donderdag 14 januari 2016

Vintage Happy Birthday

Vandaag is Gerie jarig en ik heb geprobeerd iets te maken waar zij van houdt maar toch ook bij mezelf te blijven. Het is dus geen bomvolle creatie geworden want mooi papier waar vrijwel niks meer van te zien is vind ik alleen maar jammer!!
Ik vond het heel leuk om te doen maar of het geslaagd is, dat laat ik graag aan jullie oordeel over!
Eerlijk gezegd weet ik ook nooit zo goed waar vintage aan moet voldoen en wat ik me ook afvraag: wat is het verschil tussen vintage en shabby chic of is er amper verschil???

Na de Kerst ben ik 2 volle dagen in de weer geweest om de zolderkamer op te ruimen. Alle hobbyspulletjes weer eens door mijn handen laten gaan, heel veel weg gedaan en eindelijk een heel klein plekje voor de naaimachine gevonden. Dus daar ben ik nu mee aan de slag gegaan (moet nog wel flink oefenen *lol*!).
Geen stralende foto helaas, heel even zon en verder grijs en regen elke dag!! 


De basis is een kraftzakje.
Het gebruikte DP is van Melissa Francis "C'est la Vie", allemaal suikerzoete plaatjes en tintjes. 
Op een beige stuk DP heb ik eerst kleine stukjes papier geplakt, de randen bewerkt  met Vintage Photo en geruwd en daarna heb ik ze vastgenaaid met een heel klein stiksteekje en tot slot dit alles  op het zakje geplakt.
Stukken wit kant heb ik met Vintage Photo een beetje "oud" gemaakt en er een roze parelsnoertje op geplakt (Xenos). Aan de rechterzijde heb ik een kleiner stukje van dat kant bevestigd en er 3 verschillende knoopjes in heel zachte kleurtjes op geplakt.                                                  
Met de kleinste MD Creatable LR0163 heb ik uit 3 kleurtjes DP rolroosjes gemaakt. Er achter een zelfgemaakte pin gestoken en daar onder uit vellum 2 veren van Joy geplakt..
Uit grote en kleine scrabbleletters (van internet) Happy Birthday geknipt en verhoogd opgeplakt.
Een vlindertje en 2 hoekjes van Unique er op en tenslotte een roze vlindereyelet boven in met een dubbele gekreukelde seambindingstrik in zachtgroen en blauw.                                   
  
Een warm welkom aan Miranda, super leuk dat we elkaar gaan volgen!

Lieve groetjes en tot zondag met iets totaal anders!!!

Challenges:


45 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi hoor!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Rosina zei

Wooooow Irene wat een schitterend zakje opgepimpt voor de jarige Gerie...hele leuke accentjes allemaal en een heel mooi effect geven al die opgestikte stukjes..ook de bloemetjes en de vellumveren zijn prachtig...

groetjes Rosina

Colinda zei

Wat een leukerd!!
Fijn dat alles weer eens is uitgezocht, kom je ook weer dingen tegen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Ga straks maar weer eens mijn bureau opruimen, het werkblad is bijna niet meer te zien, hihihi.
Een gezellige dag,
Colinda

Trijntje zei

Hoi Irene. Wat hekje een prachtige creatie voor Gerie gemaakt. Mooi ,et al die stukjes papier. Ik vind het heel erg leuk geslaagd. Ik denk dat Gerie dit ook wel mooi zal vinden. Ik snap het best want je wil graag iets maken wat de ontvanger kooi vind. En je wil wel je eigen stijl er wat in houden. Ik heb ook zitten te worstelen met een kaart voor Gerie. Want zo mooi als zij ze maakt kan ik ook niet. Ik ben ook best benieuwd naar haar reactie. Morgen laat ik de kaart zien. Want vandaag is het ook kerstkaartendag.....Groeten Trijntje

corryskaart zei

oh wat een leuk en prachtig gepimpt zakje hier maakt je serie reuze blij en vrolijk van
groetjes corry

Blankina zei

Gerie zal er van smullen , een vintage kaartje in Irene stijl. Echt mooi geworden. Liefs Blankina

Anoniem zei

Ik weet zeker dat Gerie ontzettend blij is met deze kaart Irene! Wat een super mooie kaart! Heel mooi dp en ik vind het ook zonde om mooi dp vol te plakken ;) Je hebt de naaimachine meteen goed benut :)
Groetjes Chantal

Misseke zei

Dat ziet er schitterend uit Irene - supermooi samengesteld en gedaan.

