Pagina's

dinsdag 15 augustus 2017

2 x sketch

Augustus is wel heel wisselvallig: nu net weer een paar heerlijke dagen maar afgelopen zaterdag/zondagochtend was het maar een natte boel in Groningen dus.........2 kaartjes aan de hand van de leuke challenge van  Knutsel en Kadootjes met onderstaande sketch. Ik wil ze graag allebei mee laten doen maar linky werkt niet mee dus bij K&K staat alleen de eerste.



De basis is een kleine Kraft-kaart met er op witte cardstock uitgestanst met een stitched rechthoek van Crealies, verhoogd opgeplakt.
Het ijsjespapier is weer uit het leuke Britse blad en ook dit is met een stitched rechthoek uitgestanst en verhoogd opgeplakt.
Er zit ook een hele sheet clearstamps bij het blad maar hier ben ik voor een kant en klaar plaatje gegaan waar het gebruikte papier ook weer op terug komt.
Het plaatje heb ik op twee ovalen met stiksteek (Ali) uit witte en Kraft-cardstock geplakt.
Na heel veel in mijn hand gehad te hebben (washi-tape, papier en touw) heb ik uiteindelijk voor twee bruine linten gekozen.....nu is alles op elkaar afgestemd en daar hou ik wel van.


De met Archival Sahara Sand gestempelde tekst is wel van de bovengenoemd stempelsheet en ik heb hem én wat ijsjes met witte inkt óók op de Kraft-envelop gezet, leuk geheel zó!



Het tweede kaartje heeft een wat romantischere uitstraling en heb ik naar Odette gestuurd die de 11e jarig was.
Het heeft een witte basis en er op zit dp van diverse Action blokken, uitgestanst met weer de stitched rechthoek en een fishtail van Ali. Beide zijn verhoogd opgeplakt.
Uit een stukje dp van weer een ander blok twee vogeltjes met de stitched circle van Crealies uitgestanst, de rand bewerkt met Rhubarb Stalk van Memento zodat hij net wat meer afsteekt.
Aan de linkerkant een klein strikje van seambinding in precies de kleur van het fishtail dp.....boffen!
De kleur van de grootste vogel heeft de rest bepaald: twee organzalinten, Happy Birthday van Crealies en de muzieknoten van Ali.
Uit mijn zakje met allerlei hartjes die je overhoudt als je het eea stanst op het rode lint twee groene hartjes en twee bij de vogeltjes geplakt: allemaal met Promarkers van een kleurtje voorzien.

Ik vind het een leuke sketch, lijkt me ook wel wat voor de snellere kerstkaarten waar ik dus nog steeds aan moet beginnen maar waar is het potje zin/inspiratie????

Fijne dag,




28 opmerkingen:

  1. Wat een leuke kaartjes Irene. Je herkent de schets heel goed. Leuk om het ijsje te gebruiken in de cirkel, en ook het vogeltje net de muzieknootjes is heel toepassselijk.
    Je kan je kaart wel twee keer insturen bij K&K, maar dan moet je ook twee blogbericht hebben, ik denk dat de link daarom niet goed werkt. Bedankt voor het mee doen bij K&K. Groetjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beide kaartjes zijn echt super leuk geworden. Mooi om te zien dat je met de zelfde sketch zo verschillende kaartjes kan maken.

    -xies- Renate.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zijn ze leuk!! Vooral nummer één, waar je de tinten en het papier met plaatje zo mooi afstemde, hou ik ook erg van. Ook nog een bijpassende enveloppe!
    Het tweede is ook een schatje met dat leuke happy zingende vogeltje!
    Tja, misschien komt die zin nog voor je kerstkaartjes en anders is het toch ... niks moet?? Ik heb ook nog lang niet genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze zijn beide heel leuk !
    En kerstkaarten maken ....tja ik vind dat juist super leuk !
    Misschien krijg je ineens inspiratie n.a.v. deze schets !!!

    groetjes Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat zijn ze Leuk! Krijg wel gelijk zin in een lekker ijsje, hoewel het er niet echt weer voor is. In Den Haag is het somber en regenachtig.
    Succes met de kerstversie van de schets.
    Een fijne dag,
    Colinda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie kaarten Irene. Die met de ijsjes is heel leuk en die met de vogels vind ik mooi. Leuk om het papier van Action op deze manier te gebruiken, het is vaak zo mooi en vol dat het zonde is om er iets op te plakken :-)
    Groetjes en sterkte met het vinden van inspiratie. Voor mij werkt het vaak goed om dan maar gewoon een kaart te liften of te casen en dan komt het wel weer op gang...
    Groetjes
    Jantine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke kaartjes Irene. Ze zijn allebei heel verschillend, maar ó zo leuk! Hier is het ook weer de hele dag regenachtig.. jammer hoor. Met dit weer krijg ik wel zin om kerstkaartjes te maken haha :) Succes met het zoeken naar de inspiratie!!
    Groetjes, Merit en Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Irene,
    je hebt 2 prachtige kaartjes gemaakt met de leuke sketch, de eerste in heldere kleuren en de 2de in zachte tinten, echt heel erg leuk.
    Het blijft een wonder als alles goed gaat, ik heb de foto's gezien van het kleine mannetje, echt helemaal af en niet levensvatbaar, zó triest..
    groetjes,
    Ans
    p.s. er is gisteren een echo gemaakt van mijn schouder, nu wachten tot de 25ste bij de orthopeed..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Irene wat zijn jou kaartjes toch altijd zo mooi zowel de kleurtjes als de vorm en de afwerking ik hou enorm van je stijl
    Prachtig gemaakt en de ontvangers heb je verwend
    Fijne avond liefs Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat heb je twee prachtige kaartjes gemaakt Irene!
    het is ook een leuke sketch he!
    Wie weet krijg je binnenkort zomaar wat energie om aan de kerstkaartjes te beginnen.....succes!
    Groetjes Diny

