maandag 26 februari 2024

Nicht Daniela is 52

Vandaag is mijn nicht Danny jarig (Margo ook maar die heeft de liftkaart gekregen die ik al heb laten zien) en omdat ze zo ontzettend dol is op haar twee zwarte honden (zus en broer 😊) heb ik dit hondenkaartje voor haar gemaakt. Het dp is uit een groot kerstblok van Craft Sensations maar past perfect bij de strepentrui van de hond die ik bij Ali vond en heb ingekleurd met Promarkers.

 
In de voorkant van de kaart een gat gestanst met de stitched circle van Crealies en als de kaart opengaat zit de uitgeknipte, verhoogd opgeplakte  hond op nog zo'n cirkel die ik heb bewerkt met een pootjes-embossingfolder. Die pootjes komen ook terug aan de andere kant maar dan gestempeld met blauwe Memento inkt waarmee ook de teksten zijn gestempeld en die komen van diverse stempelsets. 


Het kleine kaartje voor Zoe kreeg een plekje en een gastdesigner-uitnodiging voor de maart challenge, en dat is een leuke!En het lift- kaartje dat ik aan Margo heb gestuurd óók 
Ik wens jullie een fijne week, 
 
zondag 18 februari 2024

Anita is 72

Voor vriendin Anita eens géén cute poezenkaart maar een met de SU Birthday Blooms. Bloemen vind ik echt moeilijk inkleuren dus het heeft lang geduurd voor hij uit de verpakking kwam maar ik ben nu best tevreden met het resultaat.


Ingekleurd heb ik met Promarkers. Gemat op bijpassende cardstock en daar zijn ook de oeroude Joy-vlinders uit gestanst. Het geembosste deel is met een marker gekleurd en  daarna ben ik er met Delicata White Shimmer inkt overheen gegaan, ze hebben dus een glansje. 

Een cupcake topplaatsje gekregen
Gezellige zondag, maandag 12 februari 2024

Hartjes-lift

Géén uitgesproken Valentijnskaart maar lieve hartjes genoeg om deze kaart naar een binnenkort jarige blogdin te sturen. 
Voor de leuke Liftchallenge-185 heb ik de schattige diertjes van Hello Bluebird Word Buddies Woodland gebruikt. Ik heb me door Nicole laten inspireren met streepjes dp (Action) aan de zijkanten en door een stansset te gebruiken waarvan er een aantal zijn opgeplakt en twee er uit zijn gestanst met een diertje er in. Alles wat kleur heeft is gedaan met Promarkers

vrijdag 2 februari 2024

Barbie outfits en simpel kaartje

In ons gebouw heb ik heel leuk contact met Wil, een leeftijdsgenote die vorig jaar na een rugoperatie lang moest revalideren en (anti verveling 😊) voor een klein nichtje Barbie-kleertjes ging maken: haken, naaien en soms babysokjes gebruikt!!!. Hoe blij verrast was ik toen ze begin januari een brievenbusdoosje vol leuke outfits voor Zoe kwam brengen want die is ook groot Barbiefan (tot afgrijzen van Mamma Sylvia en Oma whaha). 

Een kleine modeshow (foto's van de buuf), er was nog veel meer incl. een bikini uit een ballon geknipt 🤣🤣


Inmiddels is er een THANK YOU kaart met een prachtige knutsel van Zoe bij Wil aangekomen waar zij op haar beurt weer heel blij mee was! Een mooie bos bloemen had ik al gebracht! 

Ik heb dit snel-klaar-kaartje gemaakt om met het doosje te versturen. Een gezellig roze ruitje uit een héél leuk klein blokje met zwart, roze en groene papiertjes van de Action. Clearly Besotted Love notes stempels en deze keer ingekleurd met Derwent Coloursoft en wat roze spetters en getekend stiksteekje er op. 
Ook nog wat plekjes veroverd de afgelopen tijd              
Het benauwde is nog steeds niét weg en ik ben er goed moe van: het virus is hardnekkig maar volgens de huisarts heb ik extra last omdat ik er nogal doorheen zit door alle zorgen om Ben. Gelukkig gaat het met hem momenteel best goed en de doorligwond op zijn hiel is eindelijk dicht dus hij kan - na  9 maanden! - weer schoenen aan en naar buiten (ik doe voor de zekerheid nog wel een dikke pleister op het dunne velletje). Na diverse afzeggingen van onze kant kan hij nu mét rollator voor controles naar het ziekenhuis incl. een "verwerkingsbezoek" aan de IC-afdeling wat we ook al 3x hebben moeten uitstellen. Ik denk dat ik dat harder nodig heb dan Ben want hij kan zich van het zó ziek zijn vorig jaar amper iets herinneren.

