zondag 31 mei 2015

CELEBRATE

Vandaag wordt kleinzoon Thijn van vriendin Hetty 3 jaar en daar heb ik met heel veel plezier dit kaartje voor gemaakt want muv Moritz heb ik geen kleine jongetjes om kaarten voor te maken en ik vind het zo leuk om te doen!!
Deze keer gaat alle aandacht uit naar de stempel, een feestje om in te kleuren!


De basis is een 15x15 kaart uit witte cardstock.
Het DP is van MME "Lime Twist".
De enige stempel is van LOTV "Celebrate" en op een kleine stempel van Marianne Design zat dus precies de goede tekst die ik hier op een bannertje heb gestempeld en verhoogd heb opgeplakt met 2 groene brads links en rechts. 
Hip Hooray en de vlaggenlijn zaten op dezelfde MD-stempel, de laatste heb ik extra gekleurd met een rode Promarker en er allemaal 3tjes op geschreven met een zwarte fineliner.
Omdat de stempel zo groot is heb ik het verder rustig gehouden, het papier is ook al bont genoeg met al die stippen.
  
Met de SU-kerstkrans ben ik een van de gelukkige winnaars bij Holly Jolly Christmas en mag digis uitzoeken, leuk!!

Om even op een paar reacties over deze krans terug te komen: van die lange borderstempel een ronde krans maken is idd onmogelijk. Het lukt wel als je een uiteinde op je clearblok plakt en de rest "laat hangen" en naar achteren slaat! Zo heb je een kort stukje dat beinkt wordt en daar ga je mee rond tot je krans vol is.
    
                                                            
Lieve groetjes,

maandag 25 mei 2015

Tilda with Angel the horse

Het was een eeuwigheid geleden dat ik een Magnoliaatje heb ingekleurd maar als bedankje (de vorige is in de container verdwenen zoals jullie weten!) voor een lieve blogdin met een eigen paard kan ik me geen leuker plaatje voorstellen. Ook al zijn we met vakantie en reageer ik nergens, ik kijk natuurlijk af en toe wel even wat er in blogland gebeurt en zo las ik tot mijn schrik het intens verdrietige bericht dat Marianne na 21 jaar afscheid heeft moeten nemen van haar grote vriend Arrigio (zien jullie het hartje op de deur??).
Nu heeft het kaartje ineens een heel andere betekenis, wie had dat kunnen voorzien.
Ik hoop dat het samen met alle fijne herinneringen een beetje troost kan bieden.
 
 
De basis is een witte kaart van 15x15 cm die bewerkt is met de muur-embossingfolder.
De MFT-houtnerfstempel heb ik met witte inkt op Kraft gestempeld en er een soort schutting en dubbele staldeur van gemaakt.
Op de deur beslag gemaakt met een stans van Marianne Design en daar zijn ook de 2 bomen van. Het zijn eigenlijk kerstbomen (nieuw, komen in juli uit) maar met het fris groene designpapier "a walk in the garden" van Best Creation zijn het gewoon leuke "zomerbomen".
De leuke tak is gemaakt met de MD-Designfolder Extra "Leaves". Ik heb hem 2x gestanst zodat ik behalve de lange aan de bovenkant onderaan ook nog wat bloemen kon maken. Zowel de grote groene als de kleine witte bloemetjes zijn gemaakt met Artemio-ponsjes. Bij de kleine groene pareltjes van de Action in het hartje, bij de grote een bruin hotfixsteentje.
Op de witte muur een klein groen vlindertje met hotfixsteentjes op het lijfje en uit een stukje bewerkt Kraft nog een bruin vlindertje op de lichtgroene boom: beide gemaakt met een Mireille-ponsje. 
 
 
Tot slot het schattige plaatje van Tilda met haar paardje: zoals altijd ingekleurd met Promarkers, uitgeknipt (wat een werk met die krulletjes in die manen!!) en hier en daar achter en op de deur en schutting geplakt.
 
