donderdag 29 maart 2018

52 WTC-Challenge Maart - KERSTBOMEN

Het is weer kerstkaartdonderdag op 52 WTC en tijd voor de maandelijkse challenge waarvoor het DT weer super leuke creaties heeft gemaakt. Omdat ik vorige maand winnaar van de zwart/wit/1 andere kleur top 3 was mocht ik nu gastdesigner zijn en heb ik direct twee kaarten gemaakt om jullie te inspireren en iets aan mijn voorraadje te doen want als de lente straks echt losbarst .........
De opdracht is:
                                                                   KERSTBOMEN

Heel even sloeg hier de twijfel toe: bomen met lichtjes, slingers en ballen of alles wat voor een kerstboom binnen/buiten door kan gaan??? Snel Ingrid gemaild en het mag allemaal dus jullie kunnen écht alle kanten op, hoe tof is dat!!!!!
Ik neem jullie eerst mee naar de koude witte Noordpool waar een vleugje rood voor wat warmte zorgt!


De basis is een kaart van 15x 15 cm met er op een geemboste MD- sneeuwachtergrond.
Twee stitched heuvels onderaan, 4 grote bomen van MD verspringend opgeplakt en er tussen hangt de was van de kerstman te drogen. Die stans had ik vorig jaar al bij Ali gekocht maar nog niet gebruikt dus dat werd tijd! Eerst uitsluitend uit witte cardstock gestanst en met rood potlood ingekleurd, dat was helemaal geen succes. Dus opnieuw uit witte maar ook uit rode cardstock gestanst en de rode gedeeltes uitgeknipt en op het wit geplakt ....stukken beter! Alleen de rode sokjes hebben witte strepen met een gelpen gekregen want dat was echt geen doen om uit te knippen.
North Pole is van de MFT-Cool Day-ijsberenstempel en is ingekleurd met Promarkers.
Merry Christms is van Clearly Besotted, gestempeld met Versamark, WOW Cardinal  embossingpoeder en de heattool. Tot slot wat sneeuw met foam ball clay hier en daar.


Op mijn tweede kaart heb ik met diverse blauwe inktjes en een heel klein beetje lila van Memento en SU direct op het cardstock een lucht gemaakt. Daarna met diverse kleuren groen van dezelfde merken kerstbomen van Craft Emotions gestempeld - niet eens gemaskeerd maar gewoon maar raak gestempeld en ik ben er dik tevreden over! Onderaan weer een stitched  heuvel om het af te werken en ook hier een sentiment van Clearly Besotted op gestempeld met Cottage Ivy van Memento. Wat groene hotfixsteentjes er bij en van Craft Emotions nog een mooi rendier uit kraft dat zo uit het bos lijkt te komen.
Tot slot met de witte gelpen sneeuwvlokken gezet die ook doorlopen op de bomen....ik hoorde in een tutorial iemand zeggen "het sneeuwt overal, niet alleen maar in de lucht" en zo is het whaha!!!

Ik ben heel benieuwd wat voor moois jullie gaan inzenden, veel succes!

Groetjes,





Challenge:

SweetStampin-March/anything christmas goes
ABCChristmas/e-f-g are for (E= embossing and G= glitter (snow)) 

37 opmerkingen:

GerJanne zei

Wat een gave kaartjes Irene! Zo verschillend en zeker inspirerend voor de challenge van komende week. Lekker makkelijk, deze keer.
Ik weet niet welke ik leuker vind....de eerste is vooral leuk en de tweede is vooral mooi.
Liefs,GerJanne

Annemarie en Merit zei

Zo Irene , jij hebt even uitgepakt.
Ik vind ze beide zo mooi, zou geen keuze kunnen maken...
Leuk dat je Gastdesigner (en dan ook nog met twee prachtige kaarten) bij ons bent.
Liefs Annemarie en Merit DT52WTC

Colinda zei

Goedemorgen, leuk dat je gastdesigner mocht zijn!
Je hebt twee mooie kerstkaarten gemaakt en zo verschillend! Leuk zo'n waslijntje en je hebt een prachtig bos gestempeld!
Een fijne dag,
Colinda

