zondag 14 juni 2015

Terug van vakantie

Hallo blogdinnetjes,

Zo ben je weg en zo zit je weer in je dagelijkse routine: de was en tuin zijn weer aan kant en de vakantiefoto's zijn uitgezocht/bewerkt dus ik laat jullie er vandaag graag wat van zien..... het is best veel dus ik hoop dat jullie het volhouden!
Zoals ik al eerder schreef: we hebben genoten ook al was het bar koud door de vrijwel dagelijkse harde wind maar alles beter dan regen en die hebben we dus gelukkig amper gehad en zoals jullie zien ook wel zonnige dagen tussen door en dat kwam voor het tuinieren helemaal goed uit.
 
       

Behalve vakantie vieren was het vooral de bedoeling om van de saaie kale tuin van de dametjes iets leuks te maken en daar hadden we al behoorlijk voor ingeslagen (Tuinland, Action, Lidl etc.etc.). Na enig overleg, inventaristie en diverse ritten naar tuincentra, kwekers en bouwmarkten konden we aan de slag.
Het viel vies tegen want de grond leek wel beton en er was vrijwel geen doorkomen aan. Ook nog overal bouwpuin dus geen border zoals de bedoeling was maar plantgaten en trellis (van Ikea en werkelijk schitterend) met vuurdoorn met gele bessen zodat het er in de winter ook een beetje leuk uitziet, kamperfoelie en clematis tegen de muur met wat kleine planten er voor. Tegen de achtermuur rechts een vlinderstruik (die gelukkig al enorm uitliep dus dat wordt een leuke hoek) en links een hortensia in een pot want daar zat een ijzeren deksel van het een of ander dus konden we helemaal de grond niet in.


De achtertuin ligt op het Westen en dat is natuurlijk wel heerlijk thuiskomen na een lange werkdag. Daar ligt ook de verbouwde eetkeuken en die is wel zo gaaf geworden dus die laat ik ook even zien.


Wat leuke doeken, plantzakken en een mini-moestuintje en verder potten en bakken gevuld.


Ook de voortuin was een grote woesternij maar na er een hele dag gewroet, verplant en geknipt te hebben (3 zakken troep!) en een hanging basket bij de voordeur ziet ook die er weer leuk uit.
 

Nu maar hopen dat we toch nog zomer krijgen dit jaar (wat valt het weer tegen na een paar mooie dagen) zodat ze er na het werk en in het weekend van kunnen genieten. Gisteren hadden ze de vrienden uitgenodigd voor de BBQ en die vonden het ook allemaal heel leuk geworden dus..happy!  


Ben en ik zijn ook nog op pad geweest:



Hadrians Wall (Romeinse tijd en bedoelt om invasies uit het Noorden tegen te gaan) bezocht. Eerst in Wallsend, dichtbij Newcastle waar in het Segedunum Museum een speciale tentoonstelling was waar Laura 2 ton voor had "opgehaald" bij sponsoren, dus dubbel leuk om te zien. Op een enkele plaats na is er niet heel veel meer van over want de stenen waren maar wat welkom voor de huizenbouw in de regio.


De laatste zondag zijn we nogmaals de muur langs maar dan een stuk verder weg want zoals jullie op deze kaart zien liep hij van kust naar kust dus als je wilt kun je dagen rijden. Op die route ook nog het Romeinse stadje Corbridge met enige boetiekjes bezocht en daar met z'n 4tjes genoten van een high tea!



Alnwick Castle


Hier zijn alle "bezemsteel-vliegscenes" uit Harry Potter opgenomen -wij hebben de moderne vliegles maar overgeslagen maar de deelnemers groot en klein hadden wel dikke pret!!. Ook de Kerst-aflevering van Downton Abbey is hier gefilmd, helaas mocht er binnen niet worden gefotografeerd.

Het mooist zijn hier echter de tuinen!
 
      



                                       

We zijn met een gids door de Poisson Garden gelopen en dat was een openbaring! Nooit geweten dat heel veel van de planten in onze eigen tuin  zo dodelijk zijn. Op TV zie je wel dat bij een moord cyankali of rattengif is gebruikt, nou een bordje akelei, vingerhoedskruid, hosta en lavendel doet ook wonderen als je van iemand af wilt whahhaaaaaaa!!

                
Cragside:
 
Het fantastisch mooie Victoriaans landhuis van Lord Amstrong met authentieke inrichting en het eerste huis in de wereld dat hydro-electriciteit had en..alles werkt nog steeds!

Hoog op een berg gelegen, een eigen meer met boothuis en een enorme aangelegde tuin vol bezienswaardigheden maar met name een onwijze hoeveelheid rhododendrons in verschillende kleuren. Helaas stormde het die dag dus we mochten/konden niet over de bovenliggende route en de wandelpaden tussen al die hoge bomen door hebben we ook maar overgeslagen.
In de 2e week zijn we met de trein -prachtige reis langs de kust - naar Edinburgh gegaan.
Wat een fantastische stad die bestaat uit Old Town, hoog gelegen en New Town waar ons hotel was, gescheiden door een brede straat en een prachtig park waar onder de spoorrails lopen.



De grootste blikvanger is Edinburgh Castle, hoog op de berg.........puf puf puf hihi!! Op een van die banken hebben we heerlijk in het zonnetje gezeten om even bij te komen! Is toch niet te geloven dat onder al die bomen de treinen voorbij rijden?
Bij het Castle begint ook de Royal Mile, een wandeling door Old Town tot aan Holyrood Castle waar de Queen altijd logeert als ze naar het Hoge Noorden komt.
Er achter is nog een stuk van de vulkaan te zien waar Edinburgh op staat (nooit geweten!).
Op hetzelfde terrein is ook de beeldschone ruïne van Holyrood Abbey.

                                                           
Tot slot nog een kiekje van Silas, waar we vrijwel elke dag mee hebben gewandeld en die het ook helemaal leuk vindt in de tuin.
  
Wat een heerlijke zon op deze laatste foto, hopenlijk komt die hier ook weer heel snel terug.
Vanavond kom ik weer eens bij jullie kijken en wie weet ga ik volgende week ook wel weer aan de freubel maar het kriebelt nog niet echt.
Lieve groetjes en heel veel dank voor alle leuke reacties bij mijn automatisch geplaatste kaartjes!

33 opmerkingen:

Diny zei

Wat hebben jullie het leuk gehad zo te zien aan de prachtige foto's Irene! En nog kunnen helpen ook....dat is toch ook zo leuk he!
Nu hebben de dames een prachtige tuin waar ze kunnen genieten na een dag werken.
Jullie hebben ook vele mooie plekjes gezien.....nu kun je er weer even tegen!
Ik kijk weer uit naar de prachtige kaartjes en leuke verhalen van je.
Lieve groetjes Diny

GerJanne zei

Ja Irene , wat leuk om even met je mee te mogen genieten. Zo leuk om al de foto's te bekijken en te zien hoe Syl en Laura wonen. Jullie zijn druk geweest, maar je hebt dan ook eer van je werk. De voortuin ziet er echt ook zo gezellig uit met die basket.
En jullie vakantie is ook mooi geweest. Prachtig die oude kastelen en tuinen, hebben wij vorig jaar ok zo van genoten.
Wen maar weer lekker hier, de zomer is nog niet op zijnhoogtepunt en ik hoop dat het nog wat gaat worden.
Groetjes,
GerJanne

Jolanda Cuper zei

Wow wat hebben jullie de tuin schitterend opgeknapt! Nu moet je wel regelmatig heen om het bij te houden!
Prachtige foto's ziet eruit al een heerlijke vakantie!
Groetjes Jolanda.

Je@net zei

Prachtige foto's, Irene. Kan me voorstellen dat jullie enorm genoten hebben deze vakantie. Veel gedaan én veel gezien!
En wat is de tuin leuk geworden, voor en achter. Fijn om te horen dat ze er ook al complimentjes over kregen!

Anoniem zei

Leuk om te zien hoe jullie alles hebben opgeknapt daar. Ze kunnen weer genieten van hun tuintje zo te zien. Fijn dat jullie ook nog even hebben kunnen genieten van de prachtige omgeving daar.
groetjes Joke

Trijntje zei

Hoi Irene wat leuk dat jullie zo in die tuin bezig zijdgeweer wel een heel werk.maar het resultaat mag er zijn! Fijn dat jullie naast het tuinieren nog wat van de omgeving hebben genoten. Mooie foto's laat je ons zien. Groeten Trijntje

Christa zei

Wat een super leuke fotos, en wat een gaaf huis hebben ze, geweldig die voorgevel al zo anders dan de hollandse cultuur, owja klimop is ook giftig he nooit geweten zo leer je nog is wat , gaaf dat zoiets bestaat een posion garden, nou je kan heerlijk terug kijken op je vakantie en nu weer flink bibberen van de kou brrr.

XX Christa

Misseke zei

Dank je wel voor het delen van jullie foto's Irene - superleuk.
Hun tuintje ziet er picobello uit, heel leuk geworden.
Dat jullie naar Alnwick Castle zijn geweest - been there seen that - eens geweest met mijn man's oude werk.
Een vakantie om op terug te kijken ondanks de koude.

Groetjes,
Misseke

corryskaart zei

hoi irene
nou weer welkom thuis maar door al die gave foto's had ik het gevoel dat ik ook even op reis was zo mooi allemaal!! en wat gaaf hoe jullie de tuinen hebben gepimpt veel werk maar je krijgt er veel dankbaarheid voor terug:-)) en nou eerst even lekker bijkomen en uitbuiken op je eigen bank haha
groetjes corry

Aartje zei

Jullie hebben de vakantie goed besteed. Wat een mooie foto's. Leuk dat jullie de tuin zo aangepakt hebben. Het ziet er heel mooi uit. En natuurlijk ook lekker om nog een paar dagen toerist te zijn.
Groeten, Aartje

Liesbeth zei

welkom thuis Irene, wat een leuk verslag met mooie foto's, is weer iets om op ons reislijstje erbij te zetten, ziet er geweldig mooi uit, ook de tuin goed aangepakt, hoop dat de zomer inderdaad snel terug komt hier, mag onderhand wel, maar dan niet ineens dik 30 graden.
gr. Liesbeth

Ans Gilbert zei

Hoi Irene,
wat hebben jullie de tuin mooi opgeknapt bij de dames,ook Silas heeft het prima naar de zin..
en dan Schotland, ik vind het daar zo prachtig, ook bij Hadrians Wall zijn wij geweest en Gretna Green..super vakantie gehad en is de bootreis ook bevallen?
groetjes,
Ans

Scraptastische hobby zei

Hihi...ik heb het vol gehouden hoor! Wat een leuke foto's Irene! Jullie hebben hard gewerkt zeg, maar gelukkig ook nog cultuur gesnoven en mooie tuinen bekeken! Alles weer op orde thuis, dus nu wachten op het mooie weer hè! En genieten in je eigen prachtige tuin...als de slakken niet hebben toegeslagen, whaha! Het zit er alweer op voor jullie, maar vast weer helemaal bij gepraat en lol gehad! In blogland is het een stuk rustiger hoor, je merk dat er meer met vakanties bezig of al
weg zijn! Gezellig dat je weer terug bent!
Liefs van Gerie

Just me... zei

Wat een prachtige foto's Irene...

xxxDiana

martine zei

Hallo Irene,
welkom thuis zo te zien en te lezen hebben jullie het reuze gezellig gehad
en wat fijn dat we mogen meegenieten met al die mooie foto's
ziet er heel erg mooi uit
geniet nog lekker na van de mooie herinneringen
en kijk al uit naar jou nieuwe creaties
fijne week die komt veel groetjes van martine

Danoesja zei

Hoi Irene
Wat lief dat je ons zo laat mee genieten van jullie vakantie. De tuinen bij jullie meiden zien er nu weer fantastisch uit, wat een werk hebben jullie eraan gehad zeg maar ze kunnen er nu heerlijk van genieten. En wat hebben jullie mooie plekjes bezocht, ik geniet al van jullie foto's dus daar geweest zijn moet helemaal geweldig zijn. Nu lekker nagenieten hoor.
Liefs, Danoesja

Rosina zei

Wat een geweldige leuke foto's Irene van je dochters huisje....en leuk voor hun dat jullie de tuin zo lekker onderhanden hebben genomen...het ziet er super leuk uit...en ook prachtige plaatsjes bezocht... wat een mooie kastelen zijn er daar......

groetjes Rosina

Plony zei

Wat een geweldige foto's en wat moet het een fijne vakantie zijn geweest. Die tuinen hè......ooo helemaal te gek...Ik zou zo mijn koffer pakken en ze zelf willen gaan bezoeken.....Prachtig land....wij waren er een paar jaar geleden maar misschien gaan we nog eens terug.
xxx Plony

Angelique zei

Wat leuk om ons mee te laten genieten van jullie vakantie. Heerlijk voor je dochter dat jullie de tuin onder handen hebben genoten, is toch heerlijk thuiskomen. Wat is het ginds mooi, wil ik toch ooit wel eens met eigen ogen gaan zien.
groetjes Angelique

Colinda zei

Goedemorgen, wat is de tuin mooi geworden!
Leuk al die foto's, echt Engels en wat een gezellig en soms ook grappig reisverslag heb je geschreven!
Een fijne week,
Colinda

Home sweet home zei

Stunning and fabulous photos.:D

Have a nice day.

Merethe

Nicole zei

Geweldige foto's en superleuk dat je ons zo meeneemt door Engeland hahaha!! Wat hebben jullie veel prachtige dingen gezien en gedaan. Genoten met capital G dus!! De tuinen zijn supermooi geworden, zeker de voortuin is een plaatje zo met die hanging basket!!
Ik hoop dat de meiden een heerlijke zomer gaan krijgen en nog veel mogen genieten van de bijna bloed zweet en tranen tuin. Hihihi!! Maar het resultaat mag er zijn.
Die Silas, wat een droppie!!! Zooooooooooo lief, om verliefd op te worden!!

Liefs, Nicole

Anoniem zei

Wauw Irene! Wat een schitterende foto's! Wat heb je het heerlijk naar jouw zin gehad en prachtige dingen gezien! Ik heb een beetje het idee dat ik mee was door alle mooie foto's hihi ;) Super leuk om te zien en welkom terug!!
Groetjes Chantal

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Helen zei

Nou dat ziet er allemaal prima uit hoor Irene.
Mooie foto's en fijn dat jullie zo genoten hebben.
Volgens mij hebben wij die Abbey ook bezocht, maar dan moet ik toch echt even de foto's erbij pakken.
Groetjes Helen

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een prachtige foto's Irene en wat hebben jullie veel gedaan, zowel om het huis van de meiden als uitstapjes..leuk. Die foto van dat kasteel op de berg is schitterend, mooi met die tulpen op de voorgrond.
Nu weer aan het dagelijkse leven wennen.....
Liefs Miranda xxx

Pop's Cards zei

Looks perfect, love seeing the photos, so nice of you to share them with is, glad you enjoyed your time away, but it must have been hard saying goodbye hugs Pops x

Ans zei

WoW Irene wat een schitterende foto,s!! Dat was echt genieten!!

Liefs Ans

Antoinette Voorn zei

Dis is gewoonweg Schitterend en wat een prachtige natuur en omgeving!! Geweldig.... xxx

http://antoinettecreacards.blogspot.nl

Adriana zei

Wat een prachtige foto's! Leuk dat je ze hier laat zien. Mocht ik nog eens die kant op gaan, weet ik al wat ik ook wil gaan bekijken :-)
Liefs Adriana

Henriëtte zei

Prachtige foto's Irene en wat ziet het er gezellig uit bij hen. Zal een heel werk zijn geweest maar het resultaat is er.

groetjes Henriëtte

Alma zei

Das sind ja ganz wundervolle Bilder! Traumhaft schön! :-) du scheinst eine tolle Zeit verlebt zu haben, herzlichst deine alma

Marlies zei

Hoi Irene, ik ben even niet zo actief in blogland geweest en ben nu even de "schade"in aan het halen.
Als ik deze fotos zie zou ik zo naar Engeland gaan. Schitterend!!
groetjes, Marlies