maandag 23 juli 2018

Have fun, hugs and more........

De 20e was Nancy jarig en deze vrolijke strandkaart heb ik haar gestuurd want ze woont dicht bij zee en houdt van Bugabootjes dus direct de leuke freebie Beach Dottie én hun Stella says sketch #612 gebruikt!


De speach-bubble HAVE FUN is van de clearstempel "seal of approval" van Clearly Besotted. Ook  de golven en het zandkasteel zijn daar van en nét als Dottie en het strand ingekleurd met Promarkers en hier en daar een glimmertje van een Wink of Stella pen.

Ik heb wat Memorybox wolkjes uitgestanst en op een strook cardstock geplakt en dat is nu mijn wolkensjabloon, gebruikt voor de achtergrond met SU-Soft Sky inkt.
De kleine wegwijzertjes aan de zijkant komen weer van een andere clearstempel en de tekst heb ik zelf geschreven. Het zonnetje is van Crealies net als de stitched rechthoeken en het eea is verhoogd opgeplakt.
Dit is de sketch:

Challenges:

LilPatch-86/anything goes
AGemofachallenge/summer holiday
4SSC-10/laat de zon maar schijnen

Dan nog iets minder vrolijks:
Het was de bedoeling dat de familie uit Duitsland ook een dagje zou aanwaaien tijdens de logeerpartij van de dametjes uit Engeland...helaas is het er niet van gekomen.


Na 10 jaar niets dan plezier ging het al een tijdje niet goed met hun schat van een viervoeter en na talloze dierenartsbezoekjes, injecties, scans en bloedonderzoeken waar steeds niets uitkwam hebben ze Scooby moeten laten inslapen want hij wilde helemaal niet meer eten.
Groot verdriet en daar zijn geen woorden voor alleen maar KNUFFELS!


Grijze kaart, stukje witte cardstock bewerkt met MD-embossingfolder.
Lieve woordenstempel in hartvorm gestempeld met grijze Memento en gemat op een stukje donkerder grijs waar ook hugs mee is uitgestanst.
Onder en bovenaan met een marker en gelpen wat strepen getrokken.


Op de binnenkant alleen maar grijs gestempelde tekst die ook van de sheet van het hart komt.

Daniela was er heel blij mee.
Ze had Scooby al vóór Heiko en Moritz en hij was haar steun en troost in een moeilijke periode dus ze mist hem enorm.
Inmiddels is er toch ook weer vreugde (vooral bij Moritz) want kijk eens wie ze hebben opgehaald......Temujin!


Niet dat ze zo snel over het verdriet om Scooby heen zijn maar géén hond is ondenkbaar én het is grote vakantie dus 6 weken volop de tijd om heel veel werk van deze kleine rakker te maken!

Zoe en haar mamma's hebben het heerlijk gehad, vrijwel hele dagen buiten wat in Noord-Engeland maar zelden kan en volop genieten maar ook puffen want hemeltjelief wat was (en is) het ongelooflijk warm! De meiden hebben heerlijk langs het meer gefietst, dikke pret met soms onze e-bikes in de snelste stand en even tijd voor zichzelf! We hebben genoten van de kleine meid...ongelooflijk ondernemend en druk maar ook super vrolijk en lief en totaal niet eenkennig! Ze is nu in de "optrek/sta-fase dus het zal niet lang duren of het lopen en vallen begint...dan komen ze helemaal handen en ogen te kort want ze is razend snel maar ze kan ook al zo goed zelf spelen met hele verhalen er bij...om op te vreten! Toen ze kwamen had ze net voor de eerste dag heel vaak heel vieze luiers en dat werd pas aan het eind ietsje minder en bij thuiskomst gelukkig weer snel hélemaal okay en dat kan ik helaas niet zeggen want de dag nadat we ze naar Schiphol hebben gebracht ben ik me tóch ziek geworden .... en dat met deze hitte! Ik ben nog steeds niks waard en heb deze post in etappes geschreven want ik ben zo slap als wat en bijna 4kg afgevallen (géén straf!) en moet nog steeds niet aan eten denken......

Inmiddels de foto's verwijderd!!!

Mét een extra grote weekender van ons zijn er héél wat speeltjes én het zwembadje mee naar Engeland gegaan, leuk!

Dag dag, fijne vakantie allemaal en heel veel sterkte met de warmte!
vrijdag 20 juli 2018

80 jaar!!!

Al bijna 3 weken van juli om en stilte op mijn blog: stralend weer en hele dagen buiten....het komt er gewoon niet van maar vandaag dan tóch een kaart die in etappes is gemaakt want oh wat is het heeeeeet op de zolderkamer!!


Te vroeg op mijn blog maar de super leuke en feestelijke 5-jarig-jubileum-challenge bij Knutsels en Kadootjes waar ze cijfers willen zien loopt vandaag af...op het nippertje dus!!
Waarom te vroeg??
De kaart is voor mijn lieve creatieve vriendin Hetty (de Oma van India en Thijn) die over 5 dagen 80 kaarsjes mag uitblazen en dat gaat haar vast wel lukken want na wat moeilijke jaren qua gezondheid én een hartoperatie gaat ze sinds kort op doktersadvies naar fitness, chapeau!!!!


Ik wilde dolgraag iets speciaals voor haar maken en ben DEZE FB-live-tutorial van Jenine tegengekomen. Jullie weten dat ik niet op FB zit maar gelukkig kun je de filmpjes ook later bekijken...nou ik heb met mijn neus op het scherm gezeten en het is gelukt!


De basis is uit roomkleurige cardstock gesneden en al het beeldige dubbelzijdige DP komt uit een mix&match-blok van de Action muv de gestreepte strook aan de voorkant, die is weer uit een ander mooi blok maar past er perfect bij. Deze strook heb ik versierd met een prachtige Spellbinders-stans en er een mooie bloementoef in kleurtjes van het papier op gezet.
Het lint (smal maar 2 tegen elkaar aangezet) en de blaadjes zijn van MD.


Als je de strook verwijderd en de kaart openmaakt zie je dit!


In het midden dezelfde Spellbinders-stans en een grote 80 uit hout, gekleurd met Promarkers en er daarna Crackle Paint van Ranger op gedaan. Meer "frutsels" heb ik niet aangebracht, de kaart kan zo ook al amper dicht want het dp is heel dik en gewoon veel te mooi om vol te plakken.


In de achterwand zit een pocket met dit MD-label uit de achterkant van het bloemenpapier dat óók op de kleinere foto van de uitgevouwen kaart te zien is  en zo komt alles weer terug. Er op wéér dezelfde stans (rust en regelmaat, daar hou ik wel van hihi) met een mooie felicitatiegroet en wat kleine hartjes die met een Promarker roze zijn ingekleurd.
Nog een mooie strik met bloemetje en klaar is een heel leuk model kaart waar ik met veel plezier aan heb gewerkt.

Vandaag is Nancy jarig.....HOERAA... haar kaart laat ik volgende week zien met een verslagje van de logeerpartij van the girls!!!

De olifantjes voor Zoe

zijn in de top 3 gekomen bij Animal Friends en

met een verrassingspakket als prijs, ik ben heel benieuwd wat er gaat komen!!

Fijn weekend, sterkte met de warmte en tot volgende week.....

Challenges:

LTSCB-111/anything goes
LTCCB-24/anything goes
CCC-July/totally girly
Allsorts-476/477/flowers all over
LilPatch-86/anything goes
SSS-wednesday /use die and/or punch
AYLI/ribbons/buttons (have loads of each, seldom use them but some romantic cards just need ribbon/lace and this is one of them!)