Groetjes,


vrijdag 19 januari 2024

Verzoekkaartje

Saskia van het Creatief Café vroeg of wij wel een kaartje wilden maken voor iemand in Amerika die door een moeilijke chemotijd gaat en dat doen we natuurlijk graag. Alle kaarten gaan naar haar en dan stuurt zij een dikke envelop de oceaan over, leuk! Beterschap vind ik altijd heel moeilijk in dit soort gevallen dus ik heb voor een ander soort "opkikker" gekozen. Opkikker is trouwens wel typisch Nederlands want ik zou geen andere land weten waarin je kikkers stuurt om iemand een hart onder de riem te steken...jullie wel??


Omdat het nogal een beestenboel is bij de persoon waar het om gaat heb ik voor deze geinige Uplifting poes van Penny Black gekozen en er zelf op de pc een tekst boven gezet. Ingekleurd heb ik weer met Promarkers, het mooie geembosste dp en de chipboard-dingetjes zijn van de Action. 

Al sinds het ziek zijn in dec voel ik me niet goed dus nu toch maar naar de dokter gegaan. Virusinfectie luchtwegen zoals bij heel veel mensen deze winter: erg benauwd, akelig kuchje, hoofdpijn en zó moe dus géén puf voor wat dan ook. Helaas géén medicatie voor en kan  weken duren 🥴. 


zondag 14 januari 2024

DUBBELOP voor jarige Gerie

Gekke titel maar daar moest ik echt aan denken bij het maken van deze kaart voor jarige Gerie. Vandaag wordt ze 66 🥳🥳 en straks ook nog Oma van een tweeling dus alles DUBBELOP, zo leuk!!!


Het model heet Dutch Door. Die kun je op verschillende manieren maken maar ik heb nu voor een enkele deur gekozen zoals jullie hieronder zien. Het gebruikte dp is uit twee verschillende DecoTime-blocs en ook de cupcakestans is van die welbekende winkel.


De spiegelbeeldkaartchallenge bij 4 Seasons bracht me op het idee om deze leuke Art Impression Cupcake BFF (al de derde keer dit merk op haar verjaardagskaart, het wordt een traditie 😉) óók twee keer te doen maar nu was het een digi en dat maakte het op de pc best moeilijk: de rechter dame is wat dikker dan de linker en Gerie zag het direct dus ze bekijkt haar post goed  🤣. Zoals vrijwel altijd heb ik ingekleurd met Promarkers en ze daarna uitgeknipt en op precies zo'n scallop circle geplakt als de cupcake aan de voorkant. In alle papiertjes zit een glimmertje en samen met de plaksteentjes is het lekker feestelijk voor deze speciale verjaardag.
                                                                       
                                                                            


De kaart voor GerJanne kreeg wéér een plekje


En bij de mega christmas challenge van Passion for Markers was ik één van de winnaars met de egeltjeskaart en mocht ik 3 digis van Colour of Love uitzoeken *een hele zoektocht want niet écht mijn ding maar toch 3 heel leuke gevonden*.


En ook nog plekjes bijEn de kaart voor Trijntje was een favorietje


Gisteren is Nelleke's Creatief Café - inclusief nieuwkomer Els - gaan lunchen in Twello, lekker én heel gezellig dus dat gaan we vaker doen! Het is en blijft toch héél bijzonder wat een gezamenlijke hobby tot stand brengt, ik ben er blij mee! 

Fijne dag,


maandag 1 januari 2024

Gastdesigner bij Critter Crazy

                                                                                Happy New Year!!!! 

Vorige maand was ik winnaar en vandaag ben ik gastdesigner voor Critter Crazy challenge 82 waarbij alles mag als er maar een beestje de hoofdrol heeft, nou dat zit wel goed want het zijn er maar liefst  drie!!! 
Ik heb dit voor de 1e januari toepasselijke kaartje gemaakt (met aanpassing op het kleine labeltje bij de muis want daar stond fill it up).
De leuke stempel is To a full stocking van Penny Black en is ingekleurd met Promarkers. Merry Christmas zat met het gebruikte gouden papier op een bonbondoos, precies genoeg voor de Magnolia-kerstbomen en de tekst onderaan en zo past het weer goed bij het terracotta-kleurige dp met goud van een Action-blok. Aan de bovenkant nog de kerstlampjes van MD met lampjes uit goudkleurig glitterpapier.

De kleine diertjes kregen wéér een plekje
Gelukkig 2024 vol inspiratie, liefde, gezelligheid maar vooral gezondheid gewenst!