donderdag 29 augustus 2013

GESLAAGD !!!!!

Na 3 pittige jaren (gezin, studie en talloze stages) zit het er op en is nicht Daniela geslaagd met een schitterende cijferlijst, wat een respect heb ik voor haar!!!
In Nederland hoor/lees je de gekste berichten over de zorg en overbodig personeel maar in Duitsland hangen ze de vlag voor je uit dus het vinden van een baan was geen enkel probleem, hoe gelukkig kan een mens zijn???? Nou daarover lees je helemaal aan het eind van dit bericht nog meer!!!


Voor de aanstaande nachtzuster heb ik dit rode kaartje gemaakt.
Het geruite papiertje is van een heel oud Wibra-blokje.
De geinige super happy nurse heb ik van internet geplukt en ingekleurd met Promarkers, de zijkant gestanst met de Notebook-edge van MFT en er onder wat verbandgaas geplooid.
De "party-lanterns" is een stans van Memorybox en hoera is gestempeld met het kleine rubberen alfabetsetje van Studio G.
Ook de twee rode hartjes zijn van Memorybox met op de strikjes een zilverkleurige halve parel.
Rechts onder een rode bloem van MD (vond ik weer eens iets anders dan altijd maar het scaloprandje van Spellbinders) met daarop de tekstcirkel "geslaagd" en links een rolletje verbandgaas met aan een rood/wit touwtje een klokjescharm  en er boven een hartje met tekststempel van Noor.

Behalve dit leuke nieuws...........
Schoondochter Laura heeft per 1 september eindelijk een baan die volledig aansluit op haar Masters in Museum Studies en wel bij de overkoepelende organisatie van alle musea in Tyne&Wear (Newcastle en verre omgeving)!
Dochter Sylvia is ook weer volledig aan de slag en (muv haar been dat gewoon meer tijd vergt) helemaal hersteld van het akelige ongeluk in maart dus op alle fronten eindigt de maand augustus met......HOERA !!

Lieve groetjes, nieuwe volgers welkom en allemaal weer bedankt voor het langs komen en de leuke reacties waar ik altijd van geniet!!Challenges:

TheCutiePie-51/anything goes
Papercraftingjourney/anything goes
SimonSays/anything goes

maandag 26 augustus 2013

Fijne Kerstdagen

Rood kaartje met uiltje en zilveren details, cute and simple!!


De cirkel is gemaakt met een Spellbinder en is van het leuke kerstpapier van Daisy & Dandelion "Penelope & Percy", blauwe inkt langs de rand en er met blauwe inkt nog wat sneeuwvlokjes op gestempeld. Fijne Kerstdagen is van MD net als de boom en Santa die aan komt vliegen met zijn rendieren. Ik heb hem eerst gestempeld en ben er daarna met een zilveren gelpen overheen gegaan. De zilveren sterretjes op de boom zaten in een knutselpakket vol kokertjes met glitterpoeder en andere leuke dingetjes dat ik jaaaaaaaaaren geleden bij de Aldi heb gekocht. De 3 wybertjes zijn overblijfsels van tijden geleden toen ik voor Krea2Day (begin deze maand ben ik als DT-lid gestopt) iets met alufolie moest maken .......ik gooi dus echt niets weg zoals jullie merken!!!

Fijne week allemaal. Straks duik ik weer de tuin in met een boek want het oude gezegde "strenge winter, mooie zomer" klopt dit jaar helemaal, heerlijk!!!!Challenge:

Winterwonderland/Rudolph
ABCChristmas/Q for quick
Sweetstampinchristmaschallenge-9/winter animals

vrijdag 23 augustus 2013

I'm in the garden

Voor een jarige vriendin een langwerpige kaart zonder veel poespas want daar moet ze niets van hebben en voor mij dus weer een hele uitdaging.


Ze hebben een woonboerderij in Noord-Holland met een enorme lap grond waar inmiddels een moestuin en een heuse boomgaard zijn aangelegd dus er worden heel wat vrije uurtjes "in the garden" doorgebracht en zo ben ik op dit kaartje gekomen!


Op de blauwe basis prachtig papier met glimmers uit een groot boek ooit bij de Aldi gekocht. In de hexagon een 3D-knipplaatje (bezem een beetje ingekort ) dat ik al heel lang geleden heb uitgeknipt. Verder alleen nog "Wishing you Sunshine" van Noor er op gestempeld.


Zo ziet de binnenkant er uit......ik had al iets geschreven dus dat moest voor de foto even worden weggewerkt met de "verfkwast" maar dat mag de pret niet drukken toch???

Gezellig weekend allemaal en voor wie zo gelukkig is dat er een beursbezoekje in zit, heel veel plezier!!
Ik ben een beetje aan de sukkel met mijn rug dus geen beurs en weinig reacties van mij maar 't ergste is gelukkig weer achter de rug.....ik hoop tot gauw!!!

maandag 19 augustus 2013

Groen/witte Kerst!!

Het is bijna niet te geloven maar ik heb eens iets anders dan een rode kerstkaart met uiltjes!!


Helemaal weg ben ik van deze enige Memory Box wantjes dus nadat ik er een aantal had uitgestanst dacht ik.........dat "negatief" ziet er toch ook enig uit, kan ik daar niks mee????


Ja dus en dit is het geworden!!!
Het bolletjespapier en tekst zijn van MD, de plakparel van de Action.
Vinden jullie het net zo leuk als ik??????Challenges:

AtCAS-20/holidays

vrijdag 16 augustus 2013

Happy Birthday

Vandaag is Hennie jarig en voor haar heb ik dit langwerpige kaartje gemaakt.


De basis is fris groen cardstock met daar op geembosste witte cardstock, de randen met paarse inkt bewerkt. Het geembosste deel heb ik met aquarelpotloden heel licht aangezet en daarna met een nat kwastje no. 1 bewerkt zodat het allemaal heel zacht en teer blijft. Op de lila bloemetjes een strass-steentje geplakt als hartje.
Links boven een piepklein vlindertje (Mireille ponsje) met een strasslijfje.
Als blikvanger de grote samengestelde bloem waaronder ik groen en lila organzalint heb gelust. De groene blaadjes zijn gemaakt met een stans van MD. Uit dezelfde lichtgroene cardstock als het vlindertje een mini-tag van Cuttlebug gestanst, de randen met paarse inkt bewerkt, er happy birthday op gestempeld en een strass-hartje er naast geplakt. Een leuke sleutel van de Wibra aan een strikje maakt hem af.

Fijn zonnig weekend allemaal!Challenge:

Cards&Scrap-180/one big flower
 

vrijdag 9 augustus 2013

Birthday Greetings

Een kaartje dat onderweg is naar Durvina die deze maand 40 jaar wordt en aan een aantal Besties challenges mee doet.
De digi is Bestie Daffodilla en daar heb ik een beetje een eigen draai aan gegeven maar dat vertel ik zo.


De basis is een kaart uit Kraft-cardstock en al het DP is uit een enig Vintage blokje van de Action, alle randen bewerkt met paarse inkt. Op de 4 hoeken uit Kraft een Whimsy cornerdie met een paarse plakparel, ook al uit de winkel met de A!
De vormen in het midden zijn gemaakt met een X-Cut stans. In het Kraft-cardstock heb ik rondom gaatjes geprikt en deze verhoogd op de andere twee geplakt.
Daar op Bestie Daffodilla -zoals altijd ingekleurd met Promarkers - maar.......de twee daffodils die naast haar stonden heb ik nu op haar hoed en de tag geplakt en er voor in de plaats 3 glimbloemen genomen. Er onder heb ik ook weer gaatjes geprikt en daar de steeltjes en blaadjes op geborduurd. De grassprieten zijn getekend met Promarkers.
De twee kleine vlindertjes zijn gemaakt met een Mireille ponsje en met Perlenpen 501 heb ik de dotjes gemaakt.


De tag is van Magnolia, het sentiment van TLC en de organzalintjes zijn uit mijn voorraad. Om het Kraft iets te breken heb ik er met de gelpen stiksteektjes en dotjes op getekend.

Fijn weekend allemaal,Challenges:

BestiesDutchGirls-3/kraft
BestieAussi-3/farewell winter
BestieUK-2/bring me sunshine
TheRibbonGirl-August/B-day
Cutecardthursday-281/die-ing to punch
BunnyZoe/bingo (diecuts/sparkle/stichting and tag/sparkleflowers)

zondag 4 augustus 2013

Hexagon voor Willem

Met spijt hoorden we dat onze leuke buurtjes gaan verhuizen naar Leeuwarden.
Voor zoontje Willem van 10 heb ik een hexagonkaartje gemaakt en laat het meedoen aan de leuke challenge van het MD Challenge Blog waar ze zo'n kaart willen zien.


De basis is een groene, kleine kaart van 13x13 cm die ik zelf in vorm heb geknipt, net als de twee blauwe hexagons.
Op de kaart eerst blauw papier van "Vintage Journey", de randen met inkt bewerkt en er een blauw stiksteekje op getekend. In de "open" hexagon heb ik een stukje van de kaart van Nederland met Groningen en Friesland (ook van Vintage Journey) geplakt en een blauwe pijl tussen beide steden gezet met een stiksteekje van witte pen. Het kleine ruitje op de blauwe hexagon is uit  "Springtime" . De tekst is van een clearstamp van MD en is uitgestanst met de kleinste van de postzegel Craftables, de randjes met blauwe inkt bewerkt. Drie zilverkleurige splitpennetjes maken het een beetje stoer.
Het geinige plaatje is van het knipvel "aankleedknulletje" dat al tijden geleden is uitgeknipt, eindelijk kon het eens gebruikt worden. Links en rechts een stukje hek van MD en er tussen staat "Willem" die op voetbal zit en ook een skateboard heeft,  leuker kan toch niet???

Groetjes,Challenges:

MD Challenge-84/hexagon
AnmaCreatief-23/zomer
Creativebelli-175/summer
Heckofachallenge/summer holidays
Cutecardthursday-280/anything goes