donderdag 21 december 2017

Rendierenfamilie

Dit is mijn laatste kaart van dit jaar voor 52 weeks to Christmas .....nog even en het is zo ver!


Uit nét niet witte cardstock heb ik een enkele grote kaart van 12x16 cm gesneden.
Er op prachtig blauw kerstpapier met sneeuwsterren en hier en daar een glimmertje van wéér een oud Action-blok.
Aan de bovenrand de sneeuwstermal van Joy/Noor uit kraft en witte cardstock en op het wit wat Stickles Stardust gedaan voor nog meer glimmers!
De stitched heuvels en de berkenbomen zijn uit witte glanscardstock gestanst en eea is verhoogd opgeplakt. De tekst is met behulp van de Stamp Buddy Pro weer direct op een heuvel gestempeld (vroeger ondenkbaar maar nu kan het gewoon niet mis gaan, zo fijn!) met SU Marina Mist inkt.
Het reendier-trio uit Kraft is van Memorybox. Ik heb ze los geknipt zodat ik ze een ander plaatsje kon geven,  hier en daar een beetje bewerkt met distressinkt Vintage Photo en met de witte gelpen wat stipjes gezet.
Uit twee tinten blauw wat Cuttlebug-sneeuwsterren op elkaar geplakt met in het hart een glimmertje en die zitten ook elders op de kaart....bling bling bling!!!
Tot slot 3x een frame gestanst met twee maten van de stitched rechthoek van Crealies voor wat meer "body" en op de kaart geplakt waardoor hij direct mooi afgewerkt is.
Standaardje er bij en helemaal happy met het resultaat!

Toevallig is gisteren een nieuwe challenge met onderstaand moodboard begonnen bij Double D-baby it's cold outside, dat komt wel heel leuk uit!

 
Nu alle kerstkaarten de deur uit zijn ben ik bezig met een mega-poetsbeurt op mijn zolderkamer.
Dat is heel hard nodig na dat non-stop-kerstgefreubel (ik ga dus ECHT vaker aan 52 weeks meedoen en al helemaal in de koude maanden als we nog een beetje in de sfeer zitten) en als dat klaar is ga ik in de vakantiestand...........even iets anders dan kaartjes maken!!

Bij deze wens ik jullie allemaal heel knusse kerstdagen en voor 2018 veel gezondheid en freubelplezier........ tot volgend jaar!!!!!!!!!!!!!

dinsdag 19 december 2017

Skating by to say...........................


Behalve dat ik afgelopen maand met heel veel kaartjes in de prijzen ben gevallen won ik ook nog eens het gave dubbelzijdige SU-papier uit deze candy bij Yvonne.
Natuurlijk moest ik daar direct mee aan de slag om een bedank/kerstkaartje voor haar te maken.


Mijn foto was op een super natte en donkere dag gemaakt dus helemaal niet goed gelukt maar gelukkig was Yvonne zo lief om er twee heel leuke foto's van te maken (enig die houten achtergrond en schijf waar de kaart op staat!!) zodat ik hem ook aan jullie kan laten zien.Op een witte glanskaart het zwarte papier gestanst met een stitched vierkant van Crealies.
Er op verhoogd een stitched heuvel van Ali en uit het leuke groene papier de oude maar nog steeds zo gave kerstboom van MD. Die heb ik er ook nog een keer uit snowpaper opgeplakt want wat bling hoort gewoon bij Kerst!
De schaatsende pinguin met alles er op en aan én de tekst én de hartjes zijn allemaal van een clearstamp van Ali en ingekleurd met Promarkers, op de sjaal met witte gelpen stipjes gezet.
De tekst heb ik uitgestanst met een speechbubble van Crealies en de randjes bewerkt met groene Memento inkt. Aan de bovenrand de MD-ijspegelrand die ik hier in passende stukjes heb geknipt. Een en ander is verhoogd opgeplakt.
Uit het groene DP heb ik Merry gestanst met het alfabet van Eline en uit zwarte cardstock Christmas van een heel oude MD-stans.
De tekst, zwarte hartjes en het woord Christmas heb ik bewerkt met een zwarte gelpen met glitter.

De muizenauto staat in de top 3 bij Merry MondayEn gisteren zag ik dat ik een van de bofbipsen ben die deze leuke candy bij Crealientje
heeft gewonnen.........zó leuk!!


Donderdag komt er nog 1 kaart voor 52 weeks to Christmas en dan is het zo ver.....KERST!

Tot dan,

Challenges:

PFP-424/mega christmas-sentiment
LTSCB-104.winter wonderland
SSSWednesday/stitch (the black paper as well as the slope are stitched)

zondag 17 december 2017

Penguin Christmas Post

Deze kerstkaart staat in Engeland te glimmen op de schoorsteenmantel: eigenlijk wel bij alle diertjes maar vooral pinguíns en vosjes en de dames zijn helemaal van oooooooh en aaaaaaah hihi!


