donderdag 7 januari 2016

Taart & kadootjes

Vandaag staat dit kaartje op het Don&Daisy Blog maar ik heb het eind december aan ons oude buufje in Harderwijk gestuurd voor haar 95e verjaardag!!
Nog steeds woont ze in het grote huis van 3 etages, de wijkverpleegster komt 2x per dag, eten wordt gebracht en ze vertelde dat ze wat last van haar rug en nek had. Kleindochter mee naar de huisarts en op haar vraag om een verder onderzoek in het ziekenhuis was zijn reactie "U weet toch wel hoe oud U bent?" waarmee hij min of meer logische slijtage bedoelde maar Buuf was heeeeeel verontwaardigd want ze wil nog jaren door en als het even kan wel zonder pijn.......ze is bijzonder!


De basis is een standaardkaart in een bordeauxrode kleur.
Er op DP van het Pretty Papers Bloc "Eline's Winter Pastels".
In het midden de prachtige stans CR1350 "Ribbon doily with rosette" van MD met in het midden weer een stukje DP en daar op Daisy uit het knipvel DDK3209. Ze had heel lichte haartjes en die heb ik met Promarkers donkerder gemaakt zodat ze beter afsteekt en ook het felle groen van jaar jurk heb ik een beetje afgezwakt zodat het beter bij het papier past.
Het lint is uit mijn voorraad net als alle gebruikte pareltjes.
Het kadootje is LR0328 "presents" en de cupcake LR0341.
Taart en kadootjes is van Clearstamp  EC0096 "Eline's Vintage teksten".

Op nieuwjaarsdag ontdekte ik dat ik bij ABC de random winnaar ben met deze kaart en er komt een (onbekende) Marianne Design prijs aan, wat een leuk begin van 2016! 


Inmiddels hebben wij hier in het Noorden een paar barre dagen met sneeuw en spekgladde straten - code rood/oranje en gesloten scholen! Op het Journaal zag ik mensen schaatsen op straat maar hier is daar niet veel van te merken, zelfs de kindjes houden het voor gezien met die gemene wind die het als -25 doet voelen! In huis was het net disco met flikkerende lampen vanwege ijzel op de electriciteitsdraden ook wel "lijndansen" genoemd. Daar had ik echt nog nooit van gehoord - evenmin als van die vierkante treinwielen door vallend blad in de herfst - zo leer je nog eens wat hihi!!

Ik wens jullie een fijne, warme dag!!


33 opmerkingen:

Anoniem zei

Gezellig smaakvol kaartje...:-)!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Monique zei

Hoi Irene,
als ik die manier oud mag worden doe ik het ervoor.
Wat een mooie kaart heb je voor haar gemaakt.
Ik ben het eigenlijk wel zat. Al die ijzel. Hier voor het huis rijden ze best wel door. Maar zodra je in het dorp komt is het 1 grote glijpartij. We krijgen geen post...snap ik helemaal hoor. Ik moet eigenlijk naar het ziekenhuis om bloed te prikken voor een afspraak voor maandag. Maar ga echt niet gek doen. Dan maar een week later de uitslagen. Manlief zit al 3 dagen vast op Den Helder. Is tijdens de ijzel van Tweede Exloërmond naar Den Helder gereden voor het werk. En nu vliegen de helikopters niet i.v.m. mist en icing. Naar huis rijden is ook geen optie want de volgende dag om 6 uur moeten ze weer aanwezig zijn.
Leuke winter zo....dan maar flink freubelen! Liefs, Monique

Creanita60.blogspot.nl zei

Ja flikkerende lampen zondag begon een lampje in de vensterbank wij dachten dat hij stuk was, ha ha stekker eruit!
Maar ook op de wc begon het te spoken hi,hi raar hoor straatlantaarns flikkerden, nog nooit zo mee gemaakt. Maar nu mag het van mij warm water gaan regenen want ik ben er nu helemaal klaar mee.
JE KAART IS LEUK MET daisy en gefeliciteerd met je prijs! Het is ook een enige stempel!
Fijne dag!
Groetjes Anita

Wybrich zei

Hier ook winter/ijzel/spekglad/flikkerende lichten/ heb het wel gehad zo/ naar buiten geen optie/ hopelijk de laatste dag winterellende.....

In elk geval, eerst nog gefeliciteerd met je plekje in het DT van CraftAddiction! Super leuk voor je!

Je kaart voor het DenDblog is weer erg leuk, zal je buuf erg blij mee zijn!

En je andere kaarten juweeltjes!

Diny zei

Wat een super kaartje voor een 95 jarige Irene....prachtig!
Gefeliciteerd met je prijs....heel erg leuk voor je!
Groetjes Diny

Wil Frutsel zei

Een schattig lief kaartje Irene, en wat is de mal met het lint toch mooi he. mooie strik!!
gefeliciteerd met je winnende kaartje!!
xx Wilma

Home sweet home zei

Hi Irene

Your card today is wonderful and i like your design and details.

Have anice day.

Merethe

Ans Gilbert zei

Hier ook dezelfde ellende Irene,
ben al vanaf dinsdag niet meer buiten geweest, gelukkig is Ed ook vrij, de scholen zijn dicht, en die is wel zo stoer om met spikes onder zijn schoenen een paar boodschapjes te doen..
Het ziet er op TV allemaal heel leuk uit, maar als je er middenin zit is het een heel ander verhaal..
Je kaartje vrolijkt me dan wel weer op, leuk hoe je het plaatje hebt bij gekleurd, mooie stansen en leuk papier,
groetjes,
Ans

Marja zei

Wat een leuke kaart! Ook een hele mooie mal leuk zo met dat lint erdoor.
Heb hem ook besteld maar hij is verloren geraakt met de post....krijg wel een nieuwe maar ze waren op dus ik moet er nog even op wachten. Wel fijn dat ze er niet moeilijk over deed en meteen zei dat ze er nog een zou versturen.
Groetjes Marja.

Anoniem zei

Hoi Irene ik vind het zo naar voor jou dat je zo zit opgesloten door de gladheid! Hier hebben wij geen sneeuw of gladheid en het is zo gek om de foto's te zien op de blogs en op Facebook van het weer bij jullie! Maar goed dat geldt voor jullie weer andersom natuurlijk! Wat een leuke kaart heb je voor buuf gemaakt! Ik geef haar groot gelijk. Ookal is ze 95 jaar je moet wel kunnen genieten ;) Gefeliciteerd met jouw winnende kaart! Ben benieuwd wat de onbekende prijs is :)
Groetjes Chantal

Sylvia zei

Hele mooie verjaardagskaart voor een 95 jarige,Irene.Mooie mal en mooi afgewerkt met het lintje en de strik.

Groetjes,Sylvia.

Scraptastisch zei

Ik moet wel lachen om jullie verhalen over de winter ellende en dat iedereen er nu wel klaar mee is, hihi Ieder nadeel heeft ook zijn voordeel toch?! Je ziet de mooiste kaartjes voorbij komen er wordt heel wat af gefreubeld!
Je hebt je plaatje weer op jouw speciale manier bewerkt en een mooie verjaardagskaart voor de krasse dame gemaakt!!! En je winnende kaartje was die niet gemaakt in de kou? whaha Gefeliciteerd met je prijs Irene...spannend!
Liefs van Gerie

Louise zei

Ohhhhh, bedoel je dat, blond he, zal eens kijken wat ik voor je kan doen. Geweldig die buurvrouw van jou, zo wil ik wel oud worden. Ik heb al een huis met drie verdiepingen dus het begin is er al. Beeldige kaart heb je voor haar gemaakt, echt een plaatje. Leuk dat je weer in de prijzen bent gevallen. Hier gelukkig niets van dat alles, dus we hebben mazzel gehad!

