vrijdag 23 augustus 2019

Update....

Hallooooo,

Dik twee maanden sinds de laatste blogpost en één maand na onze verhuizing even een berichtje....


Pfff.....verhuizen is altijd afzien maar dat wij het uitgerekend tijdens de hittegolf in juli deden: in 1 woord verschrikkelijk! Al dagen was het warm  maar op de inpak/laad en losdagen (beide vanaf half 7 !!!!) was het 39 graden en in huis nóg erger...😱!

Hoe het ons sinds eind mei is vergaan dáár kan ik een boek over schrijven: mega drukke weken met vaak op en neer naar Apeldoorn, alles regelen en uitsorteren, talloze keren met bomvolle auto naar de kraak, nicht Daniela met partner en beresterke buurman en een grote gehuurde Sprinter die na 5 uur demonteren/sjouwen én een lekkere Hollandse lunch mét kroketjes 😉 tot bovenaan vol mee terug naar Duitsland ging, daarna 8 mannen van de kringloop die in een halve dag het hele huis hadden ontdaan van alles dat niét mee naar Apeldoorn ging en verwijderd móest worden en verder buren links en rechts met héél véél dingen blij gemaakt.

Dat ging echt allemaal perfect volgens planning maar dat kunnen we helaas niet zeggen van de (ivm Ben's gezondheid ..tot bijna niets in staat helaas) speciaal uitgekozen seniorenverhuizing!
 "Wij regelen ALLES, maken foto's en zetten het precies zo in de kast als het was en laten uw oude woning brandschoon achter...u hoeft dus hélemaal NIETS te doen",  nou dat is muv de vette rekening zó niet geworden wat wij er van verwacht hadden.
Niéts stond op de goede plaats in de kasten want naar de gemaakte foto's keek niemand. Bij elke vraag "wil/kun je even.." was de reactie "staat niét in de werkomschrijving" terwijl ik de hele dag keihard heb meegewerkt dus ineens was ik het wel zó zat 😡 dat ik riep "ik dacht dat dit een verzorgde seniorenverhuizing was waarin óók niét omschreven staat dat ik 8 uur loop te zwoegen", toen kon het dus ineens wél!!!!
De grootste afknapper: het huis in Groningen zag er werkelijk NIET uit toen ik 31 juli (helaas alleen) terug ging voor de eindinspectie. Inderdaad was alle vloerbedekking van de 2 etages en trap verwijderd maar vraag niet hoe.....de troep kwam me op straat al tegemoet! Ik kon wel janken want ik had het in pico bello staat achtergelaten en kreeg bij de voorinspectie zelfs complimenten!
Direct de verhuizer gebeld en gezegd dat dit NIET de afspraak was en ik over 1 uur eindinspectie zou krijgen en hélemaal niets aan schoonmaakgerei bij me had omdat ik dit niét had verwacht aan te treffen.
Nou dáár kwam een knul met bezem, stoffer/blik, emmer poetsmiddelen en trap om alsnog alle boorgaten te vullen en dingen te verwijderen en ik als een gek over 3 etages aan de poets in een bloedheet huis......dikke vette stress (en dáár had ik de laatste maanden sowieso al niet over te klagen!).
Dat ook nog alle planten uit de voortuin waren verdwenen was helemaal de druppel....wie doet er nu zoiets????
Maar de eindinspectie van het compleet gestripte huis was okay (misschien wel een beetje medelijden met me??) en hoewel door de vakantieperiode onze huuropzegging "in de la was blijven liggen" waardoor er géén nieuwe huurder was en wij helaas NIETS konden overdoen was het 2 dagen later nadat het op Funda stond al weer verhuurd..zó jammer en grote geldverspilling voor beide partijen!

Als klap op de vuurpijl werd Ben die al dit hele jaar aan het tobben is vrijwel direct na de verhuizing vreselijk ziek 🤒...de drukte en bloedhitte waren de nekslag! Nadat hij eerst een stootkuur van de nieuwe huisarts kreeg -héél fijne man, we zijn er blij mee- en het redelijk leek te gaan moest ik 2 dagen later in de nacht 112 bellen en heeft hij tot 10 augustus met dubbele longontsteking en zowel een bacteriële- als een virusinfectie in het ziekenhuis gelegen. Hij is weer hélemaal terug bij AF en het herstel gaat lang duren.....wát een beroerde start in Apeldoorn 😭.                                                           

Nou ja..,,,,.verhuisboek #18 is dicht en hoewel het best wennen is om op 4-hoog te wonen, het begint steeds meer als thuis te voelen.
De hordeuren, gordijnen en jaloezieen komen eind van de maand en als het meezit komen snel daarna ook de nieuwe zit- en tuinmeubels en dan zijn we eindelijk écht klaar en kunnen alle vrienden die razend benieuwd zijn hoe we er bij zitten komen.

Aan mijn hobbyhoekje heb ik nog niet veel aandacht besteed. Door alle beslommeringen heb ik géén tijd gehad het freubelen én bloggen te missen en eerlijk gezegd heb ik ook nu nóg steeds totaal géén zin/puf. Zolang het móest heb ik bergen kunnen verzetten maar nu is de koek op en heb ik alle energie nodig om de boel draaiende te houden.... dit is dus geen "come back" maar gewoon even een levensteken vanaf de nieuwe stek.

Dat ik niet freubel om te freubelen maar op een enkele uitzondering na altijd probeer een zó persoonlijk mogelijke kaart voor iemand te maken (daardoor dus ook nóóit voorraad heb) weten jullie al lang. Óók heb ik al eens laten weten aan mijn freubeltax te zitten waardoor mijn adressenlijst niet groeide maar om een aantal redenen ga ik voortaan nóg minder maken/sturen/bloggen en daarom heb ik het (moeilijke maar weloverwogen) besluit genomen mijn nieuwe adres slechts aan een handjevol mensen door te geven in de hoop dat ik het zo nog wat jaren kan volhouden.
Tegen alle andere zeg  ik:
 ♥️ dank je wel voor de afgelopen jaren♥️!

Lieve groetjes, tot ................

22 opmerkingen:

Je@net zei

Jeetje, Irene....als ik dit alleen al lees, schieten de tranen me al in de ogen. Kan me dus een heel klein beetje voorstellen hoe jullie je gevoeld moeten hebben de afgelopen tijd. Dan zit ook werkelijk alles tegen.
Ik hoop dat het met Ben inmiddels weer wat beter gaat en dat jullie je snel thuis gaan voelen op de nieuwe stek.
Dikke kus van mij.

Marieke zei

Vervelende ervaring doe jezelf je stinkende best wordt er zo met je omgegaan. Hopelijk gaat het met Ben wat beter. En kun jezelf weer de energie vinden om jezelf op te laden. Des al niet te min, welkom in Apeldoorn!

Groet, Marieke

Jantine zei

Oh Irene, wat een horrorverhuizing! Verhuizen is altijd al vreselijk, maar als je denkt het zo goed geregeld te hebben en het loopt op deze manier. Wat verschrikkelijk!
En dan ook nog Ben weer helemaal in de lappenmand, het is echt erg. Ik snap dat je met je energie helemaal aan je taks zit. Hopelijk gaat het met Ben inmiddels toch weer wat beter en krabbel jij ook langzaam weer op. Ik kan allemaal van die (ware) clichés roepen van "neem tijd voor jezelf" en "gun je zelf rust" enzo, maar dat weet je best dus daar schiet je weinig mee op.
Ik hoop dat het woongenot blijft toenemen en dat Ben ook langzaam weer de oude wordt (en jijzelf ook).
Ik mis je in blogland, maar dit is wel een plaats om voor de lol te komen, het is niet ook nog een verplichting. Dus gewoon fijn om even iets van je te lezen (ook al is het geen fijn bericht).
Sterkte met de naweeën.
Lieve groet,
Jantine

Caroline zei

Ach Irene, wat een verhaal! Verhuizen is al geen pretje (vind ik) en dan in die warmte! En dan zo de overgang naar jullie woning en je oude woning in zodanige staat aan te treffen......en die planten uit de voortuin....dat verzin je toch niet.
Maar dat ook Ben dan weer terug bij af is.....wat verdrietig voor jullie beiden. Ik hoop dat hij weer langzaamaan beter wordt en wens jullie veel sterkte maar bovenal veel woongenot!
Fijn om gewoon even wat van je te horen en rustig aan. Gewoon nu even bijkomen en opladen en daarna.....we zien het wel toch.
Lieve groetjes van Caroline

Marjan zei

Het meeste uit je verhuis perikelen wist ik , maar niet dat Ben weer in het ziekenhuis belandde. Wat vreselijk naar allemaal. Het is ook allemaal erg zwaar zo'n verhuizing, zeker als er zoveel gaat zoals je niet hoopt en verwacht. Petje af voor jou dat je zo keihard hebt gezorgd dat alles goed kwam.
Lieve Irene, neem zoveel mogelijk je rust,stress vreet aan een mens.
Aan freubelen kom je wel weer een keer toe en bloggen is al helemaal niet belangrijk.
Ik duim voor een toch wat spoedig herstel van Ben, zodat jullie samen kunnen beginnen aan heerlijk wonen op de mooie nieuwe plek. Dikke knuffel!

Nicolette zei

Wat een toestanden zeg. Je kan er een boek over schrijven. Jammer dat je denkt dat alles goed geregeld is en dat je dan nog zoveel zelf moet doen.
En dan Ben ook nog zo ziek. Heel veel sterkte voor jullie beiden.
Lieve groet,
Nicolette

Nancy Soetaert zei

zo erg dat na al die verhuismiserie je man zo vreselijk ziek werd, en opgenomen moest worden. Voor jou natuurlijk ook moeilijk na al die verhuisstress, op een bepaald moment raakt je energie dan ook wel op hé. Niet te doen die problemen met de verhuisfirma, je zou verwachten dat een firma die zich profileert als dienst voor senioren wel wat meer zorg aan de dag zou leggen!
En dan je mooie tuin geplunderd vinden, wie doet nu zoiets!
Fijn voor jullie dat Ben weer thuis is en dat je al een goeie huisarts gevonden hebben, het herstel kan nu beginnen, en in die mooie regio zullen jullie vast wel snel jullie draai vinden!
Wel fijn om nog iets van je te horen! Ook zonder een van je mooie kaartjes!
Zorg goed voor Ben en zeker ook voor jezelf!
Knuffels uit Zuid-Holland!
Nancy

Colinda zei

Ach jeetje, wat een verhaal en dan ook nog Ben in het ziekenhuis. Hoop dat hij zich snel weer een beetje beter voelt.
Doe rustig aan, denk aan jezelf!
Lieve groetjes,
Colinda

Enny zei

Oh, Irene wat een nachtmerrie, ze hebben jullie vreselijk in de steek gelaten en nu je man nog zo ziek, wat een ellende ! Ik hoop dat het allemaal goed komt, hou je sterk, ik wens jullie het allerbeste. En begrijpelijk hoor, dat je wat minder wil doen met kaartjes en zo, zit er maar niet mee in. Groetjes, Enny

Blankina zei

heb je net mailtje gestuurd, liefs Blankina

Hermien zei

Poeh jullie hebben heel wat voor jullie kiezen gehad zeg. Ik wens jullie alle goeds toe en dat de rust maar gauw een beetje mag terugkeren Irene.

Groetjes Hermien

Crealientje zei

Ik heb met je te doen Irene.
Volgens mij wat er mis kon gaan is ook mis gegaan,bah!!!
Schandalig van het verhuisbedrijf voor senioren.Adverteer er dan niet mee. In ieder geval nooit aanbevelen bij anderen zou ik zeggen.
Dat je man Ben zo ziek is dat is je grootste zorg, de rest komt wel weer op zijn pootjes terecht. Heel veel beterschap voor hem!
Nou planten uit de tuin stelen is bij ons en de buren schering en inslag.Er zijn mensen die loeren op plantjes van een leeg huis of net geplante plantjes.Ik koop niets duurs meer :( Aso's zijn het!!!
Heel begrijpelijk dat je niet iedereen een kaartje meer stuurt en dat hoeft toch ook niet. Het freubelen komt wel weer.
Eerst voor jezelf en je man zorgen.
Lieve Irene sterkte en pas goed op jezelf!
Dikke knuffel, liefs Isolina.
We houden contact via blog of mail.

Diny zei

Ach Irene....wat een toestand allemaal.
En al helemaal erg dat het met je man niet goed ging.
Ik hoop echt dat jullie de rust kunnen vinden in Apeldoorn en
bloggen is niet belangrijk....dat komt wel weer een keer.
Ik vind het wel tof om even wat van je te horen.
Zorg ook goed voor jezelf Irene!
Heel veel lieve groetjes,
Diny

GerJanne zei

Ha Irene,
wat een verhaal! En ik maar denken dat het allemaal goed gaat, omdat ik niets hoorde. Als je hulp op een of andere manier nodig hebt, ik zit zo vlak bij. Ja, nu even niet (Zuid-Frankrijk), maar ik verwacht gewoon dat je me vraagt als het nodig is!! Begin september ben ik terug en dan echt aan de bel trekken! Ik hoop dat jullie nu zo langzaam wel kunnen genieten van de nieuwe woning en woonomgeving, ook als is Ben zo ver achterop.
Liefs !

Aartje zei

Wat lees ik nu: ben je mijn stadgenoot geworden. Wat leuk! Maar wat een klus om hier te komen. Goede tijden, slechte tijden is er saai bij. Ik hoop dat Ben inmiddels weer wat is opgeknapt en dat jullie langzaam kunnen gaan genieten van jullie nieuwe plekje.
Apeldoorn is een heerlijke plek om te wonen en ik wens jullie dan ook heel veel woonplezier.
En mocht je een keertje hulp nodig hebben, schroom niet om te vragen.
Groeten, Aartje
P.s. ik ben heel benieuwd waar in Apeldoorn jullie zijn gaan wonen, maar ik snap heel goed dat je niet met iedereen je adres wil delen.

Martha zei

Hoi hoi Irene
Wat een verschrikkelijke toestand voor jullie zeg!
Hopelijk gaat het vanaf nu de betere kant uit!
Heel veel sterkte en met name voor je man Ben!
Liefs Martha

Annerieke zei

Ach Irene toch, wat hebben jullie veel meegemaakt weer. Heel veel sterkte, houd de moed erin, ik heb bewondering voor jullie hoor. Dikke knuffel!

Miranda Slagboom-de Groot zei

Jeetje wat vervelend zeg. Denken jullie een goed verhuisbedrijf gevonden te hebben en dan gooien ze er met de pet naar.
En dan ook nog je man in het ziekenhuis. Het zit jullie echt niet mee.
Hopelijk gaat het nu alleen maar de goede kant op.
Groetjes Miranda

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat erg Irene, een deel had ik via de mail al meegekregen maar dat het zó heft ig allemaal was.. Wat slecht van zo'n verhuisbedrijf en wat goed dat je op een gegeven moment ontploft bent, misschien een les voor hen.
Hopelijk is Ben aan de beterende hand en gaat alles nu in stijgende lijn zodat je een beetje aan jezelf toe mag/kan komen. Je hebt natuurlijk op adrenaline gedraaid en nu zak je in..laat maar toe, die batterij moet opladen.
Ik zal proberen wat positieve energie naar je te sturen in gedachten en voor nu een dikke knuffel XXX
Lieve groetjes Miranda

Femminde zei

Wat een verhaal Irene!! En wat balen dat het allemaal zo gelopen is. En dat ook je man nog in het ziekenhuis belandde. Ben je zelf wel helemaal op de been gebleven?? Want dit is echt een soort aanslag.
Ik wens je van harte toe dat dit echt de laatste pech was en dat jullie vanaf nu echt kunnen genieten daar in Apeldoorn. Ik heb er 4 jaar gewoond. Het is echt een mooie stad (ik geloof zelfs dorp omdat ze geen stadsrechten hebben). De laatste jaren kom ik alleen in de Julianatoren omdat we daar een abonnement hebben. Straks ook super leuk met Zoe heen te gaan als ze wat groter is.
En ik hoop dat je nog een keer weer de tijd en rust vindt om lekker aan de knutsel te gaan.
Kalm aan daar,
groeten voor jullie alle twee, Femminde

Epie zei

Ooohhhhhhh.....vreselijk verhuis verhaal Irene , heftig allemaal !!
Veel beterschap met Ben en sterkte en hopelijk wat rust op jullie nieuwe plek !!
Groetjes van Epie XX

Pop's Cards zei

I could not even imagine moving in those conditions, I could not even do simple jobs as it zapped all my energy, so hats off to you, I hope you have settled in now and it is cooler, I actually slept last night as it was the first cool night in ages, big hugs Pops x