donderdag 20 juli 2017

Strand-verjaardag????

Vandaag is Nancy jarig en die geluksvogel woont dicht bij zee en dat is beslist geen straf nu we steeds vaker van die tropische dagen krijgen.
Bakken in het zand doe ik al 40 jaar niet meer maar lekker uitwaaien en lopen langs de vloedlijn is heerlijk!!!
Ook Nancy geeft daar de voorkeur aan heb ik begrepen maar ik heb tóch  een echt strandkaartje voor haar gemaakt want wat past er nu beter bij midden in de zomervakantie jarig zijn???


De basis is een witte kaart met er op blauwe cardstock en daarop weer het witte cardstock beide uitgestanst met de stitched rechthoek van Crealies.
Het uitgestanste zonnetje heb ik nu eens niet op de kaart geplakt maar het "negatief" als mal gebruikt om een deel er van met SU-So Saffron inkt te sponzen.
Met grijze stift heb ik wat meeuwen getekend en met Memento Nautical Blue inkt Happy Birthday (zat bij Brits Tijdschrift) gestempeld.
Uit een stuk Core Color van Tim Holtz heb ik het strand gescheurd, het zwart komt er aan de rand een beetje door en ik heb het nog wat extra bewerkt met bruin potlood zodat het nat lijkt.
De parasol waar ik een in de wind wapperende bikini in heb gehangen, het bordje "to the beach" dat ik een rood randje heb gegeven en het daarna met witte gelpen weer een beetje verweerd heb gemaakt, het strohoedje er op dat ik 3-D heb gemaakt, de schelpjes én de strandtas zijn van een stansblok van de Action maar ik heb er dus duidelijk een eigen draai aan gegeven.
Het een en ander is verhoogd opgeplakt.
De kleine flipflops uit rode en dezelfde blauwe cardstock  als op de kaart  zijn van Ali. Op de zooltjes heb ik met een witte gelpen stippen gezet en op het blauw zit Glossy Accents zodat het net echt plastic lijkt.
Ook de golfjes (beetje korter dan ik zou willen) zijn van Ali en heb ik uit 3 kleuren cardstock gestanst. Om de glinstering van het water en de zon weer te geven zit er Stickles Stardust op net als op het strand en de zonnebril.

Zomerse groetjes,
Challenges:

zondag 16 juli 2017

Wishing you.............

Hallo allemaal,

Hartje zomer en iedereen al of bijna bijna in vakantiesferen??
Hier behalve onze Engeland-trip  geen grootse plannen....een zomer in Holland met hopelijk een beetje gezellig weer zonder extremen!
We hebben het zo fijn gehad bij onze 3 meisjes en deze keer was het toch wel moeilijk om terug naar huis te gaan. Sylvia woont er al sinds haar Masters in 2005 dus ik ben het wel gewend om "afscheid te moeten nemen" maar nu met dat heerlijke kleine hummeltje waar we zo veel van gaan missen.......gelukkig krijgen we dagelijks berichtjes en foto's en dan is het tóch net of je er weer een beetje bij bent.
Vandaag is Zoe al weer 1 maand oud, ze doet het super en ik kon wel uren naar dat koppie kijken......

Maar de jarigen mogen we natuurlijk niet vergeten en dit kaartje is net voor vertrek naar Engeland op de bus gegaan naar Alice.


Ik ben een beetje aan het rommelen geweest met de inkten Sweet Plum en Elderberry van Memento  en Wisteria Wonder van SU en kreeg dit mooie resultaat.
Ook nog wat donkere kringen met de druppelstempel van Craft Emotions gezet en wat rondjes getekend met de witte gelpen en daarna gewoon schuin afgesneden en verhoogd op een kleine witte kaart geplakt.
De bloemen zijn van de Action. De basisbloem eerst uit witte cardstock gestanst. Daarna de bloemstempels met Elderberry op vellum gestempeld, uitgeknipt (met de stans werd het niet naar mijn zin) en er op geplakt en daarna de hele bloem met foampadjes verhoogd opgeplakt.
De blaadjes heb ik met Pear Pizazz van SU gestempeld en daarna met de Soft Lime Promarker gekleurd om ze lekker fris te maken.
De tekst (Engels Tijdschrift) gestempeld met Wisteria Wonder en mijn Stamping Buddy Pro! Wat ben ik daar toch blij mee want het moest door de ribbels in het cardstock maar liefst 4x eer het naar mijn zin was!!
Tot slot her en der dew drops in lila, groen en wit geplakt.

Hier is het nat en grijs, hoop dat het zonnetje er nog door piept en we straks nog lekker naar buiten kunnen.......
Fijne zondag,
Challenges:

woensdag 5 juli 2017

Baby album......use your stuff en heel veeel foto's dus ga er maar even voor zitten..........

Voor Zoe heb ik ook nog een nog een babyboekje voor het eerste levensjaar gemaakt met soms wat glitterframes met leuke teksten van de Wibra, zelfgemaakte frames of helemaal niets zodat er foto's/ verhaaltjes naar believen kunnen worden opgeplakt.
Het is een variatie van "lief en zoet" tot uitbundig en kleurrijk, afhankelijk van de gebeurtenis en het seizoen.
Het gebruikte papier is van diverse Eline-series (soms heel oud),  Action en uit de reuze voorraad en de gebruikte stansjes, stempeltjes en houten accessoires komen ook echt overal en nergens vandaan...te veel om op te noemen.
Aan de ringen wat lintjes en charms die hier ook al een eeuwigheid liggen, eindelijk een bestemming!


De voorkant met een schattig roze beertje dat Gerie mee stuurde met de stansjes voor het canvas dat ik liet zien toen ze geboren was. Eigenlijk was dit dus de aanzet tot dit boekje (dat er al 8 jaar ligt en waar ik nooit iets mee wist te doen) en ik heb er zelf alleen de wiebeloogjes opgeplakt en wat veegjes witte gelpen gezet. De houten letters zijn bewerkt met Crackle Paint en dat heb ik door het hele boekje heen vaker gedaan met woorden, cijfers en houten embellishments. Na het drogen heb ik ze nog lichtjes bewerkt met wat roze inkt.


Op de achterkant hetzelfde papier gebruikt (deze kleur is meer zoals het echt is, hier boven wat te grijs) en hier wat schattige Joy-beertjes gestempeld, met Promarkers ingekleurd en in een leuk frame geplaatst waarvan het onderste deel een shaker is. Er naast wat Eline baby-stansjes.

Nu volgens er steeds 2 bladzijden, van alles een aparte foto werd veel te veel dus ik hoop dat je het beter kunt bekijken als je ze aanklikt.

De binnenkant van de eerste bladzijde met ook weer een Joy-beertje, foto-hoekjes van de Hema, houten sterretjes van de Xenos en vlindertjes uit een winkeltje in de stad. Het kleine cameraatje is van een stempel van ScrapBerry's

en dan komen we bij de geboortemaand


JUNE

Sylvia is zeker van plan wat Nederlands met de kleine meid te praten dus in dit boekje staat een mix van beide talen en natuurlijk mag dan beschuit met muisjes (van internet) niet ontbreken (ik had ze bij de kraamdoos gedaan en het was een BIG HIT bij de Mamma's en al het Britse kraambezoek!!!!). Van een clearstamp van Eline de tekst er onder, de bovenste stempel is van de Wibra  en het houten huisje uit de voorraad.


Is het "peek a boo"- stansje niet énig!!!!!!
Nú met een babyplaatje van Eline maar straks natuurlijk een fotootje van Zoe dat er via de open onderkant in kan worden geschoven.

JULY/AUG

Aan de plaatjes/teksten in de frames heb ik een tabje geplakt zodat ze er makkelijk in/uit kunnen. Mobile en voetjes van Ali net als het frame (een hele set met oa ook het kiekeboe-stansje!).
In de mobile een dikke glanzende splitpen.


Zomer dus vrolijke blommetjes, een zon en wat houten embellishments.

SEP/OCT


Silas kan natuurlijk niet ontbreken met zijn roze neus hihi...... ik hoop toch zo dat ze dikke maatjes zullen worden! Oud papier van een Pretty-Papers Block gebruikt op deze twee pagina's. Play is een sticker van Heidi Grace en heb ik al wel 10 jaar, het hondebotje van hout ook.
Doily van Cheery Lynn weer eens van stal gehaald, herfstblad van MD-stansjes, plaatjes rechts zijn van de Craft Emotions-Autumn Woods paperstack.
Hij moest heel erg wennen aan de "huilende puppy" in huis en jodelde in het begin uit volle borst mee, na een dikke week was het zo goed als over....pffffffff.....opluchting hihi!!

NOV/DEC

Echt Halloween vond ik een beetje eng voor een babyboekje dus papier van Eline met vrolijke paddenstoeltjes en een breimotief, spinnenweb en plastic spinnetjes van Ali en de rest MD.


Baby's eerste Kerst (plaatje internet).....zouden we straks ook zo'n foto krijgen met Zoe en Silas er op?

JAN/FEBR

Brrrrrrrrrrr.......winter .......Eline uiltjes, MD-papier, ijspegels en sterren, heuvelstans van Crealies.


Snowglobe van Ali en het dp met de pinguïns komt uit de kerstdoos. Wantjes van Memorybox, de sterren en streepjes heb ik er zelf op getekend met blauwe gelpen. De teksten zijn van diverse stempels.

MARCH/APRIL

Jarige Mamma's die 34 worden.....lente, tulpjes en vrolijk geel met blauw. Het ovaal is van een MD-stans en de gele ballon is een splitpen.


Het trellis-hekje is een MD-stans net als de tak er op. De bloemetjes zijn van Sizzix, de houten figuurtjes uit de voorraad net als de hotfixsteentjes in de bloemhartjes en op de vogeltjes als oogje..

MAY/JUNE

De zomer komt er aan..........vrolijk papier, weer een stralende zon en een schattig treintje vol diertjes (Ali).


Het eerste jaar is om, de kleine meid viert haar 1e verjaardag!!!
De houten 1 is met Crackle Paint en verf bewerkt.
Het kleine taartje is van een Action-stansje, de vlaggenlijn (twee keer gestanst en de roze sterretjes weer bij het taartje gebruikt), het strikje en de fishtail zijn van Ali en het hartenballonnetje is van MD.

Het was zó leuk om te maken en zo gaaf om in al mijn spulletjes te neuzen........een hele tijd geleden begon Cornelie met "USE YOUR STUFF" nou dat heb ik hier volop gedaan!!!

En dan tot slot....de totaal niet verwachte maar oh zo leuke post die wij als Opa en Oma van Zoe hebben gekregen. Ook namens Ben - DANK voor alle leuke en lieve kaarten!!!!
Ik stop ze mét dit album in de koffer zodat Sylvia en Laura ze ook kunnen zien.


                        Van vrienden met een heel leuke envelop bij het linkerkaartje
Van Miranda, Jeanet, Annemarie en Marjan
Van Lia en Martine
Van Trijntje en Alina
Van Ans en Gerie
                              
En op de valreep gisteren nog post van Annemarie (2e kaart!) en Nicole.
Annemarie schrijft: ik vond nog dit papier met de Engelse vlag dus dit moest ik nog even sturen met Zoe in een koffertje haha ..ik moet haar dus maar mee nemen en dan komen Syl en Laura er vanzelf achter aan ........Als dat toch eens zou kunnen!!!!

Maar eindelijk is het zo ver: we staan in de startblokken om naar Engeland te gaan!!
Heerlijk samen in een hotel - die gebroken nachten zien Opa en Oma niet zo zitten *lol* - en elke dag na het ontbijt richting de 3 meisjes en genieten!!!!!!
Op de 8e is het ook nog onze 34e trouwdag. Uit eten gaat niet lukken maar we hebben er al een super oplossing voor bedacht: lang leve de catering ......we gaan er een feestje van maken!!

Tot over een poosje,

Challenges:zondag 2 juli 2017

Christmas

Daar is ie dan: de aller aller eerste kerstkaart van 2017!!
Waar een sombere zondag en de leuke Liftchallenge-119 al niet goed voor zijn!!


Op een strook wit papier een hele rij kerst-washitapejes geplakt (las het bij Miranda en ook ik hoop dat dit okay is ipv stroken papier) en het geheel daarna gemat op zwarte cardstock.
Christmas is van Joy en heb ik eerst uit witte en daarna dezelfde zwarte cardstock gestanst zodat het er wat dikker in ligt. Als puntje op de 1 een dikke glimmer geplakt voor dat beetje bling met Kerst!
Er boven 2 MD-stempeltjes met zwarte Memento ....hoho daar komt Santa!!!

Dit is de te liften kaart:

Met de kaart voor Moritz


ben ik


en mocht ik 2 Dr. Digi's uitzoeken, leuk leuk leuk!

Gezellige avond allemaal,


Challenge: