zondag 31 augustus 2014

KIKKERS

Voor de kleine dappere Nick van Anita Meijer heb ik onderstaand opkikkerkaartje gemaakt.
Ik heb geprobeerd me een beetje in hem te verplaatsen dus gekozen voor een grote, vrolijke kikker en verder niet te veel frutsels.                             


De basis is een standaard blauwe kaart, lekkere frisse kleur voor zo'n manneke.
Geen designpapier er op maar wat tapejes van de Wybra en een houten bloem die ik wit heb gemaakt met correctievloeistof.
"Hello" is van Lawn Fawn en heb ik op de beurs in Zwolle gekocht. Bij dezelfde kraam zag ik ook een grote houtnerfstempel van MFT en die moest ik natuurlijk ook meenemen, zo gaaf!!
Het uitroepteken is van een Cuttlebug Alfabet.

De kikker uit groene cardstock heb ik zelf gemaakt met deze stansjes:
 

Een ronde Spellbinders voor zijn lijf, een ovaal voor zijn hoofd, 2x de kleine ovaal voor zijn benen, uit het kleine rondje zijn ogen en de pootjes uit de mistletoe Doohickey van Magnolia. De randen met Vintage Photo Distress Ink bewerkt, een mondje getekend, twee blauwe wiebeloogjes en witte knoopjes op zijn dikke ronde buik en klaar.

Nu ik toch met het groene cardstock bezig was ben ik direct verder gegaan en heb ik dit opkikkerkaartje voor medeblogster Ans  gemaakt en zoals jullie vast wel zullen begrijpen....aan vintage heb ik me dus echt niet gewaagd bij iemand die daar zo super goed in is.
Het is dus gewoon een gezellig beterschapskaartje geworden voor die pechvogel die wel heel vaak onder het mes moet dit jaar.
 
Het DP is van een Pretty Paper Blok van Marianne Design.
Daar zijn ook het picture frame en de tekststempel van die ik op een groene Spellbinders Scallop heb geplakt. Het knipplaatje is van de opkikkerlijn van Yvonne Creations.
De wolkjes zijn gemaakt met een stans van Memorybox en het kleine vlindertje is gemaakt met een Mireille ponsje. Verder nog 4 zachtgroene dewdrops.
 
Fijne (zonnige??) zondag!!
 

donderdag 28 augustus 2014

KERSTKATTEN

Eindelijk begint het weer een beetje op zomer te lijken ipv herfst en de feestdagen zijn ook nog heeeel ver weg maar gisteren plofte KERST op mijn mat en nu ga ik er bijna naar uitkijken......je blijft bladeren en genieten in dit super leuke boek!!
 
 
Nu het overal in de winkels ligt kan ik hier de schudkaart laten zien waarmee ik er tot mijn grote vreugde in sta...........glim glim glim!!!
Totaal andere kleurtjes dan op de omslag en waar je normaliter aan denkt bij een kerstkaart maar daarom juist zo leuk vind ik zelf.
 
 
Het is een grote enkele kaart gesneden uit zilverkleurig Papicolor en dat heb ik ook gebruikt voor de lantaarn en de banners.
Het schudgedeelte (een verpakking van charms) stuurde Marianne op. Het is weer eens iets anders dan een ronde vorm maar best een beetje moeilijk om rondom te bedekken maar met wondgaas kom je een heel eind zoals jullie zien en het past perfect bij dit winterplaatje.
Het gebruikte DP is uit PK9098 "Jingle Bells" en verder Snow Paper en Kraft cardstock.
Het beeldige lint met de pareltjes is JU0913 "Romantic Lace Flowers" en zien jullie hoe dat perfect past bij de sneeuwsterren op het blauwe DP in het schudgedeelte - puur toeval maar wel een extra leuk detail!!!!
Verder wijst alles zichzelf denk ik maar als jullie vragen hebben hoor ik het graag!
 
Om de kaart te laten staan heb ik aan de achterkant zelf een standaard gemaakt, super simpel en de kaart staat als een huis - ook als het een ronde is!
                                     
 
 Met deze kaart doe ik ook weer eens mee bij de 52 weeksof christmas maar niet aan de lopende challenge want er is geen plaatje of digi te bekennen op deze creatie.
 
Graag wil ik ook Renate, Mandy en Marleen als nieuwe volgers welkom heten, gezellig dat jullie  mijn blog de moeite vinden!!
 
 
 
 
 

zaterdag 23 augustus 2014

Nazomeren

Vandaag begint de nieuwe challenge bij Don&Daisy met het thema: nazomeren en dat is precies wat Daisy -DDS3323 Growing Sunflowers- hier aan het doen is. Toen ik dit kaartje maakte was het volop zomer in Nederland, bijna niet te geloven als je nu naar buiten kijkt!

 De basis van de kaart is gesneden uit zachtgele cardstock. Daar op papier met een groen bloemetje van PK9078. Hetzelfde gele cardstock geembost met de "muurfolder" die bewerkt is met Vintage Photo Distress Ink en daar zijn ook alle andere papierranden en de deur mee gedaan.
De Trellis Flower CR1262,  het vogelhuisje LR0205 en de Vintage Door LR0312 zijn gestanst uit het Country Home papier van Eline PK9099. Op het deurbeslag zitten kleine hotfixsteentjes en wat grotere zitten op de trellis en het vogelhuisje. De twee Birds on a wire-vogeltjes LR0290 uit Kraft zijn bewerkt met Puffy Velvet, een soort marker met spul dat opblaast als je er de heattool op zet.
Boven de deur klimop LR0206 en op de deur het woordje Garden (COL1346) in twee kleuren inkt over elkaar gestempeld, niet al te netjes zodat het er een beetje verweerd uit ziet.
Uit roze DP (Eline) de gieter LR0260 en de hark COL1346 met hier en daar een streepje witte gelpen en een hemptouwtje door de hark geknoopt.
De dubbele grasrand is gestanst met een Dienamic van MFT uit Vintage papier van Joy.
Daisy is ingekleurd met Promarkers en verder hier en daar wat gezellige bloemen uit de voorraad geplakt die bewerkt zijn met correctievloeistof. Op de zonnebloemen zit Glossy Accents.
Gaan jullie even op het blog kijken wat de anderen hebben gemaakt en doen jullie gezellig mee?

Dit is de eerste kaart na een heeeeeel lange zomerstop en wat een zomer hebben we gehad, niet te geloven zo warm als het af en toe was dus gefreubeld heb ik eigenlijk niet muv een paar snelle kerstkaarten die ik nog wel een keer laat zien. Vraag me niet wat ik al die weken heb gedaan maar omgevlogen zijn ze. Onze tuin was in recordtijd helemaal vol en zag er al snel niet meer uit als "nieuw"  (nadat aanvankelijk werkelijk alle nieuwe planten werden opgevroten door de slakken maar dankzij Escar-GO -briljante naam!!- was dat gelukkig snel over). We weten nu precies wat er wel/niet goed staat dus we gaan in september/oktober weer spitten en verplanten zodat volgend jaar alles direct op de goede plek aan de groei en bloei kan.
Verder had ik wat beenklachten en ben ik in overleg met de fysio  met een heeeeeeeeeel zwaar sportprogramma bezig. Echt afzien en vreselijke spierpijn maar ik boek vooruitgang dus stug volhouden .........puf puf puf!!!! In de heel hete weken heb ik wel gespijbeld want ik was al blij als ik de dag (en vooral de nacht!!) door kwam. Overal in Nederland lazen we van stortbuien en straten die blank stonden: nou niet in Groningen, dat werd met nauwkeurige precisie overgeslagen dus we hebben het echt heel warm en heel droog gehad ........nu is het elke dag kletsnat dus laat de zomer maar weer snel terug komen!!

Tot mijn grote vreugde won ik bij NKU vrijkaartjes voor de beurs in Zwolle en daar ben ik afgelopen donderdag geweest. Natuurlijk ben ik bij Marianne Perlot langs gegaan om haar nog even persoonlijk te bedanken dat ik mocht meewerken aan haar boek KERST dat net is uitgekomen.


Op deze foto die ook al op FB heeft gestaan (dank aan de lieve blogdinnen die hem aan me hebben doorgestuurd want ik doe niet aan FB zoals jullie wel weten) heb ik een inkijkexemplaar in mijn hand. Het is zoooooo leuk geworden en ik ben zooo trots!!!  In het stippentasje dat Marianne vasthoudt zit mijn "bedankje" en dat laat ik jullie over een poosje zien.