woensdag 30 december 2020

Annebeth is 30

 


GerJanne deed een oproepje om haar dochter Annebeth een verjaardagskaart te sturen want vaak wordt ze in combinatie met een kerstkaart gefeliciteerd maar zéker als je 30 wordt is dat toch echt niét leuk! Naar ik heb begrepen is ze goed verwend en ook mijn kaartje wordt door deze leuke dametjes op de bus gedaan! Het is vrolijk en nogal zomers met die jurkjes en kleurtjes maar dat leek me juist gezellig in deze donkere dagen (daarom ook geen beste foto maar dankzij een tip van M@rjan heb ik een fototentje gekocht dus dat probleem is straks de wereld uit!!). Annebeth en Jeroen hebben een tijgertje liet moeders weten dus ik dacht te weten hoe ik deze poes moest inkleuren...uuuuh NIÉT dus want Miley is grijs 😏😵🥴...baaalen!

Het streepjespapier is uit het Celebrations blok van MD en die kleurtjes komen ook weer terug in de enige Stamping Bella Squidgy snail mail stempel (en snail mail is het want ik had zó die 30 in mijn hoofd dat ik dacht dat het vandaag was en mijn kaart ging dus té laat op de post 😵).  Zoals altijd met Promarkers ingekleurd en op de envelop een paar keer 30 geschreven. De teksten zijn van CraftEmotions. 

En dan wil ik nog even deze énige en zélfgeschreven kaart met jullie delen ❤❤.

Op daycare hadden ze een "wriggly nativity"-uitvoering (kronkelende/wiebelende..stilzitten gaat natuurlijk niet als je zo klein bent en al helemaal niet als je glibberige satijnen kleding draagt 😊). Zoe was Maria naast een héél vermoeide en gapende Josef whaha..wát hebben we genoten en zó knap en aandoenlijk van die 3-jarige zingende ukkies én hun "juf" achter de piano. Helaas is het een enorm bestand dus ik kan het filmpje hier niet laten zien maar we hebben in een deuk gelegen en ik werd er ook een beetje emotioneel van toen ons meiske een solo had waarbij ze haar kindje in slaap zong en in het wiegje legde .....

Dank voor alle gezelligheid en inspiratie in dit moeilijke jaar! Ik wens jullie een prettige jaarwisseling toe maar vooral dat 2021 voor iedereen in alle opzichten GOED mag zijn!!!  

 Liefs, donderdag 24 december 2020

Gingerbread

Vandaag de laatste 2020 kerstkaartjes op de 52 wtc donderdag. GerJanne vroeg al eens: laten jullie alles zien, óók als je er niet echt tevreden over bent? Ja hoor ook de wat mindere kaartjes en deze zijn al begin september gemaakt...ik moest er toen duidelijk nog even inkomen 😏.
De leuke vilten gingerbread-figuurtjes, de stans met mini-schulprandje 6 de vierkantjes en het beetje dp op de 2e kaart zijn allemaal van de Action. 
Wat bakerstwine, gestanste boompjes en een stiksteek met de witte gelpen.


Hier op de witte kaart - nog smaller dan slimline - een stukje kraft-cardstock waar ik de vierkantjes heb uitgestanst en de figuurtjes er in heb geplaatst.


Hier heb ik de vierkantjes die ik bij de bovenste kaart heb uitgestanst op het dp geplakt en dáár op de figuurtjes.


Lieve groetjes van Santa en mij..op de 30e kom ik nog een keer terug maar verder nog steeds een ingedrukte pauzeknop...


maandag 14 december 2020

Sweet wishes

Voor jarige Jantine een eenvoudige kaart met een lekkere taart dus die kan mee doen bij MHH-28!!

  

Met deze taart van Ali kun je alle kanten op want er zitten ook andere blaadjes en een citrusschijf bij maar gelet op de tijd van het jaar heb ik hem een beetje kerstachtig gemaakt met hulstblaadjes en het Merry and Bright papier van MFT waar met een Crealies-stitched stans de opening in is gemaakt. Sweet wishes is van Penny Black. Verder wat plakpareltjes - bewust wit - en de witte gelpen gebruikt.

En nog 3 plekjes veroverd..altijd blij 

Lieve groetjes, er is al héél wat mooie kerstpost binnen..genieten 🎄🎄 🤶🎅🎄🎄

zaterdag 5 december 2020

Voor Trijntje

Voor jarige Trijntje die vóóral héél véél fietst maar als het kouder is liever wandelt heb ik deze kaart met een lekker dik ingepakt (muv die dunne beentjes... brrrr) dametje gemaakt.

Kraft en blauw altijd mooi!!! Ik heb 2 kaders uit 2 verschillende soorten witte cardstock gemaakt. Het buitenste uitgestanst met een stitched vierkant van Crealies en bewerkt met Vintage Photo distressinkt. Er achter dp van "je weet wel" en er in berkenbomen uit wit en kraft gestanst- op het kraft witte gelpenstreepjes en op de witte ook weer wat Vintage Photo aangebracht. Het is een grote stans maar ik heb diverse stammetjes los-geknipt en er een beetje mee gespeeld. De stempel is Uptown girl Quinn in her boots van Stampin Bella, zoals altijd ingekleurd met Promarkers en daarna uitgeknipt - fuzzy cutting noemen de Britten het en dát is precies wat het is en het kost me onwijs veel moeite maar het lukt (nóg wel 🥴)!! Omdat ik iets vond ontbreken in het lichte geheel heb ik uit donkerblauw de dorps-skyline van MD er nog achter geplakt en zo is het alsof ze net van huis komt en de natuur instapt!! Het donkerblauw komt weer terug in de tekst van ??? en verder heb ik de schattige houten vogeltjes en een sterretje gebruikt, tig jaar geleden bij Xenos gekocht en hier precies leuk. 

Post NL heeft nu al problemen door de drukte dus mijn kerstkaarten gaan maandag de deur uit. Misschien onnodig vroeg maar post die pas ná de Kerst komt vind ik gewoon niét leuk! 

Ik ben dolblij dat alles af is en hou freubel/blogpauze want ik heb vreselijk veel last van mijn handen. Met Ben gaat het ook nog steeds niét goed want die resistente bacterie blíjft maar voor ellende zorgen .. 😝.

Goed weekend en voor wie het viert, gezellige pakjesavond! Zoe heeft intens van alles in/naast haar schoentje genoten en - nét als met Kerst volgens Amerikaanse traditie- - vanmorgen (om 6 uur 😵) haar pakjes geopend...thank you KLAAAAAAS 🤣🤣🤣!

Lieve groetjes,


donderdag 3 december 2020

BRRRR...........

 


Ook op deze kerstdonderdag een kerstkaart maar niét bij 52 weeks want dáár loopt de maandelijkse wedstrijd en daar ben ik helaas niet aan toegekomen. Maar wél  bij de leuke Liftchallenge # 155: maak een Peek a Boo-kaart met bijpassende envelop. Ik heb voor kraft gekozen en een stans die zich hiervoor perfect leent!

Op het dp van  DécoTime een kraft frame van MFT (3x gestanst voor volume) bewerkt met Gesso voor een sneeuweffect. Er achter mijn stempelpapier van Sigel Express dat ik heb bewerkt met SU-Soft Sky inkt zodat het niet meer zo wit is. De leuke stempels zijn van Hello Blue Bird Frosty Friends.zoals altijd ingekleurd met Promarkers en de sneeuwman op de envelop is met Derwent Coloursoft-potlood gedaan. Frohe Weihnachten is van Craft Emotions en zo is ook het laatste kaartje voor Duitsland klaar! Voor de nodige kerst-bling hier en daar nog wat glimmertjes geplakt.

Het voorbeeld:


Nog 2 plekjes veroverd Morgen is Trijntje jarig, haar kaart laat ik het weekend zien.

Groetjes,                    


  


SweetStampers-50 Creatalicious 200 Craftyanimals-45 DAK-48 PFP-571 LTCCB-53 LTSCB-40 MLCCB-29 Cuteasabutton-63 ABCCC- Y=your fav things (dp, dies, cute stamp, colouring with Promarkers) DoubleD-Santa hats CreativeInspirations-hohoho Fab&Funky-505 Girlzcreative-7 Wordartwednesday-468/469

maandag 30 november 2020

All wrapped upDeze leuke Polkadoodles Winnie digi heet All wrapped up en - zoals altijd - denkt Zoe dat zij het is 😊❤. 

 In het grote Craft Sensations Christmas-blok zat leuk kadootjespapier en dat was het uitgangspunt voor het inkleuren met Promarkers ook al heb ik wat frisser groen gebruikt. Presents heeft precies de kleur van de dennenappels op het dp en komt uit een Déco Time "doordruk " block: eigenlijk 1 woord maar ik heb de letters losgeknipt en onder elkaar geplakt. Het tekstrondje lag in een doosje met diverse gestempelde teksten, geen idee waar het van is. Verder heb ik het vrij simpel gehouden omdat de digi zo groot is uitgeprint, ik heb alleen aan de onderkant een leuke stans gebruikt om het nét wat speelser te maken. 

Deze kaart zat in de Sinterklaasdoos die zaterdag in Engeland is bezorgd (door DPD thuis opgehaald dus géén gesjouw én binnen 5 dagen voor 22 Euro ipv de 40 die ik meestal kwijt ben bij Post NL, super!! Hoe het versturen straks met de Brexit gaat en je weer met douane te maken krijgt..ik heb géén idee maar komt tijd komt raad). Sylvia houdt Sint écht in ere met schoentje zetten, sinterklaasliedjes uit de speakers met volop meezingen en zo is het ook nog eens leuk verdeeld want de maand december is voor Zoe één GROOT feest want 🎅 komt natuurlijk óók nog heel veel presentjes onder de kerstboom leggen, zélfs helemaal uit Amerika!!! Verheug me nu al op de vele foto's en videootjes!

Moodboard Sundaystamps 

Groetjes, tot donderdag .....


 

Challenges:

LTSCB-139  DaisyChain-47 ILP-424 RudolphDays-nov MLCCB-nov Creativecraftcottage-135 SweetStampers-50 Girlzcreative-7 LilPatch-146 Christmaskickstart-43 Thepapershelter-451 Mytimetocraft-446 Cutitup-214 Sundaystamps-245 Creatalicious-200

zaterdag 28 november 2020

Embossing, stempel, sketch én sterren

Gisteren ben ik er eens voor gaan zitten om te bedenken welke kerstkaart ik aan wie zou sturen..bijna nog meer werk dan een kaartje maken hihi. Ik kom er nog wat tekort en zo veel donderdagen zijn er niet meer dus nu wat vaker een kaart op andere dagen. Bij GerJanne ontdekte ik het leuke Let's Squash it Blog waar ze bij  Challenge 2 kerst-embossing én een stempel willen zien dus een prima aanzet eens in mijn best grote stapel embossingfolders te duiken.

DP is uit diverse Craft Sensations-blokken, de embossingfolder komt uit dezelfde winkel, de rendierembossing en de stempel zaten bij een Brits Magazine. De fishtail weer van Lawn Fawn en onderaan nog een bolletjesrandje dat je overhoudt als je een notebookstans gebruikt (Miranda liet gisteren precies hetzelfde zien, zó grappig!). Voor de feestelijkheid heb ik er ieniemienie pareltjes op geplakt en daarom heb ik ook een parelsterretje in de grootste ster van MD geplakt (Geries mooie krans schudde me een beetje wakker...we hebben ook zo veel dat je er gewoon vaak niet aan denkt!). Merry Christmas uit wit en kraft is van Crealies en een beetje verspringend opgeplakt. 

En zoals jullie wel gezien hebben is dit weer de leuke sketch van  4 Seasons Swap # 38. Deze keer geen langwerpige maar grote vierkante kaart gemaakt en de fishtail zit meer in het midden dan een beetje links dus of ik daarmee aan de eisen voldoen?? Behalve dat inkleuren behoorlijk tijd kost waren mijn laatste kaarten nogal CAS dus nu heb ik er weer wat meer werk van gemaakt. Ik had een "holle" fishtail in mijn hoofd zodat er zoveel mogelijk embossingfolder te zien zou zijn...nou het was gelet op de dwarsrand die ik in het midden niet wilde hebben een lastig uitkien/knipkarwei maar het is gelukt.


Door de sterren die óók nog op de embossingfolder zitten kan deze kaart ook meedoen bij Knutsels&Kadootjes- sterren op je kaart en bij Cutitup-214
Gezellig weekend, maandag ben ik er weer  een kerstkaart!


donderdag 26 november 2020

Yippieeeeeeeeeeee

 


Geen kerstkaart vandaag want GerJanne is jarig!!
Jullie weten dat ik graag persoonlijke kaarten maak maar zij is zo'n bezige bij met zó veel dingen die ze doet/leuk vindt:..wat ga je dan kiezen??? Ik kwam er niet uit dus heb een vrolijk kaartje mét een herfsttintje gemaakt want dát is het eind november immers nog steeds ook al zitten er nu nog maar heel weinig blaadjes aan de bomen!


Al het gebruikte papier komt uit het grote Warm & Cozy blok van Craft Sensations. Ik heb bewust niet voor de gebruikelijke herfstkleuren gekozen en het dp met de tere blaadjes was de inspiratie voor het met Promarkers inkleuren van de leuke Stampin Bella TT Layla loves leaves maar de blaadjes aan haar voeten heb ik weggelaten en nu springt ze gewoon van blijdschap een gat in de lucht om GerJanne te feliciteren 😊. Alles is uitgestanst met stitched dies van Crealies en in het frame zit een stukje verfstaal van de bouwmarkt waar ik ook nog een stukje vellum over heb geplakt, jarig heb ik zelf met de witte gelpen geschreven. Yippieeee is van Frantic Stamper en onder de knoop zitten nog wat blaadjes die ik uit het dp heb geknipt, daarna op witte cardstock heb geplakt en nogmaals heb uitgeknipt (niet zo'n vaste hand als de jarige zelf helaas 😏)!
 
En een plekje in de top 4 behaald


Groetjes,
 

 


 

Challenges:
zondag 22 november 2020

Sketch-kerstkaartjes 

              

Vandaag wat kaartjes volgens een sketch. Meestal kan ik daar niks mee, vooral niet als er weet ik hoeveel laagjes op moeten - dan loop ik écht vast met de papierkeuze - maar deze waren LEUK en niet zo ingewikkeld dus voor mij goed te doen!!

Bij 4 Seasons Swap-38

Het papier komt uit een luxe paperblock van Déco Time muv het ruitje, dat is van MFT.  De stiksteekstansjes zijn van Crealies, de cross stitch fishtail is van Lawn Fawn. Het leuke konijntje en de zilveren sterren zijn weer chipboard-stickers  en op de fishtail heb ik met rood en zilver wat gekronkeld (er stonden er al een paar op het papier) en x-mas geschreven. Het touw is uit voorraad.

Deze kaart laat ik ook meedoen bij Knutsels&kadootjes-sterren op je kaart

Bij DCL-336

Dp van Craft Sensations met gouden bling-woorden dus ik heb het ook met goud-glanspapier gemat. Met een Lawn Fawn-cross stitched cirkel een zwart rondje uit glanspapier en ook hier leuke chipboard-stickers. De 3 sterretjes zijn goudkleurig zoals in het kokertje te zien is, helaas niét op de foto.  

 Gezellige zondag,