donderdag 13 maart 2014

Er was eens een tuin met een vijver..........

Waar wij het helemaal naar ons zin hadden en de bewoners ook maar helaas,

 .......de vijver bleek lek dus nadat er een advertentie op Marktplaats was gezet dat er gratis vissen af te halen waren (niet te geloven hoe veel er uit kwamen!!!!!!!!!! ) zag het er ineens zo uit en daar werden we echt niet vrolijk van dus we waren heel blij toen de hovenier in januari eindelijk kon beginnen......

en we na 2 dagen hard werken dit zagen

De dag er na was ook de grote bult van de waterval verdwenen en al een flink stuk bestrating opgetild maar toen werd het op 26 januari ineens toch nog winter en lag er 5cm sneeuw! Daar kwam in de nacht nog veel meer bij en het ging ook even behoorlijk vriezen dus helaas, even geen tuinmannen en een verplichte pauze.
 

Maar op 6 februari was dat leed weer geleden en  werd het menens.......... 
  

en werden alle kuilen en gaten gedicht en alles op 1 niveau gebracht in de stromende regen maar daar zitten deze jongens totaal niet mee:..erwtensoep, koffie en lekkere koeken maken veel goed hihihi!!!


John, baas Willem en Thijs die het vaakst bij ons bezig was, prima mannen!! 


Het nieuwe pad naar achteren ligt er inmiddels maar daarna lag alles aan deze kant stil want de grote nieuwe terrastegels zijn even niet leverbaar.........dan maar spelen in een heel grote zandbak????????


In de tussentijd hebben ze onze hele voorkant opnieuw bestraat want Groningen heeft veengrond dus alles verzakt hier enorm, ook zonder aardbevingen!!! Inmiddels is het dus begin maart en volop lente, zouden we over een dikke week wel met koffie op de nieuwe stoep in het zonnetje kunnen zitten?????


 Jaaaaaaaaaa, jippie, we hebben weer een tuin ipv een bouwput!!!!

Zodra de hovenier vertrok zijn we er volop tegen aan gegaan om de planten en boompjes die we nog hadden een plekje te geven en verder is het eindeloos zand invegen geblazen, ook aan de voorkant waar alles opnieuw bestraat is. Jullie zullen wel begrijpen dat ik even totaal geen puf had om te bloggen, elke dag rozig en bekaf het bed in en slapen als een baby, heerlijk!!!!! Nu is het wachten op het plantenaanbod en dan wordt het van lieverlee weer een paradijsje vol bloemen en kleur....helaas zonder vijver maar wel stukken eenvoudiger bijhouden voor ons. Over een poosje zal ik weer wat foto's laten zien als jullie dat leuk vinden.

Waarom de tekst ineens zo vreemd verspringt is me een raadsel?????????
 
           Groetjes,
 

25 opmerkingen:

Marjan zei

Oh meid, wat een zandbak is het geweest! Je zei het al in je mail. Het is wel mooi geworden, zeg! Jullie zullen de vijver best missen, maar wat een ruimte erbij!! Nu nog een mooie zomer om ervan te genieten.

Misseke zei

Het ziet er al heel mooi uit Irene. Triest dat jullie vijver weg moest want ik vond hem echt schitterend. Het zal nu best wel wennen zijn maar een stuk makkelijker en hij komt vast gauw helemaal in orde zodat jullie weer een tuinparadijsje hebben om van te genieten ;).

Groetjes,
Misseke

Je@net zei

Het ziet er nu alweer een stuk beter uit, Irene.
Het is wel even afzien geweest, zeg!
Hopelijk houdt het mooie weer nog even aan en krijgen we een pracht van een zomer. Dan kunnen jullie dit jaar heerlijk genieten van deze mooie tuin!

Scraptastische hobby zei

Hoi Irene
Wat hartstikke leuk dat je een tuin verslag hebt gemaakt! En jij zal net als ik flink gebaald hebben dat de vijver lek was. Bij ons was het de derde keer ook eruit!! Maar als ik je foto zag met die mooie vijver zag ik wel gelijkenis met ons vlonders, steentjes, keien, en overal groen...wat zal je dat in het begin miossen, maar een onderhouds vriendelijke tuin is ook wat voor te zeggen hoor!!! Want een vijver is veel werk! En de plantjes en de bloemetjes komen vanzelf weer en anders heb ik wel een stekkie voor je, hihi. Het gaat wel wennen hoor, maar in het begin is het allemaal nog wat strak, hihi
Afijn je tuin is zomer klaar dus genieten maar!!!
Lieve groetjes van Gerie

Sabine zei

Jammer van de vijver maar het is ook wel heel erg mooi geworden. En natuurlijk een stuk makkelijker bij te houden. Liefs Sabine

corryskaart zei

hoi irene
wat zonde van je prachtige vijver maar het zal voor de toekomst wel makkelijker bijhouden worden, ziet er nu al prachtig uit en zeker als je weer met al die prachtig bloeiende struiken bezig gaat!
groetjes corry

GerJanne zei

ha Irene,
wat had je een prachtige vijver! Echt geweldig! Mar een lekke vijver is natuurlijk heel naar en vervelend. Nu ziet het er strak uit, zo met dat gras. En in de borders komen jou kennende vast en zeker weelderige bloemen n planten. Ben benieuwd. En als ik de sneeuw zie, denk ik: toch vreemd dat hier echt helemaal niets gevallen is....
Lieve groetjes,
GerJanne

Natasja's Kaarten zei

Wat een prachtige vijvet hadden jullue zeg!

Maar straks als alles in bloei staat dannis jullie tuin nu ook prachtig!

Groetjes, Natasja

Christine zei

Dat wordt genieten Irene! Na de puinhoop wordt jullie geduld nu dubbel en dik beloond. Nu nog een heerlijke zomer en alle werk is zo weer vergeten!
Liefs
Christine

Louise zei

Wat een leuk fotoverslag Irene, wat zag je tuin er schitterend uit en ik weet zeker dat het weer een plaatje wordt want volgens mij hebben jullie groene vingers. Leuk als je ons van de vedere vordingen op de hoogte houdt!. Hahaha, dus je hebt geen slaappillen nodig!.

Liefs LOuisexx

Nicole zei

Wat ontzettend jammer van die prachtige vijver zeg, maar zoals je zelf al zegt nu wel beter te behappen voor jullie en als het straks helemaal aangeplant is met bloemen en zomergoed........dan wordt het weer een nieuw paradije om helemaal van te genieten, want meid wat ziet de tuin er nu al schitterend uit zeg!!! De tuinmannen hebben goed werk geleverd!
Leuk zo al die foto's en ook prachtig verteld, hahhahah!!
Liefs, Nicoe

Sarah - Crea S zei

Wat jammer, want het was echt een prachtige vijver, met veel leven en kleur zo te zien!
Maar ook nu is het mooi geworden en ik ben er zeker van dat wanneer jullie jezelf eens helemaal los hebben gelaten bij het kopen van bloemen en planten dat kleurenpracht vanzelf terugkomt! Liefs,
http://littlecreass.blogspot.be/

cheryl zei

Oh hun such a shame about the pond but oh you have the most amazing garden hun super photos hugs cheryl xx

Unknown zei

Wat een gedoe allemaal, maar het resultaat is wel erg mooi en strak.
Kan me voorstellen dat je daardoor nergens meer puf voor hebt.
Liefs Angelique

CARDS BY JOL AND ART BY JOL zei

wat jammer van de vijver, maar het ziet er nu ook al mooi uit en dan moet je beplanting nog,ik ben benieuwd hoe het er straks uit ziet.
kan me indenken dat je bekaf bent, dat bloggen komt wel weer.

groetjes jolande

Astrid zei

Ohhhhh ook heel mooi Irene, het ziet er schitterend uit.
Liefs Astrid

Anita Meijer zei

Och jeetje Irene wat een ellende zeg met die vijver maar gelukkig is het nu weer helemaal schitterend geworden en wordt het weer genieten blazen. Prachtige foto's heb je geplaatst.
Liefs van Anita

Lia zei

Wat een geweldig leuk verhaal Irene,met hele mooie foto's, wel een mooie vijver zeg, maar je zult zien dat je over een poosje weer helemaal gaat genieten van je nieuwe tuin,
groetjes Lia

Lia zei

Nu nog een beetje kaal maar jullie tuin wordt vast weer een paradijsje!!
Kun je nog een keer aan de slag met nieuwe plantjes maar na al het werk geniet je er dubbel van als ze groeien en/of in bloei staan!
Lia xx

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wauw Irene, ik wist niet dat je een park als tuin had ;p Prachtig zo groot en wat heb je het allemaal mooi in woord en beeld gebracht. Ik kan me voorstellen dat het heel vermoeiend was maar wat fijn dat we al van die mooie dagen hebben gehad. Het zal er vast weer schitterend uit gaan zien met bloemen etc want daar houden jullie zo te zien wel van en dan kan het grote genieten beginnen/verder gaan,hihi, fijn weekend vast en lieve groetjes Miranda

Anke zei

Jeetje Irene, je moest wel veel geduld hebben hoor maar het resultaat mag er zijn! Het is prachtig en nu maar lekker genieten van je mooie tuin.
liefs Anke

made by ineke zei

wat een werk pff
maar het resultaat is er nu!
hoewel de fotos met vijver zien er wel erg fleurig uit, dat zal je zeker missen het is nu een heel anders soort tuin
groetjes ineke

Colinda zei

Wat jammer van je vijver. Zal vast weer een plaatje worden als straks alles weer gevuld.

LAURA KANT zei

Prachtige foto’s van jullie tuin van voor en na! Geniet maar lekker van jullie nieuwe tuin!

Hugs, Laura

Alina zei

mooi geworden, Irene, geniet ervan!!!