woensdag 19 oktober 2016

Scr@pCardsChallenge #90 - polkadots

Vandaag begint de nieuwe challenge van Scr@pCards en we willen graag stippen op het designpapier zien.
De 21e is vriend Theo jarig. Bijna ieder jaar krijgt hij een kaart met golf als thema maar deze keer dus niet!
 

De basis is een flipkaart van de Action. Dat zijn pakjes met 8 kaarten in diverse modelletjes (ook heel gekke waar ik niks mee zal doen) in wit en in Kraft en hier heb ik een witte gebruikt.
De randen zijn allemaal bewerkt met Vintage Photo Distress inkt.
Het brilletje en de hoedjes (scrapbookknopen staat er op de verpakking maar er is geen knoopsgat te bekennen, wel een plakkertje op de achterkant!) vond ik een hebbedingenwinkeltje in de stad.
De houten cijfers zijn van CraftEmotions en heb ik met een Promarker zwart gemaakt.


Ook het stippenpapier is van de Action, diverse blokjes met Kraft en zwart en daar zat ook dit velletje met Happy Birthday bij. Ik heb het uitgestanst met de grootste stitched circle van Crealies, de randen zwart gemaakt en het daarna verhoogd opgeplakt.


Het enige plaatje en de tekst zijn gerecyceld van een grote Hallmark-kaart die ik jaren geleden had gekocht om aan iemand te sturen die eindexamen moest doen maar het helaas niet haalde. De rest van die kaart is weg maar dit vond ik zo leuk en van jarig zijn en taartjes eten word je vast wel een beetje moe op je 79e dus ...........tijd om te relaxen!!!

Het DT heeft heel leuke voorbeelden gemaakt, neem een kijkje en doe weer gezellig mee!
De sponsor voor deze challenge is Het Hobbypaviljoentje


Bij Scrapping4Fun zijn mijn schattige vosjes een "featured creation" en mag ik volgende maand een van de gastdesigners zijn, leuk!!
Lieve groet,

maandag 17 oktober 2016

Reminder CraftAddiction Challenge #10-Herfst

De leuke Autumn Woods paperstack van CraftEmotions lag nog op mijn bureau dus na het maken van de kaart voor de challenge ben ik direct doorgegaan met het maken van deze reminderbijdrage.


De basis is een kant en klare glanskaart van de Wibra die qua kleur perfect bij het mooie papier van de paperstack past.
Op de kaart zitten 2 stansen van de Crealies stitched rechthoek uit CraftEmotions linnen karton gebroken wit. Op de kleinere zit precies binnen de steekjes een stukje van het designpapier geplakt.
De stans met vakjes komt uit China, de plaatjes er in zijn van het paperstack en het geheel is met foam dots verhoogd opgeplakt. De appels en peer linksonder komen ook uit de paperstack, allemaal even leuk!
Rechts boven uit groene cardstock de klimop LR0206 en uit gebroken witte cardstock een pinecone LR0286 van MD, beide bewerkt met Distressink Walnut Stain.
De kleine blaadjes zijn allemaal gestanst met de CR136 herfstbladeren punch en die is ook van MD.
De houten slak is van de Action en heeft in zijn huisje net zo'n mooie krul als de eekhoorn in zijn staart, leuk!!

Alle gelinkte artikelen zijn uit webshop  CraftAddiction en jullie kunnen nog meedoen tot eind van de maand.

Fijne dag,


Challenges:

CraftyFriends-42/autumn colours

zaterdag 15 oktober 2016

Christmas

Het is mijn DT-beurt op het CraftAddiction Blog en vandaag laat ik best veel zien dat NIET uit de webshop CraftAddiction komt maar gelukkig is Nicole een super lieve bazin en heeft ze er geen moeite mee: het gaat tenslotte ook om de inspiratie! 
Een groter contrast dan met mijn vorige kaart is bijna niet denkbaar ........zet je schrap hihi!!!


Bij het Kruidvat lag deze leuke houten stempel met wat bijpassend papier en zodra ik dat zag had ik een ideetje. Maar nu het af is denk ik: oops.......is dit wel kerst of meer iets voor Halloween of is die prul gewoon mega gestressed omdat de drukke tijd er weer aan zit te komen...........
OOOOOOH DEER OH DEER whahaaa!!


De basis is een kant en klare kaart van de Wibra, soms zo fijn om in voorraad te hebben en niet te hoeven snijden!
Het antiek grijze cardstock heb ik geembosst met de DF3417 cross stitching folder van MD.
Uit bronskleurig glanskarton (ook Wibra) de kruisjes gestanst en er volgens de stempel opgeplakt. Ik heb het gewei een beetje voller gemaakt en de open pek van het neusje heeft een zwart kruisje gekregen uit zwart glanskarton en daar is ook Christmas van Crealies mee gestanst.
De wiebeloogjes deden helemaal niet op tegen de achtergrond dus ik heb er nog een zwart rondje cardstock onder geplakt maar nu ziet hij er ineens echt een beetje griezelig uit  (MISKLEUN??).
De sterretjes heb ik uit een velletje papier geknipt en die kleur was de aanleiding om het rendier uit dat glanskarton te maken. 
Met een Spellbinders border heb ik uit het bronskleurige glanskarton rondom randjes aangebracht., Een beetje heel bling bling door de glans maar met Kerst glimt er zo veel dus kan dit er ook nog wel bij *lol*.

Mijn labelkaart 
staat in de


Altijd blij met zo'n opstekertje!

Fijn zonnig weekend allemaal,

Challenges:

ABCC/U=under the pile (cross stitch folder)
CCAYR-october/orange

zaterdag 8 oktober 2016

Merry Christmas

Dit kerstkaartje kwam tot stand na het zien van 2 super leuke challenges:


Als eerste deze kleurenchallenge van Knutsels en Kadootjes 
(mijn kleuren zijn in het echt warmer en minder fel dus ik hoop dat het okay is)Uit witte cardstock heb ik een kaart van 14x14 cm gesneden.
Alle vormen er op zijn uitgesneden met de Crealies double stitch vierkant en al het designpapierpapier is van een kerstblok van de Action.
Het witte DP in het midden is geembosst met een sneeuwvlok-folder van Cuttlebug.
Het schattige vogeltje zit in dubbele kadertjes die verhoogd zijn opgeplakt met foam tape..
De sneeuwster van MD is een oudje maar de schitterende nieuwe LR0435 staat wel in de webshop CraftAddidtion. Ik heb hem om en om gestanst uit cardstock en vellum en de nerven zijn geaccentueerd met een witte gelpen. Hier en daar het rood terug laten komen en in het midden een enamel dot geplakt..De tweede challenge is van Dutch Card Lovers-261 en daar willen ze handlettering op je kaart zien.......pfffffff...niet eenvoudig maar wel heel leuk!!!
Na heel veel gepruts en probeersels is dit er dus uitgerold:
tekst op vellum met een zwarte permanent marker, ingekleurd met Promarkers en er nog een uitgeknipt vogeltje bij geplakt.


Fijn weekend,


Challenges:

AsYouLikeIt-fav flowers (poinsettia. the perfect touch for X-Mas-Cards)
CCT-446/anything goes
JingleBelles/pink christmas (I hope it's pink enough?)

woensdag 5 oktober 2016

Reminder Scr@pCardsChallenge #87 - label op je kaart

Deze maand is het mijn beurt om jullie te inspireren met een reminder op het SCC-Blog  en ik heb gekozen voor een kerstkaart bomvol labeltjes. Het is pas mijn 13e kerstkaart.....pfffff!


De basis is een Kraftkaart van 15x15 cm.
Er op witte cardstock en zwart designpapier met leuke witte takjes met besjes uit een blok van de Action. Dat is geen kerstblok maar ik vond dit wel iets heel winterachtigs hebben, het heeft zelfs een glimmertje maar dat is op de foto helaas niet te zien.
Ook alle labels zijn uit een blokje van diezelfde winkel....wat zouden we zonder moeten beginnen hihi!
Als eerste uit witte cardstock de grote sneeuwvlok van Eline opgeplakt.
Op het linker label een zwarte sticker met 25 december geplakt (3 jaar geleden een groot vel op de KreaDoe gekocht en nog nooit iets mee gedaan!) en bovenin een stukje  rood/witte bakerstwine geknoopt. Onderaan de beeldige laagjes denneboom van Dee's Distinctively een beetje bewerkt met Vintage Photo Distressinkt..
Op het label met de rode rand in het midden een stukje kraft-stippenpapier geplakt en uit witte cardstock een rendier van CraftEmotions dat ook een beetje met Distressinkt is bewerkt. Bovenin een jutetouwtje geknoopt.
Daarna het laatste label met FOR YOU er een beetje onder geschoven en op alle labels wat sterretjes in wit en rood  geplakt. (ik heb kleine sterstansjes maar vaak vallen er uit grotere stansen ook sterren en die bewaar ik allemaal in een CD-doosje).
Het rondje met JOY is ook verhoogd opgeplakt en bovenaan zit een wit hempcordstrikje .
Onderaan een fishtail met correctievloeistof bewerkt en er een wit knoopje met een ster opgeplakt en ook dat is van de Action!
Het witte huisje komt uit China en achter de raampjes heb ik een stukje rood glanspapier gedaan.

