vrijdag 31 mei 2019

Gefeliciteerd en grote verandering....

Vandaag wordt Thijn 7 maar die kaart heb ik op 26 april al laten zien dus nu op mijn blog de fleurige kaart voor de jarige Jeanet.


Het gebruikte dp is allemaal van Lawn Fawn Spring Fling, alleen de roze bloem is uit het blokje Knit Picky. Het gele randje is met een Spellbindersborder gemaakt. De bloemen en kleine blaadjes zijn gemaakt met heel oude stempeltjes van Eline-MD die ik daarna heb uitgeknipt. Het grotere blad is van een Ali-stempel en daar zijn ook de 2 swirls van die ik rechtstreeks op de witte basis heb gestempeld en met een Promarker wat kleur heb gegeven. Gefeliciteerd is van Craft Emotions en de steentjes van MD.

Mijn leventje staat ineens behoorlijk op zijn kop. Nog nooit hebben we ergens zó lang en met zoveel plezier gewoond als nu in Groningen (bijna 21jaar). Een fantastisch groot huis, prachttuin op het zuiden en spuugafstand van het Hoornse Meer en de prachtige natuur. 
Wat de laatste jaren geheel niet onbelangrijk is gebleken: twee fantastische ziekenhuizen waarvan 1 op loopafstand zonder dat je er ook maar iets van merkt maar helaas...........
Ondanks dat hij er keihard aan werkt is Ben na het zó ziek zijn nooit meer de oude geworden en is er blijvende schade die in de toekomst alleen maar erger zal worden, ondanks het intensieve revalidatieproject. Het laatste half jaar heeft hij het ronduit slecht gehad en ik word er ook niet fitter op dus het verhuizen naar een appartement stond al wel op de to do lijst alleen..niet zo snel als het nu ineens gaat....slik slik snik snik.....
Van de week zijn we naar Apeldoorn geweest om een werkelijk schitterend appartement met dakterras te bekijken en na slapeloze nachten en heel veel gepieker, geplus en gemin hebben we gisteravond de knoop doorgehakt en besloten het te doen.....verhuizing nummer 18!!!!!
Ondanks dat het appartement 135 vierkante meter telt moet toch meer dan de helft van de meubelen (waar ik zo aan gehecht ben) weg want van 3 grote etages en 4 slaapkamers ineens naar 2 is wel even een dingetje en dan óók nog zien dat ik ergens mijn hobbyplekje kan creëren én tóch een plekje voor mijn lieve meisjes overhoud....ik heb er slapeloze nachten van.
Er moet nu zó veel geregeld worden: alles uitsorteren, nieuwe meubels kopen en elke keer dik 3 uur op en neer dus mijn bolletje draait overuren en staat totaal niét naar bloggen/freubelen. 
Gelukkig heb ik de kaarten voor Moritz en kleindochter Zoe die in juni jarig zijn al af maar verder zeg ik tegen alle jarigen in de komende weken/maanden: sorry....geen kaart van mij!

Goed weekend,  

 donderdag 30 mei 2019

Have a wonderful day

Van CAS en kraft houdt ze wel dus dit kaartje heb ik aan de jarige Diny gestuurd.


Standaard kraftkaartje, stitched rechthoek Crealies, Penny Black "have a wonderful day" stempel, bloemetjes en vlinder van een MFT-stempel, Promarkers, witte gelpen en twee stukjes geruit dp met bruine stickerknoopjes er op.

Fijne dag,

 PBSaturdayChallenge/ag-ownbackground (the grass with flowers) 
CreativeMoments-169/ag
AYLI/fav his or hers (love making both and this card does the job)

donderdag 23 mei 2019

Carol Kittens

Na heeeeeel lange tijd weer eens een kerstkaartje voor 52 weeks to christmas met de geinige Carol Kittens van Gerda Steiner.Het is een witte kaart van 10x19 cm met er op oud streepjespapier met hier en daar een glimmertje van de Action waarin ik met een Crealies-stitched cirkel 3 openingen heb gemaakt.
Er achter 3 leuke zangertjes tegen een blauwe distressinktachtergrond, zoals altijd ingekleurd met Promarkers en de witte gelpen ook weer gebruikt. Op de mutsen en bij de pootjes zit Fun Flock en als finishing touch nog  twee sneeuwvlokken (Joy?) met een rood hotfixsteentje.

