donderdag 29 maart 2018

52 WTC-Challenge Maart - KERSTBOMEN

Het is weer kerstkaartdonderdag op 52 WTC en tijd voor de maandelijkse challenge waarvoor het DT weer super leuke creaties heeft gemaakt. Omdat ik vorige maand winnaar van de zwart/wit/1 andere kleur top 3 was mocht ik nu gastdesigner zijn en heb ik direct twee kaarten gemaakt om jullie te inspireren en iets aan mijn voorraadje te doen want als de lente straks echt losbarst .........
De opdracht is:
                                                                   KERSTBOMEN

Heel even sloeg hier de twijfel toe: bomen met lichtjes, slingers en ballen of alles wat voor een kerstboom binnen/buiten door kan gaan??? Snel Ingrid gemaild en het mag allemaal dus jullie kunnen écht alle kanten op, hoe tof is dat!!!!!
Ik neem jullie eerst mee naar de koude witte Noordpool waar een vleugje rood voor wat warmte zorgt!


De basis is een kaart van 15x 15 cm met er op een geemboste MD- sneeuwachtergrond.
Twee stitched heuvels onderaan, 4 grote bomen van MD verspringend opgeplakt en er tussen hangt de was van de kerstman te drogen. Die stans had ik vorig jaar al bij Ali gekocht maar nog niet gebruikt dus dat werd tijd! Eerst uitsluitend uit witte cardstock gestanst en met rood potlood ingekleurd, dat was helemaal geen succes. Dus opnieuw uit witte maar ook uit rode cardstock gestanst en de rode gedeeltes uitgeknipt en op het wit geplakt ....stukken beter! Alleen de rode sokjes hebben witte strepen met een gelpen gekregen want dat was echt geen doen om uit te knippen.
North Pole is van de MFT-Cool Day-ijsberenstempel en is ingekleurd met Promarkers.
Merry Christms is van Clearly Besotted, gestempeld met Versamark, WOW Cardinal  embossingpoeder en de heattool. Tot slot wat sneeuw met foam ball clay hier en daar.


Op mijn tweede kaart heb ik met diverse blauwe inktjes en een heel klein beetje lila van Memento en SU direct op het cardstock een lucht gemaakt. Daarna met diverse kleuren groen van dezelfde merken kerstbomen van Craft Emotions gestempeld - niet eens gemaskeerd maar gewoon maar raak gestempeld en ik ben er dik tevreden over! Onderaan weer een stitched  heuvel om het af te werken en ook hier een sentiment van Clearly Besotted op gestempeld met Cottage Ivy van Memento. Wat groene hotfixsteentjes er bij en van Craft Emotions nog een mooi rendier uit kraft dat zo uit het bos lijkt te komen.
Tot slot met de witte gelpen sneeuwvlokken gezet die ook doorlopen op de bomen....ik hoorde in een tutorial iemand zeggen "het sneeuwt overal, niet alleen maar in de lucht" en zo is het whaha!!!

Ik ben heel benieuwd wat voor moois jullie gaan inzenden, veel succes!

Groetjes,

Challenge:

SweetStampin-March/anything christmas goes
ABCChristmas/e-f-g are for (E= embossing and G= glitter (snow)) 

dinsdag 27 maart 2018

Verjaardagspost en uitslag weggevertjes

Wat ben ik verwend met beeldige verjaardagskaarten.....het is elke keer zo leuk die grote plof op de mat te horen en te zien wat voor moois er uit de enveloppen komt...
DANK JE WEL
Gerie, Ans, Danoesja, Miranda, Nicole, Nancy, Diny, Rosina, Marjan, Marianne, Mieke, Isolina, Sarah, Lia, Jeanet, Annerieke, Trijntje, Anita, GerJanne, Colinda, Angela, Durvina, Corry, AussieAnnie en natuurlijk Annemarie -vandaag jarig!!! en Merit!!!
Ik laat ze tot na de Pasen staan en daarna gaan ze mee naar mijn hobbyzolder waar ze wat oudere kaarten op mijn pinwand  (1 x 1,5 meter) gaan vervangen zodat ik ze nog heel lang kan bewonderen!
Lastig alles goed op de foto te krijgen  dus ik laat er maar veel zien en sorry als niet elke kaart er 100% op staat:  ze zijn me allemaal even lief!!!!

Nu de uitslag van de weggevertjes:

 7 Gypsies vintage clearstamp: 

- Nancy
   
Druppels Craft Emotions en Wild Rose beertje:

Marjan de druppels
Colinda het beertje

Memory Box/Poppy Stamps kerstornament: 

- Anita

ScrapBerry's konijntjes:

- Isolina (Crealientje)

Veel plezier er mee!!!

Het lentekaartje hier onder heeft gewonnen bij de lots of green challenge op het Di's Blog en ik heb weer 2 dotjes mogen uitzoeken......blij mee!Fijne avond, tot de donderdagse kerstkaart.........

donderdag 22 maart 2018

SPRING

Vandaag geen kerstkaartje want ik heb zin in LENTE!!!!
Op mijn kaartje bloeien de tulpen en wappert de knuffel-was heerlijk buiten aan de lijn.......


Op een kraftkaart van 15x15 groen papier van diverse merken. Uit héél zachtgroene cardstock het leuke kader van Ali gestanst met er in de schattige Di's Digi Izzy's wash day.  Zoals altijd heb ik ingekleurd met Promarkers en deze keer consequent in groen, geel, oranje en beige/bruin en dat was best een uitdaging! Spring is van een clearstamp van Joy,  gestempeld met SU-Pear Pizazz nét als happy birthday van een MFT-stempel.
De bloem komt ook van Ali. Ik heb een beetje spijt van deze aankoop want de diverse maten sluiten niét mooi aan en de grootste is idioot groot. Hier heb ik dus alleen de 2 kleinste gebruikt en een beetje "losgefrummeld" en dan vind ik het wel aardig. Ze zijn 2x gestanst, met Promarker de ene helft geel gekleurd en ze verspringend opgeplakt. Het groene knoopje is uit de voorraad net als het strepenlint met plakparels links en rechts onder het plaatje.
De kleine vlindertjes zijn gemaakt met een Mireille ponsje.

Gezellige dag,

Challenges:

Di'sDigis/lots of green
StampingFairies-Maerz/Fruehling 
CutiePie-121 spring
Ally'sAngels-4/ribbon or twine (striped ribbon left and right)
Scrapping4fun-11/anything goes with flowers
CreativeMoments-139/spring
PPCC-372/anything goes 

maandag 19 maart 2018

(Goud van Oud) SCRAPLINGS

Zoveel als ik deze maand maak/plaats is bijna niet te geloven (en zo blijft het ook zeker niet hoor!!) maar de  leuke MD-Challenge-197 bleef maar in mijn achterhoofd spoken dus dit is het resultaat van een freubelzondag met volop zon maar door de wind buiten het -20 gevoel......ik had dus zin in vrolijkheid!
Ik moest wel lachen om de verbazing in blogland over scraplings want bij Wybrich had ik er in de loop der jaren al heel wat langs zien komen en voor die van mij heb ik allemaal oude MD-spulletjes gebruikt, zó jammer dat ze vaak vergeten worden!


Op de gele heb ik de trellis geplakt, er tegen de bloem waarvan de takken met Promarkers zijn ingekleurd en de bloem uit hetzelfde rode dp is gestanst als voor de lady bug is gebruikt. Uit een velletje papier vol bloemen zijn de kleine rondjes geknipt en op de takken geplakt om het nog wat vrolijker te maken.
Boven aan de trellis wat zwarte glimstenen uit de voorraad en om het zwart nog een keer terug te laten komen heb ik met een fineliner slordig weg wat gedoodeld langs de randen.  Bovenaan en op de trellis nog wat kleine vlindertjes geplakt.

