donderdag 31 mei 2018

HOERA HOERA!!!

Vandaag wordt Thijn 6 jaar en deze kaart is naar hem toe gevlogen............

                                     WEEEEEEEEEEEE...............DE DUIKVLUCHT.................


Op een witte kaart dp van een Action-babyblok dat wel heel erg leuk past bij het enige  3D-vliegtuigje met hondenpiloot uit het Britse Tijdschrift Make amazing cards.
Ter verhoging van de pret heb ik er een sliderkaart van gemaakt en dat was een heel gedoe want ondanks dat ik het vliegtuigje 3x had uitgeknipt was het een veel te slappe bedoening om het te laten glijden....grrrrrrr. Dus nog 1 x uitgeknipt (gelukkig heel veel velletjes in het blad!) en op stevige cardstock geplakt en het daarna uitgeknipt en alleen de propellor, het hoofdje en de bril als 3D...BINGO hihi!

                            PFF.....GEWOON WEER RECHTDOOR....OPLUCHTING...


Er achter een fishtail van MFT met in blauw en rood HOERA van een clearstamp van CraftEmotion er op en nog een ballonnetje met een houten 6 in zijn pootje.

Het weekend zijn we in Duitsland voor de 9e verjaardag van Moritz en daarna wordt het de hoogste tijd dat ik wat ga maken voor een trouwe blogdin en niet te vergeten onze kleine ZOE die bijna 1 jaar wordt ....maar op mijn hobby-zolder kun je zowat een ei bakken - schuin dak pal op het Zuiden - dus ik moet echt even moed verzamelen!!!! 

 Fijne dag,


Challenges:

AYLI/fav flora-fauna/LOVE my garden but cute animals steal my heart even more
CraftyFriends-84/B=boy, blue, birthday
SeizetheB-Day/patterned paper 

woensdag 30 mei 2018

2 x Happy Birthday

Vandaag twee kaarten voor twee blogdinnen die net na elkaar jarig zijn.
Maar éérst een warm welkom aan Margreet als nieuwe volger, gezellig!
Misschien doe ik nu andere nieuwkomers te kort maar ik kan het niet meer bijhouden. Wekelijks verandert het aantal (ook bij Bloglovin) en ik zie lang niet altijd nieuwe koppies.
En wie er vertrekken .............dáár heb ik al hélemaal geen kijk op maar ik kan er niet echt mee zitten want ik blog voor de pret en als "document/dagboek" om te blijven zien wat ik in de loop der jaren heb gemaakt en de rest is leuke (en soms minder leuke) bijzaak!


Vandaag verjaart Diny en zij houdt van CAS, kraft en wit.
Op een kraftkaart, witte cardstock en op een strook kraft met Versamark en WOW-embossingpoeder de Bordering Blooms van SU gestempeld en ze met Derwent Coloursoft potloden ingekleurd. Ik heb nu eindelijk ook een anti-statisch kussentje dus in het vervolg hoop ik dat het embossen helemaal perfect zal gaan! Daarna heb ik de strook doorgeknipt en op de kaart geplakt.
Happy Birthday is van Crealies en de twee houten vogeltjes van Xenos.

Voor Jeanet die ook van CAS houdt en morgen jarig is heb ik deze kaart gemaakt.


Een smalle lange witte kaart met er op dp van een Wibra-blokje.
Uit een ander velletje het kleine envelopje gestanst.
De tekst op de brief had ik met Sahara Sand-inkt gestempeld maar dat was veel te flets dus ik ben er met een gelpen overheen gegaan en daarmee heb ik ook het kleine hartje er onder bewerkt. Op alle andere hartjes alleen het kleine hartje in het midden voor wat contrast.


De bloemetjes zijn ook weer van een herontdekte oude Joy-stans en verhoogd opgeplakt met in het hart een hotfixsteentje.


 

De blaadjes heb ik van deze MD-bloemenstans geknipt en de steeltjes zelf uit de cardstock gesneden en tot slot een strikje  uit naaigaren er op.


