maandag 25 februari 2013

Beautiful

Goedemorgen blogdinnen,

Voor jullie schrikken en denken "al weer een kaartje?" dit gaat geen dagelijks iets worden hoor maar vandaag wil ik even iets laten zien waar ik steeds meer plezier in begin te krijgen.......liften!!!

Voor Liftchallenge 36 is dit het enige voorbeeldkaartje....laat de lente maar snel komen


en dit heb ik er van gemaakt.


De kaart uit witte cardstock gesneden en het DP is "Pink Parfait" van Forever Friends. Uit aqua cardstock met de grote SB-scalop Oval het middenstuk gestanst en alle randen zijn met roze inkt bewerkt.
Het lint is uit mijn voorraad, de grote halve parels van de Action. Diverse bloemen uit de voorraad opgestapeld tot een fleurige grote. De grote vlinder is uit DP van Eline geknipt, de kleine er op is van een ponsje en daar is ook de dubbele andere vlinder mee gemaakt.  De parelketting is van de Action. Het sentimentje is een Dimensional Word Sticker van Heidi Grace en is gemat op roze papier.

Fijne week allemaal, tot de volgende kaart!


zondag 24 februari 2013

Een gepimpt "oudje"

Mijn eerste post van januari was dit Valentijnskaartje maar aangezien ik daar zoo niets mee heb en alles wat ik maak op de post gaat heb ik dat kaartje voor jarige nicht Daniela in Duitsland een beetje aangepast.


Op het hart nu een lief Tildaatje, ingekleurd met Promarkers en wat glitters, Glossy Accents op het hart in haar handjes, een leuke tekst en de strasshartjes een ander plekje gegeven.

Op de vogelkooi nog een lief klein vlindertje geplakt, in het envelopje nu natuurlijk een kalendertje met de juiste datum omcirkeld (geen foto) en onder het envelopje op het Dear Valentine-hartje nu een tekststempel van Sieta met wat hartjes er op geplakt.

Gisteren was ik met GerJanne in Hardenberg en we hebben genoten! Ondanks de drukte geen enkele andere blogdin ontmoet maar dat was misschien maar goed ook want we waren er om half 11 en vertrokken bij sluitingstijd en niet eens tijd gehad voor een workshop, de uren zijn omgevlogen!!!

Fijne zondag allemaal, lekker warm binnen blijven vandaag want hier sneeuwt het al sinds ik op ben en er giert een ijzige wind om het huis!                            

maandag 18 februari 2013

Happy Day

Voor jarige blogdin Thea hoefde ik niet lang na te denken over een kaartje.........in de zomer zit ze op de fiets en in de winter staat ze op de schaatsbaan dus "Winter Skate Tilda" moest het worden!                


De basis is een grote kaart uit Kraft gesneden. Het DP is "Boho Chic" van First Edition en hier en daar zijn de randen bewerkt met inkt. Op het stipjespapier zitten twee corner dies van Whimsy met een plakparel en wat bronskleurige Stickles waarmee ik de kaart ook rondom heb bewerkt , iets dat Thea zelf ook graag mag doen.
Links boven een stippenstrik met lint uit mijn voorraad . Een stukje tekst van Eline Huis DP opgerold en er met een jute strikje opgeplakt. Er onder twee bessen van de Action.
Links onder een kalenderstempeltje van Maya Road gestempeld met Versafin en bewerkt met wit ZING-embossingpoeder, een cirkeltje om de 18e gemaakt. De witte pin heb ik wat kleur gegeven  met een Promarker.
Rechts twee Post Cards geknipt uit het schitterende blok  "Vintage Timeless" van Kaiser Craft dat het DT van Cynthia kreeg met Kerst.
Onder op het stippenpapier "Happy Day" gestempeld en aan een jute strikje bungelt nog een schaatscharm.


De schitterende Creatable van MD (gewonnen bij EKEF) eerst uit Kraft en daarna wit linnen cardstock gestanst. Het middelste deel nog een keer iets kleiner uit Kraft en dan weer iets kleiner uit het stippenpapier. Hier en daar de randen bewerkt met inkt.
Tilda is ingekleurd met Promarkers, Derwent en de witte pen, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt.

Met een uiltjes kerstkaart ben ik  winnaar geworden bij Winterwonderland en daar mocht ik een stempel uitkiezen en bij EKEF zat ik in de top 3 met mijn spillebeen-sneeuwman. Zo lang de lente op zich laat wachten ga ik er vrolijk mee door, scheelt veel stress aan het eind van het jaar!!!

Nieuwe volgers van harte welkom en allemaal weer bedankt voor het langskomen, fijne week


Challenges:

donderdag 14 februari 2013

Hugs&Kisses

Deze kaart met de beeldige freebie "Hugs&Kisses" van Krista gaat binnenkort op de post naar Engeland want dochter Sylvia wordt  al weer 29 jaar. Voor mij als Mam blijft het mijn kleine meid maar........de jaren vliegen voorbij en dat is ze natuurlijk al lang niet meer (helaas!).

Op het Saturated Canary Blog is de uitdaging deze maand:  LOVE.
Al het DP is van het beeldige paperpad  "Beautiful Moments" van Carta Bella dat in de kerstdoos van Cynthia zat. Sylvia is niet echt van de "happy colours" en verre van vintage/romantisch dus dit lieve maar ook een beetje stoere kaartje zal wel in de smaak vallen.


Na lange tijd heb ik weer eens met Derwent gekleurd op Kraft, zoooo leuk om te doen en ik ben eerlijk gezegd dik tevreden over het bereikte resultaat. Hier en daar een beetje witte pen gebruikt en rondom het figuurtje met gelpennen wat stipjes in wit, roze en zwart gezet.
Boven het afdrukje een stukje DP met een halfronde vlaggenlijn geplakt.
De bloemetjes zijn op het DP gestempeld (clearstamp Action) en uitgeknipt, knoopjes er op geplakt en een uilenpostzegeltje uit de Eline agenda in bijpassende kleurtjes vond ik wel een grappig detail. Er boven een rondje met 2 hartjes dat in een wedding kit zat.
Rechtsboven een enig open hartje van Rayher (ook van Cynthia gekregen - heb ik een toffe bazin of niet???) aan een roze/wit twinestrikje.
Op een stukje van het grijze DP met Versafin een leuke tekst gestempeld en bewerkt met ZING-embossingpoeder white....een beetje een schoolbord-effect en dat past wel bij de jarige docente. De cijfers 29 er onder zijn weer uit het DP geknipt en verhoogd opgeplakt.

Voor de romantici onder ons: happy Valentine's Day!


Challenges:

SC-37-LOVE

dinsdag 12 februari 2013

Speciaal voor jou

Medeblogster Erica heeft laatst een oproepje gedaan of we wel een verjaardagscreatie voor haar zoon wilden maken. Daar is massaal gehoor aan gegeven en vandaag is het zo ver: Vernom is 9 jaar en ik heb deze tag/boekenlegger voor hem gemaakt.

De tag is gesneden uit  "Kraft Funday Happy Days" van MME, super stevig dubbelzijdig Kraftpapier dus in 1 keer klaar! Het papier met de voetballen is van Magnolia "the winner takes it all" en alle randen heb ik bewerkt met Type-Ex. Uit twee kleuren groene cardstock een grasrand gemaakt met een My Favorite Things stans,   de wolkjes "Puffy Clouds" zijn van Memory Box en hebben een Stickles randje gekregen. "Speciaal voor jou" is een stempel van het Kruidvat. Het gedeelte waar een bloemetje zat heb ik met de zwarte Promarker gekleurd en er een uitgeknipte voetbal op geplakt en daar voor  de bling wat Stickles-stipjes om heen. Er boven een rode ster gemaakt met een X-Cut-stans met daar in een zilverkleurige van glansstof. Onder aan 3 knoopjes en in de groene een scrappersflosje geknoopt.


Het afdrukje is van Stampavie "Soccer crazy", met Promarkers ingekleurd in de kleuren van Vernom's voetbalclub (even aan zijn Mam gevraagd) en met zwarte glitter-gelpen heb ik een 9 (niet zijn voetbalnummer maar zijn leeftijd!) op het shirt getekend. Het is gemat op rode cardstock en rondom met zwarte stift een stiksteekje met een klein groen stipje er tussen getekend. Op de voetbal heb ik Glossy Accents gedaan.
Boven in de tag een stervormige zilverkleurige eyelet, rood crispy lint met een jute strikje er om heen en een voetbalknoopje er aan.

