zondag 19 maart 2023

Have a pawfect Birthday

Op een enkele keer na werk ik nóóit naar een challenge toe en doe gewoon mijn ding. 
Hoe grappig is het dan dat mijn kaarten (altijd ver vooruit gemaakt want van last minute hou ik absoluut niet) ineens perfect bij uitdagingen passen want als het 'moet' - zoals bij sketches bv - heb ik een blokkade en komt er weinig leuks uit mijn vingers. Bij deze had ik wél direct een idee voor jarige Ineke die een teckel heeft.


Ik heb geen strikje en pareltjes gebruikt maar voor tekst en botten gekozen .....De Kraft-basis en al het dp zijn van de A. Alles gemat met witte cardstock en randjes bewerkt met  Vintage Photo distressinkt en daar zijn ook de tekst (MFT-new best friend stamp) en de parmantige teckel en de 3 botten (Ali) mee gestempeld die zijn ingekleurd met Promarkers. Op zijn neus en de botten zit Glossy Accents.

De leuke sneeuwmannen kregen een plekje

 
En zojuist zie ik nog een toppertje, woop woop

 
 
  Bij Snippetsplayground-450 willen ze de restjes zien dus bij deze


Gezellige zondag,

Sweetsketchwednesday-march HLS-march/birthday Avenue613-march/ag MTTCC-503/birthday Snippetsplayground-450

woensdag 15 maart 2023

Sewn with love

Vandaag is schoondochter Laura jarig. Afgelopen september was ze zo blij dat ze eindelijk naar de pijnpoli kon en hoopte ze daarna weer naar de sportschool en het zwembad te kunnen (enorm aangekomen door het niks kunnen én de medicatie) maar die spuiten hebben het helaas alleen maar verergerd. Teneinde raad zijn ze op eigen kosten naar een gerenomeerde neurochirurg gegaan - NHS is gratis voor alle Britten en helemaal niet slecht maar ook niét met de allerbeste artsen en wachttijden waar je echt depri van wordt 🙄 . Daar kreeg ze te horen dat er helemaal niets meer aan te doen is behalve de zware pijnstillers die ze nu al zo lang slikt, wat een narigheid als je nog zo jong bent! Werken doet ze hoofdzakelijk van huis (op een hoekbank met lig-deel) want ze kan gewoon geen hele dagen op een stoel zitten. Heel af en toe heeft ze een iets betere periode en kruipt ze even achter de naaimachine om de leukste kleertjes voor Zoe te maken: vandaar dit "naaikaartje".

Het gebruikte dp is van Papermania Happy Days. Het naaistertje is van clearstamp Love Cynthia Handmade with Love en is ingekleurd met Promarkers. De schaar en naald zijn van Ali en op het centimetertje heb ik wat kleine knoopjes geplakt.

Vanmiddag weer Creatief Café bij Nelleke en ook al komt er niet bijster veel uit mijn handen, het is super gezellig en dat is minstens zo belangrijk!

Groetjes, 

 

 


LTCCB-73/ag LTSCB-160/ag Craftrocket-101/for the girls MAWT-152/ladies-girls Polkadoodle-week 9  CraftyCalendar-march/buttons-bows Letscraftandcreate-193/buttons HLS-march/dies Cutitup-273/this makes me happy Allsorts-719/3 of something=buttons Creativecrafters-62

zaterdag 11 maart 2023

Summer

Marjan heeft een heel leuke uitdaging bedacht bij Liftchallenge-177 dus ik ben aan de slag gegaan. Appeltje eitje was het absoluut niet: Irene en heat-embossing is een ramp - 'dichtgeslibt' en onleesbaar of kale stukken en dat terwijl ik wel 5x heen en weer ga in mijn Misti 😩- dus na talloze pogingen heb ik het voor de grote tekst maar opgegeven en alleen het woordje HELLO gedaan. Gelukkig was het geen MUST en dit is het geworden, de 3e zomerkaart in deze maand: ik kijk er dus duidelijk naar uit (wie niét 😉).

Zomer-regenboog-kleurtjes met distressinkt aangebracht en daarna stempels van Neat&Tangled gebruikt en de bijbehorende diecut Summer. Ingekleurd zoals bijna altijd met Promarkers en eea verhoogd opgeplakt.


woensdag 8 maart 2023

Best fishes to you

Vandaag is Cornelie jarig, DE shaker-queen die gelukkig óók van cute en haar kat houdt dus die is aanwezig en ook al roert maart zijn staart behoorlijk deze week,  ik heb wéér voor zomer gekozen 🌞🌞. 

 

Uit witte cardstock een soort "stepper" gemaakt met een leuk tafereeltje in het ecrukleurige Union Square frame van Mamma Elephant, 2x uitgestanst en op elkaar geplakt voor wat meer volume. De stansjes er in en onderaan zijn van de A en eigenlijk bedoelt voor een slimline maar je kunt er dus mee doen wat je wilt. Het stukje strand is nog wat bewerkt met Promarkers en daar zijn ook de leuke Scrapberry's Basik stempeltjes mee ingekleurd. Op de vissen onderaan en de ogen van de andere 2 en de kat zit Glossy Accents. De kat houdt eigenlijk een uit krantenpapier gevouwen bootje vast maar dat heb ik vervangen door een vis en zo past alles weer leuk bij de zelfgeschreven tekst onderaan. Achter het frame nog een strookje streep-dp en daar heb ik ook het truitje van de kat mee gepaperpieced en er 2 kleine visjes uitgestanst.

Fijne dag,
Craftyanimals-70  Mirtillamente-18/water DAK-75/katzen Crittercrazy-72 Diecutdivas-march/ag LTCCB-73/ag LTSCB-160/ag HLS-march/birthday Allsorts-718/ag option domestic animals Pinkgem-week 5 Polkadoodle-week 9  Avenue613-march/ag  StampingSensations-march/wings or tails  CorrosiveC-3/ag  PFM-680/animals  TPS-544/shaped cards              


maandag 6 maart 2023

Relax on your day....

Vandaag is onze Sylvia al weer 39 jaar, soms kan ik het bijna niet geloven....

Gek op ALLES dat pootjes heeft muv DE LUIAARD, die vind ze doodeng whaha! Een beetje plagen hoort er bij dus deze maffe Oddball SLOTH van Stamping Bella heb ik haar gestuurd en ze vond hem hartstikke leuk. Vanmorgen al voor haar gezongen dus haar dag kan niet meer stuk 🤣🤣. 

Standaard kraftkaartje gebruikt en toen begon de vertwijfelde zoektocht: ik heb helemaal niets jungle-achtigs!!! Gelukkig uit een heel oud Action-blok dit groene swirl-vel bewaard en uitgestanst met een MFT- wonky stitched rectangle net als het stukje witte cardstock dat bewerkt is met wat distressinkt. De met Promarkers ingekleurde stempel uitgeknipt (ik ben apetrots dat de vacht zo goed gelukt is 😀) en verhoogd opgeplakt en tot slot uit groene cardstock met een mini-alfabetje van de A de tekst gestanst, nog wat steentjes er bij en klaar!

En wéér een plekje voor Tulip Kitty, het kan maar niet op 😊😊😊


Fijne week,Nachteulen-22/was gefaellt Paperminutes-784/lieblingsfarben Digichoosday-week 8 Creatalicious-254/ag-gruen Craftyanimals-70 DoubleD-green Craftinghappiness-140/green Crittercrazy-72 Diecutdivas-march/ag LTCCB-73/ag LTSCB-160/ag HLS-march/birthday Pinkgem-week 5 Avenue613-march/ag CorrosiveC-3/ag

woensdag 1 maart 2023

Paneeltjes cq vakjes......

Twee leuke Challenge Blogs van Neerlands bodem waar ze bijna hetzelfde vragen al noemen ze het anders, leuk leuker leukst en ik doe gezellig mee. Al is het behoorlijk fris door de wind, het zonnetje is genieten en dat heeft me geïnspireerd! Ik stuur de kaart naar Zoe als de grote vakantie begint... 

De lay-out mal van MD gebruikt en er één 'balk' tussenuit geknipt zodat er 3 vakjes overblijven. Het bootje, visje en de vuurtoren onderin zijn van een 3D-scene-cirkel stans van de A. De palmboom is van Clearly Besotted Seal of Approval en de olifant van Neat&Tangled Beach Day en ze zijn ingekleurd met Promarkers. Zon van Crealies en sunshine van Ali. 

Tulip Kitty viel weer in de prijzen, zó leuk! Omdat er met post uit de UK vaak douane-gedoe is en 'to safe shipping costs' heb ik het naar Sylvia laten sturen dus geduldig zijn tot we elkaar weer zien en ze het meenemen .... 


De leuke prijs 

En ook nog een topplekje bij

En óók een plekje voor de gnome, het gaat lekker de laatste tijd.. happy me


Groetjes,


 K&K/vakjes  DCL-369/3 paneeltjes

zondag 26 februari 2023

Bloemetjes

Vandaag zijn zowel nicht Daniela - die hartenkaart heb ik al laten zien - als Margo jarig en dit is naar België gegaan. 

De slimline tags van MD en dp uit het Celebrations-blokje gebruikt. 


De enige Floral Hat Gnome die in de pocket zit is van Woodware en heb ik ingekleurd met Promarkers, langs de randen een stiksteekje getekend.


Nog wat gezellige bloemetjes en blaadjes uitgestanst, hier en daar een glimsteentje, lintje er door en klaar is een fleurige felicitatie! 

Bij A place to start - febr hebben ze onderstaand kleurenpallet om uit te kiezen... I think I have a combination of BOTH 😉. 

De sneeuwmannekes werden winnaar (amper deelnemers.. kennen jullie dat Challengeblog?) ) 

Evenals Tulip Kitty -Anita was er heel blij mee en samen met nog wat mensen (die óók tulpenboeketten meebrachten dus het was lente in haar woonkamer) hebben we een paar héél gezellige uurtjes gehad - en ik heb 2 dotten van digis uitgezocht dus kan weer naar hartelust kleuren ❤️❤️❤️


Fijne zondag, ik ga voor Danny zingen 🎶🎶🎶🎶
Nachteulen-22/was gefaellt PFM-678/fav digi or stamp (lately Woodware gnome stamps) Countryview-febr/be sentimental Lilredwagon-693/die cuts  Sisterhoodofcrafters-dots/stripes Kraftychicks-652/all occassions CraftyCatz-626/spots-stripes DoubleD-birds DaringCardmakers-treat yourself (always flowers) Allsorts-717 (matching tags)

donderdag 16 februari 2023

Decembrrr....

De lay-out mal van MD lag hier nog steeds ingepakt en van GerJanne mocht ik de leuke peek a boo sneeuwmannen stempelen toen we in december bij Nelleke waren dus hoogste tijd er iets mee te gaan doen. Dit is kerstkaart nummer 10,  blij mee. 


Het geruite dp is van van het grote CraftSensations blok van vorig jaar. Het frame uit roze en de Decemberrr sticker zijn weer van een ander kerstpakket van de winkel met de A waar ik dit jaar nog helemaal niét ben geweest 🙄. De sneeuwmannen 1x gewoon in het vakje en er op nog een keer uitgeknipt en verhoogd opgeplakt (zag ik bij de kerstkaart die ik van Trijntje kreeg, leuk!), ingekleurd met Promarkers in de kleuren van de ruit en op mouwtjes en pompom Fun Flock gebruikt. Met de snowpen nog wat sneeuwstippen gezet en in het lege vakje een leuke ronde tekststempel van LOTV. 

En het is bijna niét te geloven maar de sneeuwman heeft wéér een plekje in de wacht gesleept (vwb de laatst gewonnen digi's van LeAnn ... niks gehoord maar dat is wel vaker voorgekomen en zelfs als ik tot mijn 100e 🤣 freubel is er geen doorkomen aan de enorme voorraad dus géén man overboord al hoort het natuurlijk niet zo te gaan). Fijne dag,

 


 


52WTC CCC-febr/pink ABCCC-C and D are for=checks and die cuts 2sistersontheblog-71/max 3 kleuren   Sparkles-145/non traditional christmas   Girlzcreativechristmas-7/géén rood Crafterscafe-294/cute Creationsinpink-55 CreativeCrafters-61

zondag 12 februari 2023

Tulpen

Gijsje is de rode kat van mijn vriendin Anita en laatst vertelde ze dat ze een vaas vol gele tulpen had om de lente in huis te halen... dat komt dus allemaal terug op de kaart. Zaterdag wordt ze 71, ik ga er heen met een grote bos... (3x raden 😊😊). Dit kaartje is al een tijdje af maar nu ik haar toch persoonlijk ga feliciteren haal ik de achterkant er af en maak linksboven een gat met leuk dp-rondje er omheen en hang het met wat kleuren lint aan de bos bloemen, wel zo leuk!


Op een wit kaartje met afgeronde hoeken de schattige digi Tulip Kitty van Di's Digi Design en nu heb ik de Promarkers weer gebruikt en het geheel met de stitched rounded rectangle van MFT  uitgestanst. Restjes dp  van Lawn Fawn gebruikt uit het blokje Spring Fling: links donkergeel met de kleinste maat van de MFT-stans en rechts groen uitgestanst met een Whimsy-ticketstans en er op uit het blokje Perfectly Plaid een postzegelstansje van JOY en daar is ook de met groene Memento gestempelde tekst van (horen bij elkaar en zijn van Sending Messages) maar ik heb er voor gekozen de tekst bij het afdrukje te plaatsen en een knoopje op het stansje. Om al het geel en groen wat te breken door de knoop een gekleurd wax-draadje en twee passende enameldots. 

 

De sneeuwman is deze keer winnaar en ik mag 3 digis van LeAnns World shoppen. Dáár heb ik nog niets van dus ben benieuwd wat ik ga vinden! Vandaag zou mijn zus Willy 76 geworden zijn en volgende maand - 2 dagen na mijn verjaardag - is het al weer 3 jaar geleden dat ze er ineens niet meer was en ik door Corona ook geen afscheid kon nemen. Van alle 'oude' dierbare vriendinnen is alleen Anita nog over die haar man inmiddels al weer 8 maanden moet missen. Het leven gaat door maar soms valt het allemaal niet mee, hard nodig er samen een paar gezellige uurtjes van te maken ....