woensdag 27 september 2017

JIPPIE - 100e Scr@pCardsChallenge!!!!!!!Vandaag is er wat te vieren op het Scr@pCardsChallenge Blog want we beginnen aan onze 100e challenge, wat een mijlpaal en wat leuk dat ik er deel van mag uitmaken!

Het thema van deze challenge is HERFSTBINGO en de keus is aan jullie of je voor een volle kaart, horizontale - verticale of diagonale rij gaat.
Herkennen jullie dat?? Je hebt iets in je hoofd en bent zo lekker bezig en dan groeit het maar door onder je handen en zo had ik ineens VOLLE KAART.....écht BINGO dus maar dat komt vast ook omdat ik dol ben op die prachtige warme herfstkleuren!!
Ik zal in mijn omschrijving de bingowoorden dik maken, dan hoeven jullie niet te zoeken.


Als basis heb ik uit wit karton (Wibra) de Dutch Doobadoo stencil die bij het Crafty Boutique pakket "Secret Garden" zit nagetekend en uitgeknipt. Ik heb altijd "ruzie" met die dingen...dacht dat ik er mee klaar was maar vond dat ie niet lekker stond: blijkt het dus de bedoeling te zijn dat je een bergvouw maakt met de onderkant ipv dat het een liggend middenstukje heeft......oeps.......snel nog een designpapiertje op maat gesneden hihi!
Wat ik vooral leuk vind: dit stencil zie je voor 99% terug als vintage-creatie maar zo zie je dat het ook op een heel andere manier super leuk gebruikt kan worden!
Ik laat eerst de kaart helemaal open zien:


Alle randen zijn bewerkt met Vintage Photo en Memento Potters Clay inkt en dat heb ik ook met het designpapier gedaan. Het bladerenpapier zat bij een knutselpakket van de Lidl, het lichte papier met de takjes is van een First Edition paper pad "Boho Chic".


Op het grote gedeelte van de kaart zit de MD-spinnenwebstans waar ik de MD-grashark en heel veel kleine MD-blaadjes op heb geplakt.
Aan de onderkant met houten letters die ik een beetje gekleurd heb met inkt het woordje herfst (tekst) met er naast wat mooie bladeren in echte herfstkleuren van een MD-stans en met de Pontura Paint Crystal Clear van Nellie Snellen heb ik er wat dauwdruppels op gezet. Om spinnen kun je in de herfst niet heen dus ook die zitten op de kaart (dier). Die zijn van pikzwarte glimmende plastic (Ali) en dat was helemaal niet mooi. Ik heb ze met Gesso ingesmeerd en na het drogen er Vintage Photo Distress inkt op gedept en daarna ben ik er ook nog met een Promarker over gegaan......stukken beter!!


Het label van de stencil heb ik 3x uitgeknipt en wel uit kraft, witte cardstock  en het gele dp.
Er op het schattige vosje van Eline met Glossy Accents op zijn neus (dier).  Hij zit gezellig tussen het herfstblad dat ik uit weer een ander vel van dat knutselpakket van de Lidl heb geknipt met er tussen nog wat blad van Xenos dat hier al jaren in een zakje zit. De paddenstoel komt uit de "Autumn Woods" paperstack van Craft Emotions. Uit de voorraad hier en daar nog wat bessen er tussen gestoken.


Om de kaart te laten staan bovenaan een strik van terrakleurig gaas en een toef van eikenblad - met ook weer kraft - en eikeltjes van MD en die zijn geëmbosst, bewerkt met Vintage Photo en een streepje witte gelpen: hiermee is de volle bingokaart een feit!
Omdat de voorkant behoorlijk zwaar is heb ik er voor de zekerheid nog wel twee magneetjes aangebracht zodat hij niet te pas en te onpas openklapt (had ik geloof ik bij Doris gelezen en begreep het toen niet zo goed: nu wel dus hihi!).

En tot slot de staande kaart die ik naar Engeland heb gestuurd want daar zijn ze dol op Mr. Fox!Behalve de prachtige prijs voor de winnaar van onze sponsor


stellen ook alle dt-leden een prijsje beschikbaar voor de TOP 5, dus we hopen van harte dat er heel veel deelnemers zullen zijn om in de feestvreugde te delen!
Mijn prijsje is deze twee JOY-kerststansjes

               

We zijn razend benieuwd naar alle inzendingen maar alsjeblieft: lees de opdracht goed en hou je er aan want we krijgen toch best vaak inzendingen die nét niet aan de eisen voldoen en dat is zo jammer!

