donderdag 30 september 2021

Kraft Kerst

Kerstdonderdag en bij DCL #350 willen ze een kraftkaart zien dus direct inspiratie.


Op een kraftkaart met Gesso en een stencil sneeuw gemaakt. Er boven een stuk dp van Joy (ooit los gekocht op de KreaDoe dus ik weet geen naam) uitgestanst met een leuke MFT-stitched scallop basic edge. Aan de onderkant uit MD-snow-paper een Lawn Fawn -stitched hill side border. De sneeuwpopjes zijn stempels van de Action en heb ik heel subtiel wat kleur gegeven met Promarkers. Uit kraft en snowpaper LET IT SNOW gestanst en verspringend opgeplakt(keurig een streepje getrokken om ze daar op te plakken maar toch niet helemaal recht...pffff). Nog wat sneeuwsterren van  MD uit het snowpaper gestanst met in het midden een hotfixsteentje dat weer past bij het bruin-witte bakerstwine boven aan de kaart.

Groetjes,

 


52WTC week 39  Rudolphdays-september  Thehollyandivy-102Sweetstampin-christmas in september Jinglebelles-dashing through the snow


woensdag 29 september 2021

Schommel in de lift # 1

De Liftchallenge is weer zo leuk met die halve vellum cirkel en omdat het herfst is  heb ik voor warme tinten (dit zijn écht mijn kleurtjes 😊) gekozen. Ik heb het kaartje naar Annemarie gestuurd die ineens in een leeg huis zit en dat is best even wennen en al helemaal als je behalve je nét  getrouwde dochter ook nog je knutselmaatje moet missen!!! Gelukkig is deze kaart én die voor het bruidspaar wél aangekomen, de leuke schuifkaart voor jarige Heiko helaas nog steeds niet, altijd zo balen! 

Alle cirkels zijn met stitched dies van Crealies gestanst. De basis uit roestkleurige cardstock en al het groen dat ik heb gebruikt is van behangstaaltjes uit de bouwmarkt. De grasrand is van Memorybox. Het bloemetje onderin is van het Eline-molletje waar ik met een marker nog wat accentjes op heb aangebracht. De MFT-fishtail uit een stukje dp van Craft Sensations gestanst, het kleine doilietje is van Ali en de knoop is uit de voorraad. Wryn hanging around en de tekst zijn van Tiddly Inks, ingekleurd heb ik weer met Promarkers .

vrijdag 24 september 2021

Getrouwd

 


Dat zijn Merit en Pascal vandaag!! Maandenlang hebben ze hard gewerkt in hun schattige huis dat ik als uitgangspunt heb genomen. Dáár had ik geen kaart voor gestuurd en vandaag is eindelijk the BIG day en nu combineer ik het allemaal op deze creatie.

 

Als basis heb ik het strandhuisstencil van SL gebruikt waardoor ik direct een drieluikje had. Het steenpapier komt uit een Action-blok en de schoorsteen heb ik er extra aangeknipt. Het raam is van Memorybox. Onderaan heb ik de grijze rand aangebracht die het huis ook heeft. De houten 26 van CraftEmotions (hun huisnummer) heb ik wit gemaakt met TypEx. De beeldige The BIG day digi is van LOTV  en een paar van de rozen heb ik op de vensterbank gelegd. Omdat er bij het huis 2 leuke boompjes voor het raam staan heb ik die links en rechts laten terugkomen. Het zijn "ingekorte" bomen van MD en ze staan in potten van een Action-stans en dáár is ook Sweet Home van. Het eea is ingekleurd met Promarkers. Hoera en veel geluk zijn van Crealies Wordzz (hier zonder schaduw). 

 Het stencil en gebruikte boompje

Challenges lopen soms zó lang dat je het  al weer vergeten bent en des te leuker is het als je dan één van je kaartjes weer ziet 

 De kaart voor Miranda heeft ook een plekje veroverd


 

Groetjes, vast een fijn weekend gewenst


Letscraftandcreate-175/ag-layers  CreativeCraftCottage-144/anything but square  Cutecardthursday-692/ag.  HLS-Sept/ag with dies  AllysAngels-50/ag  Creativefingers-215/ag  StampingSensations-sept/stamp of the moment  CreativeMoments-223/agKraftychicks-578/all occassions   CraftCatz-565/ag  LTSCB-149/ag LTCCB-62/sept ag

woensdag 22 september 2021

HUGO

 


Nelleke en haar man zijn wederom trotse grootouders geworden en daar heb ik deze swingkaart voor gemaakt. Hier hetzelfde probleem als met de kerstkaart - eigenlijk nog groter - WAAR schrijf je iets??? Ik heb er maar een los briefje bij gedaan waarop Nelleke reageerde : soms zijn we te fanatiek aan het freubelen maar dat was hier dus eigenlijk niet het geval, gewoon een lastig model voor een persoonlijke boodschap.


