donderdag 30 januari 2014

Snow Day

Het wil wel lukken met de kerstkaartjes, hier is de volgende die ook weer mee doet bij Yvonne.
Deze week maakt ze er een echte challenge van want rood en groen zijn verboden!!! Nou dat kwam wel heel goed uit want dit kaartje is net gisteren gemaakt.  
 

De basis is gele glanzende cardstock van de Action. Daar heb ik de randen van bewerkt met Gesso zodat het ietsje minder intensief geel is en een beetje winters over komt. Het DP is van Bo Bunny "Snow Day Collection" alle randen lekker bewerkt met de schaar. Ik moest wel even wennen aan deze paperpad want hoewel het echt een kerstblokje is en er ook schitterende blauwe velletjes bij zitten..........geel?????? Maar soms is een uitdaging juist leuk dus vandaar bewust het geel er uit gekozen en dus ook een gele basiskaart er onder.
Het stempeltje is weer een Bella van Stamping Bella en wel "Snowabella".
Ik heb ze al jaren en vraag me af waarom ik ze nu pas ga gebruiken want ik vind ze echt leuk.  Als vanouds weer ingekleurd met Promarkers en ook wat Stickles gebruikt.
De houten sneeuwsterren heb ik geel gekleurd met een Promarker en er daarna Glossy Accents op gedaan. De stempel is van Fiskars en is gehalveerd.

Groetjes vanuit een BRRRRR Groningen!
 
 
 
Challenges:
 

zondag 26 januari 2014

Call me

Het komt zelden voor dat ik twee dagen achter elkaar iets laat zien maar dit weekend kon het niet anders. Omdat ik laatst gewonnen had mocht ik gastdesigner zijn voor de nieuwe Challenge "use bakers twine and charm" op het Besties Aussie Blog en dit is mijn kaartje met een van de gewonnen digis.
 
 
De basis is een kaart van 15x15 centimeter uit witte cardstock. Het stippenpapier komt uit een tijdschrift net als "call me". Ik heb alles gemat op zwart cardstock en in het randje rondom het plaatje nog gaatjes geprikt - niet zo goed te zien helaas. Ik had geen bakers twine in de goede kleur en heb daarom witte haakkatoen een groen streepje met een Promarker gegeven.
De schattige digi (Tina Tatters image 973) is ingekleurd met Promarkers en witte pen. Midden op haar strik zoals altijd weer een grote plakparel en wat kleinere pareltjes op de hoeken geplakt. Bloemetjes en telefooncharm uit de voorraad en met de Dymotang Miss You gemaakt.

Wij werden wakker in een witte wereld. Er ligt zo'n 5 cm sneeuw en er schijnt nog meer aan te komen.....overal ouders en kindjes op de slee zooooo leuk om te zien. Maar eerlijk gezegd had ik stiekem gehoopt dat we langzaam richting lente en 20 graden zouden gaan, jammer dan *lol*!
Voor wie er van houdt: veel sneeuwpret!!!!!

zaterdag 25 januari 2014

Pretty in pink

Vandaag start Challenge nummer 13 op het Don&Daisy Blog en Julie heeft als thema "Pretty in pink" gekozen en dit is mijn roze bijdrage met een happy Daisy in een nieuwe jurk!


De basis is een 15x15 kaart uit Kraft cardstock.
Het roze ruitje is van Eline's Huis (PB7029), het beige/bruine en de bloemetjes achter het scherm (Trellis panel CR1263) zijn van Eline's Winter Huis (PB7036). De randen gedistressed en met roze inkt en Walnut Stain bewerkt.

 
Het roosjeslint is van Marianne Design (Flower Ribbon1127).
Cute, Sweet en Lovely zijn van de Clearstamp Eline's Words (EC0147). Ik heb ze los geknipt en op Kraft gemat, de randjes weer met inkt bewerkt.
Het jurkje van MemoryBox zowel uit Kraft als uit witte cardstock gestanst en het laatste versierd met Stickles en een stukje parelsnoer. De knoopjes en de halve parels zijn uit mijn voorraad.
Daisy is een freebie (zie het Blog), ingekleurd met Promarkers en uitgestanst op 3 ovale Spellbinders. Rondom Daisy zit weer Frantage met roze en beige "vlokjes" en een roze parelsnoertje. De organzastrik is uit mijn lintjesdoos.

Gaan jullie even kijken wat mijn teamgenootjes er van gemaakt hebben en doen jullie gezellig mee aan de challenge???

Fijn weekend, 

Challenges:

donderdag 23 januari 2014

Christmas presents

Hier is kerstkaartje nummer 2. Het plan om er elke week een te maken gaat zo niet lukken maar als stok achter de deur heb ik me aangemeld bij Yvonne's 52 weeks of Christmas en daar doe ik vanaf vandaag dus af en toe aan mee.

