woensdag 30 augustus 2017

???????

Hoi bloggertjes,


Ik kreeg van Gerie een mailtje dat mijn challengekaart van vandaag NIET op de leeslijst te zien is. Ik begrijp er helemaal niets van want hij is gewoon om 9 uur geplaatst maar kennelijk zien jullie nog steeds de kaart voor Martine.....geen idee wat ik er aan kan doen. Heb geprobeerd hem terug te zetten naar concept en opnieuw te plaatsen maar dat is de truc niet kennelijk.

Mocht dit wel verschijnen............kijken jullie dan aub even hier onder en doen jullie gezellig aan onze leuke Scr@pCardsChallenge mee?????

Groetjes,

Scr@pCardsChallenge 99 - ruiten en strepen

Na een maandje rust met een heerlijk zomers einde gaan we op deze kletsnatte dag weer van start met onze nieuwe challenge en het thema is:

                                                       RUITEN en/of STREPEN


De basis is een kleine witte kaart die ik door de "muur"-embossingfolder heb gehaald - dit is (met wat fantasie) mijn  STREEP. De stenen heb ik hier en daar met heel zachtgrijze Promarker bewerkt maar daar is op de foto weinig van te zien.
Het raampje uit paarse cardstock is een van mijn laatste Ali-aanwinsten (er zit ook nog een leuke bloembak bij en luikjes in de ramen) en achter het bovenste deel zit een stukje paars papier met een RUIT, in het midden een parelmoerhartje geplakt. Achter het grote deel van het raam zit een gezellig bloemetjesbehang en hangt een gordijntje.
Basik is weer ingekleurd met Promarkers en witte gelpen accentjes, een strepenvachtje deze keer (STREEP 2 hihi) en hij heeft het paarse hartje gekregen dat uit het bovenste stukje raam valt na het stansen.
De schattige muisjes en tekst horen ook bij de stempel. Alle oogjes hebben Glossy Accents gekregen en een en ander is verhoogd opgeplakt.
Ik heb dit kaartje naar mijn vriendin Anita gestuurd die na 9 jaar afscheid van haar prachtige Jaimy moest nemen. Inmiddels ben ik de tel kwijt geraakt van alle katten die ze heeft gehad in de dik 40 jaar dat we elkaar kennen maar het verdriet en de leegte blijven even groot dus een troostkaartje sturen is wel het minste dat je dan kunt doen.

Het DT heeft weer enige voorbeelden gemaakt en deze maand worden we gesponsord door


Doen jullie weer gezellig mee????

Lieve groet,


Challenges:


StampingSensations-august/anything goes
Stempelsonnenchallenge-13/09/anything goes
PennyBlack&more-august/all creatures great and small                      
LPCF-64/anything goes
AYLI-fur of feathers (fur to cuddle and feel warm and cozy)
CCT-492/bright colours
Cardsundmore-192/anything goes

zaterdag 26 augustus 2017

Beautiful day

Voor mijn jarige dt-maatje Martine ben ik behoorlijk uit mijn comfortzone gestapt om een bij haar passende kaart te maken en eerlijk gezegd  ben ik best tevreden over het eindresultaat.


De basis is een kant en klare grote Kraftkaart.
Het dp met de mooie bloemen is van Wild Rose Studio "Peach Blossom".
Er op uit witte cardstock de mooie Noor-mal, het embossingdeel bewerkt met Vintage Photo distress inkt. In het midden een Spellbinder cirkel uit Kraft en dáár op een stitched cirkel van Crealies uit een stukje roze designpapier.
Omdat ik niet één vintage plaatje bezit heb ik voor een mooie bloementoef gekozen, alles van The Ribbon Girl. Er onder uit Kraft de takjes met bolletjes van Ali, wat roze besjes en er nog een dik hart tussen geschoven. De vlinder heb ik met Promarker Blush bewerkt om het spierwitte er af te halen, hotfixsteentjes op het lijfje gedaan en in twee hoeken iets grotere hotfixsteentjes geplakt.
Onderaan zit nog een bronskleurige roosjescharm aan een piepklein organza-stippenstrikje.
Het ticket rechts boven komt uit een stansblok, de postzegel onderaan is van Whimsy stamps. Net als de Noor-stans gebruik ik ook deze veel te weinig terwijl het allemaal zo leuk is!


Over een paar dagen begint onze nieuwe Scr@pCardsChallenge en is het gedaan met het geluier en pak ik ook het bloggen weer op........tot dan!