Op de andere het vrolijke streepjespapier, dan de chickenwire folder en er op de leuke bij met eerst witte vleugels en er op nog een keer uit vellum gestanst zoals hier onder goed te zien is. De zwarte rondjes die als oogjes bedoelt zijn heb ik op de voelsprieten geplakt en hem leuke wiebeloogjes gegeven. Ook hier nog wat bloemetjes uit het dp geknipt.


 PK9131 Celebrations.
Trellis Flower CR1262
Tiny's Flowers 3 LR0250
Vlindertjes CR1354
Bee en Lady Bird Col1356
Chickenwire Extra DF3403
With Love is van Eline's Typewriter Col 1358

Het kan gewoon niet op de laatste maanden met de topplekjes....happy happy happy!!!!!!!!!

Bij Addicted to stamps weer met de gezellig dik ingepakte poes - die wist vast dat we zo'n bar weekend zouden hebben - en hier mag ik de volgende challenge gastdesigner zijn.... ze hebben een heel leuk thema dus ik heb er zin in!!


                                                                             en


Vergeleken met mijn kaarten van zo'n 1,5 jaar geleden denk ik af en toe wel eens "worden ze niet te CAS??" maar ik ga maar lekker zo door want het legt me geen scrap-windeieren om maar in de Paassfeer te blijven hihi!!

Gezellige dag,

zaterdag 17 maart 2018

Just for you

Vandaag nog maar 1 kaartje met die leuke challenge-sketch van De Egel.


Op een kraftkaart van 15x10 cm papiertjes van een Wibra-blokje met diverse stitched Crealiesjes uitgestanst. Op de verhoogd opgeplakte cirkel de olijke Basik van ScrapBerry's, zoals altijd ingekleurd  met Promarkers en hier en daar een beetje potlood voor wat extra kleuraccentjes.
Just for you is van Clearly Besotted, gestempeld met Versamark en daarna WOW-embossing poeder (grote pot gekocht GerJanne!!) en de heattool.

Dit is de sketch


Ik zie volgers komen en gaan (in 1 maand 5 er bij en ook weer 2 verdwenen zowel bij Bloglovin als Blogger). Met Bloglovin weet ik me geen raad en bij Blogger kan ik soms helemaal geen blog vinden en als ze geen reactie achterlaten is en blijft het een zoekplaatje. Misschien staan er ook wel nieuwe volgers helemaal achteraan maar dat kan ik niet zien want ik kan maar 1 x  doorscrollen en daarna staat volgende tussen de gezichtjes.....weet iemand daar een oplossing voor???
Bij deze dus welkom aan de nieuwe volgers en sorry als ik niet terugkom...zou niet weten waar en hoe! Lees net de reactie van Ans, dank je wel! Ik heb nu mijn hele volgerslijst kunnen bekijken en het is niet te geloven wat ik aan totaal onbekende namen zie die nooit op mijn blog reageren dus ik laat het maar hoe het is. Toch blijft het heel vreemd dat Blogger ze soms wel vooraan plaatst maar net zo makkelijk achteraan ............

Tot mijn verrassing is de wiebel-trapjeskaart voor nicht Daniela - ze vond hem zooooo leuk!!! - door het Penny Black DT  gekozen als 1 van de favorietjes, blij mee!


Ik wens jullie een gezellig en vooral WARM weekend, die dikke poezentrui kan wel weer aan ......niet te geloven hoe de wind hier om het huis loeit en ondanks dat de voorspelde sneeuw niet is gevallen en het zonnetje schijnt, het lijkt wel -20 dus ik blijf binnen tot de koelkast leeg is whahha!!

Challenges:

De Egel-53/sketch met dier
PB&More-march/feature creature
CCTC-521/celebrate
Craftliners-48/cirkels
Scrapping4fun-111/anything goes with flowers                          

donderdag 15 maart 2018

BRRRRRRRR............HOT COCO

Het is kerstkaartdonderdag bij 52 WTC en op de regenachtige dinsdag ben ik er nog even lekker voor gaan zitten en heb deze kaart gemaakt.


Een lange witte kaart met er op dp van Studo Light en de Action.
De MFT-Cool Day ijsbeer is met grijze Memento gestempeld, ingekleurd met Promarkers,  uitgestanst met een stitched cirkel en gemat op een cirkel in donker teal designpapier van een heel oud Pretty Paper Block van MD. Bij de beren-clearstamp zit ook die leuke beker en die heb ik op een strook wit papier om en om in Memento Teal Zeal en Versamagic Red Magic gestempeld met om en om een hartje en sneeuwvlokje er op, de randen weer met Teal Zeal bewerkt zodat de strook een beetje afsteekt. Met een gelpen kringeltjes boven de bekers.....lekkere warme choco die ook de beer in zijn poot heeft. Een heel klein heuveltje met een stiksteekje met er achter dat leuke "bord" waar ik zelf hot coco op heb geschreven.
De twee onderderstaande challenge-opdrachten komen zo leuk samen.

Dit is de Egel-sketch        
                                                                                      Dit is de photo-inspiration van Merry Monday

                                           
Helaas komt Koning Winter ons het weekend nog even plagen dus ook wij kunnen weer aan de hot coco!!!!

Challenges;

De Egel-53/sketch met dier
Merry Monday-281/photo inspiration
Craftliners-48/cirkels
SweetStampin-March/anything christmas goes 

maandag 12 maart 2018

WITH LOVE en weggevertjes


Toen ik deze schort en de enige clearstamp met al die koks en kookspulletjes zag moest ik direct aan schoondochter Laura denken die kookboeken leest alsof het spannende boeken zijn.
Elke 2 weken komt er een verrassingsbox van de biologische groenteboer (ik word al niet goed als ik die zanderige toestand zie whaha) waar ze tot het laatste beetje de meest verrukkelijke maaltijden mee maakt en het leuke is dat ook onze Sylvia er steeds meer plezier in begint te krijgen dus het is altijd smullen daar!!! Voor haar 34e verjaardag heb ik dit kaartje gestuurd.
 

Het is een enkele kaart met veel laagjes geworden:
eerst kraft, dan oranje cardstock en dan leuk geruit dp uit het enige blokje Happy Days van Papermania en daar is ook het piepkleine ticket van dat uit het zakje steekt - dit is tevens het enige "sentiment" op de kaart.
Uit stevig glanskarton heb ik de schort (Ali) gestanst. De onderste strook is nog een keer uit een ander ruitje gestanst (net als het zakje) en verhoogd opgeplakt. Eyelets door de gaten geslagen en er wit/oranje bakerstwine doorgeknoopt. Alle kookspulletjes horen bij de stans.  Het metaalkleurige heb ik met een zilver-gelpen gedaan en het pepervaatje is een beetje bewerkt zodat het net is of er wat in zit (bij het zout een beetje lastig wit/wit). Het is niet zo goed te zien maar de ovenwant heeft een heel leuk patroontje na het stansen.
De "Cool Cooler Coolest Cook" komt ook van Ali, ingekleurd met Promarkers en Glossy Accents op de knopen en schoenen. Met Vintage Photo heb ik bovenaan ook nog wat keukenspulletjes gestempeld.

Helaas gaat het met Laura niet zo goed. Eind 2014 is ze aan hernia geopereerd maar door de zwangerschap, de zware bevalling en het vele gesjouw met Zoe heeft ze weer heel veel pijn en de MRI belooft niet veel goeds. Volgende week ziet ze de specialist en weten we wat en of er iets aan gedaan kan worden........zó sneu allemaal!

                                                                   ---------------------
                                                       
Omdat ook mijn blog 7 jaar bestaat en ik de 26e de mooie leeftijd van 66 jaar bereik heb ik wat weggevertjes,  niet allemaal spiksplinternieuw. Ik doe/kan er niets mee maar misschien kan ik er een van jullie blij mee maken.
Het is uitsluitend voor mijn volgers als bedankje voor de afgelopen jaren, de gezelligheid, leuke contacten en de inspiratie. Het hoeft niet in de zijlijn van je blog en je hoeft me ook geen kaartje te sturen om er voor in aanmerking te komen. Laat hier onder maar weten waar je belangstelling naar uitgaat, op 27 maart maak ik bekend wie wat krijgt.