                             
 De basis is een klein glanzend groen kaartje en de stroken DP zijn "St.Nick Holy Berry Stripe" maar ik kan geen merknaam vinden (heb het al zo lang in huis). Het afdrukje is gemat op rood en groen cardstock. De tekst is geknipt uit een groot vel TPC "Christmas Village-trim the tree" en is gemat op groene cardstock.
 Het schattige Wee-stempeltje is "Christmas Bunny", ingekleurd met Promarkers en wat vlokjes op zijn mutsje, staart en pootje. Verder wat Stickles en Snow-Tex gebruikt. De sterretjes zijn van een Cuttlebug-stansje. De leuke groene knopen komen uit een klein winkeltje om de hoek bij de meisjes in Newcastle, rood scrappersfloss er door en klaar is nummer 2!

Groetjes, 
 
 

dinsdag 21 januari 2014

Dancing in the rain............

  Voor de jarige Ans had ik een bepaald model kaart in mijn hoofd en gesneden maar terwijl ik bezig was werd het iets heel anders en heb ik de onderkant dichtgeplakt en er een soort envelopkaart met een grote tag van gemaakt.


De basis is gesneden uit donkeraqua cardstock. Het gebruikte DP is van de Action. Het stempeltje is een oudje van Stamping Bella "rain never stopped me Bella", ingekleurd met Promarkers. Rondom het afdrukje met paarse inkt en Stickles bewerkt. Glossy Accents op de plu en Stickles als regendruppels en plasje aan haar voeten. Er naast een parapluie-charm geplakt. Nu we ipv echt winter meer het hele seizoen natte moesson hebben vond ik dit wel een leuke stempel en tekst. Ans is onlangs aan haar knie geopereerd en ik hoop dat ze voorspoedig geneest en wie weet maakt ze zelfs een dansje in de regen!!

 
Op de achterkant in het midden een smalle strook papier en uit 3 kleuren cardstock de leuke ballonnetjes van MD geplakt. Het labeltje zat bij het papierblokje, rondom  met paarse inkt bewerkt  en de tekst is van een clearstamp van Eline.

 
Uit lila cardstock een groot label gesneden, met inkt bewerkt en rondom een stiksteekje getekend met potlood. Rond het gat uit het aqua-cardstock een rondje gemaakt met een Doohickey. Het lintje en touwtje zijn uit de voorraaddoos. HB2U is gemaakt met Cuttlebug-stansjes. De vogeltjes zijn ook van MD en met Perlenpen heb ik ze een oogje gegeven. Het strookje onderaan is Washitape van de Wibra.

Ik duim dat het voorlopig even droog zal blijven want onze achtertuin is een ravage! Vorige zomer heb ik jullie al eens foto's van onze trots -tuin en vijver - laten zien. Helaas, de vijver bleek lek dus nu is de hovenier bezig en wordt de tuin gesloopt en de vijver dichtgegooid. Wat zullen we hem missen maar hij was enorm groot en dat vroeg ook heel veel onderhoud dus we gaan nu voor makkelijker met grotere terrassen, gras en grotere borders. We verheugen ons op de aankleding in de lente en dan kan ik helemaal los met mijn andere grote passie............bloemen!!!

Lieve groetjes,

woensdag 15 januari 2014

Opkikkerkaartje

 Vandaag een eenvoudig opkikkerkaartje voor Meneer Jan, een hele lieve man op leeftijd die bij mij op fitness zit. Zijn hele leven heel sportief geweest maar nu al jaren last van spieruitval en je ziet hem achteruit gaan, zo zielig! Na ziekenhuisopame is hij weer thuis maar het gaat niet echt goed met hem dus daar moet natuurlijk een kaartje voor gemaakt worden. Dat geef ik vrijdag mee aan zijn vriend/buurman in het appartement: Meneer Roel van 83 die ik ook twee keer in de week bij het sporten zie en die een conditie en een energie heeft waar je beroerd van wordt......een groter verschil is haast niet denkbaar.


De basis is een standaard mosgroen langwerpig kaartje. De hoeken heb ik afgerond en het vrolijke papier is van Bo Bunny "Hello Sunshine" dat bij de candy zat die ik laatst bij Diana heb gewonnen, daar zijn ook de strassteentjes van. De kikkertjes en tekst zijn van Eline, ingekleurd met Promarkers en extra aangezet met zwarte pen. De tekst op een tag geplakt, geel lintje en klein strikje er om en langs het papier nog een streepje gezet. Het is donker en nat dus de foto is onder de lamp genomen en in het echt ook recht *lol*!!!.

Dan nog super leuk nieuws:

Met deze kerstkaart


ben ik

winnaar geworden bij Besties Aussies Challenge Blog en heb 5 super leuke digis gekregen en mag de volgende challenge guestdesigner zijn!

En met de lekker volle kaart voor Nicole die onder deze post staat ben ik bij I love Promarkers terecht gekomen in de                 
                                      

Geen slecht begin van 2014 met al deze opstekertjes dus ik freubel enthousiast verder!!

Lieve groetjes en dank voor jullie bezoekje!!
 

zondag 12 januari 2014

Hip hip hooray

SORRYYYYYYYY!!!!!
Er is iets heel gek gegaan met Blogger want deze post verdween ineens en de links werkten ook allemaal niet dus vandaag opnieuw geplaatst en nu hoop ik dat dit een eenmalige "hick up" was!!! Jammer dat de eerdere reacties nu allemaal weg zijn.

Zoals jullie inmiddels wel weten: al mijn kaartjes zijn speciaal voor iemand gemaakt en voorraad heb ik nooit. Voor de verjaardag van dinnetje Nicole - die zo'n grote Magnolia-fan is en zooooooo van volle kaartjes houdt- heb ik mijn voorkeur voor wat "kalere" kaartjes met liefde laten schieten en ben even helemaal "los"gegaan. Er zit nu (voor mijn doen) zo veel op geplakt dat de kaart er zelfs een beetje krom van is getrokken *lol*!!

De basis is een grote witte kaart en het DP is van Magnolia uit de serie "The winner takes it all" van een paar jaar geleden.
De bingokaart is van een Noor-stempel, rondom wat Stickles en om de 11 heb ik met roze gelpen een hartje getekend. Het hart is van die lichtgewicht klei, roze papier met "Big Hug" (ook van Noor) er in, rondom Stickles aangebracht en nog een hartje er bij geplakt. Uit twee kleuren glans-organzalint een strik gemaakt met een roosje met Stickles er op en een kraaltje er onder.
De grote bloementoef is uit de voorraad (die mooie roze en witte, de tulpjes en de witte twirl heb ik met Kerst van Sylvia gekregen samen met een aantal Craft Magazines waar allerlei goodies bij zaten, dikke verwennerij!!)


"Hip Hip Hooray Tilda" is ingekleurd met Promarkers en uitgestanst met de Spellbinders Floral Oval, de randen met roze inkt bewerkt en met lichtroze borduurzijde heb ik stiksteekje in de gaatjes genaaid. Er zit Frantage op en "vlokjes" in aqua (dank je wel Tinie!!).
Op de ballon van de stempel zit Stickles. De andere twee balonnen zijn van een Magnolia-stempel, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt en natuurlijk wel een extra draadje er bij getekend zodat het net is of Tilda ze alle drie vasthoudt.

Van harte gefeliciteerd Nicole en een heel fijne verjaardag!!

Challenges:

TFMC-43/inspired by a song (Nena-99 Luftballons)
TotallyGorjuss-217/ribbon
LovelyHanglar/Magnolia-85/anything goes
BearlyMine-118/colour inspiration
IlovePromarkers-201/add a bow

woensdag 8 januari 2014

Super luie Daisy !

Mijn DT-Bijdrage voor het Don&Daisy Blog laat wel een heel erg luie Daisy zien (stempel DDS3305). Alle kerstversiering hangt nog aan de open haard maar daar trekt ze zich niets van aan en hangt heerlijk onderuit te niksen en te kroelen met haar katje!!!!


De basis is een klein standaard grijs kaartje. Het gebruikte designpapier is Pk9076 Pretty Paperbloc Indian Summer en Pk9099 Country Home en alle randen zijn flink gedistressed.
De open haard heb ik op internet gevonden. De slinger met de ster en pareltjes is van Blokker en zat op een grote rol met organzalintjes in twee breedtes. De hulstblaadjes zijn van een stempel van de Action en hebben op de besjes wat Glossy Accents. De kerstsokken zijn een gedeelte van een Magnolia-stempel. Nog een houten hobbelpaardje bewerkt met Crackle Paint en het knusse tafereeltje is compleet.


De stoel heb ik gepaperpieced met het roze Indian Summer papier en de kwastjes aan de leuningen heb ik gemaakt van allerlei draadjes borduurgaren. Als vanouds is alles weer ingekleurd met Promarkers. 

Dit is tevens mijn 1e kerstkaartje van 2014 en ik ga proberen -net als zo velen van jullie - er maandelijks wat te maken, scheelt weer voor straks.
Over 3 dagen ben ik er weer, soms dagen niets en dan achter elkaar maar dat komt jullie vast niet onbekend voor, tot dan!

Challenges:

InkyChicks-20/anything goes                                                 

woensdag 1 januari 2014

Favourite 5

 

Het is inmiddels een traditie dus ook dit jaar doe ik weer heel graag mee aan Debby's favourite 5 en dit zijn ze geworden (er onder de link naar de originele blogpost):

Deze kaart voor de 29e verjaardag van dochter Sylvia is absoluut mijn favoriet en laat precies zien waar ik eigenlijk het meest van hou: lief , een beetje stoer en niet te vol zodat het papier tot zijn recht komt!

 
                                           http://marsvrouw.blogspot.nl/2013/02/hugs.html

 
Maar soms gooi ik mijn principes over boord:
Bomvol en bijna geen papier te zien..................... moet af en toe ook kunnen toch??

 
                                           http://marsvrouw.blogspot.nl/2013/03/pasen.html

                     

Doen jullie ook gezellig mee? Je hebt de tijd tot 11 januari en Debby geeft weer een super prijs weg!
 

Wat een leuk begin van 2014 is dit. Nu hebben we weer een heel jaar vol creaties en genieten bij elkaar voor de boeg, maak er allemaal wat moois van !!!