Lieve groetjes,
vrijdag 22 september 2017

Voor Oma Gerie

Vrijwel nooit kon ik iets voor babietjes maken maar eerst krijgen wij onze kleine Zoe (die het fantastisch doet!!) en nu is Gerie weer Oma geworden van een prachtige kleindochter met de mooie en aparte naam: Vayenn.


Dus even in mijn stempeltjes zoeken of er ook iets voor die vintage-lover bij zit en ja hoor..Cozy Pram van LOTV past wel bij haar stijl en ik heb er voor mijn doen een vol en lief kaartje mee gemaakt. Ik kreeg van Gerie al een sneak peek van het prachtige album dat ze voor Vayenn heeft gemaakt en ik ben een beetje van die kleur uitgegaan.Voor de kaart heb ik een DDBD-mal gebruikt, aan de bovenkant net over de rand van het roomwitte cardstock gelegd zodat het gewoon een dubbele kaart is..
Daarna lief hartjespapier van een Action-blok en daarna een kleinere maat uit dp van First Edition "Boho Chic". Alle randen zijn geruwd en sommige heb ik bewerkt met Sahara Sand inkt van VersaMagic en het eea is met foamdots verhoogd opgeplakt..
Als laatste het lieve stempeltje er op dat weer is ingekleurd met Promarkers en hier zijn de randen heel vaag bewerkt met Vintage Photo Distress inkt.
Het lint met schulprandje is van MD. Dat is niet breed maar ik heb het twee keer afgeknipt en met de rechte kanten tegen elkaar aangelegd. Aan de rechterkant roomwitte seambinding en een klein stukje ruitjeslint van The Ribben Girl en de knoop komt uit de voorraad.....perfect van kleur en daar word ik dan weer super blij van!!
Oma's lieve schat is van een grote clearstamp van Eline en weer met dezelfde inkt gestempeld.
Omdat het een "herfstbaby" is heb ik linksonder wat mooie blaadjes van The Ribbon Girl samen met een Magnolia Swirl en een met inkt op kleur gebrachte bloem verwerkt.
De twee kleine sterren zijn eigenlijk van een babymobile maar die bleek veel te groot te zijn voor op dit kaartje dus ik heb ze losgeknipt.De tag is van Magnolia, ook hier de randjes weer bewerkt met Sahara Sand inkt en daar zijn ook de  kleine tekststempeltjes van JOY mee gestempeld.

Fijne zonnige dagen allemaal, geniet van het toetje zomer!!!!
IlovePromarkers-343/anything goes
Knutsel&Kadootjes/babykaart anders dan rose of blauw
HobbyVision-66/alles mag

dinsdag 19 september 2017

Letter and roses

Ik werk eigenlijk altijd vooruit en schrijf de blogpost zodra een kaart klaar is en "alle zooi" nog om me heen ligt. Vóór de datum van plaatsing zie ik dan meestal wel wat challenges langs komen waar mijn kaartjes aan mee kunnen doen maar soms komt het gewoon niet uit. Zo ook bij deze easelkaart voor de jarige Miranda die dus nét niet mee kan doen bij K&K...........zo gaat dat soms in blogland.......
Waar ik met deze kaart al niet geweest ben in huis én buiten...ik krijg de juiste (zachte) kleuren er niet goed op dus dan maar deze "bleke" versie, zo jammer!!


De basis is gesneden uit roomwitte cardstock en al het dp is van een heel groot Mix&Match-blok "Romantic Fine Art" van de Action, echt beeldschoon papier en daarom heb ik verder niet veel aan de kaart toegevoegd.
Het zijn grote vellen met af en toe een pagina met 4 vakken en daar heb ik dit schattige roosjespapier waar al een doily op zat van gebruikt en dit is gemat met roze cardstock.

Het lieve  BildMalarna stempeltje "letter and roses" is met Promarkers in de kleur van het roosjespapier ingekleurd. Daarna heb ik het uitgestanst met een stitched circle van Crealies met er onder een iets grotere uit dp dat weer perfect bij de bloemblaadjes past zodat het net wat meer afsteekt.
Rondom het plaatje heb ik heel vaag een swirl gestempeld en er met een Nellie Snellen Pontura Paint crystal clear wat druppels op gezet.
Op de onderkant van de easel heb ik weer een ander stukje van het prachtige dp gebruikt waar ook weer de roosjes van het bovenste dp op zitten.
Hier heb ik alleen nog van Crealies FOR YOU and HAPPY BIRTHDAY twee keer gestanst en op elkaar geplakt voor wat meer volume en uit de voorraad wat roze plakparels zodat de easel blijft staan.

Lieve groetjes,

Challenges:

zaterdag 16 september 2017

Penny-slider-kerstkaart

Toen ik ineens zo veel kerstchallenges zag langskomen ja.....toen wist ik het wel!!!
Ik heb voor het eerst een penny-sliderkaart gemaakt, super leuk dus dat  ga ik vaker doen!!!De basis is een kleine witte kaart.
Bovenaan heb ik met diverse inktjes een blauwe lucht gemaakt.
Daarna uit witte Kraft (die is wat grijzig met spikkels) de heuvels gestanst met er op besneeuwde toppen uit glanzende witte cardstock.
De 3 kerstbomen zijn gemaakt met een Magnolia-stans (gehalveerd want het zijn er 6), eerst donkergroen en er op nog een keer uit witte cardstock dat ik met Promarkers heb ingekleurd en wat "vegen" als dennetakken heb gegeven.
Uit glanzende witte cardstock een heuvel gestanst en daar de slider-opening uitgestanst (Youtube filmpjes bekeken). Helaas heb ik geen filmpje om te laten zien maar door het gewicht van de cent gaat de slee écht naar beneden als je de kaart beweegt.......eeenig!Het schattige meisje op de slee is Mimi van Penny Black.  Ze is zoals altijd ingekleurd met Promarkers en op haar mutsje heb ik nog twee kleine hulstblaadjes geplakt.
Sleetje rijden is van een Project NL-clearstamp van MD en XMas is van JOY,  beide zijn gestempeld met Memento Bamboo Leaves.
Onderaan nog een leuk bolletjeslint met nog een groen/wit bakerstwine touwtje er over.
Tot slot heb ik her en der lijmdotjes gezet met aan de rand van het sliderdeel een lange lijmstreep en er daarna strooimateriaal over geschud zodat het volop winter is op de kaart! Nu maar hopen dat het blijft zitten want een tijd geleden kreeg ik een schudkaart waarbij het schudgedeelte zowat leeg was en al het spul in de envelop zat......dikke pret bij het openmaken - maar niet heus hihi!

Lieve groetjes,


Challenges:

AddictedtoStamps-152/christmas
PBandmore-september/get ready for christmas
CCAYR-september/use leaves (holly on her hat and trees)         
ABC-T=trio (of trees)
CCC-21
InkyChicks-88/fav colours (always traditional for xmas!)
SweetStampin-sept/anything Christmas
WinterWonderland/wrap it up
CCCDigiCC-81/three of a kind (trees)

woensdag 13 september 2017

Reminder Scr@pCardsChallenge 99 - ruiten en/of strepen

Vandaag mag ik de reminder voor onze ruiten/strepen challenge verzorgen en ik heb een stoere mannenkaart gemaakt voor vriend Theo die volgende maand 80 wordt (je kunt maar op tijd klaar zijn hihi!).De basis is een kant en klare donkergrijze glanskaart van de Wibra.
Al het gebruikte dp is van het paper pack "Man about Town" van Wild Rose Studio en met de vierkante, rechthoekige en ronde stitched stansen van Crealies uitgestanst.
Aan de buitenkant heb ik rondom met witte gelpen een stiksteekje getekend.
Het rondje met de wijnfles en glazen - helemaal goed voor deze mijlpaal en Theo mag graag een glaasje wijn drinken - zit op een stitched circle uit witte Kraft. Dat is wat grijzer en heeft spikkeltjes dus past beter bij deze kaart dan spierwitte cardstock .
Celebrate is uit een stukje dp geknipt.
80 is van Memorybox en is bewerkt met Glossy Accents.
Op het stukje zwarte papier heb ik een zelfgetekende/geknipte stropdas geplakt, de knoop bovenaan twee keer en verhoogd opgeplakt zodat hij net als bij een echte stropdas wat dikker is.
Ook de rest op de kaart is verhoogd opgeplakt met foampads.
Tot slot nog een brad met Happy Birthday op de stropdas en wat glimmende zilver-sterretjes voor een beetje feestelijke bling bling!


Op de binnenkant ook nog een stropdas uit het streepjespapier.

We hebben al onwijs veel inzendingen maar je kunt nog meedoen doen tot 26 september!!

Fijne dag,


Challenges:


maandag 11 september 2017

Bloemetje voor een jarige

Vandaag is Lia jarig. Ze houdt van heel veel stijlen: borduren, mixed media en vintage maar op mijn kaartje is niets van dat al te vinden.


Aanvankelijk wilde ik voor wit op wit gaan maar ik heb toch gekozen voor een kant en klare warm-roze glanskaart als basis.
Aan de onder- en bovenkant heb ik met een Cuttlebug-embossing-border een golfrandje gemaakt.
Links en rechts kleine witte plakpareltjes geplakt zodat het daar niet zo "kaal" is en ik vind het wel iets liefs hebben.
In het midden uit witte cardstock een beeldige Ali-stans waar ik hier 2 maten van heb gebruikt en ze zijn beide met foamdots verhoogd opgeplakt.
De roos is een stans van Joy en heb ik na het stansen en embossen in de mal laten zitten en ingekleurd met Memento inkt. Dat was niet helemaal naar mijn zin (vond het geheel te licht en flets) dus ik ben er nog heel voorzichtig met wat Promarkers over gegaan.
Aan de steel een lief heel zachtroze strikje met een plakpareltje, roze gemaakt met dezelfde  Promarker als die op de roos is gebruikt.

Fijne dag,

woensdag 6 september 2017

Je bent een TOPPER

De Pappa van Moritz werkt in de bouw en is een echte duizendpoot, hun huisje wordt elk jaar een stukje mooier en nu heeft hij pas weer prachtige houten vloeren gelegd en zo is dit kaartje voor zijn verjaardag ontstaan.


De basis is een witte kaart van 15x15 cm, het muurpapier is van de Action, de houten planken uit een Wibra-blokje.
De klusser is uit een Hobbykaart -zie hier onder en ook heel leuk met die werkmansschort- maar ik heb alleen de ceintuur met gereedschap en het bovenste deel van de zaag 3-D gemaakt en de waterpas gebruikt. Voor de vrolijke noot heb ik het meneertje voorzien van wiebeloogjes! De effen bruine plank in zijn hand heb ik met Promarkers en witte gelpen bewerkt zodat hij beter bij het geheel past.
Jij bent een TOPPER is van een kleine MD-clearstamp en heb ik met Memento Rich Cocoa rechtstreeks op het papier gestempeld.
De gereedschapjes op de muur zijn mini-brads en ook de dikke schroeven komen uit de brad-voorraad.
Met witte gelpen wat pijlen en een rekensommetje op de muur geschreven en klaar is een simpel en lekker stoer kaartje!!


En voor wie het zich nog herinnert: Moritz wist precies wat hij wilde hebben  (LEGO!!) dus we waren super snel klaar bij ToyRus ....hij blij en Tante Irene ook haha!!

Met deze kaart
ben ik enorm in de prijzen gevallen..zoo gaaf:


                         Winner bij Sognando Scrap en geen idee wat er gaat komen uit Italië
                                                                             en

                                                                                                        
                                                  met deze leuke prijs bij  Stempelgarten


         
En met deze kaartsta ik in de top 3 bij Lil Patch of Crafty Friends en ook daar ben ik reuze blij mee!

Lieve groetjes,
Challenges:

zaterdag 2 september 2017

Sterkte

Gisteren liet Corry ons weten dat na jaren heel erg ziek geweest te zijn haar man op 28 augustus is overleden. Zij heeft hem met heel veel liefde en toewijding tot bijna op het laatst verzorgd, wat zal ze het moeilijk hebben nu!
Natuurlijk wil je dan een kaartje sturen en na veel gepieker is het dit geworden:De basis is een kant en klare grijze kaart van de Wibra.
Uit heel lichtgrijze cardstock een stitched rechthoek van Crealies  en daar op een tak (clearstamp Action) gestempeld met zwarte Memento. Nadat de inkt goed droog was ben ik er nog met een witte gelpen langsgegaan.
Sterkte is een stempeltje van Crealies en heb ik gestempeld met London Fog van Memento en met behulp van mijn Stamping Buddy Pro -wat ben ik daar toch blij mee.

Ik hoop dat Corry heel veel post uit blogland krijgt en dat ze er troost, moed en kracht uit kan putten en dat we over een poosje weer volop van haar prachtkaarten mogen genieten.


Lieve groetjes,