woensdag 27 maart 2013

Verjaardags verwennerij

Wat een prachtige kaarten, soms met stansjes en zelfs met een cadeautje heb ik op de 26e gekregen. Ook talloze felicitatiemailtjes dus ik zeg nogmaals, heel veel dank lieve blogdinnen!!


Ook de bij Rachel gewonnen candy is aangekomen: 3 paperpads, heel veel bloemetjes, schitterende grote harten, enige afdrukjes en heel veel leuke stansjes, dank je wel!!!


Mijn vriendin Vicki uit Amerika heeft me ook verwend met allerlei leuks van Michaels...een super shop die ik alleen maar ken door op Amerikaanse blogs te lezen dat ze daar weer allerlei leuks hebben gekocht. Wel nu heb ik een voorproefje gehad van wat daar zoal te halen is en het smaakt naar meer dus ik heb Sylvia en Laura een HINT in hoofdletters gegeven voor als ze weer naar Washington vliegen (hoe hebberig van mij hhihi)!!


Van de meisjes mocht ik trouwens shoppen bij The Pretty Little Ribbon. Daar heb ik heel veel vintage seambinding uitgezocht, wat pompomlint en allerlei andere leuke dingen en van Ben mocht ik ook  inslaan .........jarig zijn is geen straf en ....zoals Nicole op haar kaart schreef "je wordt niet oud, je neemt toe in waarde" whahaaaaaaaa daar hou ik het met mijn 61 jaar graag op!!!!

Liefs,


zaterdag 23 maart 2013

Weer thuis

Lieve allemaal,

Heel veel dank voor jullie warme belangstelling en medeleven op het blog en per mail, de lieve telefoontjes en de schattige kaarten soms zelfs met cadeautjes die ik heb gekregen nav het ongeluk van dochter Sylvia.

Ze heeft een lange revalidatieweg te gaan maar is heel opgewekt en vol vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen. Nu ik haar zelf heb gezien, gesproken en vertroeteld (Laura ook natuurlijk) ben ik eindelijk gerustgesteld en is het vreselijke gevoel van machteloosheid vanwege de afstand helemaal weg.  Natuurlijk zouden mijn man en ik liever "om de hoek" wonen en helpen waar we kunnen maar de meisjes gaan er voor en hebben een netwerk van hulpvaardige vrienden. Sylvia's baas is ook langs geweest en heeft haar verzekerd dat genezen het belangrijkste is dus de universiteit verwacht haar dit studiejaar niet eens meer terug. Als het weer wat beter gaat zal ze haar steentje vanuit huis bijdragen want anders wordt het verplichte niets doen wel heel erg eentonig. Het fijne nieuws is dat Laura van haar baas 8 weken lang maar halve dagen naar kantoor hoeft en de andere helft thuis mag werken, een pak van ieders hart!
Indien nodig zitten we zo weer in Newcastle maar we duimen eigenlijk dat ze eind van de zomer naar Nederland kunnen komen en we ze hier heerlijk kunnen verwennen.

Een hele leuke opsteker was het dat ik de candy bij Rachel heb gewonnen met mijn kaart voor haar ouders en ik heb inmiddels ook al beeldige verjaardagskaarten ontvangen, heel erg leuk thuis komen zo met al die lieve post....de blogwereld is een heel warme deken!!!!

Ik kom gauw kijken wat jullie allemaal voor moois hebben gemaakt, liefs en fijn weekend!

zaterdag 16 maart 2013

Leuk nieuws, tag en verdrietig nieuws

Gewonnen bij Kleuren met Potloden met deze kaart voor dochter SylviaIn de top 3 met de kaart voor kleine Guus

    
                                                     

Deze tag is voor mijn jarige vriendin Vicki in Amerika.


Uit zware Kraft-cardstock de basistag geknipt (patroon op de KreaDoe gekocht).
Het DP is van Authentique en heb ik met diverse Eline stempels bewerkt en twee poststempels nog eens apart uitgeknipt en opgeplakt, de randen gedistressed en een rood randje gegeven.
In het midden horen eigenlijk nog twee tags met hetzelfde model. Voor de witte die op de kleine Kraft moet had ik een lief (gekregen) Tildaatje op het oog. Helaas was ze met de verkeerde inkt gestempeld dus zodra ik er met mijn Promarkers aan begon ...vlekken ipv 3 sproetjes!! Dan maar over een totaal andere boeg en de Krafttag met een muziekstempel bewerkt en er een 3D-plaatje met tulpen op geplakt (daar is ze dol op nadat ze een paar jaar in NL heeft gewoond).
Met het Typeset Alfabet van Tim Holtz de letters gestanst en er boven 3 vilten roosjes met plakparels en nog wat blaadjes geplakt.
Een roze organzalint met rozen en een jute strikje door de eyelet maken hem af.

Dat het niet helemaal is geworden wat ik voor ogen had en normaal voor haar zou maken heeft een reden want mijn hele hoofd stond absoluut niet naar freubelen of bloggen maar dat hebben jullie inmiddels wel gemerkt denk ik.

Onze dochter Sylvia is aangereden door een dronken automobilist en werd tot haar schrik en verbazing wakker in het ziekenhuis. De details zal ik jullie besparen behalve dat we allemaal heel opgelucht zijn dat het niet vele malen slechter is afgelopen en ze na een paar dagen ziekenhuis weer naar huis mocht, behoorlijk in de kreukels en met veel pijn helaas. We hopen en duimen dat ze er niets ernstigs/blijvends aan over zal houden.
Als jullie dit lezen ben ik bij haar en Laura in Newcastle dus het zal nog wat langer stil zijn van mijn kant.

Tot over een poosje, met hopenlijk beter nieuws.zondag 10 maart 2013

True Love

Rachel vroeg of we wel een kaartje voor het 40-jarige huwelijk van haar ouders wilden sturen en laatst liet Eve op haar blog de uitnodigingskaarten zien die ze had gemaakt en van die kleuren ben ik een beetje uitgegaan.

De basis is gesneden uit aqua-kleurige cardstock. Daar op papier uit het prachtige paperpad van Kaisercraft "Vintage Timeless".
De uitgeknipte en verhoogde vogelkooitjes en de vlinder zijn van Webster's Petite Pages "Sunday Picnic&Every Day Poetry". Dit heb ik op de KreaDoe gekocht en het is echt beeldig dubbelzijdig papier maar.........bij nader inzien beter geschikt voor LO's dan voor kaartjes want de afbeeldingen zijn aan de grote kant en zitten in de hoeken van het papier.........weer iets geleerd!!!
Het frame is van Tim Holtz en heb ik ooit op Marktplaats besteld want ik heb die mallen zelf niet. Het was wit dus met Promarker een kleurtje gegeven. "True Love" zat in een wedding kit en op het aqua papier in het midden heb ik zelf met bruine stift de takjes getekend want het zag er een beetje kaal uit. Zo komen de takjes links op het papier hier nog een keer terug.


De schattige stempel van Mo Manning heet "Kisses for my sweet". Ik heb hem al dik 2 jaar en nu eindelijk de kans om hem te gebruiken hoewel  ik zonder meer aanneem dat het "robijnen bruidspaar" er stukken jeugdiger uitziet. Ook de aandoenlijke tekst hoort bij de stempel en die heb ik losgeknipt en verhoogd opgeplakt.
Als vanouds ingekleurd met Promarkers en witte pen, 40 en het hartje zijn stickers.

Nieuwe volgers heel hartelijk welkom op mijn blog en fijne week allemaal!Challenges:

NMWC-7/anything goes
DP2-175/anything goes

vrijdag 8 maart 2013

GUUS

Zo reageer ik op allerlei lieve babykaartjes dat ik die bijna nooit hoef te maken omdat er in onze omgeving bar weinig kindjes worden geboren en zo krijgen we een berichtje dat kleine Guus is gearriveerd.
Het geboortekaartje had een blauw/wit ruitje en een krans van fleurige rode bloemetjes met in het midden de naam van het manneke en die kleuren heb ik terug laten komen.


De basis is een standaard blauwe kaart van 13x13 cm.
Het blauwe DP is van Little Yellow Bicycle en het rode ruitje uit een heel oud blokje van de Wibra!!
Uit blauwe cardstock en kraft twee maten SB-scalops gestanst en het schattige stempeltje "Baby Boy" van LOTV zit op de SB-circle small en is weer ingekleurd met Promarkers. Er onder rood crsipylint met een wit kantje.
Op die enige ronde slinger van Memory Box GUUS gestempeld met het rubberalfabetje van Studio G.
Uit Kraft twee Shape-stansjes van Crealies met een rood hotfixsteentje en verder hier en daar wat kleine knopjes geplakt. Boven in nog een Zazzle-stamp van internet geplukt en daar twee gekleurde veiligheidsspeldjes aan gehangen.

Groetjes en fijn weekend allemaal!!
Challenges:

DeepOcean-46/for a boy
Prettylittleribbon-20/happyB-day
Anythingoes-87/make it manly
HobbyVision-13/mannenkaart
TheRibbonGirl-march/ribbon or twine
CreatieveZebra-9/kinderkaart
CraftyRibbon-40/anything goes with ribbon

maandag 4 maart 2013

Have a yummy birthdayOok onze culinaire schoondochter Laura wordt 29 in maart.
Bakken doet ze niet veel, des te heerlijker zijn haar hartige recepten en soepen maar qua zoetigheid heeft ze een grote passie.....tiramisu.... dus met een beetje fantasie is dit tiramisu-love-cake!!