                                             
Bij deze wil ik graag iedereen die zo attent is geweest - op wat voor manier dan ook - te laten weten van "mijn" privacy-verklaring gebruik te willen maken héél hartelijk bedanken en in het bijzonder Isolina die me deze beeldschone borduurkaart heeft gestuurd met zelfs nog een leuk cadeautje er bij, zó niet nodig maar wel super lief!!!!!


Ze start per 1 juni een nieuw borduurkaartenblog Het Steelsteekje (leuke naam!!!) dus als dat jouw ding is, snel aanmelden en meedoen!!!!

De kaart hier onder voor Moritz is bij de special Happy Birthday Challenge van Passion for Promarkers één  van de 5 winnaars geworden en ik mag gaan shoppen bijMorgen ben ik er weer met nog een leuke jongenskaart - ik maak ze graag!

Het heeft hier eindelijk gegoten, de tuin is een slagveld maar de ramen staan wijd open om de hitte het huis uit te krijgen..............wat zal ik slapen vannacht hihi!!!!

Fijne dag,


donderdag 24 mei 2018

9 jaar!!!

Wát ben ik lui op freubel- en bloggebied, kan het gewoon amper opbrengen met het heerlijke weer dat me naar buiten lokt en ik geef er dan ook heerlijk aan toe want je weet maar nooit hoe lang het zo blijft in ons stukje van de wereld.
Maar zo af en toe is er iemand jarig en natuurlijk ga ik dan met plezier aan de slag en zo dus ook voor ons stoere Duitse achterneefje Moritz dat op 7 juni al weer 9 jaar wordt!
Omdat ik graag aan wat challenges mee wil doen en de familie toch niet op mijn blog kijkt laat ik de kaart nu al zien.
Zijn grote passie is voetballen maar hij zit ook op een speciale zwemclub waar echt ongelooflijk veel van die mannekes wordt gevraagd maar hij draait er kennelijk zijn hand niet voor om en....geniet!! Dat doet hij met mooi weer ook in de (plastic) pool in de tuin dus ipv een voetbalkaart deze keer iets voor een waterratje!!

Bij  Marleen zag ik die enige schuifkaart dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik ben echt een ramp met patroontjes maar dit was appeltje eitje, pff opluchting whaha!


Op de witte kaart een stuk papier bewerkt  met de MFT-houtnerfstempel en Sahara Sand Memento inkt, de randjes nog even aangezet met Vintage Photo.
In de gleuf en op de strook die je optrekt een stukje golvenpapier uit de voorraad.
Het leuke manneke is Curly van CC Designs en is zoals altijd ingekleurd met Promarkers.
De metallic-karton golven zijn gemaakt met een Ali-stans, net als het visnet en de grote inktvis met wiebeloogjes die zo perfect bij de stempel past en weer eens iets anders is om "aan te trekken" hihi!
Nog wat visjes van MD, een zonnetje van Crealies, Joy-bubbels uit de snorkel,  wat sequins voor de bling en natuurlijk een 9 om het af te maken.


Geniet van het stralende weer, het weekend nog een schepje er boven op heb ik begrepen dus misschien moeten wij ook maar een verfrissende duik nemen😄😄!

Challenges:

PFP-445/special anniversary-birthday creations
CraftyFriends-84/B=birthday, boys, blue, beach, bubbles
LilPatch-82/anything goes
CCTC-531/little boy blue
AYLI-fav flora--fauna/IBesides crafting my garden is my other passion and I love love all the gorgeous flowers that surprise me every year but when it comes to card making I prefer cute scenes with characters and animals (sea life this time)
Seizetheb-day/patterned paper
Penny's-381/anything goes

maandag 14 mei 2018

ZO HAPPY!!!!!!

Het is echt niet te geloven maar hier ben ik echt zo blij mee dat ik het gewoon nog even tussen de "spaarzame" blogberichtjes met jullie wil delen.
Continue scoort deze onwijs leuke Beach Babe met top 3 plekjes maar wat zag ik zojuist??? Ik ben de winnaar geworden bij
en mag gaan shoppen voor nog meer van die keigave digis, woopwoop!!
Maar waar ik eigenlijk nog het meest blij mee ben is onderstaande reactie op mijn blog van Crissy Armstrong en zij is de designer van deze keigave digi.......glim glim glim!!