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Twee super leuke kerstkaarten, Irene!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Twee mooie kaarten volgens sketch Irene. Wat zijn ze toch gaaf hè die Engelse magazines. Ik ben helemaal fan van je ijsjeskaart, mooi die kleuren en wat leuk om ook de envelop te bestempelen.
    Die kerstkaarten komen wel joh en anders maar niet...LOL ;P
    Was het leuk in Duitsland?
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat zijn ze leuk Irene en inderdaad perfect op elkaar afgestemd.
    Mooi om te zien dat papier en kleur zoveel doet voor een kaart en dat het dus 2 zo heel verschillende resultaten oplevert.
    Groeten, Aartje

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Cool en Happy, zo leuk weer!!! En je China stansen weer lekker gebruikt.
    Het ijsjes papier uit Engeland is super leuk en wat heb je de K&K sketch tof uitgewerkt op je kaartjes en je vrolijke kaart voor Odette met de mooie fish- tail is ook een eye catcher! En als ik deze kaartjes zie....denk ik het valt echt wel mee met je inspiratie whaha
    Liefs van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hai Irene,
    Ik vind allebei je kaartjes super leuk. De sketch leent zich zeker weten ook voor kerstkaartjes. Wie weet begin je met eentje met deze sketch en dan rolt de rest zo uit je handen. En Ingrid heeft gelijk. Je kunt inderdaad twee keer meedoen, maar als je twee kaartje in 1 blogbericht plaatst, kun je ze niet allebei linken. Kwam ik pas geleden ook achter. Dacht slim te zijn, hahahaha...
    Dank je wel voor het meespelen bij ons van K&K.
    Liefs,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  16. P.s. Ook je enveloppen zijn erg leuk zo met de stempels...

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Beide zijn erg leuk en wat een leuk papier bij de eerste kaart! Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Twee hele leuke kaartjes Irene!
    Leuk idee om de enveloppen te bestempelen.
    Groetjes Marja.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Leuke kaarten met mooi papier!
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoi Irene,

    Wat een leuke kaartjes heb je gemaakt.
    De groene vind ik erg mooi in combinatie met het kraft. Leuk dat je de envelop ook mee versierd hebt :)
    Lieve groet, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  21. ik vond het ook een superleuke schets, jouw kaarten ermee zijn heel mooi!
    leuk idee om gewoon het DP in de cirkel te zetten!
    groetjes
    Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi Irene . Ze zijn allebei erg mooi! maar het ijsje vind ik echt heel bijzonder. Mooie keuren combi en de ovale malletjes superleuk gemaakt. Vogeltjes zijn ook altijd erg leuk hoor..Leuke schets. echt even onthouden. groeten trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Twee hele mooie kaartjes, de eerste is "cool" met de ijsjes, mooie kleurencombinatie ook. De tweede heeft een hele mooie zachte uitstraling. Grappig dat je schreef dat de sketch voor kerstkaarten geschikt zou zijn, dat staat voor morgen op mijn agenda.
    lieve groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Zulke leuke kaartjes Irene, maar ondanks dezelfde schets erg verschillend. Daar hou ik wel van. Ik ben fan van de eerste.
    Fijne week!!
    Groeten van Femminde

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Leuke sketch, mooie kaarten heb je ervan gemaakt Irene, de ijsjes doen het goed als design papier, de vogeltjes op de andere kaart zijn schattig.
    Lieve groetjes,Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  26. 2 Hele gave kaartjes Irene. Ik kan eigenlijk niet kiezen welke ik het mooiste vind. De sketch viel zeker bij een heleboel mensen in de smaak. Altijd leuk!
    Op het moment dat ik dit typ hoost het hier in Twaide mond ;-))
    Hoop toch een beetje op mooier weer de komende week.

    Dank je wel voor je deelname bij K&K.
    Liefs Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Twee hele prachitge kaarten! Hoe leuk kan je een sktech verwerken...nou zo! Top hoor! Met daarbij leuke enveloppen.
    Gr Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Irene het zijn echt weer prachtige kaartjes en ja hoor eentje ervan staat nog steeds te pronken bij mij en durf wel te zeggen in het echt is ze nog mooier ... dus nogmaals dank je wel ...
    Groetjes, Odette.

    BeantwoordenVerwijderen