zaterdag 27 april 2024

Just for you: muizen en aardbeitjes

Vandaag is M@rjan - inmiddels véél meer dan een blogmaatje, we zijn pen-dinnen en delen van alles - jarig en die heeft een tijd zo'n last van muizen gehad dus daar moest ik wat mee 😊. Deze schatjes vindt ze vast stukken minder eng dan die in huis en wie smult er nu niet van die heerlijke aardbeitjes die al weer volop in de winkels liggen!


Witte basis met een met inkt bewerkte achtergrond en wat watergespetter, stipjes inkt en gelpen. Er op de schattige muisjes van de Hello Blue Bird Strawberry Patch stempel en daar is ook de tak aardbeitjes linksboven van die is uitgeknipt en verhoogd opgeplakt. De leuke Berry Basket vol aardbeien is van het zelfde merk. Het frame met schulprand is een 'overblijfsel' van een andere stans (ik weet nu even niet meer hoe of wat anders had ik er meerdere op elkaar geplakt  🤔). Ik heb alles uit witte cardstock gestanst en ingekleurd met Promarkers. De tekst met groene inkt gestempeld en er nog een klein aardbeitje bij geplakt. Tot slot het geheel verhoogd op een uit groene cardstock gesneden kaart geplakt. 

Fijne dag Marjan en iedereen een gezellige Koningsdag en goed weekend gewenst. 


woensdag 24 april 2024

Gastdesigner voor Pennys Paper Crafty Challenge Blog

Omdat ik vorige maand gewonnen had ben ik vandaag gastdesigner voor challenge 570 die vandaag begint en waar alles mag.Ik kreeg de Rainbow Avery digi van de Paper Nest Dolls toegestuurd en ook nu heb ik weer ingekleurd met Promarkers. Het meisje met haar blote voetjes doen mij aan zomer denken dus ik heb haar gemasked en een strandscène gemaakt. Géén stencils gebruikt maar gewoon heen en weer met de markers, bij de zee stukjes wit gelaten en hier en daar de witte gelpen gebruikt. Weer eens iets anders dan met dp en stansjes werken .
De tekst is van een op maat geknipt label dat zat bij de Craft Sensations Creative Paper Collection net als de sticker-flipflops en het kleine krabje dat richting zee schuifelt. 

Narcisje scoorde nog een keerDank voor de lieve reacties op mijn vorige post. Ben voelt zich weer een beetje mens en  heeft gelukkig géén pijn maar eer de wond (hele onderarm 🥴) genezen is zijn we weken verder. Omdat ik zo hoog in de emoties zit gaat de therapie langer duren dan aanvankelijk gedacht, het is heftig dus ik neem even een time-out. De kaartjes staan klaar dus jullie zien ze wel verschijnen.

Lieve groetjes,


zaterdag 20 april 2024

Opkikkertje

De lieve buuf (83) die me vorig jaar zo heeft opgevangen en met een kopje thee klaar zat als ik uit het ziekenhuis kwam mankeert van alles. Dus voor haar dit opkikkertje gemaakt maar ik had het óók wel voor Ben kunnen maken die woensdag uit het niets weer zó ziek werd. Ik deed donderdagochtend snel boodschappen om kippensoep te kunnen maken en vond hem trillend en bloedend op de badkamervloer (moest plassen maar te zwak om op zijn benen te staan 😱). De buurman erbij gehaald want ik kreeg hem alleen niet omhoog. Huisarts gebeld en die was er binnen 5 minuten:, longaanval dus zware medicatie en de wond verzorgd (ik weet inmiddels van wanten maar deze is zó groot 🥴). De wondverpleegkundige is dus weer kind aan huis terwijl we eind januari zo blij waren dat ik alles zelf kon verzorgen volgens haar aanwijzingen. Het gaat nu gelukkig weer wat beter met de bont en blauwe stumper maar hij was nog steeds herstellende van de ellende van vorig jaar dus dit hakt er weer enorm in (om over wat het elke keer met mij doet maar te zwijgen- ik ben inmiddels in therapie maar ik vrees dat de schrik/angst me zullen blijven achtervolgen) .  


Het enige plaatje vond ik op internet en is ingekleurd met Promarkers.  De lisdodden en visjes zijn van MD, het ruitjespapier van Rosa Dotje.

Goed weekend,

dinsdag 16 april 2024

Doorkijkje en blauw

Ik freubel uitsluitend voor de jarigen op mijn kalender of voor speciale gelegenheden en vaak past het dan wel bij challenges die langskomen. Bewust iets voor een challenge maken doe ik zelden maar deze keer zijn er 2 heel leuk te combineren want zowel bij Knutsels&Kadootjes als De Egel #181 willen ze een doorkijkkaartje /shadowbox zien en bij de laatste moet er ook nog blauw aan te pas komen., nou dat lijkt me aardig gelukt 😀. Ik heb gekozen voor het super makkelijke model dat GerJanne op haar blog heeft beschreven.Witte basis, dp van Action uit een héél oud blokje. Rondom de uitsparing nog een donkerblauwe rand en binnenin de geinige Scrapberry Basik thinking of you stempel die weer is ingekleurd met Promarkers  - het boeket in de kleuren van het dp - uitgeknipt en verhoogd opgeplakt. en op de voorkant hier en daar nog een muis uit de stempelset. De tekst is van Carddeco, uit blauw en rose gestanst maar verspringend was niet "fris" dus ik heb ze voor volume op elkaar geplakt.

Narcisje kreeg een plekje
Groetjes,woensdag 10 april 2024

Welcome to this world Chaz en Marley

Eindelijk is op 3 april de gezonde tweeling gearriveerd !!! Wat een feest voor de ouders, grote zus Vayenn én Oma Gerie. Ik ben voor deze speciale gebeurtenis eens in mijn giga bloemenvoorraad gedoken en een beetje uit mijn comfortzone gegaan omdat ik weet dat Gerie er wel van houdt en dat was aan haar blije reactie ook te merken (en eerlijk gezegd ben ik er zelf ook helemaal verliefd op 😍). De kaart lag hier al weken klaar en was afgelopen vrijdag bij Gerie en vandaag dus op mijn blog want kaarten snel achter elkaar plaatsen vind ik niét leuk. Het dp is van Rosa Dotje, de schattige egeltjes van de Bundle of Joy stempel van Penny Black en zijn ingekleurd met Promarkers, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt. De tekststempel is van Joy. Tussen de bloemen blad en de schattige hartjesswirl van Magnolia en een zelfgemaakte 'rol' roos met hier en daar wat Stickles gebruikt. 

Groetjes, 


zondag 7 april 2024

Narcis

Vandaag is Colinda jarig en voor haar heb ik een kaartje met een een wel heel bijzondere narcis gemaakt.De Stamping Bella TT Flower Girl Daffodil heeft de hoofdrol gekregen en is ingekleurd met Promarkers en een beetje Derwent,  daarna met de Wonky Stitch uitgestanst en verhoogd opgeplakt. De tekst is van CraftEmotions en heb ik met gele inkt gestempeld maar dat was zó flets dus ik ben er met een groen potlood langsgegaan en dat is verrassend goed gelukt net als het wax-rondje met Save the Date van de Action. Omdat het met de rand er omheen nogal groot was heb ik die er afgeknipt toen het nog een beetje warm was en het daarna weer bij de aansteker gehouden voor mooie gladde randen. Die waxkaarsen van de Action geven roet bij het druppelen dus ik gebruik nu ook een stoofje met lepeltje en dat gaat prima (de stank is minder whaha). Het dp is van Jillibean Soup.

Voor wie het nog niet kent 

Nog wat leuke plekjes waarvan de onderste kaart op 1 januari op mijn blog stond 🤔😉 soms duurt het écht lang en ben je het allang vergetenGezellige zonnige zondag, woensdag kom ik terug met de kaart voor Oma Gerie