Ik heb met de DDBD-mal uit witte cardstock een drieluik gemaakt (best lastig fotograferen!).
Het DP is van Magnolia "Sweet Rainbow" en helemaal leuk voor Kerst en ik heb het drieluik op het plaatje na ook rood/wit gehouden. Alle randen zijn geruwd en op de twee zijpanelen zitten de mooie grote bomen van MD met allemaal glimmertjes er op.
De kleine heuveltjes er onder heb ik zelf uit glanscardstock geknipt zodat de bomen niet zo maar in de ruimte hangen.
De schattige digi is weer een van de 4 Di's Digis die ik mocht uitkiezen en jullie hebben ze nu allemaal voorbij zien komen op mijn blog.


Ik heb zowel met Promarkers als Karisma-potloden ingekleurd en geprobeerd de diertjes wat pluizigs te geven want zoals je op sommige kaarten de zwarte glans er af ziet spatten..........dat ik krijg ik absoluut niet voor elkaar maar bij een bezoek aan de zoo in Emmen zag ik ook "wollige" kleintjes rondschalleren dus heb ik daar voor gekozen!
Op de mutsen zit Fun Flock en op de brievenbus en talloze andere plekjes zit Foam Ball Clay..........het is zowat een sneeuwstorm maar daar zitten ze totaal niet mee en gaan vrolijk de kerstpost op de bus doen!!
Onderaan een stukje pompomlint en bovenaan Christmas van Crealies, 3 x gestanst en op elkaar geplakt voor volume en er daarna Stickles Stardust op gedaan ..........bling bling bling!!!!


Lieve groetjes,

Challenges:

LTSCB-104/winter wonderland
PFP-424/megachristmas-add sentiment
WinterWonderland/anything christmas goes
CutiePie-118/stars and/or snowflakes
CraftySentiments/snowflakes
PPCC-359/anything goes
ILP-349/anything goes
CreativeMoments-133/anything goes/christmas
CraftyFriends-73/family and friends
CreaChickys-16/christmas
ATSC-159/season greeting
LPOCF-72/always anything goes
TheSketchyChallenge-133/christmas 

donderdag 14 december 2017

Driving Home for Christmas

Dat is óók de titel van een kerstlied van Chris Rae maar hier gaat het om de leuke muizendigi van Di's Digis op deze 52 weeks to Christmas.
Daar was trouwens wel iets geks mee:
op de toegezonden digi stonden talloze leuke details van het origineel niét!
Ik had daar ooit bij Alina ook al eens iets over gelezen en óók ik heb Diane er over gemaild en ze reageerde heel sportief en bedankte voor de tip zodat ze eea kon aanpassen. Daarna kreeg ik weer een mailtje met een nieuwe digi (NIET DEZE DUS) waar ze wijzigingen en nog iets extra's op had aangebracht, hoe leuk is dat???
Op deze heb ik de snorharen zelf getekend en dan zou je denken "wat is daar nu moeilijk aan?", nou genoeg want dat ging niet echt naar wens - te dikke stift en beetje verkeerd geplaatst - niet erg succesvol geprobeerd te corrigeren en daarom ben ik over het donkere koppie van het muisje achter het stuur niet echt tevreden.
Maar het was zó veel kleurwerk en ik moest nog zo veel kaartjes maken (de volgorde waarin ik ze hier laat zien zegt niets over wanneer ze klaar waren en dinsdag heb ik ze alle 51op de post gedaan....pfff......klus geklaard voor 2017!!!!) dus even geen puf /tijd om opnieuw te beginnen en zoals Ben zei "ach geen mens is immers gelijk dus muizen verschillen ook in kleur", de lieverd!!!
De foto is wat donker maar ja ....met dit weer???


Zoals altijd ingekleurd met Promarkers behalve de bumper die heb ik met een zilverkleurig Karisma-potlood gedaan.
Het achtergrond DP is van Bo Bunny Snowfall en de twee rijtjes bomen zijn uit een stukje DP van de Action geknipt. Bovenaan een stans van MD met er op sterren gekleurd met Promarkers en bewerkt met Stickles.
De kaart doet mee bij MerryMonday-269  met deze  colourchallenge, muv het donkerblauw heb ik alles geloof ik


De nieuwe digi moet maar tot volgend jaar wachten en dan wordt het...........zoek de verschillen hihi!

Een warm welkom aan Annerieke, gezellig dat je er bij bent (ook al zet Blogger je volgens mij ergens achteraan en kan ik het niet zien!). Als ik nl op volgende druk bij mijn volgersoverzicht werkt dat maar 1 keer en daarna staat het tussen alle koppies en kan ik niet verder kijken...geen idee wat daar aan de hand is en dit is al een tijdje zo...