Uit Kraft een grote kaart gesneden en daar een easelkaartje van gemaakt zonder extra groot vel voor het staande gedeelte.......super makkelijk en wel net zo leuk vind ik en net als onze Sylvia is ze niet dol op toeters en bellen dus een redelijk "strak" kaartje.
Het gebruikte papier is allemaal van Papermania "Happy Days"  een onwijs leuke paperpad.
De stempel is "Tilda with love cake", ingekleurd met Promarkers en uitgestanst met de postzegel Creatable van MD, net als het sentiment er naast. Op het hartje en het stukje choco-cake zit Glossy Accents. Links uit DP de Magnolia Heart Swirl geplakt, wat is dat toch een schatje!!
Boven aan een kantje uit de voorraaddoos en aan een lime scrappersflosje een bestekje gestrikt.
Op de onderkant van de kaart de deegrol van Magnolia verhoogd opgeplakt, op de kleine tag Laura geschreven en een lepeltjescharm aan een flosdraadje geknoopt (ik had geloof ik even zilver moeten poetsen lol!).. Onderaan uit hetzelfde papier als de swirl een Crealies-randje geplakt en verder wat blikjes uit het papier geknipt, verhoogd opgeplakt en daar ook Glossy Accents op gedaan. Ook de twee kleine tickets komen uit het paperpad.

Gezellige dag allemaal, groetjesChallenges:

TotallyTilda-66/spots and stripes
LovelyHanglar-64/Magnolia/ribbon or trim
Prettylittleribbon-20/happy birthday
MDUC-186/especially for you
RibbonGirl-march/ribbon-twine

vrijdag 1 maart 2013

Pasen

Het is de eerste dag van maart dus tijd voor de nieuwe uitdaging/candy bij Krea2Day: Pasen!!
Oeps, daar moest ik even heel hard over nadenken want heb ik daar wel iets voor in huis???
Oordelen jullie zelf maar .............................

De basis is een langwerpige kaart gesneden uit witte cardstock.
Al het gebruikte DP is van Jillibean Soup "Egg Drop Soup", nog nooit gebruikt en nu komt het eindelijk goed van pas...dus toch iets in huis!
Op het witte cardstock eerst DP vol schattige haasjes geplakt. Degene die zichtbaar zijn heb ik allemaal nog een keer uitgeknipt zodat ze er wat hoger op liggen en het witte staartje heb ik bruin gekleurd voor een beetje meer contrast.
Het grote ei heb ik zelf getekend, eerst bruin/wit stippenpapier er op en dan papier met allemaal guitige kuikentjes die half uit het ei steken en daarom heb ik het papier aan de bovenrand ook zo geknipt. Een gele strik uit zachtgele seambindig met een leuke bloem maken er een feestelijk ei van.
De grasranden uit bruine en aqua cardstock zijn gemaakt met een MFT-stans, dat vind ik net zo'n gaaf merk als Memory Box. De eitjes in het gras heb ik ook zelf getekend en uit diverse papiertjes geknipt en hier bewust voor een afwijkende roze kleur gekozen, lekker fris tussen al die zachte tintjes! De stipjes er op zijn gemaakt met de Perlenpen.


De gebruikte stempels zijn van de nieuwe Easter-serie van Magnolia en  ingekleurd met Promarkers. "Tilda with egg and chicken" is eerst op een SB-oval gestempeld en langs de rand heb ik aqua-kleurige inkt gedaan, er achter zit een SB-scalop oval uit bruine cardstock. Op de eitjes in haar tas heb ik Glossy Accents gedaan.
Links heb ik uit de "Happy easter background" stempel de wolk verwijderd en de grassprieten en narcissen losgeknipt en opgeplakt. Hoewel ik helemaal geen hekel aan geel heb en het wel echt de paaskleur is heb ik de kuikentjes en de narcissen bewust heel licht van kleur gehouden. Ook in het gras en bij de eitjes heb ik wat narcissen gestoken en aan de rechterkant scharrelt ook nog een kuikentje rond.

Doen jullie allemaal weer gezellig mee aan deze leuke uitdaging??
Challenges:

Craftingwhenwecan-38/birthstones (turqoise-december)
CutiePie-38/pretty pastels
Stempelsonne-83/bingo (flowers, spring, eggs)
SimplyMagnolia/anything goes
TheRibbonGirl-24/magnolia only
Simonsays/anything goes
Duymelot-maart/paaskaart