Fijn zonnig weekend allemaal,


  


Challenges:


LPCFC-64/anything goes

dinsdag 15 augustus 2017

2 x sketch

Augustus is wel heel wisselvallig: nu net weer een paar heerlijke dagen maar afgelopen zaterdag/zondagochtend was het maar een natte boel in Groningen dus.........2 kaartjes aan de hand van de leuke challenge van  Knutsel en Kadootjes met onderstaande sketch. Ik wil ze graag allebei mee laten doen maar linky werkt niet mee dus bij K&K staat alleen de eerste.De basis is een kleine Kraft-kaart met er op witte cardstock uitgestanst met een stitched rechthoek van Crealies, verhoogd opgeplakt.
Het ijsjespapier is weer uit het leuke Britse blad en ook dit is met een stitched rechthoek uitgestanst en verhoogd opgeplakt.
Er zit ook een hele sheet clearstamps bij het blad maar hier ben ik voor een kant en klaar plaatje gegaan waar het gebruikte papier ook weer op terug komt.
Het plaatje heb ik op twee ovalen met stiksteek (Ali) uit witte en Kraft-cardstock geplakt.
Na heel veel in mijn hand gehad te hebben (washi-tape, papier en touw) heb ik uiteindelijk voor twee bruine linten gekozen.....nu is alles op elkaar afgestemd en daar hou ik wel van.


De met Archival Sahara Sand gestempelde tekst is wel van de bovengenoemd stempelsheet en ik heb hem én wat ijsjes met witte inkt óók op de Kraft-envelop gezet, leuk geheel zó!Het tweede kaartje heeft een wat romantischere uitstraling en heb ik naar Odette gestuurd die de 11e jarig was.
Het heeft een witte basis en er op zit dp van diverse Action blokken, uitgestanst met weer de stitched rechthoek en een fishtail van Ali. Beide zijn verhoogd opgeplakt.
Uit een stukje dp van weer een ander blok twee vogeltjes met de stitched circle van Crealies uitgestanst, de rand bewerkt met Rhubarb Stalk van Memento zodat hij net wat meer afsteekt.
Aan de linkerkant een klein strikje van seambinding in precies de kleur van het fishtail dp.....boffen!
De kleur van de grootste vogel heeft de rest bepaald: twee organzalinten, Happy Birthday van Crealies en de muzieknoten van Ali.
Uit mijn zakje met allerlei hartjes die je overhoudt als je het eea stanst op het rode lint twee groene hartjes en twee bij de vogeltjes geplakt: allemaal met Promarkers van een kleurtje voorzien.

Ik vind het een leuke sketch, lijkt me ook wel wat voor de snellere kerstkaarten waar ik dus nog steeds aan moet beginnen maar waar is het potje zin/inspiratie????

Fijne dag,
donderdag 10 augustus 2017

BASIK

Vandaag is Anita jarig  en omdat ze heel graag en vaak op Ameland vertoeft heb ik een bijpassend kaartje voor haar gemaakt.

Van mijn dt-maatje Martine kreeg ik voor de geboorte van Zoe een kaartje in een leuke vorm, ik denk van Go-Kreate. Dat heb ik op witte cardstock nagetekend en uitgeknipt.........niet overal perfect maar het kan er best mee door toch?? Vooral de "halve achterkant" die tevens als standaard dient vind ik super!! Ik had al wat geschreven dus ik kan geen foto laten zien maar ook de achterkant is beplakt.


Er op zit enig papier uit een tijdschrift dat ik vorige maand op het vliegveld van Newcastle heb gekocht, de randen zijn bewerkt met blauwe inkt van Memento.
Bij Ali heb ik wat van die leuke Scrapberry's BASIK-stempeltjes gekocht en deze vind ik perfect bij het hele sfeertje passen. Hij is ingekleurd met Promarkers en een veegje witte gelpen ontbreekt ook deze keer niet. Deze stempel zie je meestal met een gestreepte trui en zo staat hij ook op de verpakking maar bij het stempelen was geen streep te bekennen whaha....ik heb dus maar een vis  uit de strook dp geknipt en er na het opplakken met stift een blauw randje omheen getrokken zodat hij lekker afsteekt.
Het bootje heb ik apart gestempeld op een stukje dp uit het blokje Lovely van Authentique, welliswaar geen krantenpapier maar zo leuk met precies het woordje LOVE er op!
Uit witte cardstock heb ik een frame gestanst, er vellum achter geplakt en het geheel verhoogd opgeplakt. Links hangt een LaLaLand-vlaggetje en zo is het net een kraam waar Basik verlekkerd naar de visjes aan een zelfgetekend lijntje staat te kijken.......MMMMMMMMMM........LEKKER..... maar ik denk toch dat Anita voor een gebakje zal kiezen haha!!!
BDAY-is gestanst met het Tim Holtz Typeset Alphabet, er op Glossy Accents  net als op de ogen van Basik en alle vissen.


Bij het zoeken naar wat challenges voor deze kaart ontdekte ik dat dit kaartje voor Nancy terecht is gekomen in de
Jullie hebben het misschien al gemerkt: bij Scr@pCards  houden we even pauze tot op de 30e onze nieuwe challenge begint dus ook ik zit in de vakantiestand...heerlijk!
De pc komt amper aan,  van freubelen komt ook niet veel.....gewoon even tijd voor andere dingen én opladen (hard nodig na de afgelopen 1,5 jaar en Ben is nog steeds herstellende dus er blijft voor mij -soms te- veel werk aan de winkel en daar is mijn rug niet altijd even blij mee).

Volgende week gaan we eindelijk naar Duitsland, nog steeds voor de 8e verjaardag van Moritz en inmiddels al 2 jaar geleden dat we er waren........heb er zin in!!

Lieve groetjes,

Challenges: