vrijdag 22 september 2023

Herfstdruiven....

De 20e was Heiko jarig en post naar Duitsland moet ruim op tijd de deur uit en dat met die hitte... géén puf om een leuke digi te zoeken maar gelukkig zijn er ook stansjes en dit herfstige kaartje is het geworden.Zachtgele basiskaart en met een stencil en embossing paste een 'verweerd' muurtje gemaakt (hij is metselaar dus toch nog een persoonlijke touch!). De druiventak is van Ali en heb ik 2x gestanst en 1x verknipt zodat er wat druiven in de 2 potten van Impressions Obsession zitten en er wat blad op de grond gedwarreld is. Alles is uit wit gestanst en ingekleurd met Promarkers en Glossy Accents op de druiven gedaan (die in het echt blauwer zijn). De hark en schep zijn van MD en de leuke bij zat ooit op een gekregen kaart. 

Vast een goed weekend,

dinsdag 19 september 2023

Vakjesmal

Een nieuwe hype in blogland en dankzij lieve Gerie die me een YouTube link én 2 mooie papiertjes - waarvan ik geen naam/merk weet - stuurde kon ik het ook eens proberen (LEUK!!!) en heb er een kaart mét standaardje voor jarige Miranda mee gemaakt. De kaart ligt al weken klaar en is toch pas gisteren op de post gegaan.. .. beetje dom maar de tijd glipt door mijn vingers de laatste maanden ... 


Ik heb alleen de ronde vakjesmal van MD en na een beetje draaien kwam het met dit dametje allemaal mooi uit. In een papierblokje van Melissa Francis vond ik nog wat Franse tekstjes en ik had ook nog een klein stukje mica  filmstrip (Tim Holtz?) dat er perfect bij past. Bloemetjes uit de eindeloze voorraad maken het af, de takjes kreeg ik ooit van GerJanne en die zijn net als de vlinder met inkt op kleur gebracht. Groetjes, zaterdag 16 september 2023

Bedankje voor de thuiszorg dames

Zoals jullie weten heeft Ben een akelige doorligwond op zijn hiel en daar komen afwisselend dezelfde 3 verpleegkundigen van de thuiszorg voor, inmiddels al weer 3 maanden en het eind is nog steeds niet in zicht ....wat duurt zoiets lang eer het genezen is !! 
Ik zag Merci-doosjes met een extra blad met tekst en dat is 100% van toepassing op dit hardwerkende trio dat inmiddels wel een bedankje heeft verdiend en waarom wachten tot het eind?? 


Toen wij vier jaar in Jakarta woonden was ik lid van Werkgroep '72. Een Nederlands initiatief (diverse andere nationaliteiten/ambassades deden hetzelfde) waarmee heel veel sociale/kansarme projecten in Jakarta gesteund en maandelijks bezocht werden om te inventariseren waar behoefte aan was en natuurlijk te controleren of het geld goed werd besteed. Bij een van die projecten werd door gehandicapte mensen met engelengeduld uit prachtig dik glanzend papier bloemen geknipt die daarna 3D op kaarten werden verwerkt, zo knap van ze!! Ik heb er héél wat van gebruikt tot ik zelf kaarten ging maken. Er lag nog een klein stapeltje en nu kwam het mooi van pas omdat ik nog steeds niet veel freubel.

Lang verhaal kort: voor de twee 60+ dames Reinie en Gerda (met tomeloze energie - ik moet altijd aan GerJanne denken: zou het bij het beroep horen??) de POWERVROUW ingepakt in het genoemde papier mét bijpassende kaartEn de KANJER is voor wonderverpleegkundige Marjolein (een super leuke jonge meid die tevens doktersassistente is) die elke vrijdag of soms in het weekend komt. Een zelfgemaakte stoerdere versie met een MD- label met pocket  zodat ik mee kan doen bij Knutsels en kadootjes.


Het dp is van een groot Actionblok met véél groen (laat zij daar nu nét zoveel van houden als ik 😊) en daar zijn ook de chipboard-foam-stickers van. Het grote label heb ik uit witte kraft gestanst, de randen bewerkt met oranje inkt. Daarna heb ik op het blaadjespapier de binnenkant nagetekend met potlood en uitgeknipt, opgeplakt en toen in allebei het gat gestanst. Uit een oranje streepje het kleine MD- labeltje en tot slot uit het witte kraft een labeltje van Magnolia en de randjes met groene inkt bewerkt. Op de groene pocket uit het witte kraft twee Spellbinder-borderrandjes en om de tekst thank you sooo much nog een wit paperclipje voor de leuk 😊.

Fijn zonnig weekend,

dinsdag 12 september 2023

Daisy

                                         

Voor onze 40e trouwdag in juli kreeg ik een schitterende schuine easelkaart van Angela en dat was mijn inspiratiebron voor deze kaart voor jarige Aartje. Het is een beetje lastig fotograferen zo'n kaart maar dit is hoe hij plat uit de envelop komt (met perfect doorlopende horizontale streepjes maar verticaal 🙄🥴?) 


Het designpapier is van de paper pad A walk in the garden van Best Creation met hier en daar een glimmertje dus ik ben "los gegaan" met mijn glimsteentjes 😀. Na een ronduit tropische 🥵 week met héél slechte luchtkwaliteit (arme Ben en lotgenoten) komt er eindelijk 'normaal' weer én regen aan dus tijd voor de met Promarkers ingekleurde schattige Daisy met haar plu. Na het kleuren uitgeknipt en op  het tegelpad van het strookje super leuke dp geplakt... alsof het zo hoort dat ze door haar tuintje stapt om de hond uit te laten 😊. De takken en de kleine bloemetjes zijn net als Daisy van MD en de wolkjes uit een behangstaal zijn van Memorybox.


De easel blijft staan door het verhoogd opgeplakte labeltje dat bij het dp zat. Het papier heeft een glansje en helaas pakte de Memento Inkt niet best dus gefeliciteerd van Craft  Emotions ziet er niet super strak uit. Onderaan een bloementoefje uit dp én nog meer behangstaaltjes met stitched flowers van MFT en nog wat van de takjes. 


De tandenfeekaart voor Zoe kreeg een gastdesigner-uitnodiging, leuk!
Groetjes,

donderdag 7 september 2023

Kerstlabel met rendier

Bij 52 WTC is de augustusuitdaging  een label met een rendier en daar doe ik graag aan mee.


Het grote label van MD gestanst uit kraft. Het witte cardstock wat bewerkt met distressinkt en daarna gestanst met een sneeuwster-achtergrond van de Action. Het leuke rendier met bijpassende postzegel zijn geknipt uit een gekregen kerstkaart van jaaaaren geleden en lagen al net zo lang in mijn voorraaddoosje: eindelijk een leuke bestemming!!! Nog wat sneeuwvlokken van MD met een rood hotfixsteentje in het hart op het kraft geplakt en een jute-achtig lint met rood/wit bakerstwine-strikje maken mijn kerstcreatie nummer 13 af.... werk aan de winkel dus ook al ga ik beduidend minder sturen dan in voorgaande jaren.

De tandenfee kaart voor Zoe was the winner en ik mag shoppen bij de Paper Shelter, super leuk! 

CBC BINGOGroetjes, geniet van het heerlijke weer deze week


zaterdag 2 september 2023

Tooth fairy Cynthia

Kleine meisjes worden (véél te snel) groot en eind juli in de eerste vakantieweek van Zoe  was het raak dus de tandenfee heeft er een nieuw adresje bij 😉. Zoals ik in de vorige blogpost al schreef waren ze een week  in Apeldoorn en konden wij het wiebelende fietsenrekje met eigen ogen zien 😂.  Zó fijn dat ze er waren (blij hoe goed Opa er uit zag)  - voor hem en mij een drukke week waar we nog van moeten bijkomen maar die we voor geen goud hadden willen missen - en Zoe heeft weer genoten van alle leuke dingen die hier te doen zijn én samen met Oma de Action geplunderd en heerlijk geknutseld/gekwebbeld en aan tafel dikke pret met spelletjes (wat zijn ze bijdehand!!!). Woensdag gaat ze naar de 2e klas met wéér een nieuwe juf, spannend! 

Deze grote kaart met glim en bling heb ik haar in juli gestuurd. 


Het stokoude dp is van MD, net als de grote bloem. De leuke digi is van Stamping Boutique en heb ik ingekleurd met Derwent Coloursoft. De tekst is van MFT-Fairy wishes. Verder distressinkt en Stickles Stardust gebruikt.


                        
Schoondochter Laura is onwijs creatief.
Naaien doet ze ook heel graag  maar lang zitten  is helaas straf met haar definitief kapotte onderrug - ze staat op de wachtlijst om een apparaatje/pompje ingebouwd te krijgen waarmee ze hopelijk de hevigste zenuwpijn kan onderdrukken - maar die handjes MOETEN bezig zijn dus: liggend haken en haar leuke creaties staan sinds enige weken succesvol te koop  in een winkeltje en eind van de maand heeft ze een tafel op een craft fair in Newcastle.
Wij kregen deze leuke paddenstoelen! De vlinderkaart van de vorige post kreeg een plekje, precies de nodige opsteker om weer wat vaker aan de freubel te gaan 😉. 

Gezellig weekend,