Lia zei

Wow, wat je allemaal met kerstbomen kunt doen...! Zo verschillend en allebei mooi. Het waslijntje is zo leuk! Ik heb iets dergelijks van metaal in onze kerstboom hangen. Kreeg het van dochter Joyce toen ze naar Florida was geweest en het als souvenir meebracht. Er staat bij: Gone to the beach... Zo grappig!
Lia xx

Jantine zei

Die waslijn tussen de kerstboompjes is hartstikke leuk en die andere kaart is prachtig met dat hele bos.
Je had de smaak lekker te pakken.
Groetjes
Jantine

Diny zei

Twee heel verschillende kaartjes Irene......maar allebei zoooooo mooi!
Groetjes Diny

Sabine zei

Wat een mooie kaarten! De eerste is ook echt een beauty Liefs Sabine

Plony zei

Geweldige kaarten Irene.....heel erg verschillend maar allebei weer zo knap gemaakt. Die was van de kerstman vind ik zoooooo leuk gevonden...tussen de bomen.....superleuk.
xxx Plony

aussie aNNie zei

This is lovely Irene, very gorgeous creations, have a lovely and special Easter.xx💖 [Aussie aNNie's Blog]

Nicolette zei

Ze zijn alle 2 erg leuk en mooi gemaakt.
Groetjes Nicolette

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hoi Irene, eerst nog even bij je vorige post gekeken, wat leuk dat er zo goed en lief aan je gedacht is voor je verjaardag. Heel feestelijk al die verjaardagspost zo bij elkaar.
Je kerstkaarten zijn ook weer plaatjes. De eerste zo leuk met die waslijn. Dat rood oogt zo lekker fris bij al dit wit dus de was is goed gelukt, nu alleen hopen dat het niet bevriest daar buiten..LOL.
De onderste heb je heel mooi gestempeld, prachtig dat sneeuweffect.
Lieve groetjes Miranda xx

Enny zei

Wauw, 2 heel verschillende kaarten, maar allebei prachtig ! En ja, je hebt gelijk met die sneeuw, ha, ha ! Groetjes, Enny

Joanne kramer zei

Wat een super mooie kaarten zijn dit! Gaaf! Groetjes Joanne

Sylvia zei

Hele mooie kaarten,Irene.Superleuke kleertjes bij de eerste kaart en een prachtig tafereeltje bij de tweede kaart.

Groetjes,Sylvia.

Marja zei

Twee heel verschillende kaartjes...ze zijn alle twee prachtig!
Leuk hoe het waslijntje tussen de bomen hangt op je eerste kaart en de tweede vind heel mooi gemaakt met de stempels en inkt.
Groetjes Marja.

karien zei

Twee hele leuke kaarten
Groetjes Karien

Caroline zei

Beide kaartjes zijn prachtig Irene!
Groetjes Caroline

Caroline Cards zei

Mooie kaarten!
groetjes, Caroline

Dora zei

Twee schitterende kaarten!!

Ans Gilbert zei

Wat heb je het waslijntje mooi gebruikt Irene, die streepjes met de gelpen zag ik meteen.. Ik heb dat lijntje ook..nog ongebruikt..de 2de is gewoon echt prachtig,
Ansx

SylS creaties zei

Wat een prachtige kaarten, heel verschillend, maar beide zo mooi!
groetjes,
Syl

Trijntje zei

Ik vind ze beide erg leuk! Irene Weer super de sup leuk gemaakt. Heel verschillend maar met kerstbomen. Ik hoop dat het wat warmer gaat worden... lekker buiten genieten. Fijne paasdagen alvast. Groeten Trijntje

Nancy Soetaert zei

schitterend, een gastdesigner die ineens twéé prachtige inspiratiekaarten maakt! De eerste is super met de waslijn tussen de kerstbomen, de tweede is een hele toffe stempelkaart! Dankjewel Irene voor je gastdesignerkaarjtes!
Nancy DT52WTC

Rosina zei

2 geweldig leuke kaartjes irene...zeker de bovenste is super met de kleren van de kerstman aan het waslijntje tussen die kerstbomen....Leuk dat je gastdesigner was...

groetjes Rosina
DT 52 WTC

Annerieke zei

Wat een mooie kaarten Irene! Eén thema en toch zo verschillend. Mooi is de achtergrond bij het hert, grappig dat je lila hebt gebruikt, maar soms geeft dat net even een beetje extra effect aan het geheel. En dan de witte kaart, super leuk, ook met de "echte" sneeuw. Tja, die sokjes met streepjes, wat zal ik daarvan zeggen......hihi, slim opgelost hoor ;-). Ik ben zelf helemaal niet van stansjes (bv van dieren of zo) in elkaar zetten, want daar heb ik het geduld niet voor en ik vind het allemaal te pietepeuterig, maar ik kan wel dagenlang prutsen aan een kaart en kleine details verwerken. Wat zit een mens (ehhh ik dan) soms raar in elkaar hè.

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Twee hele mooie kaarten en ook heel verschillend Irene, bedankt dat je gastdesigner was, fijne paasdagen , groetjes Ingrid

Monique zei

2 Hele mooie kaarten Irene. Top gedaan...
Lieve groetjes en fijne Paasdagen,
Monique

Creaellenknutselsite zei

ik vind ze allebei weer helemaal geweldig, vooral die met de waslijn is super
groetjes ellen

Linda zei

Wauw wat een su-per leuk kaartjes!
En zó verschillend.
De eerste vind ik echt grappig en knap hoe je alleen met rood en wit als hoofdkleuren werken kunt... vind ik altijd zo moeilijk. En de 2e vind ik gaaf vanwege het mooie stempel effect.
Fijn Paasweekend.
Groetjes, Linda

Marjan zei

Ze zijn allebei erg gaaf, zo verschillend ook! Leuk dat lijntje tussen de bomen op de eerste, hah.. de was van de kerstman.
De tweede is ook mooi met de gestempelde achtergrond en het mooie hert op de voorgrond. En inderdaad ... de sneeuwvlokjes dwarrelen overal :)
Fijn weekend!

gerrie zei


Wat een superkaarten allebei Irene. Wat prachtig die Noordpool met die was aan de lijn. En de tweede kaart is ook een plaatje, woww. wat kan jij mooie kaarten maken. Wat ben ik blij dat ik al die blogs mag bekijken en mee doe, ik doe hier zo veel inspiratie op.Groetjes, Gerrie.

Helen zei

Fabulous cards!
Thanks for playing at the ABC Christmas Challenge!
Helen x

Crealientje zei

Hele mooie verschillende kerstkaarten!
Ali mal is super leuk.
De kerstbomen rij en achtergrond heeeel mooi gedaan!
Fijne Paasdagen en lieve groetjes Crealientje.

Aartje zei

Wat een leuke kaarten. Vooral de eerste vind ik superleuk met die rode was aan de waslijn.
Groeten, Aartje

Angelique zei

Twee geweldige kaartjes met kerstbomen, zo verschillend maar allebei even mooi. Zo leuk die waslijn tussen de bomen. En de tweede is erg mooi gestempeld.
Heerlijke lentekaart met de knuffeltjes die uit hangen te druppelen. Doordat ik zo weinig op blogger te vinden was heb ik niet alleen een hoop mooie kaartjes gemist maar ik wist ook niet dat je jarig was. Nog van harte gefeliciteerd, heerlijk dat je zo'n stapel kaartjes hebt gekregen.
lieve groetjes Angelique

Femminde zei

Wat een toffe kaarten Irene!!
En zo leuk dat ze zo verschillend zijn. Ik heb voorkeur voor de 1e in het wit/rood. Mooi met al die details.
Fijne week!!
Groeten van Femminde

Angela zei

Aan kerstbomen geen gebrek :).
Supergave kaarten Irene; heel verschillend maar allebei geweldig! Jij bent écht van alle markten thuis. Denk dat je GDT-kaarten zeer warm ontvangen zijn bij 52WTC :).

Alles goed bij jullie xxx?

Dikke knuffel
Angela