donderdag 15 oktober 2015

Mosgroene kerst

Donderdag is 52WTC-dag en deze keer laat ik twee kaartjes zien.


De basis is een standaard kaart in een mooie kleur mosgroen die ook in het plaatje zit.
Er op Kraft-cardstock en dan een stukje wit dat is bewerkt met de Swiss Dots Embossing Folder van Spellbinders. Langs de randen heb ik groene Stickles gedaan.
Het plaatje (ik geloof van MD) zit in een Kraft kadertje.
Er boven uit mosgroene cardstock pinetakjes van Memorybox en er op een houtsen sneeuwster uit de voorraaddoos. De kleine houten sterretjes zijn van Xenos..
Onderaan uit Kraft en cardstock Winter Wonderland verspringend opgeplakt. 


Dezelfde groene kaart als basis en er op de "endless wishes" snowflakes van SU. Daar zjn talloze schitterende voorbeelden van te vinden op Pinterest dus hoe moeilijk kan dat nou helemaal zijn?? Nou........heel moeilijk dus want je wilt niet weten wat er in de prullenbak ligt......zelfs het mooi stempelen vind ik een hele kunst!!!
Wat heb ik een bewondering voor al die CAS kaarten waar echt alles klopt maar toch laat ik dit probeersel hier zien. Heel graag jullie eerlijke reacties en/of suggesties (matten op blauw heb ik al geprobeerd, niet mooi en in het echt is het ook niet scheef..fotos' maken is ook een kunst hihi)!  
  
Lieve groetjes,

43 opmerkingen:

bolletjelucky.blogspot.com zei

Lekker bezig geweest Irene...twee mooie kerstkaarten zijn het geworden. Ik ben vooral fan van de bovenste kaart.
CAS-kaarten zijn ook niet zo gemakkelijk...ik zou denk ik gemat hebben op de kleur van de donkere sneeuwvlok. Lijkt op mijn pc de kleur te hebben waar je het bovenste kaartje dat wit op hebt gedaan (kun je me nog volgen hihi...).
Fijne dag nog...lekker freubelweer...brr.
Liefs Miranda xx

Anoniem zei

Hsel mooi Irene en oh zo verschillend. Ook mijn stijl is meer de bovenste hoewel ik de kleurencombi van de onderste ook mooi vindt. Ja CAS kaarten maken is wel een vak apart. Het lijkt zo gemakkelijk maar oh wee als je eraan begint. Moeilijk hoor.
Groetjes Joke

Ans Gilbert zei

Hoi Irene,
je bovenste kaartje is prachtig, ik vind vooral de groene kleur erbij heel erg mooi, helemaal in jouw stijl..
De gestempelde kaart is anders, maar ook mooi..ik vind het knap om CAS kaarten te maken..misschien ligt jouw eigen stijl je gewoon beter...Ik heb geen tips,
groetjes,
Ans

Je@net zei

Twee prachtige kerstkaarten, Irene. Allebei heel anders, maar beiden erg mooi.
Ja, de CAS kaarten lijken allemaal in een mum van een tijd gemaakt, maar ik vind het nog steeds een heel werk; niet teveel, maar ook niet te weinig. Misschien de CAS kaart matten met een smal randje in een afstekende kleur en daarna weer op een witte kaart plakken?

Wybrich zei

Prachtige kaarten Irene! De bovenste, het plaatje is van MDesign, super mooie kaart.
Je andere kaart is ook mooi, en ja CAS is ook niet makkelijk...
Een smal randje van deze groene kleur en het geheel op een smallere witte kaart. Dus, witte basis kaart, dan groen en dan weer op wit stempelen. Eventueel kun je de tekst aan de zijkant doen. Succes!!

O,ja als de het dan nog met foampads op de basiskaart plakt krijg je wat diepte in je kaart.

Anoniem zei

Schitterend!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Bernadet zei

Supermooi irene!

Gina zei

Hoi Irene! Je hebt gelijk! Ik vind stempelen ook niet simpel. Je krijgt namelijk maar één kans om je stempel net op die juiste plek te plaatsen en hopen dat hij volledig doorgedrukt is, niet te hard, maar ook weer niet te zacht. Haha, ik ken dat! Jouw kaartjes zijn héél mooi geworden! Dat mosgroen combineert heel mooi! Groetjes, Gina

Trijntje zei

HOi Irene wat een leuke kaarten. Je bovenste is helemaal supermooi met al deze materialen plaatje en de takjes van memorybox. Super. De kleur groen is ok erg mooi bij dit plaatje. Ja Cas kaareten. dat lijkt heel gemakkelijk. msaar dat is het niet! OM met weinig toch een leuke kaart te krijgen. Iemand zei een keer tegen mij, het is gemakkelijker een kaart vol te plakken dan een kaart met niet al te veel erop! Nou dat vind ik ook! Ik moet zeggen dit "probeersel" is nog niet zo gek hoor. Leuk met de verschillende kleuren sterren en dan in deze kleuren. Fijn dat Wybrich je zulke leuke tips gaf. Die kan er zelf wel wat van! Ik vind deze stijl ook moeilijk om zelf te maken. Hoe gaat het met je rug en schouders? Is het opgeknapt? In ieder geval veel sterkte nog. Groeten Trijntje

Lia zei

Irene, wat een mooie combi van kleuren. Hetzelfde materiaal en 2 totaal verschillende kaarten, goed gedaan hoor!
Lia xx

Diny zei

Twee prachtige kerstkaartjes Irene...mooie kleur groen heb je gebruikt!
Groetjes Diny

Misseke zei

2 prachtige kerstkaartjes zijn het geworden Irene - de bovenste een echt plaatje maar ook je CAS mag er zijn hoor - het is best moeilijk en ik zou er ook een heleboel in de vuilbak hebben gedaan ;).

Groetjes,
Misseke

Sabine zei

Prachtige kaarten heb je gemaakt. Ik vind je bovenste kaartje heel mooi aangekleed met die tekst erbij. Ik geloof meteen dat het onderste kaartje moeilijker is dat het eruit ziet. Liefs sabine

Anoniem zei

Hoi Irene de eerste kaart is heerlijk winters! Heel mooi hoe je de afbeelding hebt gecentreerd en het kerststukje erboven :) Over de tweede kaart: stempelen is ook een kunst! Daar verkijken mensen zich vaak op. Ik vind de stempels heel mooi geworden! Mooie kleuren en zij hebben een mooie plaats gekregen :) Persoonlijk vind ik dat de palletten (of hoe ze ook heten hihi) niet erbij hadden gehoeven. Ik denk dat het mooier was geweest als je een witte achtergrond had gebruikt. Misschien met een smal turquoise randje? Jij noemt de kaart een probeersel maar hij is wel mooi hoor! Ik hoop dat je iets aan mijn mening hebt :) Heel veel plezier morgen bij Gerie!!!
Groetjes Chantal

Scraptastische hobby zei

Stempelen is kunst met een grote K Irene en bij mij belanden er ook veel afdrukjes in de prullenbak. En een Foto maken valt ook niet altijd mee voor je een mooie rechte hebt, of de onderkant weer smaller als de bovenkant! Etc. etc..... Of wij zijn te perfectionistisch haha Je kaartjes zijn prachtig en zo gaat het goed met de kerst produktie, hihi Ik kan bijna niet wachten tot morgen...lol. Straks zitten we heel onwennig bij elkaar??? Nee hoor grapje, hartstikke leuk leuk leuk! Tegen tweeën ben ik op de Zomerdijk! Tot morgen!!! Klinkt leuk hè!
Liefs Gerie

Suzan zei

Prachtige kerstkaart heb je gemaakt Irene!
Groetjes Suzan

Creanita60.blogspot.nl zei

Prachtige kerstkaarten Irene!
En ook je CASkaart is goed gelukt Ik doe het je niet na hoor!
Groetjes Anita

Unknown zei

Ha die Irene, Ik vind beide kaarten erg mooi geworden.
Stempelen.......... ik kan het echt niet en heb inmiddels ook alles weg gegeven wat ik had. Soms moet je gewoon toegeven dat het je ding niet is. Jou kaart is prachtig geworden, daar mag je met recht trots op zijn!
Die kleur groen is ook geweldig mooi!

groetjes, Joke

Rosina zei

2 hele leuke kerstkaartje Irene..ik zou echt niet kunnen kiezen...alleen ja bij de onderste toch een extra randje kleur misschien...je heb al hele goede tips gehad..en dat is ook leuk...

groetjes Rosina

cheryl zei

So creative hun stunning or what always love your detail

Sylvia zei

Hallo Irene,

2 prachtige kaarten.Mooie kleuren en mooi stempelwerk en dat voor een "probeersel" :).

Groetjes,Sylvia.

Nancy Soetaert zei

Ik vind je stempelwerk best wel mooi. Je kreeg al veel tips, dacht zelf sebiet aan een smaller e rand errond, evt in kleur van de 'bruine' sneeuwvlokken!
sukses, benieuwd naar je volgende stempelkaartjes!
groetjes, nancy

Jantine zei

Mooie kleurtjes!
Ik vind je stempelkaart best goed gelukt hoor, maar ik ben het met je eens dat het best moeilijk is!
Groetjes
Jantine

GerJanne zei

Hoi Irene, heb jij dat wel eens als je op een knop drukt op je toetsenbord en de reactie op een enkele e na helemaal weg is? Nou ik wel.....grrrrrrr....
Je kaartjes zijn allebei heel leuk. Ook de tweede is top, ook al is er een aantal in de prullenbak beland.
Ik vind hem top! En ik heb geen tips...Heel veel plezier bij Gerie morgen.
Lieve groetjes,
GerJanne

Antoinette Voorn zei

Super leuk bezig geweest Irene! prachtige groene kerstkaart en je DU kaart is heel stijlvol ... ( oefening baart kunst?) Mooi sneeuwvlokken.

Marlies zei

Twee mooie kerstkaarten. De bovenste is mooi met alle details erop en een mooi sfeervol plaatje. Je CAS kaart vind ik ook chique en stijlvol. CAS kaarten maken is inderdaad niet makkelijk daarom doe ik het ook nooit LOL.
groetjes, Marlies

Nicole zei

WAUW Irene wat ontzettend mooie kaarten. Je Cas is wat mij betreft af hoor. Ik mis niets! Lekker zo laten!! Goed gelukt!

Ja zooooooooooo jammer dat je niet naar de Kreadoe kunt!! Snif snif!

Maar je gezondheid is belangrijker!! Volgend jaar weer een jaar toch?!

Fijn weekend. Liefs, Nicole

Thea zei

Prachtige kaartjes Irene, de bovenste helemaal jouw stijl en de onderste gewoon blijven oefenen (ook hier is de prullenbak regelmatig vol hoor, hi hi ). Ik zou bij de onderste hebben gekozen voor een witte basis en dan een mat van het groene en daarna weer stempelen op wit. Mijn mening is dat de kaart wat zachter wordt qua uitstraling, het groene overheerst nu een beetje.
Hier ook geen Krea-doe, valt in het weekend van mannetje zijn verjaardag. Goed op jezelf passen is veel belangrijker.

Liefs Thea
xx

Sonja zei

Mooie plaatjes en ben helemaal weg van die pineapples.

groetjes,
Sonja

Danoesja zei

Hoi Irene
Wat een schitterende kaarten en ook de bovenste is bij mij favoriet maar de tweede mag er ook zeer zeker zijn hoor enne CAS is best moeilijk vind ik ook maar we houden wel van uitdagingen toch.
Een heel fijn weekend, liefs Danoesja

Wil Frutsel zei

hij is weer prachtig, een heel mooi plaatje, mooie takjes met houten ster, en een mooi tekstlabel erop, toppie gedaan Irene!!
xx Wilma

Marjan zei

Prachtige winterkaart zeg! Mooie tinten, de houten sterretjes combineren zo goed met deze tinten en de takjes!
Maar ook je caskaart is geweldig gelukt, hoor! Net als je stempelwerk. Ik vind het groen er wel mooi bij staan, de kleur komt terug in de stempels. Als alternatief had een witte basis zeker ook gekund met een smalle matrand.
Veel plezier bij Gerie!

