maandag 30 oktober 2017

Challenge kerst-combinatie

Hallo allemaal,

daar ben ik waarachtig al weer met een kaart speciaal gemaakt voor de challenges bij:
52 weeks to Christmas waar ze Kraft, wit en een touch of goud/zilver willen zien en zoals jullie zien/lezen zit het er allemaal op
en
Knutsels&Kadootjes waar ze een dubbele challenge hebben maar ik heb voor schud gekozen want borduren deed ik vroeger best veel maar op een kaart dat is een ander verhaal...ik bewonder die creaties in blogland dan ook enorm
en
JingleBelles/not a creature was stirring

De basiskaart is uit Kraft, er op een stuk witte cardstock uitgestanst met een stitched rechthoek van Crealies. De leuke grote tekststempel weer gebruikt, deze keer gestempeld met Versamark en geheat-embossed met Silky Gold embossingpoeder.
Daarin heb ik de globevorm uitgestanst en het geheel verhoogd opgeplakt met foamdots zodat de globe er een beetje inzakt.
De mini-snowglobe van Ali heb ik al meer dan 3/4 jaar in huis en eindelijk eens gebruikt. In het origineel zit een rondje met sneeuwsterren, ook heel leuk maar nu dus even niet gebruikt.
Ik heb hem 5x uit witte cardstock gestanst en 1x uit zilverpapier en zo een heel dik frame gemaakt waar de mica tussen zit.
Als schudmateriaal zilveren en gouden sequins, sterretjes en witte, zilveren en gouden mini bolletjes.
Achter de snowglobe heb ik een cirkel geplakt die ik bewerkt heb met blauwe inkt, daarna wat water er op gespetterd en wat stippen met een witte gelpen gezet...sneeuw!
De boompjesheuvel en het rendier zijn van CraftEmotions en zelf heb ik nog een extra heuvel geknipt en daar het rendier op geplakt met 1 pootje achter de heuvel. Met de gelpen wat stipjes op zijn ...... getekend en met een bruine stift een heel klein neusje en oogjes. In de globe is niets verhoogd opgeplakt omdat daar anders al het schudmateriaal blijft hangen (doet het nu toch al een beetje aan de zijkant zie ik...pffff!
Om de zijkant van de globe mooi af te werken heb ik er een goudkleurige bolletjesketting omheengeplakt.
Om nu te zeggen "appeltje eitje zo'n shaker"....uuuuh misschien ben ik gewoon onhandig maar ik vond het een hele klus ondanks dat ik met mijn neus op het scherm tutorials heb bekeken, misschien een kwestie van oefening baart kunst???

Tot donderdag op de gewone kerstkaartdag,

zondag 29 oktober 2017

Just a note to say........thanks!!!

Veranderingen horen bij het leven: soms heel leuk maar soms ook helemaal niet en zo kregen we een brief dat onze super fijne en lieve huisarts er na 20 jaar definitief mee stopt en zich op haar grote passie beeldhouwen gaat toeleggen.
Het is een artsen-echtpaar dat soms spontaan voor de deur stond toen Ben zo ziek was om even te kijken hoe het was in Huize de Mars, ongelooflijk hartverwarmend! Zijn vertrouwde gezicht blijven we gelukkig wel zien maar aan de verdeling: Ben naar hem en ik naar haar komt nu helaas een eind, ik zal haar missen!!!
Ik heb een kaartje gemaakt om te bedanken en gedag te zeggen.


Kraftbasis van 13x13 cm en er op groen plankenpapier uit een Studio Light paper pad.
De typewriter van MD gestanst, ook de tekst a note to say hoort daarbij en thanks heb ik weer van een andere clearstamp gehaald en er onder gezet.
Verder de pleister, stethoscoop en pillenstrip van MD uitgestanst, een rolletje wondgaas met een strikje en een klein glazen flesje van de Wibra gevuld met strooimateriaal opgeplakt.
Ik kreeg een super leuke bedankkaart terug met een foto-collage van haar werkstukken en één waar ze in overall en met een grote veiligheidsbril op aan het werk is, énig!

Inmiddels is al het "gedoe" hier in en om het huis achter de rug. Eerst een kapot riool.....wat een STANK in huis!!! Was zoeken  waar het vandaan kwam en bleek half binnen en buiten dus ook het terras werd half opgebroken en die mannen bleven maar heen en weer lopen met slangen en rookmachines...wát  een modder.... grrrrrrrrrrr!!!
In de hal een lelijke plek op het plafond die steeds groter werd en waar elke dag witte prut afkwam en na vrijwel overal geweest te zijn (platte dak garage, dakterras bij zolderkamer etc. etc.) leek het de douchehoek te zijn en die is van de week onder handen genomen......wéér aan de poets om de cementsluier en het witte stof overal weg te krijgen....ik heb het even helemaal gehad whahha!! 
Ondanks dit  alles gaat het met mijn rug gelukkig weer  wat beter, ik slaap weer goed en kan wat langer in een bepaalde houding op een stoel zitten dus ik pak voorzichtig het bloggen en freubelen weer op!
Dank dat jullie zo lief zijn blijven reageren al die tijd!!

Fijne zondag,
donderdag 26 oktober 2017

Kersthanger

Daar ben ik weer op de donderdag van 52 weeks to christmas met deze keer geen kaart maar een hanger.

Uit witte glanscardstock heb ik de JOY Winter Wish Doily gestanst, die ligt hier al 1,5 jaar dus dat werd wel eens tijd!!
De omtrek van de mal heb ik nagetekend op bordeauxrode cardstock van een Action-blok, uitgeknipt en er achter geplakt. In het midden de witte vorm teruggeplakt en daarop verhoogd een met Promarkers ingekleurde sneeuwman van de Action. Dat is zo'n leuke stempelset waar ook 1 stans bij zit en die is hier dus gebruikt. Rondom de sneeuwman nog wat glimmertjes geplakt.
Bovenaan een wit lint waar dik witte stippen op liggen, er omheen een zilveren lintje en daaraan een hulst-charme geknoopt.

Wát  kreeg ik veel reacties op het kaartje hier onder en het is bij Passion for Promarkers als nummer 1 gekozen in de
                                                           

precies de opsteker die ik nodig had nu er door de rugpijn niks van freubelen komt!

Groetjes,donderdag 19 oktober 2017

Wryn caroling

Het is weer donderdag dus tijd voor de volgende kerstkaart bij 52 weeks to Christmas!Ik heb de grote tekststempel (Action) met Memento direct op de kaart uit witte glanscardstock gestempeld......door het laagje en de structuur pakt dat niet zo goed maar eigenlijk vind ik het ook best leuk, het hoeft niet allemaal zo gelikt!
Er om heen ben ik aan het doodelen geslagen met een zwarte marker, leuk om te doen!!!!!
Het stempeltje is Wryn Caroling van Tiddly Inks, ingekleurd met Promarkers en het veegje witte gelpen voor de accentjes en uitgestanst met een mal van Ali. Die heb ik aan de buitenkant nog een keer nagetekend op grijze cardstock,  daarna uitgeknipt en het geheel verhoogd opgeplakt.
Boven aan twee hulstblaadjes en een bakerstwinestrikje.

Het winterklaar maken van de tuin met dat stralende weer is me helaas in de rug geschoten (what else is new?) en volgende week staan de werklui weer op de stoep voor de volgende grote klus in huis. Van freubelen/bloggen komt dus weer even niets,  wat  hier verschijnt is voorgeprogrammeerd!

Groetjes en dank voor de leuke reacties, áltijd gezellig!!

Challenges:


zondag 15 oktober 2017

Celebrate

Goedemorgen!!!!

Tussen alle kerstcreaties door een verjaardagslabel voor een blogdinnetje (pas in november jarig maar ze heeft het bloggen al een hele tijd geleden afgezworen dus ik kan hem best laten zien).


De basis is een groot MD-label waar ik met heel veel inktjes en de SU-Gorgeous Grunge-stempel lekker op aan het stippelen ben geslagen en ook de randen zijn met inkt bewerkt.
Daarna allemaal Crealies-stitched cirkels uitgestanst.
De onderste heb ik met diverse Promarkers een kleurtje gegeven, de middelste met paarse inktjes gepoetst en de bovenste wit gelaten.
Er op de enige BASIK, deze keer heb ik het bootje in zijn pootje weggeknipt en vervangen door een  kadootje dat ook op een van de Basik-stempeltjes zit. Alles is ingekleurd met Promarkers en  verhoogd opgeplakt met foamdots.
Ook van Crealies is de speech-bubble, de randjes bewerkt met inkt en FOR YOU is weer van de Basik stempel.
Boven aan de tag rond het gat een Magnoliastansje met organzalintjes uit de voorraad.
Celebrate is van Ali, uit 2 kleuren cardstock gestanst en ietsje verspringend opgeplakt.