Gezellige donderdag,


DCL-311/katten katten en nog eens katten speciaal voor Margot
ChristmasatsweetStampin-May/ag-option snowflakes
MerryLittleChristmas-10 May/ag
TheHollyandIvy-50/ag
PFP-494/ag special anniversary
CraftyAnimals-26/ag
CreativeMoments-169/ag
WinterWonderland/anything but square 

maandag 20 mei 2019

GDT-Mijn Hobbyhonk Challenge #10

Vandaag begint er weer een heel leuke nieuwe challenge op het MHH Challenge Blog:
                                                                         1-3-5 !!!
Daar kun je alle kanten mee op en na enig gepieker heb ik mijn gastdesignerbijdrage gecombineerd met een kaartje voor Monique  die de 24e jarig is en behalve van het spelen met inktjes ook heel veel van wandelen in de natuur en mooie foto's maken geniet. Ik had haar vooraf gemaild dat mijn kaart daarom heel vroeg zou komen en dat ze hem óf direct moest openen óf niet op mijn blog moest kijken...ze mailde dat ze veel te nieuwsgierig was dus hem direct zou openen maar ik heb niets gehoord dus weet niet of de post is aangekomen....ik hoop van wél!

1=het meisje in het fotoframe, 3=puffy stickers van de Action, 5=vakjes filmstrip


Stempel CC-Design Camera Birgitta (zelf een neusje en mondje gegeven), photoframe van MD COL 1388filmstripstans Memorybox, smileys en LOL van MD-phone, 12 3 say cheese en tekstbanner bovenaan van een Kaisercraft clearstamp, DP van Ali en rondom met inkt en zwart randje gegeven zodat het afsteekt tegen de witte basiskaart, Promarkers en Paintura Paint Crystal Clear op bril en lens. 

Fijne week,LTCCB-34-May/ag
LTSCB-121/ag
PB&More-May/feminine-ag
CraftyFriends110/AG
LilPatchofcraftyfriends-106/ag
PFP-493/summer is coming
ColourCrazy-19/ag 

vrijdag 17 mei 2019

Voorwaarts.................

In Arnhem staat het schitterende Bronbeek, een verzorgingstehuis voor oud-militairen van de Nederlandse Krijgsmacht en het voormalige KNIL.


Onlangs kregen wij een verhuiskaart van iemand waar Ben héél lang geleden mee heeft samengewerkt (inmiddels is hij dik 90, sinds een aantal jaren weduwnaar en het alleen zijn viel hem heel erg zwaar) en daar heb ik dit kaartje (met een knipoog naar onze naam en de goede oude tijd) voor gemaakt. We hopen dat hij er nog een paar heel fijne jaren tussen gelijkgezinden mag hebben!


Basis een kant en klare mosgroene kaart, plaatje van internet, visnet Ali nu tot camouflagenet omgetoverd, boompje, grasrand en wolkjes MFT, zonnetje Crealies, Promarkers.Onze meisjes zijn (helaas) weer naar huis:
time flies when you're having fun!!
Zoe is een echt poppenmoedertje en haar eigen kleine popje gaat overal mee naar toe maar het was liefde 😍 op het eerste gezicht toen ze de poppenwagen (voor slechts 8 Euro op 27 april op de vrijmarkt gekocht, té gek!) en nieuwe pop zag. Na enig gespeur op het net heb ik precies hetzelfde beddengoed als op deze foto gevonden  en ook wat extra poppenkleertjes gekocht bij Kleertjes van Truus (zó veel keus en zó mooi gemaakt), wát heeft Zoe er mee gespeeld  ...een genot om naar te kijken!
Elke dag een wandeling met haar "babies" in de wagen langs de speeltuintjes in de wijk en de eendjes voeren in het Hoornse Meer en ook de speeltuin en de kinderboerderij in het Stadspark waren een groot succes...nergens bang voor!! Met het weer hadden we ook geluk, lekker in de tuin spelen en een broodje eten in het zonnetje. Opa en Oma moeten nu wel even bijkomen want elke dag om 6 uur wakker is wel een dingetje 🤪 maar verder is het vooral nagenieten van die kleine dreumes en haar lieve moedertjes. Die willen niet dat Zoe door het digitale landschap dwaalt dus dáár helaas geen foto's van om met jullie te delen.