Lieve groetjes,
 
Challenges:
 
TotallyTilda-212/animal

donderdag 21 mei 2015

KERSTKRANS

Zoals ik vorige week al schreef: een inhaalslag met kerstkaartjes op deze donderdagse 52WTC.
Al surfend kwam ik een videootje tegen van Pam waar met deze SU-borderstempel  
                                            
 
een super leuke kerstkrans werd gemaakt dus dat ben ik ook eens gaan proberen. Ik heb er direct 10 gemaakt en daarmee staat de teller nu op 17.
 
 
Op een witte kaart rode cardstock en daarop de gestempelde krans, van beide de hoeken afgerond.
De krans is gestempeld met Memento inkt: donkergroene Cottage Ivy en de lichte is Pistachio.
De rode besjes heb ik met een viltstift gemaakt, simpeler kan bijna niet!
Boven in een rood geruit strikje en het woordje Kerst is afgeknipt van "Kerstdagen" van Marianne Design. 
 
Met Scooting Daisy ben ik in de top 3 beland bij bij Cuttlebug Mania, leuk!                                  
 
Wij gaan vakantie vieren dus het gaat stil worden van mijn kant muv de automatisch geplaatste kaarten die gewoon blijven verschijnen.
Ik wens jullie bij deze graag fijne Pinksteren. Tot over een paar weken!!
 
Challenges:

HJCC/clean and simple
LTSCB-54/anything goes

dinsdag 19 mei 2015

Voor Thijs

Een tag als opkikkertje voor Thijs, die in zijn enthousiasme tijdens een potje voetbal een ijzeren paal over het hoofd zag met alle akelige gevolgen van dien.
 

Uit zware Kraft een tag gesneden.
Met de MD-Designfolder Extra "Chickenwire" heb ik uit witte cardstock een soort doel gemaakt.
Het 3D-plaatje van dit lekkere stoere manneke ligt al jaaaaaaaaren geknipt op een bestemmming te wachten (ik hoop dat het ook leuk is als je al 8 bent??).
Onderaan wat groen DP en daar op de grasrand van MFT uit groene cardstock en alle voetballen zijn uit het designpapier "The winner takes it all" van Magnolia geknipt..
Bovenaan nog een stukje van het groene DP (Imaginisce Apple Cider) met een uitgestanste witte hexagon en een stuk lint met een dubbel jute touwtje er om geknoopt.
Nu maar duimen dat het snel weer wat beter met de pechvogel gaat, dat zou ook heel fijn zijn voor zijn lieve Mamma Mieke want die heeft helaas wel heel veel te verwerken op het moment!
 
Lieve groetjes,
 

zaterdag 16 mei 2015

SU vervolg

Hier weer wat SU-kaartjes, deze keer met de Painted Petals.
Ik ben nog steeds aan het proberen en er is al heel veel rechtstreeks de prullenbak ingegaan maar deze kunnen er wel mee door (hoop ik).
 
  
De basis is een standaard blauw glanskaartje van 13x13 uit de voorraad.
Er op weer dat glanzende SU-papier dat je met inkt moet bewerken zodat de witte bloemetjes zichtbaar worden. Ik heb hier een paar inktkleuren door elkaar gebruikt die ook weer in de bloemetjes en blaadjes terug komen.
De stippen die in blauw en groen rond de bloemetjes staan zitten ook bij de stempels.
"Fijne Dag" is van een Eline clearstamp.
Twee bloemetjes heb ik los geknipt en er onder geplakt en verder hier en daar wat strasssteentjes. 
 
 
Dit is een klein kaartje van 10x12 cm uit witte cardstock.
Daar op oranje cardstock, dan een stukje zachtgroen en tot slot het kaartje met weer 2 andere bloemen uit de serie. De strepen er onder zitten er ook bij en net als de bloem heb ik ze uit 2 kleuren oranje/terra gestempeld. Een kleine tag van Cuttlebug aan een organzastrikje verhoogd opgeplakt en for you is van een heel oud stempeltje waar ik het merk niet meer van weet.
 
Het weer is totaal omgeslagen en het Noorden zat toch al niet in de goede hoek de afgelopen week, lekker om te wandelen en te tuinieren maar zitten in de zon....neen dat kon maar heel zelden helaas. Nu is het nat en grijs en ik heb zwaar de p.......... in! Niet vanwege het weer maar vanwege freubels (kaart en zelfgemaakt doosje met bonbons er in als bedankje voor een lieve blogdin die me een groot plezier heeft gedaan) die IN DE CONTAINER ZIJN BELAND!!!!!
Hoe dat zo kan: nou haar zusje woont in de buurt en gaat er morgen heen dus ik had het in een schattig roze tasje klaar gezet in de garage (lekker koel) om vandaag te gaan brengen. Maar de grijze bak moest op straat en manlief dacht "oh dat moet zeker ook weg" .........uuuuuuuuh NIET dus, hij wordt bedankt!!!!
Ik kan dus opnieuw beginnen maar bonbons met de post dat zie ik niet zitten dus ik moet iets anders bedenken en eerlijk gezegd staat mijn hoofd nu absoluut niet naar gezellig freubelen...ik ben boos *lol*!!!!

Hopelijk is jullie weekend beter begonnen, liefs
 

donderdag 14 mei 2015

Vintage Christmas

Hier is dan eindelijk weer iets van mij op de donderdagse-kerstkaartdag bij 52 WTC. De teller staat nu op een magere 7 kaartjes! Met het slechte weer van vorige week zaterdag is daar wel verandering in gekomen maar dat laat ik volgende week zien.

 
De basis is een langwerpig kaartje uit glanzend goudgroene cardstock (Action).
Het DP is van Bo Bunnny "Silver&Gold" en de randen zijn met goudkleurige inkt bewerkt.
Het plaatje met Santa is uit een ontvangen kerstkaart van afgelopen december geknipt. De bloemetjes, besjes, het metalen hoekje en het lint zijn allemaal uit de voorraad.
Voor wat bling heb ik op het lint sequins in kerstkleuren geplakt en op de witte bloem wat goudkleurige Stickles gedaan.

Fijne dag, 
 Challenges:

CCAYR-May/vintage

zaterdag 9 mei 2015

Happiness................


Als je op Texel woont dan moet je nogal eens naar de overkant en dat doet Astrid dan ook regelmatig op haar Spartamed. Toen ik deze nieuwe Daisy-stempel zag moest ik daar direct aan denken en zo ben ik tot dit kaartje voor haar verjaardag afgelopen donderdag gekomen.


De basiskaart van15x15 cm is uit zware Kraft gesneden.
Het schattige DP is van Webster's Pages "Sunday Picnic" en omdat het al zo'n beeldig geheel is met die regenboog en bloemen heb ik dat niet door veel andere dingen willen verstoren.
Daarom alleen de Village Skyline  LR0353 van Marianne Design uit Kraft gestanst en opgeplakt. De enige stempel DDS3349 "scooting Daisy" is weer ingekleurd met Promarkers en witte gelpen, gedeeltelijk uitgeknipt en verhoogd opgeplakt. Achter haar scootertje heb ik piepkleine "tiretracks" uit Kraft geplakt (het binnenste stukje van de Hema-fotohoekjes!!).....VROOOOOM *lol*!!
De "meeuwen en streepjes" van de stempel heb ik met zwarte fineliner op het DP getekend.
De wegwijzer heb ik zelf getekend en hij is bewerkt met de houtnerfstempel van MFT in bruine en oranje inkt. Ik heb er nog wat bruine strepen op gezet en wat vegen met de witte gelpen zodat hij lekker verweerd is en er bovenop zit een gezellig houten vogeltje van de Xenos. Verder een paar verhoogd opgeplakte wolkjes van Memorybox, de randjes licht aangezet met blauwe inkt.

Soms is er niet veel nodig om een heel gezellig kaartje te maken, vinden jullie dat ook of had ik hier meer aan moeten doen???

Vandaag nog nat en grijs maar er komen weer een paar heel mooie dagen aan, fijn weekend en gezellige moederdag!!

Challenges:

Cuttlebugmania/we love to stamp
DeEgel-mei/cijfers/letters
Stempelsonne-140/alles geht
Allsorts-310/die cuts

woensdag 6 mei 2015

WISH....

Een heerlijke roze cupcake kaart voor Marianne die gisteren jarig was. Ze mag graag in de keuken staan om iets lekkers te maken en is verslaafd  aan Stampin Up waar ze prachtige kaarten mee maakt maar daarom heeft ze van mij juist een "ouderwets" kaartje gekregen!!
Aan de reacties merk ik dat sommigen aan ouderwets als "uit de oude doos" denken maar ik bedoel eigenlijk een kaartje zoals gebruikelijk met een ingekleurd stempeltje
Deze kaart is tevens mijn DT-Bijdrage op het Don&Daisy Blog en zelfs hier past onze lopende challenge bij: vlinder op je kaart...........doen jullie mee???

 
De basiskaart is weer 15x15 uit witte cardstock.
Het DP is van PB7023 "Eline's Paper Fabrics" van jaaaren geleden maar nog steeds super leuk. De randen zijn bewerkt met Vintage Photo.
De cupcake heb ik zelf getekend en uitgeknipt, het ribbelkarton is van de Lidl (geen winkel is veilig voor ons haha!!) en daar heb ik met correctievloeistof wat vegen op gezet.
Het roze satijnlintje is uit de voorraad, de leuke knoop komt uit een enig winkeltje in Newcastle.
De vlinder heb ik in diverse kleuren en er zitten ook bijpassende bloemetjes bij. Ik heb ze al zo lang dat ik niet meer weet waar  ik ze heb gekocht.
De bloemetjes uit het DP zijn gemaakt met een stempeltje dat jaren geleden een cadeautje was van Marianne Design. In het midden 2 pareltjes van de Action en de tickets zijn van Tim Holtz.
De leuke fotohoekjes zijn van de Hema en het binnenste kadertje heb ik voor wat extra contrast donkerder gemaakt met een Promarker.
Voor die hoekjes ben ik werkelijk alle Hemas in Groningen af geweest, zonder succes! In de stad kreeg ik zelfs te horen dat het de grootste winkel van heel Nederland is "dus als wij het niet hebben...............???" en daar kon ik het dan mee doen.
Dat schreef ik ergens op een blog en wat brengt de post totaal onverwacht een paar weken later........een schitterende SU-kaart van Marianne en deze fotohoekjes, hoe leuk en lief is dat wel niet!!
Sweet Daisy is DDS3306 en ze is weer ingekleurd met Promarkers. Op het hart van de bloem in het haar zitten dotjes Perlenpen en daar heb ik ook de bovenkant van die heerlijke taart mee ingesmeerd.

Lieve groetjes,

Challenges:

MarianneDesign-128/Don&Daisy op je creatie
InkyChicks-50/chocolates and sweets
Stempelsonne-140/alles geht
Duymelot-mei/bingo (lint, parels, knopen)
ILP-268/anything goes
Stampavie&More-237/pink

maandag 4 mei 2015

Baker Girl

Zo verschijnt er amper iets op mijn blog en nu om de paar dagen.
Niet dat ik zo fanatiek aan de  freubel ben geweest, heel veel is al weken geleden gemaakt tijdens het tegenvallende weer en ik werk nu eenmaal graag vooruit want als iets MOET lijkt het wel of ik een blokkade heb. Komt dat jullie bekend voor of maken jullie dan juist de mooiste dingen??
 
Een van de nieuwe April-digis van Timefor Tea was deze enige "Baker Girl", ik vind dat tongetje zoooo leuk!!!!
Na wekenlang genoten te hebben van The Great British Bake Off zeg ik nu ook:
 
                                             .............ready...........set............BAKE!!!!!


Op witte cardstock heb ik een schort getekend en uitgeknipt.
Het DP met al die heerlijke cupcakes is uit een heel oud blok van de Action.
Een paar cupcakes en "yummy" heb ik nog een keer uitgeknipt en er extra opgeplakt wat op de foto helaas niet echt te zien is.
Aan de bovenkant een rozerood lint (meer oranjerood op de foto) door twee eyelets geslagen.
Op een kleine doily van Magnolia het leuke bakkertje, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt en natuurlijk heb ik weer gekleurd met Promarkers.


Met Vintage Photo "Time 4 Tea " (Noor) en "cake" (zat bij een Engels blad) op de doily gestempeld die ook vol groene spetters zit.........zoooo fanatiek roert ze in haar beslagkom hihi!!
Die spetters zijn gemaakt met de spatten op een clearstamp van Eline's Words.


Ook de binnenkant is  een beetje aangekleed:
om de uiteinden van het lint weg te werken heb ik de Doily Lace van Martha Stewart uit Kraft geponst, aan de bovenkant met witte gelpen een stiksteekje getekend en in het midden een aardbeitje uit het DP geplakt.
Onderaan een uitgeknipte cupcake met nog wat aardbeitjes en met het Typeset Alphabet van Tim Holtz het woord BAKE  gestanst.
Van internet wat bakgerei uitgeprint en een pollepel en bakkwast met hetzelfde groene beslag als aan de voorkant aan de rechterkant geplakt.
De kaart heeft zaterdag al op het T4T-blog gestaan maar toen begon ook de Don&Daisy Challenge dus ik loop bewust een beetje achter maar de 30% korting op de digis is vandaag nog steeds geldig, sla je slag zou ik zeggen!

Ik heb deze schortkaart opgestuurd aan een blogdin die aan "Heel Holland Bakt" heeft meegedaan en als ik hier naar kijk heb ik ineens onwijs veel zin in iets lekkers en dat terwijl ik zo graag wat kilootjes kwijt wil voor de zomer...........afzien hihi!!

Lieve groetjes,

Challenges:

DeEgel-mei/cijfers-letters                                                                   

zaterdag 2 mei 2015

Vlinders

Vandaag start de door collegaatje Marleen bedachte Challenge 23 op het Don&Daisy Blog en de opdracht is: VLINDERS!!!! 
Er zijn deze maand heel veel mooie nieuwe MD-dingetjes op de markt gekomen waaronder ook vlinderstempels en stansen maar ik heb voor "goud van oud" gekozen.  
 
                                                      
Ik heb het MDF-hart eerst helemaal met Gesso ingesmeerd en daarna bekleed met het beeldschone "Eline's Huis" papier PB7028 en daar zijn ook de met een figuurschaar uitgeknipte bloemenrand en de uitgeknipte bloemetjes (hier en daar verhoogd opgeplakt), vlinders en postzegels van.
De randen zijn bewerkt met Vintage Photo. Op het papier heb ik met witte inkt vaag een grote "scriptstempel" van Artemio afgedrukt en met Vintage Photo ook nog een honingraat er overheen gestempeld.
Op een wondgaasje zit het stempeltje DDS 3328 "Coffee time". De randen heb ik afgescheurd en ook met Vintage Photo bewerkt en als vanouds is het plaatje weer ingekleurd met Promarkers en veegjes witte gelpen.
Ik heb het hart aan Marjan gestuurd die op 27 april jarig was en bewust voor deze stempel gekozen.  Zij geniet intens van haar kleindochter oftewel haar "apie" en daarom heb ik ze ook zo ingekleurd: blonde Oma Marjan en donkerharige kleine Emmy die het samen weer dolletjes hebben!!
De tekststempel zat in mijn vooraad en het houten theepotje is van de Wibra. 
Bovenin een roze satijnlint en aan een hempcordstrikje 4 belletjes JU0939 en JU0940.

 
Ook de achterkant is een beetje aangekleed met weer dezelfde scriptstempel maar deze keer heel duidelijk met Vintage Photo gestempeld. Een hart van Nellie Snellen uit weer een ander vel van het mooie papier gestanst en onderaan nog een keer een uitgeknipt vlindertje.
"Dream" is uit een vel van  Studio Light.
 
Het DT heeft enige voorbeelden gemaakt, je mag zo vaak meedoen als je wilt en bij 25 inzendingen gaan er 2 super prijzen uit dus ik zou zeggen.......doe gezellig mee!!
 
Fijn weekend,
Challenges: