik in het nieuwe DT van Time for Tea Designs, hoe gaaf is dat wel niet!!!!!!!!!!!!
Over een poosje verschijnt mijn eerste creatie met een van de laatste digis van Jo maar op de kaart voor Sylvia's verjaardag die hier onder staat is er dus ook al een te bewonderen, ze zijn zooooooooooooo leuk!!!!

Mijn weekend is hoe dan ook superrrrrrr zonnig, dat zullen jullie wel begrijpen!!

Liefs, xxx


 

MUSIC GIRL en helaas (nog) geen leuk nieuws

Een leven zonder muziek is ondenkbaar voor onze Sylvia die vandaag 31 wordt.
Vroeger speelde ze piano, nu gitaar en zodra ze de deur uit gaat op haar sneakers (met allemaal kleurtjes in de zool) zet ze knalgroene "doppen" op haar oren dus ik borrelde weer van de ideetjes bij het maken van deze kaart.


De kaart is 15x15 uit witte cardstock gesneden.
Er op een velletje groen DP dat bij een tijdschrift zat en daar heb ik het bewust bij gelaten zodat de rest tot zijn recht komt en omdat Sylvia niet van veel "gedoe" is.
Gemat op prachtig glanzend cardstock een enige digi uit de "Time for Tea" serie van Jo Davies en deze heet "Music Girl". Ze zijn als rubber stempel te koop bij Whimsy en als digi bij Etsy en ik vind ze zoooo leuk!!!
Uit het glanzende cardstock wat muzieknoten geponst met een heel klein ponsje dat ik ooit eens ergens zag liggen.
De digi is als vanouds ingekleurd met Promarkers en hier en daar zit ook weer het vertrouwde veegje witte gelpen.
Het leuke schulpje aan de bovenkant is gemaakt met een border van Spellbinders.
Op de hoeken twee stukjes washitape van de Wibra en links onder een muzieksleutelcharm aan een roze draadje er op geplakt.
De gitaar en versterker heb ik uit het blad "Mijn Hobbykaart" geknipt.
De teksten zijn van TLC en heb ik op vellum geprint, dat ga ik vaker doen want het geeft een heel leuk resultaat!

Ik had jullie gisteren heel leuk nieuws beloofd maar er zijn wat probleempjes waardoor het nog niet kan.........duurt vast niet lang meer en ik popel om het met jullie te delen maar nu dus nog even niet.

Vast een fijn weekend, het belooft lente te worden................heerlijk!






Challenges:

TCP/mothers day/anything goes
Papertakeweekly/anything goes
CreativeKnockouts/border time
CuteCardsThursday/die cut-punches (scallop border and musical notes)
Stempelsonne-136/alles geht
ABC/E=exceptionally cute

donderdag 5 maart 2015

Veeeel kerstbomen

Wat moest ik lachen om de reacties op mijn vraag of jullie net als Daisy al nieuwe jurkjes hadden gekocht. Om maar in de Franse sfeer te blijven: ook ik ben niet van de jurken/rokjes en ben Coco Chanel nog elke dag dankbaar voor haar introductie van de "damesbroek" !!

Maar nu weer over tot de orde van de kerstkaart-donderdag bij 52 weeks to Christmas.
Deze week een heel leuke wedstrijd: VEEL BOMEN dus ik hoop dat er op mijn 5e kerstkaart genoeg zitten.


De basis is een kleine kaart uit glanzende witte cardstock. Er op rode cardstock en daarop weer de glanzende witte geembost met de Snowflakes Folder van Cuttlebug. Uit diverse kleuren groene cardstock 6 kerstbomen van Marianne Design (toch nog steeds een van de leukste vind ik) met hier en daar een likje correctievloestof en op de lichtste twee rood/witte bakerstwine strikjes. Onderaan een verzameling bolletjes van de Wibra als sneeuw en boven in de lucht de leuke Santa's Sleigh van MD, eerst uit groene en daarna uit rode cardstock.

Een warm welkom aan Chantal als nieuwe volger, leuk dat je er bij bent!!!

Tot morgen, dan ben ik er weer met een kaart voor jarige dochter Sylvia en heeeel leuk nieuws!





Challenge:

HollyJolly/dies-punches
WinterWonderland/tie a bow
MerryMonday-148/red&green