Fijne avond,

Louise

Sabine zei

Wow op zo'n manier oud worden willen we allemaal wel. je hebt een heel lief kaartje gemaakt voor haar. Gefeliciteerd met je prijs voor je mooie kaart. Liefs Sabine

Nancy Soetaert zei

Irene, je staat nog altijd op mijn bloglijst hoor maar ik geraak gewoon niet rond...Bij ons - gelukkig - geen zo'n bar weer, dus werken, gezin, vrijwilligerswerk, knutselen om weer zen te worden... Tussen door blogrondje... soms wat op de bus zoals nu, afhankelijk van de Chauffeur want word ook wel eens misselijk...
gevaar van nu een beetje en dan een beetje het lijstje overlopen is natuurlijk dat je niet alles gezien hebt. Ik hoop zondag rustig veel te kunnen bekijken.
Deze kaart is heel mooi, hoop dat die kranige dame nog lang verjaardagskaartjes mag ontvangen!
Lieve groetjes
Nancy

corryskaart zei

hoi irene
wat een lieve kaart en wat leuk dat je in de prijzen bent gevallen en jou buuf zal zeker heel blij geweest zijn
zag dat het zeker glad was in het noorden dus oppassen geblazen en waar ik woon is het alleen maar NAT hihi
groetjes corry

Margo zei

Wat een prachtige kaart voor je buuf ! Ze heeft gelijk om verontwaadigd te zijn ! Het wil toch niet zeggen omdat ze 95 is dat ze maar moet aanvaarden dat ze pijn heeft ! Gefeliciteerd met je gawonnen prijs ! Zo leuk !
Blijf maar binnen tot de wegen wat minder glad zijn !
Groetjes
Margo

Colinda zei

Wat een mooie kaart voor je buurvrouw, heerlijk dat ze zo reageert. Spannend hoor zo'n verrassingsprijs, hopelijk kan de postbode snel weer op pad om hem bij je langs te brengen.
Sterkte met het winterweer,het ziet er leuk uit maar ben eigenlijk wel blij dat het hier niet zo is hoor. Kan helemaal begrijpen dat jullie het zat zijn.
Warme groetjes,
Colinda

Je@net zei

Een prachtige kaart voor deze bijzondere buurvrouw. Mooi gedaan, Irene.
Hier gelukkig geen winterweer. Koud en nat, maar daar blijft het gelukkig bij.
Gefeliciteerd met je gewonnen prijsje!

Kreatief met Maria zei

Geweldig als je zo oud mag worden. Je kaart is mooi, leuk hoe je het lint verwerkt hebt. Gefeliciteerd met je gewonnen prijs.
Groetjes Maria

Joke zei

Hoi Irene, ik ben nog eens gaan kijken in mijn leeslijst maar daar sta je inderdaad niet meer tussen. Ik ben dus maar opnieuw volger bij je geworden. Ik denk dat jouw kaarten dan bij o.a. het Don en Daisy blog zag. Daar had ik inderdaad ook op je kaart gereageerd en waarschijnlijk vaker zodat ik je eigenlijk niet had gemist. Sorry hoor.
Ook dit kaartje is weer een heel feestelijk geheel. Prachtig gedaan hoor met die mooie mal van MD.
Groetjes en hopelijk tot ziens Joke

Anita van Merode zei

Wat een mooie kaart Irene, een prachtige mal is dit!
Gefeliciteerd met je prijs, spannend wat je ga krijgen.
Gr Anita

Rosina zei

Wat een schitterende kaartje voor je hoogbejaarde buurvrouw Irene...
leuke stans met dat lintje erdoor en ook Daisy staat er heel mooi op met de de thee taartjes...

groetjes Rosina

Stella zei

Lijndansen kende ik alleen als line-dancing :) En wat was het takke-koud! Afgelopen dinsdag kwam ik de wijk niet uit; dus thuis. Voor het eerst kon ik gewoon niet op mijn werk komen. Rare gewaarwording:)
Je kaartje is mooi feestelijk; was een fief mens is zij nog!
Gelukkig zet d edooi in; ik heb het alweer gehad met de winter:)
XX

ANJA 3D zei

Prachtige kaart, Irene. Zo te horen is oud buuf een bijzondere vrouw. Hopelijk kan je weer gauw naar buiten en is de ijzel snel weg. Gefeliciteerd met je winnende kaartje
Groetjes, Anja

GerJanne zei

Ha die Irene,
het is een plaatje!! Wat leuk weer! EN dan ook nog voor je oude Buuf, letterlijk en figuurlijk. Geweldig wat ze tegen de arts zegt! Het is ook zo. En het is te hopen dat ze een medicijn heeft gekregen tegen de pijn, want slijtage /artrose is pijnlijk en vaak niet zo veel aan te doen.
Leuk weer een prijs winnen! En ik ben reuze benieuwd wat het is.
Groetjes,
GerJanne

martina's kaartjes zei

wat brengt het ellende met zich mee, dat weer... hopelijk is het snel voorbij en kan je terug gewoon 'leven'. in ieder geval, je kan je lekker terugtrekken in je hobbykamer en aan de knutsel =)
een heel erg leuk kaartje heb je daar, proficiat metje prijs
grtjs,martina
x

Trijntje zei

Hoi Irene wat een enige kaart! zo leuk gemaakt met deze materialen. Leuk voor je "oude buurvrouw" Lekker vrolijke gemaakt heel leuk detail de kleine cup cakejes. mooie kleuren weer helemaal. goed!. Ik hoop voor je dat het ijs nu weg is!..... Hier gelukkig wel. IK moest er wel door met mijn fietsje, ook deels gelopen hoor. Dan kon ik gelukkig door de berm. Want op sommige tukken was het superglad. IK ga mijn moeder helpen Die komt net aangescheurd opo haar scootmobiel.... Dus lekker knutselen. Tot de volgende keer. Groeten Trijntje

Alma zei

Wie immer zeigst du uns traumhafte Kreationen meine liebe Irene :) Sie sind beide einfach zuckersüß und ich bin schwer von ihnen begeistert. Ich hoffe, du hast eine erholsame Zeit. Liegt bei euch denn noch Schnee? Leider kam deine Karte nicht an .. :( aber die Hoffnung stirbt ja zuletzt, vielleicht hat sie sich in irgend einem hinteren Winkel versteckt?! Herzliche Grüße Alma

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een leuke kaart Irene voor je oude "oude" buurvrouw, wat een leeftijd. Aardig dat Daisy dan koffie met gebak komt brengen. Leuk gedaan die pareltjes op de cupcake en het cadeautje.
Ik las net dat je weer buiten hebt kunnen lopen, gelukkig, één dag is leuk maar dit duurde al te lang.
Liefs Miranda xx

Angelique zei

Wat een superleuke kaart heb je voor je oude buurvrouw gebruikt. Heel leuk met die cupcake en het cadeautje. Vroeg me alleen af hoe je dat doet "groen afzwakken". Geweldig dat je buurvrouw nog zo fit is en ook nog zo bijdehand, moest lachen om je verhaal. Ze heeft groot gelijk.

Wat een bijzonder weer is het bij jullie toch geweest, bijzonder maar ik snap dat het niet te lang moet duren. Had nog nooit van lijndansen gehoord, zo leer je hier nog eens iets.

Veel plezier met je gewonnen verrassingsprijs.
Lieve groetjes Angelique

Linda zei

Aaaaaah wat is Daisy toch leuk op je kaart.
Gave mal is dat toch!
Leuk met die cupcakejes eronder!
Liefs, Linda

Petra Swart zei

95 Jaar - sjoe, wat 'n mylpaal!! En wat 'n pragtige kaartjie het jy nie gemaak om dit te vier nie, Irene!!!! Ek hou van hoe jy die lint geryg het om die sirkel en met die mooi strik afgerond het!!!! Vir seker was jou buurvrou mal oor die lieflike kaartjie!!!
Geluk met die wen - voorwaar die regte manier om die nuwe jaar te begin!!!!
Bly warm!!!
Groete, Petra XX