donderdag 23 mei 2013

Thijn

Een kaartje voor de eerste verjaardag van Thijn, de kleinzoon van vriendin Hetty.


Vorig jaar had ik mijn kaart voor hem al af voor het geboortekaartje kwam dus dit jaar leek het me wel leuk om die kleurtjes (de binnenkant is groen en heeft nog meer vogeltjes) en details terug te laten komen maar heb er wel lekker stoer Kraft aan toegevoegd.


De basis is een uit Kraft gesneden kaart en het gebruikte DP is van K&C "Poppy Seed", de randen bewerkt met Walnut Stain.
De boom, vogeltjes, takje en het vogelhuisje zijn allemaal Creatables van Marianne Design, rechts onder een struikje gemaakt met stansjes van Crealies en Marianne Design.
Op een fishtail  met witte gelpen stiksteekjes getekend, er 2 nietjes in geslagen en "Thijn" is gemaakt met het Typeset Alfabet van Tim Holtz. Links onder uit een Adage-ticket van Tim Holtz het woord PLAY geknipt en op Kraft gemat.
De witte bolletjesranden zijn weer "afval" van een Dienamic Die, veeeeeel te leuk om weg te gooien toch??
Het afdrukje is de schattige Baby Boy van LOTV, als vanouds ingekleurd met Promarkers en witte pen.

Antoinette en Anneke hartelijk welkom op mijn blog en iedereen weer bedankt voor de leuke reacties!!!Challenges:

maandag 13 mei 2013

Poppies

Een verjaardagskaart voor Anke zonder heel veel toeters en bellen zodat het papier en de klaprozen alle aandacht krijgen.


De basis is een kaart uit witte cardstock gesneden.
Daar het prachtige papier van Maja "Life in the Country" op (alle randen wit gemaakt)met...linksonder klaprozen. Ik heb het halverwege doorgesneden, zodat de schitterende "Poppy Die" van Memory Box nog beter uit komt tegen de witte achtergrond.
Ik heb hem 3x gestanst, een keer helemaal uit het groene DP, daarna de rode bloemdelen elk nog 2 keer. Daar tussen zit een 3D-foampje geplakt en de randen zijn heel voorzichtig een beetje omgekruld. De stampers zijn meeldraadjes die ik met een Promarker zwart heb gekleurd.
Onderaan een grasrandje gemaakt met een stans van Dienamics.
Happy Birthday is uitgeknipt uit de embossingfolder van Cuttlebug en bewerkt met inkt.


De schattige Poppy Tilda (een gekregen afdrukje, helaas weet ik niet meer van wie maar ik vind haar zooooo leuk dus nogmaals DANK aan de gulle geefster)  heb ik uitgeknipt, verhoogd opgeplakt en ingekleurd met Promarkers. Op de Poppy in haar handje nog wat glans aangebracht met een rode en zwarte gelpen maar dat is op de foto helaas niet te zien.

Dit is dus mijn eerste zelfgemaakte foto met de ingewikkelde CANON-camera van mijn "hoffotograaf " die me met raad en daad terzijde stond. Pfffffff .....verre van eenvoudig om hem er  "niet scheef" op te krijgen en dan nog al dat gedoe met programmaatjes op de pc maar..........alle begin is moeilijk dus ik blijf het proberen!

Groetjes en dank voor jullie bezoekje en leuke reacties.Challenges:

MarvelousMagnolia-26/anything goes
MidweekMagnolias-60/diecuts and/or punches
Tilda'sTown-52/something old (paper), something new(poppies die)
CutiePies-44/photo inspiration (colours)
DutchMagnoliaLovers-57/song (walk of life-Dire Straits)

donderdag 9 mei 2013

Hoera en klein maar fijn

Hallo blogdinnen,

Eindelijk weer eens iets van mij op het blog.

Op 5 mei was Corry jarig, een van de trouwste blogdinnen in blogland dus als er iemand verdient post te krijgen is zij het wel.
Een heel bewerkelijk kaartje is het helaas niet geworden want.......uit het niets kreeg mijn man ontzettend hoge koorts en heeft hij in het ziekenhuis gelegen met longontsteking. Inmiddels is hij weer heerlijk thuis maar jullie zullen begrijpen dat freubelen/bloggen even totaal niet op mijn agenda stond.
Eerst het ongeluk van dochter Sylvia (waar het gelukkig echt heel goed mee gaat, in huis kan ze al zonder krukken lopen en haar gebit is ook bijna gerepareerd dus eind mei is alle ellende hopelijk verleden tijd) , nu dit.......duimen dat het hier bij blijft voor 2013!!!!


De basis is een kant en klaar kaartje van lila glanzende cardstock. Gelukkig had ik net een aantal 3D-Snoesjes geknipt en daar heb ik er hier een van gebruikt.
Het beeldige papier  "A walk in the garden" van Best Creation en Snoes zijn al zo mooi dat ik er alleen nog "hoera" met het Tim Holtz Typeset Alfabet en twee kleine vlindertjes (Mireille ponsje) met wat Stickles op de vleugeltjes bij heb geplakt.

Op 7 mei was Astrid jarig en ook voor haar iets anders dan normaal maar aangezien ze zelf vaak tags stuurt vond ik het wel leuk er nu een voor haar te maken.


De basis is dik, glad cardstock dat van kleur verloopt, de randen met inkt bewerkt.
Onder aan de randpons "doily lace" van Martha Stewart gebruikt.
In het midden "borduur" papier van Eline Huis beginnend met de A van Astrid!!
Daar weer een ander Eline papiertje op, de randpons "lace heart" van Martha Stewart gebruikt met een beetje Walnut Stain er langs en 3 piepkleine hartjes er op. Een mini wit kantje en twee gave Eline-vlinders op elkaar met een stukje parelketting van de Xenos.
Boven in happy birthday gestempeld, een mintkleurige harten eyelet, 2 kleuren vintage seambinding er door en 2 strikjes uit waxkoord en jute.

Doordat mijn "hoffotograaf" (volgens GerJanne) afwezig was moest ik aan Corry en Astrid vragen of ze mij een foto van de creaties wilden sturen voor deze blogpost. Ik ga nu dus bij Ben in de leer en  als jullie weer iets van mij te zien krijgen....helemaal zelf gedaan, dat zou ook wel eens tijd worden *lol*!!!!

Gezellige Hemelvaartsdag,

woensdag 1 mei 2013

Made with love

We beginnen weer aan een nieuwe maand en dus ook aan de nieuwe candy/uitdaging bij Krea2Day.
Deze maand wil Cynthia graag dat iedereen een verjaardagskaart stuurt omdat ze op 7 juni jarig is en natuurlijk moet daar haar lievelingskleur roze wel op voor komen.
Maar daar blijft het niet bij......je kunt ook iets voor Moederdag maken (mijn creatie is geschikt voor beide gelegenheden) dus..kijk snel even op het blog voor de details!

Ik ben eens op zoek gegaan naar een ander modelletje en heb een koffiefilterkaart gemaakt met een label er in. Het patroontje heb ik hier (even op de foto van het filterkaartje klikken) gevonden.


De basis is Kraft, daar roze cardstock op en al het DP is van Bo Bunny "Little Miss". Alles is een beetje bewerkt met Walnut Stain.
Het schattige kleine pompomlintje langs de bovenrand heb ik op de beurs in Hardenberg bij Feestje & Zo gekocht, wat een overdaad aan lintjes en kantjes !!!!
Het lint met LOVE heb ik in Newcastle gekocht in een piepklein nieuw winkeltje bij de meisjes om de hoek, ook een feestje om te neuzen!
Het sentiment boven in is een freebie van TLC (echt de moeite waard), de 2 hartjes van de Xenos heb ik met Promarkers roze gemaakt. De bruine bloem is van Bo Bunny, de roze er op van Michaels. De heartswirls van Magnolia waren wit en heb ik met Promarkers bruin gekleurd.


Het afdrukje "Mimosa Tea " (vandaag met koffie *lol*) is van Bildmalarna en heb ik uitgeknipt en verhoogd opgeplakt op de frame rechthoek van Noor. Als vanouds ingekleurd met Promarkers en witte pen.
Op de beker en theepot zit Glossy Accents.


De tag is ook van Kraft  en daar zit hetzelfde stippenpapier op als onder Mimosa.
De theepot is van Noor en heeft ook Glossy Accents gekregen. Er onder heb ik twee keer de op 1 na kleinste stans van Nestabilities Floral Oval gebruikt, een keer uit wit en er onder uit Kraft, zichtbaar door de openingen en het sentiment kon je een keer meenemen bij EKEF.
Boven in twee roze seambinding linten, een mosgroen organzalint en een charm aan een jute touwtje.


Op de achterkant een stukje uit de Springborder van Memory Box geknipt en uit hetzelfde stippen DP "Happy Birthday" met het Tim Holtz Typeset Alfabet  gestanst. De witte bloemen zijn van Prima Marketing, de roze parels van de Action.

Doen jullie ook deze maand weer gezellig mee???
Challenges:

SimonSays/anything goes
CraftyRibbons-44/anything goes with ribbons
SisterAct-4/anything goes
TotallyGorjuss-181/ribbons and pearls
Thecutiepie-43/lots of layers
BearlyMine-84/anything goes
PassionforPromarkers-196/dies
Everybodyart-234/pearls