Ik ga ook niet naar de Kreadoe, teveel te doen bij Claire dan.
Envelopjes bestel ik trouwens online.

Angelique zei

Je bovenste kerstkaart is echt super, zo mooi dat mosgroen dat je gebruikt hebt.Deze kaart klopt gewoon helemaal. CAS-kaarten vind ik ook heel moeilijk (ooit eentje gemaakt). Je hebt al heel veel goede tips gelezen die ik ook met interesse heb gelezen. Ikzelf mis nog een beetje bruin aan de rechtse kant maar verder is hij mooi gemaakt.
Lieve groetjes Angelique

Wilma de Korte zei

Hoi Irene, vind je SU kaart goed gelukt hoor :)
Qua stempelen niets op aan te merken, wat helpt met clear stempels om er een schuimrubber (prik)matje onder te leggen. Stempelt echt een stuk fijner!
Ik kijk uit naar je volgende SU kaart!
Liefs, Wilma

Colinda zei

Mooie kaarten !!
Weet niet of je inmiddels al wat anders hebt geprobeerd maar ik zou voor je tweede kaartje de witte matten met blauw en daarna op kraft papier of andersom, dan blijf je in de kleuren van je mooie sneeuwkristallen. Of misschien met licht en donkerblauw.
Een fijne zondag,
Colinda

Mieke'S zei

Wel heel verschillende kaartjes!
Allebei toch heel mooi.
Blij dat bij jou de prullenbak ook wel eens uitpuilt!
Hihi!
Fijne dag nog.
Groetjes Mieke'S

Kreatief met Maria zei

Heel mooi winters kaartje. Jou probeersel is heel goed gelukt Irene. Je mag er trots op zijn.
Groetjes Maria

ANJA 3D zei

Prachtige kerstkaarten heb je gemaakt. Mooie kleuren en details heb je gebruikt. Allebei heel verschillend maar even mooi ☺
Groetjes, Anja

Home sweet home zei

WOW. Stunning and fabulous cards.Lovely details and colours.

Have a lovely week.

Merethe

Stella zei

Irene ik vind je kaarten prachtig maar in dit blogbericht vind ik de tweede een kraker! Ik heb die set ook en ik weet heel goed hoeveel werk het is om CAS én netjes te stempelen. Je hebt het fantastisch gedaan! Heel mooi en sequins zijn altijd goed :)
Niet te streng voor jezelf zijn. Maar als je wilt ben je welkom voor een workshop CAS en stempelen :)
XX

Sarah zei

Mijn voorkeur gaat helemaal naar de tweede . Ik vind die sneeuwkristallen van Su zo mooi . Je stempelde ze mooi . Het is een mooie kaart zoals ze is , met het lezen van de reacties denk ik dat dezelfde ook mooi zou zijn op een witte of zachtere achtergrondkaart. Dat is dan voor de volgende keer als je nog eens een stempelkansje waagt !!

Dora zei

Hoi Irene,
wat een prachtig eerste kaart. zo mooi!!
Ook je tweede kaart is mooi gemaakt. Inderdaad, mooi stempelen is ook een kunst. Dat vind ik ook zo moeilijk.
Ik heb ook afgelopen zondag een kaart gemaakt met alleen de achtergrond stempelen, eerst op een probeersels geoefend en toen voor het 'echt' en zelfs dat ging nog verkeerd. gelukkig heeft een papier ook een achterkant.Het blijft oefenen... Deze kaart kan ik nog niet laten zien op mijn blog.
Dat komt t.z.t wel.
groetjes Dora

Margo zei

Hoi Irene,
leuke kerstkaarten zeg !
Ik heb lekker even meegelezen voor alle tips ! Daar ga ik zelf ook eens mee aan de slag ! Bij mij ziet het er ook nooit uit zoals ik het bedoeld had :)
Groetjes
Margo