1. 7 Gypsies vintage clearstamp
   

2. Druppels Craft Emotions en Wild Rose beertje (1 druppel en het beertje 1x gebruikt)


3. Memory Box/Poppy Stamps kerstornament


4. Snoezige ScrapBerry's konijntjes, de middelste 1 x gebruikt


Groetjes,

vrijdag 9 maart 2018

A little birdy told me én so tweet of you

Vandaag laat ik jullie 2 lente-achtige creaties zien met schattige vogeltjes en teksten van een Ali-stempel.
Allereerst een label voor de jarige Danoesja die van alle markten thuis is maar vooral van lichte en zachte tintjes houdt en die heb ik dus gebruikt. Ik kreeg zojuist een mailtje van haar en kom er achter dat ze Sarah ziet....jammer dat ik dat niet in de gaten had!!!


De grootste maat van het MD-label uit roomwitte cardstock gestanst, de 2e maat uit een lief papiertje van de Action en de randjes bewerkt met Vintage Photo. Uit beide papiertjes een rondje om het gat gestanst met een Magnoliastansje. Twee seambindinglintjes er door (het aller aller laatste stukje oud-roze) en een vogelkooitjescharm er onder.
Het vogeltje en de tekst op de banner zijn ook met Vintage Photo gestempeld. De banner heb ik zelf geknipt, wat  pareltjes er op en verhoogd opgeplakt. Het vogeltje in zijn krans is ingekleurd met Promarkers met een glimmertje Wink of Stella er op maar zoals vaak, helaas niks van te zien op de foto. Tot slot uit oud-roze dp een mini-standaardje geknipt zodat het label kan staan.

Challenge:

CCC-March/add a tag or make one

                                                  
De tweede is naar AussieAnnie gegaan om haar te bedanken - sorry it hasn't arrived yet Annie..takes probably longer than 2,5 weeks but want to participate in some challenges so have to show it today.....fingers crossed it will come soon -voor de leuke stempel die ik zo maar bij haar had gewonnen omdat ik een reactie had achtergelaten. Tot mijn verrassing had ze er ook nog een te gek leuke Halloween-stans bij gedaan maar die blijft nog even ongebruikt!

Deze leuke sketch van Stempeleinmaleins was het uitgangspunt.


Op een kleine kraftkaart steentjespapier van een Wibra-blokje.
Als "frame" heb ik  het leuke Lawn Fawn-raam gebruikt dat ik een beetje heb verlengd. Het dp heb ik nog wat bewerkt met Derwent potloden en de witte gelpen om het een verweerde look te geven. Van de kaart voor Gerie had ik nog de roze strook van de kruissteekjesmal liggen en zo komt die kleur ook hier weer terug.
De vogeltjes zijn ingekleurd met Promarkers en verhoogd opgeplakt. Op de twee groene hartjes en het hartje op het linker vogeltje zit Glossy Accents en de poststempel is van Eline.

Mijn olijk kerstelf is winnaar van de top 3 geworden en ik mag eind van de maand GDT zijn voor de nieuwe challenge, super leuk!
Vast een fijn weekend gewenst,

 


Challenges:

SEME-97/sketch
Thesketchychallenge-137/use a frame
CraftyFriends-78/springtime
LTCC-20/anything goes
DaisyChain-17/spring
DCl-287/woordgrapje 
StampingFairies-Maerz/Fruehling 

maandag 5 maart 2018

Sending Hedgehugs

Daar ben ik al weer na 2 dagen!!!
Wat kwamen er ineens veel super leuke challenges langs die heel goed te combineren waren dus ik ben er direct voor gaan zitten want ik vind dit soort kaartjes zo leuk om te maken!