Lieve groetjes,

Challenges:

CraftyCalendar/it's christmas
LilPatch-71/anything goes
CreaChicky's-16/christmas
Thecrazychallenge-263/christmas is coming
WinterWonderland/anything christmas goes
CutiePie-118/stars and/or snowflakes
CuttlebugMania/it's christmastime
CraftySentiments/snowflakes
CuteCardsThursday-508/festive colours
PPCC-359/anything goes
ILP-349/anything goes
CreativeMoments-133/anything goes/christmas
ATSC-159/season greeting

dinsdag 12 december 2017

Fietsen maar.............................

Op 4 december was Trijntje jarig en wie haar volgt weet dat ze, als het maar even kan,  op de fiets springt dus een thema voor haar kaart was snel gevonden!

Ik had het plaatje al lang geprint klaar liggen en nu was het een kwestie van wachten op het in China bestelde DP - helaas kwam dat pas toen ik in Engeland was - zo jammer!
Maar ik heb Trijntje vooraf gemaild dat ik haar niet was vergeten en dat er hoe dan ook een kaartje van me aan zat te komen en ik hoop dat het inmiddels bezorgd is!
Het kaartmodel is van zo'n Action-pakketje en eerlijk gezegd heb ik knap veel moeite met die modelletjes - net als met de kant en klare SL of CE-pakketten.......op de een of andere manier kan ik er gewoon niet goed mee uit de voeten.
Het goed op de foto zetten is dan ook nog zo'n dingetje en al helemaal met dit donkere weer maar dit is het beste dat ik voor elkaar kreeg!


Omdat het papier best druk is was het even dubben hoe ik het plaatje zou verwerken maar uitendelijk een rode en witte Spelbinders-cirkel uitgestanst en daar de uitgeknipte digi Pedal Power van Time4Tea verhoogd opgeplakt.
Een beetje zomers voor de maand december maar omdat ik wist welk papier er aan zat te komen heb ik er toch voor gekozen, lekker vrolijk in de donkere decembermaand!
Zoals altijd heb ik ingekleurd met Promarkers in de kleuren die ook in het DP zitten en datzelfde heb ik ook gedaan met de Happy Birthday-slinger (Ali) waar ik bij de inkepingen van de letters nog even de gelpen heb gebruikt zodat het er nog meer uitspringt.
Bij de strikjes zitten piepkleine zonnenbloemgele plakpareltjes en zo is ook het hartje naast de digi. De wolkjes zijn van Memorybox en Enjoy the trip is een Whimsy postzegel..bijna vergeten dat ik die set ook nog heb maar hier zo leuk bij!


Op de groene kleine blokjes zitten ballonnetjes van een Ali-stans.
Op de rechterkant helemaal niets want het fietspapier is veel te leuk om af te plakken.

Hoe leuk dit papier ook is: ik kreeg van alles maar 1 kleine velletje, net als bij een andere bestelling en ook al is de kwaliteit heel goed......ik raad het jullie dus NIET aan! Ik heb ook nog vossenpapier en Back to School-papier besteld, allebei duurder en daar zit gelukkig wat meer in maar over all......niet de moeite vergeleken met de stempels en stansen die ze hebben!

Ik blijf maar boffen:

Als 2e draw bij Addicted to Stamps kwam ik als winnaar van een tegoedbon bij Veerles Creatieve Hoekje uit de bus met de slider Santa


en met de Random met de kerstkrans winnaar bij                                                            
en mag ik een leuke                                                                                       digi uitzoeken.

Gezellige avond allemaal,
zondag 10 december 2017

10x10 cm poinsettia-kaartjes.............

Zó veel spullen en sommige nog nooit gebruikt maar nu dan toch eindelijk die schitterende MD-poinsettia van vorig jaar gestanst op een wit kaartje met het mooie Action-papier met de glimmende sneeuwsterren. Ik had heel veel van die oude bloks klaargelegd om weg te doen maar toen ik er nog eens kritisch doorheen bladerde ............blij dat ik dát gedaan heb!!!

Hier een paarse variant:


Om de bling bling te vergroten heb ik de randen van de bloem eerst met wat aquakleurige inkt bewerkt en er daarna wat paarse glitter op gedaan. De blaadjes zijn uit glanscardstock gestanst en daarna gekleurd met een paarse Promarker. In het midden een grote glimmer die ook met de Promarker een paars kleurtje heeft gekregen en onder het geheel heb ik een paars koordje in grote lussen geknoopt.
Kerst is van een heel oude MD-stans (kerstdagen) waar ik dagen van heb afgeknipt.

