zondag 10 december 2017

10x10 cm poinsettia-kaartjes.............

Zó veel spullen en sommige nog nooit gebruikt maar nu dan toch eindelijk die schitterende MD-poinsettia van vorig jaar gestanst op een wit kaartje met het mooie Action-papier met de glimmende sneeuwsterren. Ik had heel veel van die oude bloks klaargelegd om weg te doen maar toen ik er nog eens kritisch doorheen bladerde ............blij dat ik dát gedaan heb!!!

Hier een paarse variant:


Om de bling bling te vergroten heb ik de randen van de bloem eerst met wat aquakleurige inkt bewerkt en er daarna wat paarse glitter op gedaan. De blaadjes zijn uit glanscardstock gestanst en daarna gekleurd met een paarse Promarker. In het midden een grote glimmer die ook met de Promarker een paars kleurtje heeft gekregen en onder het geheel heb ik een paars koordje in grote lussen geknoopt.
Kerst is van een heel oude MD-stans (kerstdagen) waar ik dagen van heb afgeknipt.

Zo ontdekte ik ook nog dit bordeauxrode papier:


zilveren accenten, een grote roze glimmer in het hart en helemaal geen tekst. Hier heb ik de bloem uit aquarelpapier gestanst, in het echt mooier dan uit witte cardstock!

en een kraftkaartje waar ik echt mee in mijn nopjes ben


Hier heb ik op de achtergrond met Versamark en Zing embossingpoeder de tekststempel gezet (niet eens goed gelukt maar ik vind dat hier absoluut niet erg) en voor gouden accenten gekozen. In het midden een dikke klodder lijm en daar de ieniemiene balletjes uit een flesje van de Wibra op gestrooid.

Ik laat er ook nog 1 zien waar de geembosste achtergrond compleet mislukt was, maar misschien was er nog wat op te verzinnen?? Zie hier het resultaat...........


Overal met de witte gelpen sneeuwstippen gezet, JOY-stempel (Wibra) die wél perfect lukte met embosingpoeder er op, wat sterren en een dubbele sneeuwvlok met in het hart een Perlenpen-pareltje (dat die het nog deed na ruim 1 jaar in een doosje gelegen te hebben!!!), zwaaiende vader en zoon ijsbeer, een heuvel en CE-huisje met snowpaper achter de ramen en weer Foam Ball Clay gebruikt voor de sneeuw.......is ie leuk of zouden jullie hem weggegooid hebben na het mislukte embossen??

Gelukkig kreeg ik een reactie van Nicolette want ik had door het weekje weg compleet gemist dat de beterschapsmuisjes bij 2 Sisters on the blog 


in de top 3 staan, blij mee!







Als ik de weerberichten moet geloven krijgen we hier in het Noorden zo'n 10cm sneeuw vandaag...lekker binnen blijven dus en aan de freubel want ik heb nog steeds kerstkaartjes nodig!!!

Fijne zondag,





Challenges:

Thecrazychallenge-263/christmas is coming
Allsorts-445/snowflakes 

27 opmerkingen:

Nicolette zei

Zo zie je maar dat je eigenlijk niets moet weggooien. Mooi papier en hele leuke kaarten.
En gefeliciteerd met je top notering op ons blog, hij is erg leuk.
Ik blijf vandaag ook binnen hoor, ga verder met de kerstkaarten.
Fijne zondag,
Groetjes Nicolette

Nancy Soetaert zei

prachtige kaartenreeks, ook de zgn 'mislukte'!
Fijne (knutsel)zondag. Ik ben volop aan het schrijven...
Nancy

Scraptastisch zei

Wouwie Irene, ik ben jaloers op jouw produktie!!! Je poinsettia's zijn prachtig met het glitter papier erbij en ik vind je achtergrondjes allemaal prachtig ook de "mislukte"geeft een oude look!!! Ik ben kaarten aan het schrijven nu, dan zie ik of er nog meer nodig zijn...denk dat ik er nog niet ben! mijn bezoek gaat door de sneeuw niet door. Gefeliciteerd met je winner hoor, is ook zo prachtig!!!
xx Gerie

Colinda zei

Wat een hoop kaartjes vandaag en wat zijn ze leuk!!
Toch wel leuk al die verborgen schatten die wij hebben :)
Ben ook nog druk bezig, ga van de week eerst maar even schrijven en dan kijken hoeveel ik er nog nodig heb, succes!
Gefeliciteerd met je top 3 plek!
Is hier ook aan het sneeuwen, vanmorgen toen ik op stond bleef het nog niet liggen maar als ik nu naar buiten kijk ligt er wel een laagje, ga ik ook maar aan de freubel dan, hihihi
Een gezellige dag,
Colinda

Joke zei

Die mooie bloem van MD heeft inderdaad weinig extra's nodig. Een mooi stukje papier eronder en je hebt al een leuk geheel. Mooi al die verschillende achtergrondjes.
Groetjes Joke

bolletjelucky.blogspot.com zei

Je gaat lekker Irene, hele mooie kaarten laat je hier zien. Niets weggooien, dat is toch zonde, dat zie je nu wel weer..LOL.
Hier ligt al een flinke laag sneeuw en het blijft maar doorgaan. Wel gezellig zo bloggen bij de lichtjes van de kerstboom.
Gefeliciteerd met je top 3 notering.
Fijne zondag nog.
Lieve groetjes Miranda

Monique zei

Wauw! Wat een prachtige serie Irene!
Het is hier nog groen. Straks maar eens zien wat er van komt.
Liefs Monique

Je@net zei

Wat een super leuke serie kerstkaarten heb je zo gemaakt, Irene.
Vandaag ook weer freubelweer, dus veel plezier.
En gefeliciteerd met je topplaatsje!

Trijntje zei

Hoi Irene wat ben je goed bezig. Leuke kaarten heb je gemaakt. Met de achtergrondjes valt het niet op dat het mis gegaan is. Je kan er meestal wel weer wat op verzinnen. Het jou prima gelukt. Ik heb ook nog van die blokken ze zijn best leuk hoor. Maar soms raken ze wat in de vergetelheid. En vooral 1 vel als achtergrond dat is heel mooi.. prima om dit papier op deze kaarten te gebruiken. Je kerstkaart van donderdag is ook erg mooi. Ik loop nog steeds achter door de storing.... je hebt leuke succesjes behaald met he kaartjes altijd weer een keuke opsteker. Hier bij ons is het nog aardig groen..... we wachten af. Veel succes met de kerstkaarten . Ik ben ook asn her schrijven. Ook weer een hele klus.. groeten Trijntje

Diny zei

Wat een schitterend viertal Irene....zo zie je maar dat je niet te snel iets weg moet gooien....haha!
Gefeliciteerd met je top plekje.
Groetjes en een fijne zondag,
Diny

Creanita60.blogspot.nl zei

Je bent goed op dreef met kaarten maken en zo zie je maar nooit wat weggooien!
Groetjes Anita

Jantine zei

Wat leuk dat je zo goed slaagde in je “afgedankte” papiertjes. Ik vind wegdoen ook vaak moeilijk, kom er ook nog wel eens op terug 😊
Maar ik doe toch ook wel eens echt iets weg naar iemand anders die er blij mee is 😉
Je kaartjes zijn erg geslaagd! Mooi met die poinsettia’s. En je mislukte achtergrondjes zijn ook gaaf! Geeft ern leuk effect.
Groetjes,
Jantine

!neke zei

Prachtige serie !!!
En je "mislukte" achtergrond is toch nog goed terecht gekomen !

Joanne kramer zei

Wat een mooie kaarten!! Leuk om dan nog weer zulk mooi papier te ontdekken. En de kaart met embosing is ook helemaal goed gekomen. Groetjes Joanne

martina's kaartjes zei

helemaal mooi gemaakt !
grtjs, martina
x

Rosina zei

Dat zijn weer hele mooie kerstkaartjes Irene...zo ga je snel aan je aantal geraken voor deze kerst..en ja je moet zo af en toe eens je kasten opruimen ...dan kom je gegarandeerd nog hele mooie spulletjes tegen...en gefeliciteerd met je topkaartje...zo leuk ....geniet er maar lekker van...
groetjes Rosina

Caroline zei

Wat zijn ze allemaal mooi! Niks weggooien hoor. Ik ben laatst ook weer door mijn oude kruidvatblokken gegaan en vond ook nog wat mooie velletjes.
En gefeliciteerd met je winnende kaartje op ons blog. Hij is ook wel ontzettend leuk hoor! Echt een beterschapskaartje.
Groetjes Caroline

karien zei

Wat een leuke kaarten heb je gemaakt en leuk dat je oude papiertjes heb gebruikt zo zie je maar niks weggooien
Groetjes Karien

Ans Gilbert zei

Hoi Irene,
Je maakte een prachtige serie met de poinsettia's, voor mij is de gouden variant de winnaar, die flesjes met mini kraaltjes heb ik ook gekocht, alleen was er onderweg een stuk gegaan in mijn tas, ik kom ze nog steeds tegen,
groetjes
Ans

Sabine zei

Wat een leuke kaarten! Mooi gemaakt met die kerstroos. En die ijsberen zijn ook erg leuk Liefs Sabine

Sarah zei

Wowie! Wat zijn de Edelweis bloemen mooi. Daar doen ze mij alvast aan denken.Je creeerde met het papier een mooie sfeer op je kaartjes.
De ijsberen zijn ook leuk!!

Femminde zei

Wat een super 10x10 serie Irene!! Zo gaaf met die "oude"papiertjes. Hier ook veel kerstkaarten gemaakt met "oud" papier. Leuk toch. En die poinsettia is super.
En die ijsbeer is cute.
Fijne week!!
Groeten van Femminde

Annemarie en Merit zei

Wat een prachtige kaartjes heb je weer gemaakt zeg!!! En die laatste die is wel erg leuk hihi. Wat een gaaf stel hè.
Liefs, Merit en Annemarie

Tracy zei

Fab creation, thanks for joining Allsorts challenge, good luck.
Happy crafting
Tracy x

susiestacey zei

Stunning cards.
Thank you for sharing at Allsorts 'Snowflake' Challenge this week and good luck x Susan x

Iskra zei

Fabulous and bright cards. Thanks for sharing with as at The Crazy Challenge.
Iskra DT

Marjan zei

Geweldige serie, éen ervan staat hier te pronken, zo mooi! Dank je wel, Ireentje!!