vrijdag 20 juli 2018

80 jaar!!!

Al bijna 3 weken van juli om en stilte op mijn blog: stralend weer en hele dagen buiten....het komt er gewoon niet van maar vandaag dan tóch een kaart die in etappes is gemaakt want oh wat is het heeeeeet op de zolderkamer!!


Te vroeg op mijn blog maar de super leuke en feestelijke 5-jarig-jubileum-challenge bij Knutsels en Kadootjes waar ze cijfers willen zien loopt vandaag af...op het nippertje dus!!
Waarom te vroeg??
De kaart is voor mijn lieve creatieve vriendin Hetty (de Oma van India en Thijn) die over 5 dagen 80 kaarsjes mag uitblazen en dat gaat haar vast wel lukken want na wat moeilijke jaren qua gezondheid én een hartoperatie gaat ze sinds kort op doktersadvies naar fitness, chapeau!!!!


Ik wilde dolgraag iets speciaals voor haar maken en ben DEZE FB-live-tutorial van Jenine tegengekomen. Jullie weten dat ik niet op FB zit maar gelukkig kun je de filmpjes ook later bekijken...nou ik heb met mijn neus op het scherm gezeten en het is gelukt!


De basis is uit roomkleurige cardstock gesneden en al het beeldige dubbelzijdige DP komt uit een mix&match-blok van de Action muv de gestreepte strook aan de voorkant, die is weer uit een ander mooi blok maar past er perfect bij. Deze strook heb ik versierd met een prachtige Spellbinders-stans en er een mooie bloementoef in kleurtjes van het papier op gezet.
Het lint (smal maar 2 tegen elkaar aangezet) en de blaadjes zijn van MD.


Als je de strook verwijderd en de kaart openmaakt zie je dit!


In het midden dezelfde Spellbinders-stans en een grote 80 uit hout, gekleurd met Promarkers en er daarna Crackle Paint van Ranger op gedaan. Meer "frutsels" heb ik niet aangebracht, de kaart kan zo ook al amper dicht want het dp is heel dik en gewoon veel te mooi om vol te plakken.


In de achterwand zit een pocket met dit MD-label uit de achterkant van het bloemenpapier dat óók op de kleinere foto van de uitgevouwen kaart te zien is  en zo komt alles weer terug. Er op wéér dezelfde stans (rust en regelmaat, daar hou ik wel van hihi) met een mooie felicitatiegroet en wat kleine hartjes die met een Promarker roze zijn ingekleurd.
Nog een mooie strik met bloemetje en klaar is een heel leuk model kaart waar ik met veel plezier aan heb gewerkt.

Vandaag is Nancy jarig.....HOERAA... haar kaart laat ik volgende week zien met een verslagje van de logeerpartij van the girls!!!

De olifantjes voor Zoe

zijn in de top 3 gekomen bij Animal Friends en

met een verrassingspakket als prijs, ik ben heel benieuwd wat er gaat komen!!

Fijn weekend, sterkte met de warmte en tot volgende week.....





Challenges:

LTSCB-111/anything goes
LTCCB-24/anything goes
CCC-July/totally girly
Allsorts-476/477/flowers all over
LilPatch-86/anything goes
SSS-wednesday /use die and/or punch
AYLI/ribbons/buttons (have loads of each, seldom use them but some romantic cards just need ribbon/lace and this is one of them!)  

25 opmerkingen:

brenda zei

A beautiful and very special card, many thanks for joinin in our 'Flowers all Over' theme at Allsorts challenge.

B x

aussie aNNie zei

Stunning card and love that fold, do you have a template Irene?
hugs.xx[aussie aNNie blog] ♥ ♥

Angela zei

Hier ook complete stilte op mijn blog.... de tijd van het jaar zullen we maar zeggen ;).
Wat heb je een schitterende kaart voor Hetty gemaakt Irene.... als die niet in de prijzen gaat vallen...
Ben héél benieuwd hoe de logeerpartij van de meiden was; vast zeer geslaagd.
Proficiat met je topnoteringen met de kaart voor Zoë... geheel terecht; het is ook zooooo'n gave boxcard!
Jullie ook alsvast een fijn weekeinde
xxAngela

Je@net zei

Wauw...super mooie kaart, Irene.
En gefeliciteerd met je topplaatsje!

Jantine zei

Wat een prachtige kaart, Irene! En wat knap om die op je hete zolder te maken aan de hand van een patroon!!
Groetjes en fijne dag,
Jantine

Eri zei

Wow, wat een prachtige kaart met verrassende binnenkant, die heeft ook zeker niet meer nodig met het mooie papier en de "80" is een echte blikvanger!
Gefeliciteerd met je top doosje!
Groetjes, Eri

GerJanne zei

Ha Irene,
dat kan ik me helemaal voorstellen dat je nu voor je lol niet op een zolderkamer gaat zitten...ik wel aanstaande maandag, maar niet om te freubelen.
Je kaart voor je vriendin is echt supermooi! Wat een leuk model een echte verrassing als je hem open maakt. Dank je wel voor het meedoen bij ons van K&K.
Ik kijk uit naar je verslagje van de logeerpartij! Jullie zullen wel genoten hebben en dan nog van dat geweldige weer erbij.
Liefs,
GerJanne

Scraptastisch zei

Wat heb je mooi dessin papier gekozen voor deze enige vouwkaart Irene!
De 80 jarige dame zal er heel erg van genieten en je craquelé letters zijn geweldig, die droogde goed op je hete zoldertje, whaha
Natuurlijk hel mooie bijpassende kleur bloemetjes en alles door de band mooi bij elkaar en zeer verrassend als de kaart open gaat!
Zoe haar box 2x in de prijzen gevallen dat is extra leuk en een verrassingspakketje altijd spannend! Tot volgende week!!!!
xx Gerie

crafty-stamper zei

WOW stunning card love the fold,pretty papers and gorgeous floral spray on the front-----Thank you for joining us at Love To Craft
Carol DT x

Elaine Stark zei

A stunning card. Great colours and shape. Thanks for joining AYLI challenge. Elaine

Annerieke zei

Ohh Irene, het is een plaatje! Wat goed dat je deze gemaakt hebt. De afwerking is ook zo mooi. Ik heb altijd respect voor mensen die in beweging blijven zolang het kan. Ik ben ook erg benieuwd naar het verslag van de logeerpartij. Wat zullen jullie genoten hebben of nog steeds doen. (Dat ben ik even kwijt, sorry)

Marja zei

Wow deze kaart is superleuk geworden Irene!
Was even een werkje maar dan heb je ook wat...daar is de jarige straks zeker blij mee.
Kan het me voorstellen dat het nu niet fijn is op je zolderkamertje...wij hebben gelukkig airco in huis dus ik blijf zoveel mogelijk binnen en knutsel heel rustig door.
Groetjes Marja.

SylS creaties zei

Wat een schitterende kaart heb je gemaakt. Daar zal de bijna jarige best blij mee zijn als ze hem ontvangt.

groet en fijn weekend,
Syl

Monique zei

Hij is prachtig mooi geworden met het romantische papier en de mooie bloemetjes. Hier ook te warm om te knutselen. Hoop stiekem op een regendagje ;-))
Liefs Monique

Trijntje zei

Hoi Irene. Wat een prachtuge kaart voor een tachtigjarige. Heel mooi model heb je gemaakt. Flink om toch ineen hete zolderkamer aan de slag te gaan... ik zit liever buiten. Wij zitten in de regel uit de wind onder de parasol. Knutsel ook niet zover, zitten vaak op de fiets als we vrij zijn..,, afgelopen zondag vanuit Groningen gefietst. Een hele mooie route naar het noordOosten. Via het Schildmeer naar termuntenzijl. Wat is het daar mooi. Vooral nu met dit geweldige weer. Jij geniet maar lekker buiten in de tuin ook heerlijk. En je hebt natuurlijk genoten met je meiden. Maar dat lezen we de volgende keer wel. Gefeliciteerd met je succesje. Het blijft voorlopig weer om buiten te zijn. Nog een fijn weekend. Groeten Trijntje

Margo zei

Wauw Irene, wat een kunstwerkje heb je er weer van gemaakt ! Zo mooi ook die bloemen op het label ! Geniet maar lekker van je tuin, zeker als het zo warm is op je hobbykamer ! Ik vind het de laatste weken ook veel beter buiten dan binnen !
Gefeliciteerd met je winnende kaartje maar dat is dan ook weer een plaatje !
Groetjes
Margo

Kathleen zei

Really lovely creation, great shape of card and gorgeous papers. Thank you for joining our 'Flowers all over' challenge at Allsorts.

Kath x

Creaellenknutselsite zei

wat een supermooie kaart apart model ziet er ingewikkeld uit
groetjes ellen

Barbara Bruder zei

Oh, your card is so pretty. Love how it opens and your belly band is quite stunning. Thanks for joining us at the Lil Patch of Crafty Friends Challenges for our latest challenge.  {Lil Patch of Crafty Friends Challenges}Good luck and join us again soon. Hugs, Barbara

Nicolette zei

Schitterende kaart Irene.Alles past zo mooi bij elkaar.
Groetjes Nicolette

Miranda Slagboom-de Groot zei

Ontzettend mooi.
Groetjes Miranda

bolletjelucky.blogspot.com zei

Waauuwww wat een plaatje van een kaart. Het mooie papier levert zeker een bijdrage maar zo netjes gevouwen en gedecoreerd..het is een beauty Irene.
Wat zul je genieten van de logeerpartij en wat heerlijk dat er vast veel tijd in de tuin doorgebracht wordt. Zoe zal wel zo bruin als een nootje worden, geniet ervan. Lekker vitamientjes opdoen ;P
Lieve groetjes Miranda xxx

Stampin Mindy zei

This is gorgeous. I love the cracked look of the '80' and all those cherry blossoms -- just gorgeous! Thank you so much for joining us at Simon Says Stamp Wednesday Challenge. Good Luck!

♥ Mindy

Nancy Soetaert zei

wat heb je die vouwkaart mooi uitgewerkt Irene!
En wat is je verjaardagskaartje dat ik ontvangen heb superleuk! Dankjewel hoor!
Nancy

AO Creations zei

Super cute!!! Thank you for joining us at Love to Scrap, good luck!!! Amy DT