Nelleke schreef op haar blog over een groen  hemeltje van de wieg dus voor die kleur heb ik gekozen (geen straf!!). Het olifanten dp is van de Action, zo'n schattig blok voor babietjes! Uit een ander blok komt het streepjespapier. Het middenstukje is bewerkt met groene distressinkt. Het treintje is van Ali en ik heb er 2 wagonnetjes tussenuit geknipt zodat het hier mooi past en het "stoomwolkje" is van Memorybox. Lang gedubt of ik de diertjes een kleurtje zou geven maar alles wit vond ik toch mooier. 

Op de andere kant alleen dp in het midden en daar met een stitched alfabetstans van de Action uit stipjespapier HUGO op geplakt. Met groene distressinkt diverse Eline-baby-stempels gebruikt en onderaan twee CraftEmotions tekststempels. De babyflessen zijn van MD en Ali en verder nog wat lieve hartjes gestanst.

Groetjes,  CRAFT-611/baby-family

zondag 19 september 2021

Voor Miranda

Vandaag is Miranda jarig. In de maand augustus zat ze zó in de freubelflow dat de ene creatie na de andere langskwam..ik moest direct aan een stempel denken die hier al geruime tijd ligt te wachten.

Het lijkt een beetje op een Dutch-fold maar is het niet want de onderkant zit dicht en de deurtjes zitten aan de bovenkant. Het gebruikte papier is uit diverse DecoTime bloks. Gefeliciteerd is van CraftEmotions. De schaar en de kwast zijn van Ali.

Links en rechts tekst van de Altenew Crafty Life clearstamp en in het midden zit..... 


Deze leuke stempel en tekst er bij zijn van een merk dat voor mij helemaal nieuwe was: Love Cynthia, ontworpen in Frankrijk maar gemaakt in de UK. Ik heb de Happiness is handmade gebruikt en vind de tekst hilarisch..vandaar uit glimpapier diverse rondjes er bij geplakt 🤣. Zoals altijd ingekleurd met Promarkers, daarna gemat en op een zelf gesneden tag geplakt. Bovenaan een Magnolia Doohicky en er doorheen een stukje net van ...ui, knof of ???? ...een doos vol lint maar niks in de goede  kleur dus blij dat ik óók dit bewaard heb 😊. Nog een groen draadje er omheen en zo kloppen de kleurtjes weer. Fijne zondag,

 

  

CCT-692/ag CRaftRocket-85/any ribbons, bows or buttons Letscraftandcreate-175/ag-layers  CreativeCraftCottage-144/anything but square AudSentiments-283/bday sentimentHLS-Sept/ag with dies  SweetStampers-60/stripes-dots  AllysAngels-50/ag  PIP-2137  Craftinghappiness-113  CutiePie-163  Aplacetostart-9/patterned paper   Passionformarkers-609/beginning with B (black, bow, brush)  Creatalicious-219/ag  Pennys-505  Thecrafterscafe-274/fav colour combo (orange and black)  Creativecrafters-43CraftyCatz-564/ag - 2 or more dp Creativefingers-215/ag StampingSensations-sept/stamp of the moment

donderdag 16 september 2021

Kerst-Swingkaart


De maandchallenge bij 52 WTC is al lang voorbij en hier swing ik nog even langs 😀. Met GerJanne had ik de basis gesneden en op de natte woensdag eindelijk dp etc er op  geplakt. Op de 2 rode vlakken kan ik gelukkig nog net met witte gelpen iets schrijven .... OOOPS .....dit gaat hem dus niet vaker worden denk ik want een labeltje is ook nergens een optie.


Witte basis, dp van de Action en hier een daar wat stansjes van diverse merken uit wit om het fris te houden.

Nog een toppertje

Over een poosje komt er in dit model ook nog een baby kaartje langs. 

Groetjes,


 

 

52WTC

zondag 12 september 2021

Herfst-gastdesigner bij KIC

 

Met de paperclipkerstkaart was ik een van de toppers bij het Kaartjes Inspiratie Blog  en vandaag mag ik mijn bijdrage voor de nieuwe challenge #158 Halloween óf herfst  laten zien. Ik heb voor herfst gekozen en deze kaart  naar de gisteren jarige Lia gestuurd.

Op een witte basis blaadjes- dp van CraftSensations. De stempel is van Stamping Bella TT Faye loves fall en is ingekleurd met Promarkers. Happy Birthday is van Ali, 2x gestanst voor wat volume en de twee pompoenen zijn van de Halloween-MFT-clearstamp Witch way is the candy.

 

De dag bij Gerie samen met GerJanne was zó gezellig en de uurtjes vlogen - te snel - om! Het was de warmste dag van de week maar op haar riante balkon zó lekker koel en aan gesprekstof géén gebrek, écht jammer dat we niet dichter bij elkaar wonen. Na een lekkere lunch zijn we vóór de files weer naar het Oosten vertrokken ..ikke heel relaxed naast een fijne chauffeur....een heerlijke dag waar we alle 3 met veel plezier aan terugdenken!

woensdag 8 september 2021

Heiko = 50!

Toen GerJanne vorige week woensdag bij me was hebben we samen een schuifkaart gemaakt waar ik het meeste al van had voorbereid maar het draadje was wel even een dingetje dus blij met haar hulp!  Op haar blog schreef ze al dat binnenin niet te veel kon omdat het schuiven dan niet lukt en dat was dus echt even puzzelen (en mijn aanvankelijke idee aanpassen) maar het is gelukt. Ze heeft me ook nog geholpen met een begin van een leuk model swingkaart dus behalve het héérlijke bijpraten zijn we ook best vlijtig geweest 🙂. Super gezellig en omgevlogen!

Op de 20e ziet Heiko Abraham (wat ze in Duitsland niét kennen, net zo min als Sarah) en daar gaat deze kaart naar toe..weer eens iets anders dan tuin of bbq-kaartjes! Het op de foto zetten van de binnenkant is niet zo flitsend gelukt ... gek kleurverschil in het geel 😏 maar na 5 pogingen op diverse plekken is dit nog de beste...

Witte basis en dp van het CraftSensations-blok Forest. Door de kleuren leuk voor een man en al hebben we straaaalend weer: het is herfst dus leuk die boompjes! De randjes heb ik zwart gemaakt zodat het wat afsteekt. Alles is verder in wit, zwart en geel gehouden. De 50 is van Memorybox en bewerkt met Glossy Accents. Aan de binnenkant de gele achterkant van het dp en op een zwarte cirkel een bierpul van MD. In het midden een leuk mannetje van internet, ingekleurd met Promarkers. Ik vond het ondanks de "bungelende" 50 tóch een beetje kaal dus heb bovenin nog  een vlaggenlijntje gestempeld van de Forever Friends Spring  Time clearstamp. PROSIT gemaakt met een  letterstans van Ali en er bij de flesopener uit zwart en zilver. 

Het retrokaartje heeft nog een plekje veroverd

Én wat hélemaal superrr leuk is: terwijl jullie dit lezen zijn we onderweg naar Gerie die nét als GerJanne vakantie heeft, dat gaat een topdag worden!!! Het is en blijft bijzonder hoe je door een gedeelde hobby zulke warme vriendschappen krijgt, ik ben er méér dan blij mee! 


Gezellige dag,

 

 

CCT-692/ag  Creativefingers- 214 Crafycalendar-sept/ag  PaperPlayers-557  Craftinghappiness-112


woensdag 1 september 2021

Bye bye daycare, hello primary school voor Zoe

GRADUATION op Daycare......soooooo cute. We kregen ook een filmpje met The Graduation Song, een prachtfoto van de schoolfotograaf en ze hebben allemaal een eigen t-shirt gemaakt met een "zelfportret", wat een super leuke afsluiter  van 3 jaar dikke pret! Géén foto's  delen op sociale medio is het verzoek maar op deze van de juf staat ze niet zo duidelijk (en nogal ingepakt 😊) dus stoute Oma laat hem toch zien om het plaatje compleet te maken.

 
Vandaag begint de nieuwe fase in het leven van Zoe en haar vriendjes, naar  Primary School!! Een paar halve dagen om te wennen en vanaf volgende week de hele dag dag incl. maaltijd tussen de middag net als op Daycare. 
In Engeland dragen de kinderen uniformpjes (vind ik een prima zaak: allemaal gelijk en géén verschil  tussen arm en rijk!) en voor haar is dat: grijs plooienrokje, witte blouse of polo en rode sweater of vestje. Ik heb het op mijn kaart allemaal verwerkt.
 

Op een grote witte kaart dp van Lawn Fawn. De You did it/Little Grad Girl stempel  (wij vinden het spitting image Zoe whaha) is van Penny Black/MoManning en van LOTV heb ik de digi Back to school girl gebruikt, allebei ingekleurd met Promarkers. De tekst bovenaan heb ik zelf gemaakt en de tekst bij het schoolmeisje is van de Bookworm stempel van Clearly Besotted. De gebruikte stansjes zijn van Yvonne Creations en de leuke appel-paperclip en bloemetjes brads liggen hier al jaren en ik weet niet meer waar die vandaan komen.

Toen ze 4 werd in juni kregen we deze schattige kaart van Angela die ik had gemaild dat de meiden wisten naar welke school ze zou gaan en wat de kleuren van het uniformpje waren - nogmaals dank je wel 🥰! Hij staat hier op mijn hobbyplekje en met Kerst laat ik hem aan Zoe zien...ik denk dat hij daarna wel richting Engeland zal verdwijnen want ze is dol op kaarten "krijgen" 😉.

De muisjes blijven scorenZo dadelijk komt GerJanne kletselen=samen een leuk model kaart maken. Alles ligt gesneden klaar dus na koffie met lekkers kann es los gehen 🤣. 
De kaart heeft al een bestemming en komt volgende week op  mijn blog. 

Groetjes,