De basis is een kraftkaartje van 10x10 cm.
Met een set stansjes van de Action heb ik mijn correspondentiekaartje uitgestanst. Op de grootste met Vintage Photo (vind ik de mooiste kleur bij kraft) MFT-happy hedgehogs gestempeld en op de kleinste 1 grote die is ingekleurd met Promarkers, gemat op kraft en verhoogd opgeplakt.
Het sentiment is óók met Vintage Photo gestempeld, gemat én verhoogd opgeplakt. Op de hoek voor de leuk nog een eikeltje er bij!
 
De lekker dik ingepakte poes
is gekozen als
Hun nieuwe challenge is SPRING dus die trui kan wel uit hihi, nu bij ons nog!!


Groetjes,

Challenges:

Liftchallenge-127/repeat stamping
DCL-287/woordgrapje
Knutsels%Kadootjes-maart/herhaald stempelen zonder kleur op achtergrond
Stamping Sensations-March/ Forest animals
PB&More-march/feature creature

zaterdag 3 maart 2018

"EWE" ROCK

Waar blijven de jaren?? Op mijn netvlies zit nog zo vaak het kleine blonde krullenbolletje maar volgende week  dinsdag wordt onze Sylvia toch echt 34!! Omdat de challenge morgen afloopt laat ik de kaart nu al zien


Dat ze graag gitaar speelt heb ik al vaker verteld en dus heb ik gekozen voor deze enige Bugaboo-digi en laat de kaart ook meedoen aan de Catchthebugchallenge-604/Stella says sketch. 


De bovenste muzieknoten zijn gestanst, de onderste gestempeld en het dp is van de Action.


Maar behalve op haar gitaar ROCKED ze op wel meer fronten want sinds 1 februari heeft ze naast haar baan op de uni in Newcastle nóg een fantastische nieuwe uitdaging en wel voor de regering in London ivm Brexit: druk maar happy!!
Natuurlijk mede door de lieve kleine Zoe die inmiddels 8 maanden is, twee tandjes heeft en het huis rollend/kruipend onveilig begint te maken hihi!
Ik laat nooit foto's van haar zien omdat de mamma's dat niet graag hebben maar dat óók zij van Oranje Boven was bij het schaatsen moet ik toch echt even met jullie delen.....smelt smelt smelt ......

Inmiddels foto verwijderd!!!

Fijn weekend allemaal,

Challenges:

Ally'sAngels-3/stitching real or faux
PPCC-369/anything goes
AYLI/single or multiple layers (more to give some depth)
CCTC-519/anything goes
LTCC-20/anything goes 

donderdag 1 maart 2018

Stempelen maar..........

Op deze kerstkaartdonderdag combineer ik weer wat leuke challenges.
Repeat-stamping is het thema bij  Liftchallenge-127.
Zwart, wit en nog 1 kleur willen ze zien bij 52 weeks to Christmas/februari.
Mijn extra kleur is mosgroen.


Ik stempel én kleur altijd op correspondentiekaartjes van de Bruna. NIET het huismerk want dat is geen fijn papier maar als dat niet op voorraad is ligt er soms een ander merk met super glad papier in een iets warmere tint wit en dan sla ik direct groots in zodat ik vooruit kan!
Omdat de kaart niet groot is heb ik niét gemat op het  designpapier van SU dat al klaar lag maar de randen van het correspondentiekaartje bewerkt met Memento Tuxudo Black zodat het toch afsteekt tegen het wit en het geheel verhoogd opgeplakt. Op het piepkleine stukje zwart dp staat ook verhoogd opgeplakt de schattige MFT-elf met een cadeautje in zijn hand en daarom is de hele achtergrond ook bestempeld met cadeautjes met nog wat sneeuwvlokjes er tussen. Zoals altijd heb ik ingekleurd met Promarkers, het veegje witte gelpen en hier een daar een glimmertje met de Wink of Stella.

Fijne warme dag, ik blijf lekker binnen nu the Beast from the East zoals de Britten zeggen er nog een schepje boven op doet brrrrrr!