Zo ontdekte ik ook nog dit bordeauxrode papier:


zilveren accenten, een grote roze glimmer in het hart en helemaal geen tekst. Hier heb ik de bloem uit aquarelpapier gestanst, in het echt mooier dan uit witte cardstock!

en een kraftkaartje waar ik echt mee in mijn nopjes ben


Hier heb ik op de achtergrond met Versamark en Zing embossingpoeder de tekststempel gezet (niet eens goed gelukt maar ik vind dat hier absoluut niet erg) en voor gouden accenten gekozen. In het midden een dikke klodder lijm en daar de ieniemiene balletjes uit een flesje van de Wibra op gestrooid.

Ik laat er ook nog 1 zien waar de geembosste achtergrond compleet mislukt was, maar misschien was er nog wat op te verzinnen?? Zie hier het resultaat...........


Overal met de witte gelpen sneeuwstippen gezet, JOY-stempel (Wibra) die wél perfect lukte met embosingpoeder er op, wat sterren en een dubbele sneeuwvlok met in het hart een Perlenpen-pareltje (dat die het nog deed na ruim 1 jaar in een doosje gelegen te hebben!!!), zwaaiende vader en zoon ijsbeer, een heuvel en CE-huisje met snowpaper achter de ramen en weer Foam Ball Clay gebruikt voor de sneeuw.......is ie leuk of zouden jullie hem weggegooid hebben na het mislukte embossen??

Gelukkig kreeg ik een reactie van Nicolette want ik had door het weekje weg compleet gemist dat de beterschapsmuisjes bij 2 Sisters on the blog 


in de top 3 staan, blij mee!Als ik de weerberichten moet geloven krijgen we hier in het Noorden zo'n 10cm sneeuw vandaag...lekker binnen blijven dus en aan de freubel want ik heb nog steeds kerstkaartjes nodig!!!

Fijne zondag,

Challenges:

Thecrazychallenge-263/christmas is coming
Allsorts-445/snowflakes 

donderdag 7 december 2017

JOY

Hallo bloggertjes,

Daar ben ik weer na een super tijd bij de dochters en de kleine lachebek, wát heb ik genoten!
Op donderdag viel er een dik pak sneeuw, de stad was een sprookje en warenhuis Fenwick heeft ieder jaar etalages waar je uuuren kunt blijven kijken: dit jaar met beertje Paddington!

Maar thuis zijn is óók weer fijn en het is 52 weeks to Christmas-donderdag met van mij een kaart met wéér een schattige muizen-Di's Digis, deze heet It was the night before Christmas.


Groot geprint zodat álle aandacht naar het tafereeltje gaat waar ik muv de muizen maar 3 hoofdkleuren heb gebruikt en zo is het toch een rustige kaart .
Basis witte cardstock,  DP (Action) én plaatje zijn met een stitched rechthoek uitgestanst.
Gekleurd met Promarkers en veegje witte gelpen waarmee ik ook de bontrandjes heb bewerkt, dat geeft een heel leuk glanzend effect.
Nog wat strooiballetjes op de sneeuwstippen geplakt en uit hout JOY dat met een Promarker rood is gemaakt en daarna Glossy Accents er op voor dat beetje glans en bling.

Ook al heb ik nergens gereageerd ik ben wel dagelijks even door de leeslijst gescrolled en jeetje wat zijn mijn kaartjes in de prijzen gevallen, ben er beduusd van!

Met deze sneeuwman
en ik mocht Boogabootjes uitzoeken. Die heb ik de afgelopen weken zo vaak voorbij zien komen dus echt heel blij mee!


Met het herfstkaartje voor GerJanne in de top 3 met klein prijsje en weer GDT bij een volgende challenge bij
met olijke Rudolph
      


en met
Ik ga proberen de blogdraad weer op te pakken en moet ook nog steeds wat kerstkaarten maken dus de dagen zullen wel weer omvliegen.
Dat is maar goed ook want afscheid nemen wordt er met Zoe niet makkelijker op......maar.... zodra de winter voorbij is komen ze naar Nederland.........yeahhhhhhh..........ipv hobbyspullen straks dus achter kinderstoel, campingbed etc. aan ......óók heel leuk hihi!!!!

Een warm welkom aan Epie, ik heb jouw blog inmiddels ook ontdekt:  gezellig dat we elkaar gaan volgen!

Fijne donderdag,

Challenges:

Makemymonday-60/happy christmas/holidays
AYLI/fav animal and why (mice especially drawn by Diane hihi!)
AnimalFriends-57/anything goes
CraftyCalendar/it's christmas
PennyBlack&More/CAS
LilPatch-71/anything goes
PFP-424/megachristmas-add sentiment
CreaChicky's-16/christmas
Thecrazychallenge-263/christmas is coming
MerryMonday-268/santa hat