Blogger Crissy Armstrong zei...
I love your frog card! You coloured her so gorgeous! I love the papers too! Fantastic!

Dag allemaal, nog 1 dag stralend weer te gaan en dan komt er helaas een eind aan...duimen dat het tijdelijk is want ik wil zo wel door tot ergens in oktober hihi!!!zaterdag 12 mei 2018

Voor een jarige theeleut...........

Morgen is het moederdag maar ook de verjaardag van vriendin Ria.
Zij houdt van blauw, bloemetjes en sloooooooooooten thee, altijd fijn als je "dingen" weet en aan de freubel moet!.
Géén sprankelende foto.........te zonnig of juist te donker ......moeilijk!


Het lichtblauwe papier is van Rosa Dotje, al het andere DP is van het nog steeds beeldige Maja-blok Life in the country en binnenin het groene kader zit witte kraft.
De theepot en alles dat er bij hoort is van MFT, het theezakje heb ik uit een transparante sheet gestanst en er achter zitten wat groenige blaadjes als thee en uit de tuit komen wat druppels gemaakt met Pontura Paint van Nellie Snellen.
De Cuttlebug Happy Birthday embossingfolder uit glanzende cardstock heb ik vóór het draaien bewerkt met lichtblauwe inkt en er 2x birthday en het cadeautje uitgeknipt en hier verhoogd opgeplakt. Het cadeautje nog een beetje met Promarkers bewerkt.

Die beach babe blijft maar scoren, komt vast door het héérlijk zomerweer 😉: 
Gezellige dag en voor alle moeders morgen een heerlijke verwendag!

Challenges:

LTCCB-22 May/anything goes
CreativeMoments-142/anything goes
AYLI/pink or blue  (nothing against pink but BLUE is always great for boys and girls!!)

zaterdag 5 mei 2018

Twee 5 mei-jarigen

Op deze stralende bevrijdingsdag laat ik twee kaarten zien voor jarige blogdinnen.

Voor Corry een "bont" kaartje waarvan ik hoop dat het haar een beetje kan opvrolijken want ze heeft het nog steeds heel moeilijk zonder haar man.


DP van diverse Action-blokjes. De zwarte strook is van een behangstaaltje en het egeltje is van de clearstamp Hedgie Friends van Penny Black, ingekleurd met Promarkers.


Dit kaartje is voor Marianne die het bloggen er lang geleden helaas heeft moeten aangeven om voor haar zieke man te zorgen. De enkele keer dat ze freubelt gebruikt ze SU en ik ben een beetje in die stijl gebleven. DP ook van de Action, paardenbloem zat ooit bij een Brits Tijdschrift, het Mireille-ponsje weer gebruikt voor de vlindertjes en de tekst is van een grote MFT-stempel en gedaan met Memento inkt.

De Beach Baby heeft weer een plekje veroverd, altijd zo leuk als het team je kaartje  kiest!!


 
Laura's operatie is dinsdag gelukkig goed verlopen. De eerste 7 dagen is Sylvia thuis en dan  komt zusje MaryJo en die kan maar liefst tot 11 juni blijven!!
Een pak van mijn hart want al had ik het met liefde gedaan ik ben diep in mijn hart heel blij dat ik die kant niet op hoef nu ik zelf niet in een topconditie ben en die heb je wel nodig nu Zoe ruim 10 maanden is en steeds ondernemender wordt.
Als Laura's herstel voorspoedig verloopt komen ze van de zomer  naar Groningen en kunnen we ze hier alledrie verwennen en daar kijken we enorm naar uit. De kast staat al vol "leuks" en op de Koningsdag-vrijmarkt in onze wijk heb ik ook super gescoord voor ons kleine oogappeltje dus we zijn er klaar voor en tellen de weken af!!!!

Fijne zonnige dagen,

Challenges:

LTCCB-May/anything goes
CreativeMoments-142/anything goes
CCC-92/flower power
CCThursday-528/anything goes
Penny's-378/anything goes
AnimalFriends-62/Naehte (stitched dies)
PBSC-may/anything goes-fav stamp
Seizethebirthday/anything goes
CraftyFriends-83/animals
DoubleD/may flowers
DaisyChain-19/animals