De challenge loopt nog tot 19 oktober dus doe gezellig mee!

Ik heb geloof ik ook nieuwe volgers en Crealientje heb ik ontdekt maar verder?? Blogger plaatst ze helaas niét vooraan en als er bij reacties niets geschreven wordt dan is het een zoekplaatje dus .......

Lieve groet,

Challenges:

52WTC-39/rendier
CCC-43 

maandag 3 oktober 2016

CraftAddictionChallenge #10 - HERFST

Vandaag begint de 10e challenge op ons CraftAddiction Challenge Blog en het thema is HERFST!
Ik ben dol op de warme kleuren van dit seizoen en schoondochter Laura is helemaal idolaat van vosjes dus mijn DT-kaart heeft ook al een leuke bestemming!

 


Voor mijn kaart heb ik de ronde side stepper-mal gebruikt die bij het Joy Crafts Crafty Boutique II -pakket zit en die is nagetekend op CraftEmotions linnenkarton gebroken wit. Alle randen zijn bewerkt met Memento Potters Clay inkt.
Er op het enige designpapier uit de paperstack Autumn Woods van CraftEmotions. Het is al een "oudje" maar ik vind het een van de leukste herfstpapiertjes die er te koop zijn.
De schattige clearstamp is "Mummy Fox and baby" van Wild Rose Studio en heb ik met Memento Rich Cocoa gestempeld.

 
Ik heb hem ingekleurd met Promarkers en het veegje witte gelpen hier en daar mag natuurlijk niet ontbreken. Daarna heb ik hem uitgeknipt en met foam dots verhoogd opgeplakt op een geruit stukje designpapier dat is uitgestanst met de Crealies "Double stitch rechthoek no 36". Met dezelfde Crealiesstans heb ik uit het linnenkarton een kleinere rechthoek gestanst en daar het woordje AUTUMN opgeplakt met ernaast een paddestoel.  Net als de eikeltjes (links op het herfstblad) en de pompoen komen deze uit de paperstack. Op het papier zat al een pompoen en deze heb ik er dus nogmaals verhoogd opgeplakt.
Rondom de vosjes zit wat herfstblad van Creatable CR1336 . De grotere bladeren zijn van Creatable LR0255 (niet in de winkel) van een tijd geleden en ze blijven prachtig met die dikke nerven.

 

De trapjes zijn bekleed met boomstammetjesdesignpapier (gaaf scrabblewoord hihi) en op het achterste trapje zit de Creatable LR0373 eikels met bladeren gestanst uit groene en roestkleurige cardstock. De eikels heb ik uit het gebroken witte cardstock gestanst en met Promarkers en een bruine gelpen met glitters wat kleur gegeven. Ook hier is alles weer met foamdots verhoogd opgeplakt voor wat meer diepte.
De balans is best lastig met dit model kaart en daarom kwamen de ooit van een vriendin in Amerika gekregen dikke kunststof eikeltjes en het herfstblad met glitter nu heel goed van pas! Ze glommen héél erg en dat heb ik met de Potters Clay inkt wat afgezwakt.

Mijn DT-maatjes hebben ook enige voorbeelden gemaakt dus neem een kijkje op het challengeblog en doe gezellig mee! De winnaar krijgt een tegoedbon bij webshop CraftAddiction en daar komen ook alle gelinkte artikelen vandaan!

Fijne dag,

Challenges:

SEME-80/neue Errungenschaften (Stempel)
ScrapPlezier-21/Herfst-Halloween
InkyChicks-73/animals
CreativeKnockouts-161/fall
Scrapping4Fun-75/fabulous fall colours
NoorDesignUK-23/cas or fully loaded
AnMaCreatief-61/herfst
PennyBlack&More-october/autumn
StampingSensations-october/autumn