In de tussentijd heb ik nog wat leuke plekjes veroverd
Over 2 dagen ben ik er weer met een bijdrage voor een heel leuke nieuwe challenge en daarna pak ik het bloggen weer op, tot dan


LTSCB-121/ag option masculine

woensdag 8 mei 2019

Sterkte

Toch nog een kaartje tussendoor moeten maken - crematie is morgen - maar hierna is het echt even pauze!!

Wie mij al langer volgt weet dat ik in december altijd een verjaardagskaart maak voor ons oude buufje in Harderwijk dat lichamelijk wel wat minder werd maar in haar koppie nog zó helder en die ook nooit vergat te bellen als wij jarig zijn. Als wij dan zeiden "wat goed dat u daar aan denkt" was het antwoord: "je staat op de kalender dus dat is geen kunst"!!!
In november 2017 belde ze nog om Ben te feliciteren maar op haar verjaardag in december kreeg ik maar steeds geen gehoor...ik heb het maandenlang geprobeerd maar helaas. Ook de krant bracht geen uitkomst (familieberichten) en adressen van kinderen wist ik helaas niet dus ...wat is er toch met Buuf gebeurd?????
Ze is op 30 april jl op 98-jarige leeftijd overleden en bleek haar laatste 1,5 jaar in Sonnevanck te hebben doorgebracht...ze wilde zo graag 100 worden en thuis overlijden, bijna is het haar gelukt!
Nav de rouwkaart waarop om witte bloemen werd gevraagd heb ik deze kaart in dezelfde stijl gemaakt.
Basis roomwitte cardstock, witte,  bruine en heel zachtgroene cardstock, bruin Derwent potlood, verder is alles van MD: de poppies LR0587 (van een lieve din gekregen..dankjewel!!), de tak LR0151 en sterkte COL1397.

Tot na de logeerpartij,

 

zondag 5 mei 2019

Oud wordt nieuw..

Bij het opruimen kwam ik een hele stapel sociaal-project-kaarten tegen uit onze Indonesië-tijd. Destijds heel leuk om naar Nederland te sturen maar nu geen bestemming meer voor dus ik heb er een nieuw leven aan gegeven met mijn distress-inktjes en Promarkers.
Voor de wolkenrand heb ik een sjabloon gemaakt door Memoryboxwolkjes uit te stansen en verspringend op een stuk stevige cardstock te plakken.
Deze eerste vind ik heel zonnig en heb ik aan Marianne gestuurd die vandaag jarig is. Het gras heb ik met potlood gedaan en Celebrate (Ali) is 3x uitgestanst en op elkaar geplakt voor wat volume.


Hier heb ik koelere tinten gebruikt en deze kaart gaat naar vriendin Ria die de 13e jarig is.
Ik heb me laten inspireren door de foto van de rafelrandjestulp er onder. Het gras is met Promarkers gedaan.
Zo was het origineel met een batikstofje achter de tulpen....te leuk om niets met die tulpen te doen toch??


En wéér heeft het beertje een mooi plekje veroverd


Nét als de paaslabels (mocht een leuke digi uitzoeken)


 
Én ook het puzzelkaartje nog een keerDoor omstandigheden ben ik behoorlijk afwezig in blogland en daar komt weinig verandering in want onze meisjes zijn in aantocht dus druk met voorbereidingen en het huis "Zoe-proof" maken 😀 en daarna volop genieten....we hebben er zooooooo veel zin in!!!!!

Ik wens jullie een warme bevrijdings-zondag vol liefde en vrede!


AlphabetChallenge-C=CAS
Addictedtostamps&more-399/CAS
SSS-Wednesday/hapy birthday
LTCCB-34-May/ag
SCTC-149/ag