Fijne zonnige zondag,
Challenges:


donderdag 12 oktober 2017

Christmas Carol

Wat is dat lang geleden dat ik aan  52 weeks to Christmas  heb meegedaan maar nu ik aan mijn inhaalrace ben begonnen zal het beslist vaker zo zijn dus er is nog hoop hihi!Op een wit kaartje vrolijk rood dp met hier en daar een glimmertje uit een heel oud Action-blok.
Uit witte Kraft een stitched frame gestanst. Er in een stukje witte glanscardstock geplakt en daar op weer een schattige Penny Black stempel van een zingende Hedgie die is ingekleurd met Promarkers en het veegje witte gelpen. Ik heb hem uitgeknipt en zijn stekeltjes een beetje losgeknipt en wat opgeduwd. Op zijn muts en aan zijn voetjes zit Foam Ball Clay van CE deze keer zonder glitter.
Boven aan een witte strik van crispy lint  met er op twee groene takjes voor wat contrast anders is het wel heel erg wit/rood allemaal. Uit de glanscardstock een witte poinsettia van een wat oudere MD-stans er boven op en het hart van de bloem weer uit het rode papier gestanst met in het midden een pareltje. Omdat er in de PB-challenge om parels wordt gevraagd heb ik van een parelsnoer nog een strik gemaakt en er boven geplakt.
Tot slot uit het rode dp  Christmas van Crealies boven Hedgie geplakt en uit het witte glanscardstock nog wat sneeuwsterren van MD op het frame.
Op naar de volgende kaart!!!!!

Weer helemaal happy want het vosje


staat deze keer in de
en is runner up bij
Het kan gewoon niet op de laatste weken, wat een stimulans om zo door te gaan!


Lieve groetjes,zondag 8 oktober 2017

Snowy and Hedgie

Goedemorgen!!!

Vanaf nu gaan ze met regelmaat komen: kerstkaartjes!!
Kleuren vind ik sowieso super leuk zoals jullie weten en daar ga ik dit jaar zo veel mogelijk de focus op leggen. Daar gaat behoorlijk veel tijd in zitten dus verder niet te veel "gedoe" anders komen ze nooit op tijd af. Bovendien begin ik de wat strakkere kaarten steeds leuker te vinden dus het mes snijdt aan twee kanten.Ik heb voor traditionele kleurtjes en de schattige stempel  "Snowy and Hedgie" van Penny Black gekozen,  zoals altijd ingekleurd met Promarkers en het veegje witte gelpen.
Het afdrukje daarna uitgestanst met een stitched stans.
Aan de voetjes Foam Ball Clay met een glimmertje van CraftEmotions voor dat echte decembergevoel en dat komt ook weer terug bij de 3 steentjes boven in de kaart.
Het gebruikte groene en bruine dp is van een blok van Joy.
De verhoogd opgeplakte groene cirkel is uitgestanst met een Crealiesje en er op een Ali-stans. De hulstblaadjes horen er bij, die heb ik uit witte cardstock gestanst en met Promarkers ingekleurd. Als besjes wat rode hotfixsteentjes geplakt en op de neus en knopen van de sneeuwman zit Glossy Accents.

PS: Ik lees net dat mijn herfstkaart 
Bij Dutch Card Lovers

Wat een leuk begin van de zondag, wens jullie ook een fijne dag!

Challenges:

WinterWonderland/anything christmas goes
CraftyFriends-68/anything goes
ABCC/U=unlimited

woensdag 4 oktober 2017

HOORAY

Dit verjaardagskaartje heb ik naar Merit gestuurd die vandaag 22 wordt. Ze is verpleegkundige en wat is er dan leuker dan deze schattige Tilda?? Het is een eeuwigheid geleden dat ik een Magnoliaatje heb ingekleurd en ook al heeft ze geen neus en mondje, het is en blijft toch wel een scheetje!!


De basiskaart is 13x13 cm uit Kraft.
Het gebruikte DP is van een groot dubbelzijdig Action blok.
Hooray en de fishtails zijn van Ali.
De Kraft-tabs aan de zijkant zijn van MD. Happy Birthday is van een kleine clearstamp van MD maar staat onder elkaar. Ik heb het dus op een apart stukje Kraft met witte Stazon Opaque inkt gestempeld maar zelfs met die dure inkt en mijn Stamp Buddy werd het niet naar mijn zin dus ik ben er met witte gelpen over gegaan. Daarna heb ik de woorden losgeknipt en ze op de twee tabs geplakt.
De 22 is van een MemoryBox-alfabet en is bewerkt met Glossy Accents en dat zit ook op de spuit.
Tilda is zoals altijd met Promarkers ingekleurd en rondom het stempeltje heb ik wat schaduw aangebracht met een Derwent potlood.

Deze kaart doet mee aan de challenge:
MidweekMagnolia-174/special occasion (22nd birthday)
LH or SM/anything goes
MarvelousMagnolia-126/anything goes
ILP-343/use dies

Of het spuitje zal helpen tegen de rugklachten van moeder Annemarie???
Geen idee maar voor haar heb ik in dezelfde envelop dit kaartje gestopt.......

                                                       an apple a day (keeps the doctor away)


Dezelfde basiskaart met er op witte cardstock en dan appeltjespapier van de Action.
Op de fishtail een lief toepasselijk PI-MFT-stempeltje, ingekleurd met Promarkers en ook hier weer het bekende veegje witte gelpen.
De rode appel-paperclip komt uit de voorraad en heb ik er bewust niet achter geschoven omdat ik hem zo veel leuker vind!
De piepkleine appeltjes zijn weer uit een ander stukje papier van het Action-blok geknipt.
Tot slot de lettertang weer eens gebruikt.........we hebben ook zo veel dat sommige dingen gewoon in de vergeethoek raken maar zo af en toe is het weer echt USE YOUR STUFF!

Dit kaartje doet mee aan de challenges:

SimonSaysWednesday/anything goes
DeEgel-42/sterkte-beterschap
Met het kaartje voor Gerie

sta ik in deen ook het sliderkaartje

heeft weer een topplekjeIk ben nu een poosje de lucht uit: er is ineens van alles mis met ons huis en het wemelt van de werklui (en de troep!) zowel binnen als buiten dus even niet aan de freubel maar aan de sloten koffie en POETS!!!


Groetjes,

maandag 2 oktober 2017

GDT-Sognando Scrap

Met dit kaartje was ik winnaar bij SognandoScrap in Italië en behalve dat ik 4 leuke digis kreeg toegezonden mocht ik ook gastdesigner zijn (samen met Colinda waarmee ik ook bij Don&Daisy heb gezeten, zo leuk!!) voor de nieuwe challenge die vandaag start en de opdracht was: ORANJE EN WIT....over challenge gesproken....pfff dit was echt pittig!!


Op mijn witte basiskaart heb ik oranje cardstock uitgestanst met een stitched rechthoek van Crealies.
Daar op een kleinere rechthoek uit witte cardstock waar ik met een "regenstencil" van Dutch Doobadoo en diverse blauwe inktjes aan het poetsen ben gegaan.
Er op één van de gewonnen digis: GLIMPS UMBRELLA, ingekleurd met Promarkers en hier en daar een Derwent-potloodje. Het truitje en de tas heb ik gepaperpieced met een stukje oranje designpapier van Marianne Design.
Het sjaaltje om haar nek had geen stippen maar die heb ik er met een witte gelpen opgezet en er een dun zwart randje omheen getrokken voor het contrast.
Al het papier en de digi zijn verhoogd opgeplakt.
De tekst is met Tangerine Tango van SU direct op de kaart gestempeld met behulp van mijn Stamping Buddy Pro...ik kan niet meer zonder dat ding hihi!
Ik heb de kaart aan een blogdin gestuurd die heel positief in het leven staat en zelf ook zegt: Life is beautiful (maar soms een beetje zwaar!).

Challenges:
IlovePromarkers-343/anything goes
TheSketchyChallenge-127/anything goes
SimonSaysWednesday/anything goes


En direct er achteraan een tweede kaartje met dezelfde digi dat als opstekertje naar een blogdinnetje is gestuurd dat binnenkort wéér geopereerd moet worden en inmiddels al dik 1,5 jaar uit de running is!!


De basis is een witte kaart uit glanscardstock.
Er op een stukje blauwe cardstock en daar op de Memorybox Splashing puddles stans uit weer hetzelfde witte glanzende cardstock. Ik heb deze stans voor een fractie van de prijs bij Ali gekocht en je ziet daar wel vaker iets van de duurdere merken.... ik weet dat het eigenlijk allemaal niet pluis is maar wie zegt daar nu neen tegen??
De digi is nu een stuk kleiner geprint en in zachtere tinten ingekleurd met Promarkers. Deze keer heb ik haar een stippentruitje gegeven en op het tasje heb ik met bruin nog wat gerommeld zodat het er een beetje gevlochten uitziet.
De toepasselijke tekst komt van internet en is net als het meisje verhoogd opgeplakt met foamdots. Als lief detail heb ik er nog een hartenbrad boven op gezet.


Dit kaartje doet mee aan:

Challenge:Met het sliderkaartje 

sta ik in de


en ben ik
en mocht maar liefst voor $12 aan Di's Digis uitzoeken en die zijn zoooooooooo leuk!!!!!!

Misschien is dit dus net het nodige zetje (nou ja...zeg maar SCHOP hihi!!) om eindelijk eens iets aan mijn magere 2 kerstkaartjes stapel te gaan doen?? We zullen het zien!!!!!


Lieve groetjes,