woensdag 25 februari 2015

La Vie en Rose

Zo lijkt het lente en zo is het weer grijs, nat en BRRRRRRRRRR...............
Daisy was er zooo flauw van dat ze het vliegtuig naar Parijs heeft genomen en heerlijk is gaan shoppen. Zie haar eens mooi zijn in haar nieuwe zomerjurkje!!
Deze kaart is mijn DT-bijdrage op het Don&Daisy Blog.


De basis is een kaart van 15x15 uit Kraft.
Al het DP is uit PK9110 "Twinset & Pearls" de randen bewerkt met Vintage Photo Distress Ink.
De vlinder boven aan heb ik nog een keer extra uitgeknipt en er op geplakt. Er naast de clearstamps "La Vie en Rose" die bij de French Cats COL1344 horen en hier super goed bij passen.
Het woord PARIS heb uit het DP geknipt, net als de poststempel naast Daisy.
De Eifffeltoren is CR1220.
Daisy is een digi die je in de sidebar van het Don&Daisy Blog ziet staan en die je zo maar mee mag nemen............snel doen dus!!!
Ze is ingekleurd met Promarkers, de randen heb ik bewerkt Vintage Photo en op de 4 hoeken grote plakparels van de Action gedaan.
Onder het plaatje breed roze kant met roosjes uit de voorraaddoos en daar een rijtje kleinere plakparels op geplakt die wel weer heel leuk passen bij het stipje in het DP.

Over 1 maand is het echt lente volgens de kalender.....hebben jullie al nieuwe jurkjes gekocht ??

Lieve groetjes,

Challenges:

BunnyZoe'sFebruary/for te girls
MDDivas/pearls and/or ribbons
CCC-February/anything goes
PFP-285/letters of alphabet (P=pink or Paris)
SimonSaysWednesday/anything goes

woensdag 18 februari 2015

Have a purrrrfect day!!!

Bij het Engelse blad "Papercraft Inspirations" van December zaten ook leuke extraatjes: paper pack "Blackberry Lane" en de schattige stempel "Emily and cat" van Wild Rose Studio en daar heb ik dit verjaardagskaartje mee gemaakt voor vriendin Anita die dol op katten is. 


De basis is een kaart uit witte cardstock en daar op het mooie DP met de beeldige bloemen rondom waardoor er automatisch een soort cirkel in het midden overbleef en zo is het idee voor al deze gestapelde rondjes ontstaan. Een doily, uit cardstock de Craftable Circle Stitch van MD met een stiksteekje van wit borduurgaren en dan het lieve stempeltje dat weer is ingekleurd met Promarkers.
Voor het eerst heb ik een wolkenlucht gemaakt met lichtblauwe inkt en als sjabloon heb ik uitgestanste wolkjes van Memorybox gebruikt. Hij is een beetje licht uitgevallen maar oefening baart kunst denken we dan maar.
Rondom een parelsnoertje (dat hier 2 kleuren lijkt te hebben maar echt gewoon 1 kleur roze heeft) en weer het kleine vlindertje van een Mireille-ponsje er bij geplakt.
De tekst is zelfgemaakt op de computer en daarna als bannertje uitgeknipt, de randjes zijn bewerkt met inkt en het is golvend verhoogd opgeplakt.

Doordat Ben in januari ook al ziek uit Engeland mee kwam (hij is nu gelukkig weer beter!!) ben ik totaal vergeten te laten zien dat ik op 10 januari met dit kerstkaartje
                             
                                                                                                           
                                                                   in de top sta bij                                      


toch nog maar even melding van maken toch???

En met het schattige beertje sta ik bij ABC in de top 3.......enige opstekertjes om zo door te gaan!!


                                       
                                                                      
Ik heb net een paar uur in de tuin gerommeld en overal is nieuw groen te zien, stralend zonnetje er bij dus echt een purrrrrrfect day !!!

Challenges:

De Egel-februari/bloemen
CutiePie-84 /cute with doilies
LTSCB-48/anything goes
PFP-284/perfect pearls
CCC-February/anything goes

donderdag 12 februari 2015

All shopped out

Als je naar de kleuren kijkt denk je niet aan Kerst maar toch is dit kaart nummer 4 voor 52 weeks to christmas en ik vind hem zoooo leuk, jullie ook??


Op een kaart uit roomkleurige cardstock gesneden zit DP van Bo Bunny "Snow Day" en al die kleurtjes komen ook weer terug in de enige LOTV stempel "Jenny all shopped out".
Ik denk dat zij het vriendinnetje van die schattige James is maar meer stempeltjes met haar heb ik in hun winkel niet kunnen ontdekken.
Zoals altijd heb ik gekleurd met Promarkers en op de bontrand en aan de voetjes zit Snowtex en daar heb ik ook vaag wat sneeuwspatjes rondom het beertje mee gemaakt. Op haar neusje zit Glossy Accents (wat moet ik toch zonder dat spul hihi!!).
Het stempeltje is gemat op een scallop oval van Spellbinders uit gele glanscardtock. Dat glom zo erg dat ik er met witte Brilliance inkt overheen gegaan ben om het een beetje af te zwakken. Uit het onderste DP heb ik nog een rand gestanst door 2 opeenvolgende Spellbinder circles in elkaar te leggen en het geheel is verhoogd opgeplakt.
Er onder een breed lint in ecru/geel uit de voorraad met een grote strik en in het midden een brad van Het Kruidvat van een paar winters geleden die er perfect bij past.
Het sentiment is van Fiskars en heb ik gestempeld met Memento Teal Zeal op het cardstock van de kaart en het daarna ook weer met een kleine Spellbinder Scalop uitgestanst en verhoogd opgeplakt.

Van mijn kant is het een beetje stil. Mijn man had begin januari 2 weken griep en amper weer  opgeknapt of het begint voor de 2e keer en nu ook nog longontsteking er achteraan........pfffff ..... gelukkig gaat het langzaam aan weer de goede kant op dankzij de antibiotica, mijn goede zorgen *lol* en heel veel slapen! Dat laatste doe ik ook want ik zit al dagen niet echt lekker in mijn velletje. Gelukkig heb ik vooruit gewerkt met de kaartjes want ik heb helemaal nergens puf voor op het moment en ben al blij dat ik de boel hier draaiende kan houden....'t moet maar heel snel lente worden!

Gisteren ontdekte ik een leuke en welkome "opkikker" bij het Scr@p cards challenge Blog

                                                                                                       
waar ik met deze Hollandse kaart  heb gewonnen en op 11 maart gastdesigner mag zijn bij de volgende challenge...........leuk!!!!! 
Dank voor jullie gezellige bezoekje, liefs

Challenges:

ABC/C is for colour
CCC-February/anything goes

zaterdag 7 februari 2015

Winter Valentijn!!!

Op het Don&Daisy Blog begint vandaag challenge 21: Valentijn!!!
Nu heb ik daar helemaal niks mee maar door de witte wereld die we sinds een paar dagen weer hebben kwam ik op onderstaand "verhaaltje".
 
Het is volop winter met een dik pak sneeuw maar Daisy mag lekker binnen blijven. Ze hangt heerlijk warm opgekruld in haar luie stoel vol adoratie naar haar kanjer Don te kijken die aan het sneeuwschuiven is en een sneeuwhartje (Snowtex) voor haar heeft gemaakt.......als dat geen LIEFDE is !!!!!!!!!


De basis is een grote kaart uit witte cardstock.
Het DP aan de buitenkant is van Eline's Winterhuis PB7037, aan de binnenkant rood papier met hartjes van Eline's Huis PB7029.
Het raam Cr1286 is gestanst uit glanscardstock, het bruine randje is gedaan met een Prormarker en daar zijn ook Daisy DDS3305 en Don DDS3337 mee ingekleurd.
Op de stoel heb ik met wit potlood lijntjes getrokken zodat het net een streepjesstofje is.
D&D zijn uitgeknipt en verhoogd opgeplakt.
Het kantje als gordijn is uit de voorraaddoos.
De sneeuw is gemaakt met Snowpaper CA3104, de rendieren zijn van de Action en hebben een gestanst sterretje gekregen.
Aan het raam hangt LR0286 "Tiny's Pine cones" met in het midden een hartje dat hoort bij COL1365 en daar heb met witte gelpen de stipjes op gezet. Aan een hempcordstrikje hangen 2 witte belletjes JU0941.


Daisy heb ik op de LR0185 "Eline's Snowflake" geplakt en verder heb ik helemaal niets met de binnenkant gedaan.

Ik heb nog nooit aan zo veel challenges meegedaan maar het kan niet op in blogland deze "hartenmaand" en voor wie aan Valentijn doet: een heel romantische dag gewenst !
                   
Lieve groetjes,

donderdag 5 februari 2015

Star of wonder

Met dit weer (het is weer helemaal wit in Groningen) kost het geen enkele moeite om aan een kerstkaartje te werken dus hier komt er weer een voor de donderdagse 52 weeks to christmas.


De basis is gesneden uit heel stevige goud/beige glanscardstock. Het DP is van Bo Bunny "Silver&Gold" en de randen zijn afwisselend met groene en rode inkt bewerkt.
De stempel is van LOTV "Star of wonder" en ingekleurd met Promarkers, Derwent en witte gelpen. Onderaan wat pluizig spul als sneeuw en dat zit ook op de pompom van de sjaal en verder wat Stickles op de ster, het rokje en het bolletje van de muts. Rondom met goudkleurige inkt een beetje vaag wat sneeuwsterren gestempeld die bijna hetzelfde zijn als de grote houten sneeuwster.
Aan de linkerkant uit het cardstock van de kaart een gedeelte van de semicircle van MD geplakt en de sterren gekleurd met goudkleurige gelpen.
De houten sneeuwster is eerst met inkt en daarna met Glossy Accents bewerkt en de kleine sterretjes van Xenos zijn ook met de goudkleurige gelpen gekleurd. Jammer dat die glans op de foto zo slecht te zien is.


Met mijn kerstkaartje ben ik in de prijzen gevallen bij Holly Jolly Christmas en mag weer digi's uitzoeken, deze keer bij

                                                       

voor mij een heel nieuwe naam maar er zitten echt heel erg leuke bij...vooral als je van katten houdt hihi!!

Tot zaterdag, dan begint er weer een leuke nieuwe challenge bij Don&Daisy!

Challenges:

ABC/C-colourful