donderdag 30 oktober 2014

Rudolph

Het is weer 52weeksofchristmas-donderdag en ipv een kaart heb ik een servet/bestekhoudertje voor de vrolijke noot op de gedekte kersttafel om te laten zien.
 
We zijn met de Feestdagen bij Sylvia en Laura in Newcastle en behalve een koffer bomvol Hollandse boodschappen en twee heel mooie kandelaars met kaarsen (de overige presentjes worden in Engeland gekocht) nemen we ook 4 van deze freubeltjes mee die gelukkig bijna niets wegen!!                                              
 

De basis is uit stevige Kraft gesneden, het groene DP is van Jillibean "Christmas Soup". Alle randen bewerkt met Vintage Photo Distress Ink en aan de bovenkant heb ik de hoeken afgerond. De binnenkant heb ik bewust niet bekleed omdat daar toch een servet komt en behalve de papieren kantjes van de Xenos ook niets meer op de voorkant zodat alle aandacht naar die onwijs leuke Rudolph van MD gaat die ik vorige week van Paulien mocht stansen. Om zijn nek heb ik rood/wit twine met een rood en wit belletje gedaan en zo is ie helemaal leuk want van veel gedoe houden de meisjes totaal niet maar wel heel veel van diertjes! 
 

donderdag 23 oktober 2014

Joy to the world!

Donderdag is kerstkaartdag en ook ik heb weer een kaartje klaar. 

 
De basis is een kleine witte kaart, daar op Kraft en daarna het vrolijke papier van Eline's Woodland Christmas, de rode strook bewerkt met correctievloeistof.
Het plaatje is van MoManning "Carolers three" en is weer ingekleurd met Promarkers en witte pen. De randen zijn bewerkt met rode inkt, aan de voetjes Glistening Snowtex voor dat beetje echte winter en met een Perlenpen sneeuwdotjes rondom gezet. Bij Pipoos heb ik jaren geleden een grote clearstamp met allerlei borders gekocht. Een daar van is met sterren en muzieknoten en daar heb ik hier een klein stukje van gebruikt.
 
 
De tekst "Joy to the world" en de witte banner zijn van MD. Ik heb de bannerstans op het groene DP gelegd en de buitenkant nagetekend en uitgeknipt, geeft er weer net wat extra dimensie aan. Net als de zangertjes heb ik ook dit verhoogd opgeplakt.
De dennetakjes zijn gemaakt met mijn nieuwe Memorybox-stans, gekocht op de beurs in Zwolle.
Een glanzende splitpen en dubbele strik van hempcord er op en nog 3 groene pareltjes op het rode DP en klaar is kerstkaart nummer 40!
 
Vandaag waren Mieke en Thea gezellig een dagje hier aan de kwebbel en knutsel ...vooral het eerste whahhaaaaaa! We hebben  van elkaar gedraaid, gestempeld en ideetjes uitgewisseld maar helemaal niets gemaakt .......geeft niks want het was zo ook super leuk!!! Thea had van haar freubelbuuf Paulien de Eline uiltjes- en rendierstans meegekregen, zooo leuk maar ik had er geen idee van hoeveel tijd er in het stansen en embossen van al die kleine onderdeeltjes gaat zitten pfffffffffffff ........ben er nog moe van! Geen idee wat ik er mee ga maken maar dat merken jullie vanzelf wel.
Paulien is in verwachting van haar eerste kindje -grote verrassing wat het gaat worden- dus op mijn bedanktag heb ik het maar zo gedaan! 
 
 
Het papier is van een schattig blokje van de Wibra, daar heb ik ook de tekstjes en hartjes uitgeknipt. De schetige babietjes zijn stickertjes die ik al jaaaaaaaaaren had liggen.........eindelijk eens kunnen gebruiken! Bloemetjes, linten en veiligheidscharm (lang leve de Pampers!!!!) zijn uit mijn vooraad, rond het gat boven in zit een Magnolia Doohickey
 
Mijn hondenkaartje voor Jolanda is door haar dochter Amber uitgekozen voor een candy en ik ben verwend met schitterend kerstpapier van Dovecraft, ben er super blij mee!
Ook mijn herfstkaartje heeft weer gescoord, deze keer als
 
 
 
 Lieve groetjes,
 
 
 
 

dinsdag 21 oktober 2014

Swinging by..............

Vriend Theo wordt 77 vandaag en ook al is zijn rondje golf de laatste jaren beduidend korter geworden, hij mag nog steeds heel graag een balletje slaan dus ik heb weer een verjaardags-golfkaart voor hem gemaakt.......dankbaar onderwerp!
 
 
De basiskaart is 15x15 uit zachtgele cardstock.
Het naamloze DP (30x30 vellen) heb ik al heel erg lang en het zijn perfecte mannenkleurtjes.
De randen zijn bewerkt met Memento Pistachio inkt en op het blauwe vlak heb ik stiksteekjes getekend.
Het plaatje is "Timothy Golf" en was ooit een freebie bij Noor Design en is als vanouds weer ingekleurd met Promarkers en Derwent.
De tekst heb ik van internet en is verhoogd opgeplakt.
De cijfers zijn van een Memorybox Alfabet, 4x uitgestanst en op elkaar geplakt voor wat volume en bewerkt met Glossy Accents net als de golfclub.
Links en rechts uit zachtgele cardstock twee Creative Shapes van Crealies met een blauw hotfixsteentje en dat zit ook boven op de pet.
 
Afgelopen vrijdag heef de peut me "gekraakt"" -nou dat was zelfs duidelijk te horen - een aantal wervels en mijn nek zaten helemaal niet goed!! Daarna lijkt het een paar dagen of je onder een stoomwals hebt gelegen (vandaar dat het zo rustig was van mijn kant met reacties). Helemaal 100% is het nog niet dus aanstaande vrijdag ga ik nog een keer maar het is al zo veel beter dan het was: amper nog pijn, veel beter bewegen en vooral SLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAPEN hahaha!
 
Lieve groetjes,
 

vrijdag 17 oktober 2014

Happy Birthday

Dit schattige hondje kijkt me al jaaaren aan (weet niet eens meer hoe ik er aan kom) en nu is het eindelijk gebruikt op dit verjaardagskaartje voor Jolanda die zelf ook hondjes heeft. Ze houdt van blauw en Magnolia maar ik heb bewust voor iets heel anders dan Tilda en Edwin gekozen want die komen op haar eigen kaartjes al vaak genoeg aan bod.
 
 
De basis is gesneden uit creme Papicolor-cardstock en het prachtige blauwe DP is "Flower Garden" van Marianne Design en daar zijn ook de stempels XOXO en Happy Birthday van.
De randen zijn bewerkt met Vintage Photo Distress Ink net als de randen van het afdrukje..
Zoals altijd heb ik weer ingekleurd met Promarkers en op zijn grote neus zit Glossy Accents net als op de kussentjes van zijn pootjes.
De beeldige borderstans van Noor heb ik uit zachtblauw papier met een glimmertje gestanst, in passende stukjes geknipt en bewerkt met Vintage Photo en Memento "Nautical Blue" en zo heb ik bijna de donkere kleur van het papier gekregen. Het geheel is verhoogd opgeplakt.
Uit hetzelfde papier twee kleine vlindertjes met een Mireille ponsje en als finishing touch er nog wat blauwe dew drops bij geplakt.
 
Altijd leuk: met mijn herfstkaart zit ik bij I love Promarkers in de 
 
 
 
Lieve groetjes en fijn weekend, 
 

dinsdag 14 oktober 2014

Happy Day

Inkleuren vind ik het einde maar een modern en strak kaartje zonder plaatje begin ik ook steeds leuker te vinden. Bij Dutch Card Lovers hebben ze een leuke challenge: gebruik een polaroid en dit is mijn super Hollandse uitwerking.
 
Op een rode kaart met witte inkt mijn nieuwe houtnerfstempel van MFT gestempeld. Het papier is niet glad dus de stempel is niet super duidelijk geworden (weer wat geleerd!!) maar toch kun je er nog wel wat van zien en zo is het eigenlijk ook best leuk!!!
Onderaan een strook Washitape van de Hema. Links uit het "Dutch Design" Pretty Paper Blok een strook met tulpen geplakt. De verpakking van het washitape had een leuk "polaroid-modelletje" en dat heb ik nagetekend op Kraft en uitgeknipt. De randen bewerkt met blauwe inkt en er in de fiets die achterop het postzegelvelletje zit. Bovenaan "Happy Day" van een clearstamp van Studio G en er naast een klein vlindertje van een Mireille-ponsje. Onderaan een wit/blauwe bloem met een punaise (punt omgevouwen) van de Wibra in onze driekleur in het hart. Het geheel is verhoogd opgeplakt.
Het fietsje van Memorybox is uit witte en blauwe cardstock gestanst en verspringend opgeplakt. In het mandje twee bloemetjes geplakt en aan rood/blauw/wit bakerstwine 3 zelfgeknipte ballonnetjes die ook weer verhoogd zijn opgeplakt net als de wolkjes die ook van een Memorybox-stansje zijn.

Dank voor jullie lieve woorden en de leuke post die ik heb gekregen. Het gaat gelukkig weer wat beter met mijn rug maar zodra ik iets ga doen.......foute boel!!!!! Begin er echt schoon genoeg van te krijgen maar het is helaas niet anders dus nog maar even rustig aan blijven doen!

Lieve groetjes,
 

woensdag 8 oktober 2014

HERFST

Vandaag is het weer mijn Don&Daisy DT-beurt en nu we ineens volop in het stormachtige herfstweer zitten is Daisy (DDS3324) in een herfsttuin helemaal op haar plaats.
De kaart heeft in de Special van begin dit jaar gestaan maar omdat ik hem nog niet eerder heb laten zien is dit de gelegenheid!
 
Het is een framekaart met allemaal stempels en stansjes van Marianne Design, te veel om op te noemen maar degene die het precies wil weten kan alles op het D&D-Blog vinden.
Wat kleine details: de boom heb ik gehalveerd en er kleine blaadjes uit diverse kleuren cardstock - die allemaal op de kaart terugkomen - op geplakt.
De kruiwagen is van achtergrondstempel (DDS3334), net als de paddenstoelen en de diverse blaadjes in de lucht en op de grond. Ze zijn allemaal "los geknipt" en verhoogd opgeplakt en aan de glans zien jullie wel dat Glossy Accents ook weer is gebruikt.
  


Ook de binnenkant is afgewerkt met het designpapier PK9088 "Fancy Flowers" en het prachtige herfstblad.

Wat ik moest doen voor oktober is af en alles staat klaar om automatisch geplaatst te worden. Ik heb sinds september weer mijn jaarlijks terugkerende "slechte rug periode" dus ik ga even in de ruststand want freubelen en achter de pc zitten doet me geen goed helaas. Tot over een poosje!!


Challenges:

zondag 5 oktober 2014

Hoe gaat het met je???

Dit kaartje heb ik eind juli al gemaakt voor Marja, een hele leuke medesportster.
De laatste tijd hoor ik het zo vaak: gestopt met werken en ipv genieten van een zee aan vrije tijd en leuke dingen...uit het niets heel erg ziek. Marja kon ineens heel moeilijk slikken, eten was een ramp en je zag haar afvallen dus we maakten ons al zorgen. Nu misten we haar al een aantal keren en bij navraag bleek dat ze na diverse onderzoeken en een scan helaas geen goede berichten heeft gekregen en de sportschool heeft opgezegd. 
 
 
Het is maar een klein kaartje van 13x13 met papier uit verschillende blokjes gecombineerd. De bloem, het blad  en de vlinder zijn allemaal van Noor/Joy.  De sprietjes naast het roosje zijn de stukjes die uit het blad komen na het stansen. Onder de "open" vlinder zit een "dichte" die ik zelf heb nagetekend en uitgeknipt, geeft net wat extra. De swirl is van Magnolia en de tekststempel van een grote clearstamp van Eline. Verder hier en daar correctievloeistof en Distress Ink Vintage Photo gebruikt en natuurlijk mogen plakparels niet ontbreken.
 
Echt 100% naar mijn zin is het niet geworden want in die tijd had ik even totaal geen puf en inspiratie maar zoals Corry altijd zegt "ook de minder geslaagde laten zien"! Verder dan samen sporten en een praatje is het nooit gekomen en dat maakt het natuurlijk (afgezien van de situatie) niet eenvoudig om de juiste kaart te maken maar ze liet weten heel aangenaam verrast te zijn door de eerste zelfgemaakte kaart die ze ooit heeft ontvangen!
 
Dan heb ik nog een vraag.
Ik wilde een aantal blogs volgen maar kreeg de mededeling dat ik er al 300 volg en dat er niets meer bij kon. Er zijn bloggers met duizenden volgers dus hier begrijp ik niets van en heb bij "instellingen" gekeken of ik dat soms ergens had aangevinkt maar ik kan helemaal niets vinden. Heeft een van jullie de gouden tip voor me?? Vast heel veel dank!!!
 
 
 

donderdag 2 oktober 2014

CAS SANTA

Donderdag is kerstkaartdag en ik heb deze keer een heel aparte Santa op mijn kaartje staan.....de drukte moet nog beginnen voor hem maar hij lijkt nu al "versleten" hihi!!
 
 
Op een rode kaart gaat alle aandacht naar "Ragged Santa" van Mo Manning, zoals altijd ingekleurd met Promarkers. Met Glistening Snow Tex alle bontrandjes bewerkt en sneeuw aan zijn voeten gemaakt. Het afdrukje is gemat op bruine cardstock, rondom wat sneeuwvlokjes met Stickles Stardust gemaakt en de banner met tekst is van Marianne Design. Meer is er niet te vertellen bij een CAS-kaartje......ook wel eens fijn zo'n korte blogpost, zowel voor de schrijfster als de lezeres hihi!!
 
Met het kaartje voor Miranda ben ik als GDT uitgekozen voor de volgende challenge bij Whimsy, leuk!!!!
 
Lieve groetjes,