Zijn jullie ook zo benieuwd hoeveel post Vernom heeft gekregen en wat hij er van vond??
Challenges:

PassionforPromarkers-184/boys and their toys
Craftingwhenwecan-37/for the boys
DeepOcean-45/B for boy and ball

zaterdag 9 februari 2013

Sneeuwman

Bij EKEF is de challenge 153 deze leuke sketch en er moet een sneeuwman op en dit heb ik er van gemaakt.


De basis is een witte kaart, het DP is van Imaginisce "Polar Expressions", de groene schulprand van Jillibean Soup en de stippen van TPC "Snowman Village".
Dankzij Wybrich weet ik weer dat deze geinige sneeuwman met spillebenen een digi van Sassy Cheryl "catching snow" is. Hij is gekleurd met Derwent op Kraft, maar nu hij uitgeknipt is valt dat niet meer zo op.
Op zijn neus, laarzen en knoopjes heb ik Glossy Accents gedaan, net als op de 3 wintermutsjes links onder die ik uit het DP heb geknipt.
De houten sneeuwsterren zijn van Xenos en hebben witte crackle paint gekregen net als de de witte delen van de sneeuwman.

Weer een kerstkaart af. Buiten is het ook nog steeds wit dus zo blijf je wel in de stemming (helaas)!

Fijn weekend allemaal en voor de Zuiderlingen..lekker hossen, niet te veel drinken met deze kou en alaaaaaaaaaaf!!!!
Challenges:

SparklesCC-25/anything goes
Sweetstampinchristmas-2/cold&frosty

zondag 3 februari 2013

Kerst 4, 5, 6 en 7

Daar ben ik weer met mijn rode kerstkaarten met uiltjes! .
Hoewel ik dacht dat het serietjes zouden worden zijn dit toch weer 4 totaal andere kaartjes en ik laat ze graag aan jullie zien. Over een tijdje de laatste twee en dan ben ik door de voorraad uiltjes heen en hoe leuk ze ook zijn, hoogste tijd voor iets anders!


Op blauw papier uit het blok "Scandinavian Winter" heb ik een postcard gestempeld met een clearstamp van Eline met rondom Stickles en wat Type-Ex.  De teksten er op zijn van diverse Eline-clearstamps, AIR MAIL is verhoogd opgeplakt en heeft een sneeuwdakje gekregen.. Er onder een multiframe van Nellie Snellen met aan de zijkanten een lintje uit mijn voorraad. De "sneeuwsterren" zijn gemaakt met Creative Flower 18 van Crealies en hebben een hotfixsteentje in het midden. Met deze kaart doe ik mee aan Christmasatsweetstampin-2/cold/frosty.


Wit papier met de Swiss Dots Folder door de CB gehaald en in 3 stroken geknipt. Uit het blauw DP twee fishtails geknipt en de randen met Stickles bewerkt. De sterknopen zijn gestanst uit witte cardstock met CS06 van Crealies, draadje er door en wat stiksteekjes gezet met rode gelpen. De stempels zijn weer van Eline en het mini-envelopje heb ik 3 keer op de kaart gestempeld en 2  keer op rood DP-papier en dat uitgeknipt en verhoogd opgeplakt. Hier en daar nog wat hartjes uit het DP opgeplakt en wat postzegels met een Sticklesrandje maken het af.


Hier in het midden een strook DP geplakt en daar een witte doily met in het midden een blauw geschulpt rondje met een uiltje op. Ondanks de dikke sneeuwbui (gemaakt met de Snowwriter van DecoArt) bezorgt hij toch dapper de X-mas post!! Er achter heb ik nog een pin met rode ster geschoven.
Het label uit witte cardstock is van een multiframe van Nellie Snellen, de randen bewerkt met blauwe inkt en er een wit kantje doorgetrokken. Wat blauwe knopen en twee postzegeltjes maken het geheel weer af.
Met deze kaart doe ik mee aan de Challenge bij EKEF-152/doily.Deze kaart doet mee aan CCwith sketches-58DDCC-202/tictactoe (bright colours, bling and ribbon) en CraftyRibbons-38.
De randen van het DP zijn voor het wintergevoel met blauwe inkt en Stickles bewerkt.
Het sentimentje zat in een van mijn vele bestanden en ik kan zo niet zeggen waar het van is. De rand ook met inkt en Stickles bewerkt. Met een pons van Paper Shapers heb ik de rode scalop circle er onder gestanst.
Ipv een grote doily heb ik de Christmas Star-Tag Doohickey gebruikt met bovenin een leuke stippenstrik en daar het uiltje op geplakt.
Er onder weer het overblijfsel wat je krijgt als je de Magnolia-hartenborder uitstanst, ik blijf het een leuke ijspegelrand vinden. Het lint met Merry Christmas is uit de voorraad.
De "sneeuwsterren" zijn eigenlijk bloemen, gemaakt met de CF 18 van Crealies en in het hart zit een hotfixsteentje en daar zitten er ook 6 van aan de onderkant van de kaart.

Koning Winter komt weer een beetje terug volgens de berichten dus blijf lekker warm allemaal!

vrijdag 1 februari 2013

RELAX !!

Voor de candy bij Krea2Day van de maand Februari is de opdracht: een easelcard. Ook deze maand is er weer een super prijs te winnen en we hopen natuurlijk dat jullie weer net zo enthousiast mee doen als in de maand Januari.

Zoals jullie inmiddels wel weten heb ik normaal gesproken geen kaartjes op voorraad. Alles gaat naar iemand toe en deze kaart is voor mijn vriendin in Arnhem die nooit op mijn blog kijkt dus dat ze pas de 18e jarig is maakt helemaal niet uit. Een leven zonder katten kan ze zich niet voorstellen en met dat natte en stormachtige weer van de afgelopen dagen had ik super zin in een zomers kaartje, beter kan toch niet??

                                                                

De basis is een kant en klare glanskaart van 13x13, echt een uitdaging want dan kan er dus ook niet zo veel op. Maar door het vrij drukke papier is dat ook niet zo erg deze keer.
Het DP is van een beeldig blokje van Papermania " Happy Days" dat Durvina vorig jaar meebracht toen ze bij me kwam freubelen. Het is dubbelzijdig en heeft talloze leuke dessins en kleurtjes.
Boven in hangt een stukje van de leuke vlaggetjeslijn van Joy . Met het mini houten alfabet van Studio G  heb ik er "RELAX !" op gestempeld. De bloemetjes zijn ook van Joy en uit verschillende papiertjes uit het blok gestanst en hebben leuke brads in het hartje.


Aan de onderkant twee keer de postzegel Craftable van MD gebruikt en daar Happy Birthday op gestempeld.  Nog twee kleine bloemetjes met een brad in het hart en een paar stukjes van de heartswirl Doohickey van Magnolia er bij. Sommige bloemetjes uit het DP heb ik nogmaals uitgeknipt en extra opgeplakt.
Als contrast heb ik met de grootste postzegelmal aan de zijkanten nog 2 randen met het DP gemaakt zodat die precies hetzelfde "puntje" hebben als de kadertjes in het midden.


De enige stempel is van Penny Black "Uplifting Occassion" en is ingekleurd met Promarkers, Derwent en een beetje witte pen. Eigenlijk hoort daar de speciale "opkikkertekst" -a friend is like a good bra, uplifting, supportive and close to your heart- bij maar voor een verjaardag vind ik hem minstens zo leuk! De bottlecap "cool cat" komt ook uit een velletje van het DP. Boven de superluie kat zaten twee vlindertjes maar met die piepkleine Mireille-pons heb ik er twee uit het DP gestanst en er over heen geplakt.

Doen jullie weer allemaal gezellig mee aan deze uitdaging? En als je dan toch op het blog komt............ik heb hier wat oudere artikelen gebruikt maar Cynthia heeft weer veel nieuws binnen gekregen en ook hele leuke aanbiedingen dus een bezoekje aan de shop is absoluut de moeite!!!

Groetjes, dank voor het langs komen en nieuwe volgers van harte welkom!!!
Challenges:

InkyChicks-2/Beckys Bingo (flower, image, die cuts)
SimonSays/anything goes