Groetjes,
Misseke

martina's kaartjes zei

helemaal mooi is ie geworden, de inhoud is al niet meer belangrijk hahaah
grtjs, martina
x

Ans Gilbert zei

Hoi Irene,
missie geslaagd zou ik zeggen..
Je hebt een gave creatie gemaakt voor Gerie in een mooie, rustige vintagestijl..leuk je stikwerk, het mooie papier en de prachtige afwerking,
groetjes,
Ans

Je@net zei

Wat een mooie kaart voor de jarige. Daar zal ze blij mee zijn, Irene!

Creanita60.blogspot.nl zei

Wat een gave creatie heb je voor Gerie gemaakt echt helemaal in haar stijl!
Groetjes Anita

Sabine zei

Wat een mooie kaart! Prachtig met die steekjes Liefs Sabine

Sylvia zei

Hallo Irene,

Heel mooi gepimpt zakje voor Gerie.Prachtige strik en mooi afgewerkt met het kant.

Groetjes,Sylvia.

Marjan zei

Heel erg mooi gemaakt voor Gerie, dat zal zij zeker mooi vonden! Mooie dat opvallende lint en de bijpassende pearlpin! Naar mijn idee is dit meer een shabby chic zakje, want als ik het goed zie is vintage vaak met plaatjes van mooie dames en schattige kindjes/engeltjes en zie je dat bij shabby minder, al heeft het veel dezelfde elementen.

Marja zei

Je hebt een hele mooie kaart gemaakt voor de jarige
Groetjes Marja.

Antoinette Voorn zei

Wat een prachtige creatie voor Gerie! Super bedacht hoor Irene!

Monique zei

Hij is prachtig! Daar is ze vast heel blij mee.
Een naaimachientje ontbreekt nog aan mijn inventaris. De ruimte ook, dus laat ik het nog maar eventjes.
Ik heb mijn wandelschoenen gekregen vandaag. Dus hoef ik voorlopig geen abonnement voor de sportschool....hahaha
Liefs, Monique

Leni zei

Ik vind dat je er wel in geslaagd bent om er een vintage creatie van te maken.
Prachtig.

Groetjes Leni

Alma zei

Hi Irene! Diese Vintagekarte ist einfach wunderbar! diese Brauntöne! Toll!! Die Blumen ergänzen das ganze noch zur perfekten Geburtstagskarte! Heute habe ich endlich meine Weihnachtsdekoration weg geräumt, die Wohnung geputzt, deshalb wird es erst morgen oder Samstag was Neues von mir geben, bei uns soll es ab morgen ja richtig schneien! Allerliebste Grüße von Alma

Wil Frutsel zei

Prachtig Irene, daar is ze zeker weten heel blij mee!!
xx Wilma

bolletjelucky.blogspot.com zei

Geweldig gedaan Irene, wat een aandacht is hier aan besteed zeg. Mooie uitstraling heb je een eenvoudig kraftzakje weten te geven. Mooie rolbloemetjes en zo leuk gearrangeerd met die parelstick en dat lieve veertje. Ook de scrabble-letters zijn gaaf.
Lieve groetjes Miranda

Liesbeth zei

Ik vind het geweldig dat je zo uit je comfortzone bent gegaan voor Gerie, is je prima gelukt hoor, Gerie blij en wij ook natuurlijk bij WLVC. we zien je graag terug Irene.
gr/ Liesbeth

Nancy Soetaert zei

héél mooie kaart, echt eens iets anders dan gewoonlijk, maar heel erg de stijl gezocht van Gerie! Zal een leuke verrassing zijn voor haar!
groetjes, nancy

lasize zei

Een prachtige creatie heb je gemaakt Irene en Gerie zal hier heel blij mee zijn, en wij worden ook blij met een creatie als deze.
bedankt voor je deelname aan onze challenge.
groetjes van an Anneke

Renate zei

Ohw, wauwie!!! Dit is in één woord PRACHTIG!!!
Hele mooie, zachte kleuren. De rolroosjes, en de veertjes maken het helemaal af.
Ik sluit me helemaal bij je aan... Ik vind het heel mooi om vintage kaartjes te zien, maar vind het heel moeilijk om te maken. Dan vind ik het ook zonde van het mooie papier, of van de leuke afbeelding. Wel heb ik al een paar keer een poging gewaagd, maar toen ik te horen kreeg dat ik niet meer van die lieve afdrukjes moest gebruiken, toen ben ik er maar mee gestopt. Met deze creatie ga je toch wel iets meer de shabby chique kant op. Dat mag je van mij wel vaker doen hoor, want het gaat je heel goed af.

-xies- Renate.

Wybrich zei

Super gaaf Irene! Schitterend gemaakt! Mooie zachte kleurtjes ook.
Denk dat Gerie hier erg blij mee is!

ANJA 3D zei

Prachtige creatie heb je voor, Gerrie gemaakt. Het is idd zonde als je mooi papier gebruikt en er niks meer van ziet. Ik heb het geprobeerd met de naaimachine op papier. Ik vind het nog niet zo makelijk.
Groetjes, Anja

GerJanne zei

Nou Irene,
jij bent echt de laatste voor ik ga slapen (Peter had volleybal en ik ben bang dat hij in de kantine zit...hij is morgen vrij, ik niet...08:30 uur aanwezig zijn)
Je hebt een prachtige creatie gemaakt voor Gerie. Wat origineel weer!
Niet bomvol, maar wel naar Geries smaak!
Groetjes,
GerJanne

Bernadet zei

Dit ziet er wel heel prachtig uit zo Irene!!
Mooie kleurtjes en details!

Louise zei

Nou dat verschil weet ik ook niet hoor Irene, weet wel dat ik het een super creatie vindt! Prachtig papier, leuk die kantjes, enige bloemetjes gemaakt, kortom een plaatje!


gr.LOUise

Scraptastisch zei

Hoi Irene,
Jullie hebben allemaal zo je best gedaan!!! en de ene na de andere verassing kwam in de brievenbus! Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en stijl, maar het is zo mooi om te zien, dat er veel uit die comfort zone zijn getreden! en op de één of andere manier er een vintage tint aan te geven! Ik moest helemaal bedenken iedere keer door wie de kaart gemaakt kon zijn, haha en ik heb veel mis geraden hoor!!! Wat ben ik verrast....dankjewel! En je stikrandjes zijn perfect!! en een prachtig shabby effect...geweldig vind ik het!!!!
Liefs van Gerie

Angelique zei

Hoe de stijl ook heet, je hebt het zakje prachtig gepimpt voor Gerie. Ikzelf krijg het ook nooit voor elkaar om vintage te maken. Gelukkig ieder z'n eigen kwaliteit en smaak.
lieve groetjes Angelique

Joke zei

Dat is zeker mooi gedaan Irene. Lastig of niet als je iets moet gaan maken wat eigenlijk niet zo je eigen stijl is. Maar wat leuk als het dan toch lukt en de ontvanger er blij mee is want dat is toch wat je graag wilt. Mooi dus.
groetjes Joke

Kreatief met Maria zei

Heel mooi Irene. Zeer toepasselijk cadeau voor Gerie, prachtig gemaakt.
Groetjes Maria

Margo zei

Wat heb je dat weer knap gedaan zeg ! Lijkt zo'n beetje op een vintage-kastje !
Groetjes
Margo

Lia zei

Out of your comfort zone, maar... wel supermooi Irene!!
Ik hou van vintage, maar dat wist je (misschien) al, en dit is echt geslaagd.
Lia xx

Plony zei

Superrrr gedaan Irene....geweldig hoe je uit je comfortzone bent gegaan en wat is het toch moeilijk hè....wat is vintage en wat is shabby chic.
Ik persoonlijk vind shabby chic met de zachte kleurtjes....beetje poederachtig, pastel....en vooral romantisch. Vintage is weer wat meer naar de oudere kant....gescheurde of gerafelde randjes, kant, geinkte randjes, de sfeer is wat "donkerder" maar ook daar is weer heel veel variatie in te maken. Je ziet het....het valt niet mee om aan te geven wat vintage is of shabby....het gaat om het gevoel en ik zeg....shabby chic hier.....Fijn dat je meedoet bij WLVC en kom je snel nog eens terug?
xxx Plony

Nicole zei

WAUW!! Ik dacht heel even heeft Irene zich nu toch gewaagd aan een Pocketletter.....hahhaha!!
Een hele mooie kaart voor Gerie, wat een bofkont is zij zeg! Maar ja je krijgt wat je verdient zeggen ze!

Ik vind je kaart Shabby Chic, precies om de reden die Plony aangeeft.

Fijne zondag.
liefs, Nicole

Petra Swart zei

Vintage of Shabby Chic - dit maak nie saak wat jy dit noem nie, Irene - dit bly 'n pragitge kaartjie!!! So mooi!!!
Groete, Petra XX

Chantal zei

Wauwwww zeg wat is dit een prachtig mooie creatie en dank je wel voor je deelname aan onze WLVC challenge! Succes! Lieve groetjes, Chantal

Creaine zei

wow wat een kunstwerk. heel mooi gezellig dat je meedoet bij Creaine. Succes.
groetjes Ine

Engelchen zei

Mooi kaartje :)
Dank je wel voor je deelname aan Creaines challenge.

Groetjes Geesje
http://cheerfulsketcheschallenge.blogspot.nl/

Joanne kramer zei

Prachtig! Leuk dat je meedoet aan de challenge bij Creaine! groetjes Joanne

Ditta zei

Hele leuke kaart! Gezellig dat je mee doet met de challenge bij Creaine.
Groetjes, Ditta